Svaz zaskočilo jmenování Bryse trenérem Kamerunu. Ministerstvo sportu žádá o vysvětlení

03.04., 09:50, aktualizováno 03.04., 13:20
Aktuality
Marc Brys (© AFP)

Novým trenérem kamerunské reprezentace se stal Marc Brys. O angažování jednašedesátiletého belgického kouče informovalo ministerstvo sportu. Zaskočilo tím však národní svaz, který podle agentury Reuters požádal o vysvětlení.

"O jmenování nového trenéra jsme se dozvěděli ve stejnou chvíli jako všichni ostatní Kamerunci. A hodně nás to zaskočilo," uvedl svaz v prohlášení. "Proto budeme požadovat vysvětlení této politováníhodné situace," dodal.

Brys u reprezentace nahradil Rigoberta Songa, kterému po neúspěchu na lednovém mistrovství Afriky nebyla prodloužena smlouva. Trenéry k reprezentacím sice běžně angažuje a platí svaz, v některých afrických zemích to však podle agentury Reuters má na starosti ministerstvo sportu.

Délka Brysova kontraktu nebyla zveřejněna. Trenér má však za úkol postoupit s týmem na africký šampionát v roce 2025 a mistrovství světa o rok později. Jedním z jeho asistentů má být i bývalá hvězda kamerunské reprezentace Francois Omam-Biyik.

Brys naposledy trénoval v letech 2020 až 2023 Lovaň, před tím vedl i další kluby v Belgii, Nizozemsku nebo Saúdské Arábii. Na kontě má vítězství v Belgickém poháru, který v roce 2005 ovládl s Beerschotem.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Dreisam

FECAFOOT

Reagovat
Kucka

Dobrý bordel rozdělení pravomocí po africku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele