Šulc tabulku střelců neřeší. Soustředím se na to, abychom vyhráli, říkal

24.02., 23:23
Aktuality
Pavel Šulc (© AFP)

Pavel Šulc pomohl dvěma góly k domácímu vítězství Plzně nad Zlínem a po neúplném 22. kole první ligy je s jedenácti brankami nejlepším střelcem soutěže. Přestože se tabulkou kanonýrů podle svých slov nezabývá, přiznal, že speciálně trénuje střelbu a zakončení. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník nemyslí ani na případnou nominaci do české reprezentace.

"Nějak se na to (tabulku střelců) nesoustředím, před zápasem si neříkám, že musím dát gól, abych se tam dotáhl. To fakt neřeším. Vždycky se soustředím na to, abychom zápas vyhráli a já podal dobrý výkon," uvedl Šulc na tiskové konferenci.

Poprvé v ligové sezoně se trefil doma, předchozích devět branek zaznamenal na hřištích soupeřů. "Jsem rád, že se mi povedlo dát góly doma, ale důležité je, že jsme to zvládli za tři body. Celkově se nám i v lize daří víc venku, takže to bude asi tím. Ale nijak si to nedokážu vysvětlit," řekl bývalý reprezentant do 21 let ke své bilanci.

Proti Zlínu se dvakrát prosadil ve druhém poločase po střelách zblízka. "Asi to byly snazší góly. Byly oba z malého vápna, kdy jsem jenom nastavil nohu a doklepl míč do brány," popsal Šulc.

Dříve šance hodně zahazoval, nyní je však v koncovce mnohem jistější. "Na tréninku se tomu věnuju, chodím zakončovat a soustředím se při střelbě na každý kop, abych dal ze všeho gól. Asi se mi to nějakým způsobem vrací i na hřišti," těšilo rodáka z Karlových Varů.

Na premiérovou pozvánku do národního týmu od nového trenéra Ivana Haška a případné nominace na letní mistrovství Evropy v Německu nemyslí. "Soustředím se na Viktorku a jestli nějaká pozvánka přijde, budu rád. Ale musím pokračovat ve výkonech, které podávám," podotkl Šulc.

Radost z jeho výkonů má i plzeňský trenér Miroslav Koubek. "Má fascinující bilanci. Je to kluk, který předtím góly tolik nedával, a měl dokonce nálepku spalovače. Dneska vede tabulku střelců, takže udělal progres. Jestli to je takového rázu a rozsahu, aby to bylo na reprezentaci, to necháme na odpovědných," uvedl kouč třetího celku tabulky.

"Má rychlost, je lehkonohý, skvělý driblér, umí obejít hráče. To jsou největší atributy pro ofenzivního hráče a pro současný fotbal, který tyto věci vyžaduje. A on je má," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
fabec1222

A Hašek stejně neví, že existuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele