Spojené státy v semifinále Gold Cupu, na penalty vyřadily Kanadu

10.07.2023, 10:55
Aktuality
Oslavy reprezentantů USA (© AFP)

USA porazily na mistrovství Severní a Střední Ameriky Kanadu na penalty a kvalifikovaly se do semifinále. Čtvrtfinálový zápas Zlatého poháru v neděli zvládla také Jamajka, která zdolala Guatemalu 1:0, už v sobotu postoupily týmy Mexika a Panamy.

Dramatický zápas v Cincinnati přinesl první gól až v 88. minutě, Kanaďané ale v nastavení druhé půle vyrovnali z pokutového kopu a v prodloužení se dostali do vedení. Po vlastním gólu Scotta Kennedyho ze 115. minuty ale došlo na penaltový rozstřel, v němž domácí brankář Matt Turner zneškodnil dvě kanadské střely a v páté sérii trefil Charles-Andreas Brym břevno.

Obhájci titulu Američané nastoupí ve středečním semifinále proti Panamě, Jamajka se utká s Mexikem. To dosud vyhrálo šampionát zóny CONCACAF osmkrát, tým USA je mu v patách se sedmi triumfy.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
adalbertus

pekný kurz na remízu a jako vždy nic z toho

Reagovat
PBLead

Ta velká hlava na obrázku je docela creepy.

Reagovat
Antijazvec

Tradične z penazí co dostanú za turnaj budú chcieť podiel aj ženské reprezentantky, hlavne tá škaredá lesba Rapinoe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele