Talovjerov se do Slavie nevrátí, Ukrajinec přestoupil do LASKu Linz

05.02., 15:26
Aktuality
Maksym Talovjerov (© AFP)

LASK Linz aktivoval opci na Maksyma Talovjerova, jenž dosud v rakouském klubu hostoval z pražské Slavie. Třiadvacetiletý defenzivní univerzál podepsal smlouvu do roku 2027, sešívané dostanou 1,6 milionu eur.

Talovjerov přišel do Slavie před dvěma lety, výrazněji se však neprosadil a po hostování v Liberci zamířil v zimě 2023 na půjčku do LASKu Linz, kterému pomohl k postupu do Evropské ligy.

Po mistrovství Evropy do 21 let, kde s ukrajinskou reprezentací vybojoval bronzové medaile, se do LASKu vrátil formou ročního hostování s opcí, kterou se nyní bundesligový klub rozhodl uplatnit.

"Jsme rádi, že se nám podařilo dlouhodobě zajistit služby Maksyma. Již několikrát prokázal své obrovské kvality. Svými přednostmi dokonale zapadá do naší herní filozofie a v budoucnu nám přinese mnoho radosti," řekl sportovní ředitel rakouského celku Rakovan Vujanović.

Talovjerov opouští Slavii s bilancí 16 soutěžních startů a jedné asistence. V sezoně 2021/22 pomohl k postupu do čtvrtfinále Konferenční ligy, kde pražský klub v osmifinále vyřadil právě LASK.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/slaviaofficial, slavia.cz, lask.at

Komentáře (11)

Přidat komentář
Fodbalysta

Nevíte někdo, co je s Filipem Twardzikem ? Na webu ho pořád mají v soupisce, ale nenašel jsem, že by byl zraněný a přitom vůbec nehrává.

Reagovat
dave30

Na jaře 2022 šel do Rakouska na přestup z Trnavy. Bohužel brzy se celkem vážně zranil (přetržený vaz v kotníku). Po léčbě ho poslali na rozehrání zpět do Trnavy (hostování loňské jaro). V létě se vrátil, ale zřejmě s ním nepočítají. Takže se možná čeká na konec smlouvy, aby mohl odejít zadarmo...

Reagovat
Fodbalysta

To si teda počkají. Dle transfermarkt má smlouvu od června 2025.

Reagovat
Coutinho10

Yes

Reagovat
Igner Farnsworth

Kacharaba, Talovjerov <-> Zima, Chaloupek

Reagovat
Modi6

Škoda. Myslím si, že by se v našich lepších klubech uplatnil. Ale v Linci se mu asi líbí.

Reagovat
didosh

Reagovat
Mass

Reagovat
mrtvej ofsajd

Nakonec dobrej prodej.

Reagovat
ratusek

Kdyby ho Trpiš necpal na post, který mu není vlastní, tak by měl i na tu Slavii si myslím. Ale Linc je dobrá adresa pro něj

Reagovat
Losinho

čistí se to dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele