Tendr na vysílání ligy vyhrála O2 TV, celková cena za práva trojnásobně vzroste

16.11.2023, 13:13, aktualizováno 16.11.2023, 16:21
Aktuality
Kameraman na fotbalovém utkání (© AFP)

Vítězem výběrového řízení na audiovizuální práva pro první ligu pro příštích pět sezon od nadcházejícího ročníku 2024/25 se stal dosavadní vysílatel O2 TV. Práva pro streaming na svém webu pro účely kurzového sázení získá společnost Betano.

V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Celková cena za práva se v součtu téměř trojnásobně zvýší, LFA může ročně získat přes 430 milionů korun. O uzavření smluv s vítězi rozhodne ligové grémium na svém zasedání 28. listopadu v Praze.

Placené televizi O2 TV dosud předprodávala práva na vysílání první ligy společnost Pragosport. Té vyprší kontrakt s LFA na konci této sezony, tedy 30. června příštího roku. Podle médií Pragosport, který vlastní práva od roku 2014, platí ročně zhruba 150 milionů korun. O2 TV je hlavním vysílatelem první ligy posledních pět sezon. Televize dávala nejvyšší soutěž už předtím, a to nejprve jeden a pak dva zápasy z kola.

Tendr byl rozdělen do tří soutěží. O2 TV podala nejvyšší nabídku na televizní vysílání první ligy, podle médií přes 300 milionů korun za rok. Sázková společnost Betano údajně nabídla zhruba 120 milionů korun za možnost streamování zápasů na svém webu a vítězem soutěže o druhou ligu se stal Pragosport. LFA zároveň pokračuje v přípravě na prodej televizních a streamingových práv pro účely kurzového sázení pro zahraniční trh.

Další podrobnosti zveřejní asociace na konci listopadu po ligovém grémiu klubů, které musejí uzavření smluv s vítězi výběrového řízení formálně schválit. Jednou z podmínek tendru bylo, že vysílatel nově zajistí na všech utkáních první ligy takzvanou kalibrovanou čáru pro posuzování ofsajdových situací.

"Podařilo se nám uspět v dalším klíčovém výběrovém řízení, kde jsme prokázali, že O2 TV jako jediná televize dokáže splnit nejpřísnější kritéria pro výrobu přenosů a podporu všech klubů FORTUNA:LIGY (první ligy). Pro diváky jsme vybojovali i v příštích letech ten nejsledovanější fotbalový obsah, který dnes můžeme mít. Česká fotbalová liga ideálně doplňuje další prémiovou nabídku, jako je Liga mistrů, anglická Premier League, německá Bundesliga či španělská La Liga," uvedla v tiskové zprávě šéfka obsahu společnosti O2 Anna Lenerová.

O2 TV je také hlavním vysílatelem hokejové extraligy. "Naše úspěšná cesta ve vysílání FORTUNA:LIGY pokračuje minimálně v příštích pěti sezonách. Děláme to především pro diváky, protože jejich zájmu si velmi vážíme. Již dnes je O2 TV dostupná pro téměř 800 tisíc zákazníků, sledovanost překonává historické rekordy," uvedl výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

"Ukazuje se, že naše prémiové kanály nabízejí unikátní možnosti pro reklamní zadavatele a také pro ligové kluby, kterým významně pomáháme. Díky O2 TV získají výrazně více financí, které mohou investovat do rozvoje mládeže, vylepšení stadionů či do fanouškovských aktivací. Troufám si tvrdit, že nyní budeme patřit k největším podporovatelům českého sportu," doplnil.

Ze sázkových kanceláří dosud na svých webech vysílají první ligu titulární partner Fortuna a Tipsport. Ve výběrovém řízení je ale s nejvyšší nabídkou porazila společnost Betano, která je mimo jiné partnerem českého mistra Sparty Praha, Viktorie Plzeň či české hokejové reprezentace. Sázková firma v tiskové zprávě podobně jako O2 TV výši nabídky neuvedla.

"Od začátku bylo jasné, že hlavní zájemci o bettingová stremovací práva svedou tuhý boj. Velký zájem jen potvrzuje rostoucí sílu a potenciál českého ligového fotbalu. Právě proto jsme rádi, že jsme se ve velmi krátkém čase po vstupu na český trh stali pevnou součástí tuzemské fotbalové mapy," uvedl country manažer Betana Roman Maco.

"Počítáme s tím, že v tuto chvíli již zbývá pouze administrativní tečka v podobě zasedání ligového grémia. A bereme tedy za fakt, že od startu sezony 2024/25 si zápasy české nejvyšší fotbalové soutěže budou moct v přímých (streamových) přenosech užít pouze registrovaní uživatelé společnosti Betano," doplnil.

Provozovatelem Betana je řecká technologická a hazardní společnost Kaizen Gaming. V té má přes investiční firmu OPAP téměř čtyřicetiprocentní podíl společnost Allwyn, která patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, tedy do stejné skupiny jako například Sazka. Allwyn provozuje loterie v Česku, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Společnost dále například v prvním čtvrtletí dokončila převzetí firmy Camelot UK, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii.

O vysílacích právech se v posledních letech vedly velké diskuze. Dříve tendr neprobíhal, s tím ale nesouhlasil mimo jiné šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Obrátil se dokonce na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Nyní se o práva nově dvoukolově soutěžilo. LFA uvedla, že se všech tří soutěží zúčastnilo několik uchazečů a jediným kritériem byla cena.

Autor: ČTK

Komentáře (134)

Přidat komentář
Pablos

Je tam nějaká ta podmínka na tu kalibrovanou čáru ?

Reagovat
thewall

Prý ano.

Reagovat
Sigma Olomouc

Supeer

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

j, byla to podmínka, stejně tak myslím i navýšení počtu kamer, takže toto je super, konečně

Reagovat
Salfovic

Jo, malování čar podle rukávů na záběru z přenosu 60 fps, tahle šaškárna nám chyběla.

Reagovat
Coutinho10

otázka ta kvalita no, viděli jsme např., jak to rýsovali v EKL v závěru zápasu Plzeň se Zagrebem

Reagovat
Cotton

Já nechápu, proč ji prostě nestáhnou, když se u nás hrají poháry. Vždyť je to jen software, ne? Tak to prostě hodím na nějakou flashku a je to.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Lemond Laws

Aspoň tak...

Reagovat
PBLead

Takže za rok bude O2 TV třikrát dražší?

Reagovat
thewall

Nečekal bych. Pokud nově budou přímo vlastnit práva na 1.ligu za 300 mil. Kč, tak to asi nebude tak dramaticky více než platili Pragosportu, který to měl za 150 mil. Kč. Nevím jestli je ta informace někde k dispozici, ale čekal bych, že O2 dosud platilo Pragosportu někde mezi 200 - 250 mil. Kč, tj. navýšení nákladů na samotná práva bude do 50%. Další položkou budou náklady na kalibrovanou čáru a možná další věci. Taky záleží na tom, jak se svými právy O2 naloží ve věci případného jejich sdílení/přeprodeje dalším zájemcům o vysílání 1.ligy.

Těch otazníků je dost, ale nečekal bych větší nárůst ceny O2 TV než v řádu nižších desítkách procent.

Osobně mám jejich balíček Sport za 299 Kč a pokud by to mělo jít na dvojnásobek, tak se s O2 loučím.

Reagovat
JacoBee

Dvojnásobek nebude, ale nahoru to půjde.

Reagovat
Greny

Bude to darda, exkluzivně ligu nikde jinde neseženes , větší pálka za práva , plus musí kalibrovanou čáru řešit (za mě strašná píčovina, že to má řešit tv) takže čekám dardu, vrátí se jim do programu formule co je na vzestupu a mání Canal +

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Man__United

Tím ale jen naserou lidi, kdyby spolkli ego a radši 1-3 zápasy kola prodali jiné TV, třeba Nova Sport tak by udělali líp

Reagovat
Greny

No nebo Canal plus ale tam PL dělají brutálně dobře to mě fakt baví

Reagovat
Man__United

Canal Sport měl o práva taky zájem podle Mádla ale vzhledem k tomu že získali PL do 2028 tak se rozhodli do toho nakonec nejít, u nich čekám jestli nepůjdou po LM vzhledem k tomu že Nově končí práva po této sezoně

Reagovat
Coutinho10

tam by se mi LM líbila a kdyby na ní třeba taky měli konferenční přenos, tak by to byl luxus

Reagovat
Selänne

Reagovat
Coutinho10

a vlastně by to pro ně nebyl problém....bylo by víc práce, ale nekolidovalo by to s PL, což kdyby získali českou ligu, tak by PL nemohli už dělat tak kvalitně, takže v tý LM by třeba byli daleko víc zaměřený na týmy z PL a mohli by je řešit přimo během i LM, takže jako bylo by to super...jsem na to hodně zvědavej, jak ta LM bude vypadat po tý změně

Reagovat
lichna.

A já bych byl nejraději, kdyby vše bylo u jednoho poskytovatele a pak si za to klidně rád připlatím. Teď vlastně musíš mít Skylink a O2, když chceš mít přístup k TOP 5 ligám, naší lize a zároveň EL a EKL.

Reagovat
Coutinho10

to je pravda, ale otázka, jak by ta kvalita pak vypadala, nicméně by stačilo, kdyby Skylink dal O2 PL a naopak O2 dala Skylinku českou ligu, ale tomu se moc asi věřit nedá, ale buďme rádi, že to není roztahaný ještě mezi víc jak 2 poskytovatele, ale od příští sezony třeba díky LM bejt může

Reagovat
h8_sfatto

nevěřím ničemu co týden krvácí a nechcípne, z toho maj radost tak maximálně Tvrdíkovi číňani

Reagovat
Man__United

Mádl

Poté, co Betano přeplatilo Fortunu i Tipsport v tendru na tzv. bettingová práva, takže co se týče webů sázkových kanceláří, poběží v příštím pětiletém období streamy u Betana, lze s vysokou pravděpodobností očekávat, že se od příštího ročníku bude v Česku chodit na Betano ligu.

Reagovat
monty25

Tak to abych si založil účet u Betana...

Reagovat
Greny

Já bych chtěl ale picusi z UniCreditu nemají Bank id takze nemůžu ověřit účet že jo

Reagovat
Sosi

UniCredit nejhorsi banka ever

Reagovat
Uwe háže buly

Já u nich jednou vybíral peníze v bankomatu a vyšlo mi to snad na stovku tenkrát

Reagovat
Vinci

Je fakt ze založit si účet u jiné banky je moc složité a drahé

Reagovat
cr7sux

Mám pocit, že už mají, ne? Aspoň mně s tím něco spamovala ta jejich appka debilní

Reagovat
Greny

Jo do státní správy

Reagovat
fenixLFC

Nefunguje to u nich rovnako ako u mbank? Teda ze si ho zalozis na pobocke inej banky ktora ho ma?

Reagovat
thewall

Myslím, že to už někde jejich CEO zmiňoval (že o to mají zájem).

Reagovat
Greny

Jen mě teda zajímá do kdy to bude fortuna liga, těžko bude chtít fortuna svůj název v lize co by vysílala jiná sazkovka exkluzivně sama

Reagovat
Lemond Laws

No právě snad mají smlouvu jenom do konce letošní sezony...

Od příští by je opravdu Betano mělo přeplatit a mít i název ligy... Bylo to tady nedavno v tom podacstu s jejich šéfem!!!!!!! Sakra poslouchá to něko????

Reagovat
Greny

Podcasty nesleduju , články nectu

Reagovat
Sosi

Ne

Reagovat
Cotton

Tady se čtou jen diskuze. Vidíš, teď jsem se to třeba dozvěděl a nemusel jsem nic poslouchat.

Reagovat
Coutinho10

j toto obě sázkovky podělali

v tomto je nevýhoda, že nevědí, kolik dá konkurence, takže třeba by těch pár jednotek nebo desítek milionů dali navíc, kdyby věděli, že Betano dalo 120mil.

Reagovat
kilobyte

Tak to je naopak výhoda, když ti reklama běží u konkurence.

Reagovat
ratusek

Takže O2TV za minimálně 400, nebo i 500. Super streamy to jistí

Reagovat
Man__United

Zajímalo by mě jestli se jim to vyplatí za takovou cenu mít jen pro sebe, jestli by nebylo lepší některé zápasy vysílat třeba na Premier Sport 1-2 jako je to u LM, protože tyhle kanály jsou u více providerů

Reagovat
ratusek

snad to někomu poskytnou a díky tomu na tom ještě vydělají. Vysílat to jen sami, to by jednak museli navýšit cenu za balíček a tím pádem se jim na to lidi vyserou, dokud jsou streamy na netu. uvidíme, víc než 300 za to dávat nebudu. Akorát přijdu o to pohodlí v obyváku když si to pustím přes aplikaci na TV.

Reagovat
JarousFCB

Appka ti na TV šlape dobře? Mně slušně brnká na nervy. Teď jsem měl na zkoušku TV od T-Mobilu. Nebe a dudy. Ale tím, že mají monopol na českou ligu, mě drží v šachu.

Reagovat
Coutinho10

vím, že se ptáš jeho, ale odpovím i já a spíš obecně, protože je fakt, že se na tu jejich appku strhnul velkej hate po tý aktualizaci

já naštěstí to mám ve všech zařízeních i z minulosti a zkušeností s jinÿmi appkami nastavený tak, že obecně aktualizace jsou většinou krok špatným směrem, čili pokud mi appka funguje dobře, nedochází třeba k přerušení jejího fungování, tak proč bych si jí měl aktualizovat, takže mám zakázaný automatický aktualizace a jedu pořád stejně a pohoda

Reagovat
ratusek

já mám naštěstí pořád tu původní 1.0 jak na mobilu tak i na televizi. Zkoušel jsem tehdy nainstalovat 2.0 a to se mi nešlo vůbec přihlásit a když jsem viděl recenze na google play, tak jsem si řekl aha, tak jsem odinstaloval a nainstaloval zase tu starší verzi 1.0

Reagovat
FiX

Jj za 500 a každej druhej zápas bude lagovat nebo vypadne úplně

Reagovat
thewall

Za 500 by to byla ekonomická sebevražda. Tolik jim většina stávajích platících nedá.

A navíc jejich náklady na práva tolik nevzrostou: nově 300M ročně a nyní Pragosportu 200 - 250M ročně (můj odhad).

Reagovat
Man__United

Nebylo to od Pragosportu za 150 milionů na sezonu?

Reagovat
Lemond Laws

Pragosport to měl za 150M pro sebe.. za kolik se to dávalo O2 asi žádný ofiko údaj není..

Reagovat
Greny

Reagovat
Man__United

díky

Reagovat
Miguel19

Však já za nějakej balíček platím 450 Kč

Reagovat
Greny

Vy jste šílenci tvl takový pálky

Reagovat
Coutinho10

3 kila měsíčně to je za ten sportovní balíček, tak snad už zdražovat nebudou

Reagovat
Greny

Ja mám ten t mobile za 100

Reagovat
Coutinho10

to máš nějak ošéfovaný ne ? nechce se mi věřit, že by to bylo za kilo

Reagovat
Greny

No jelikož část rodiny má T-Mobile a využívá dost služby od nic .. a na tv go jde víc zařízení tak dávám jen to co po mě oni chtějí

Reagovat
Coutinho10

jj, tak to jo

Reagovat
Greny

Tam jde snad 4 zařízení přes chytrý televize nebo mobilno zařízení plus ještě jedno nebo dvě přes set-top box

Reagovat
Pablos

samozřejmě že budou... ale u dělají to třeba na 349,- ...a pak to budou postupně zvedat... žádnej skok tam hned nebude.

Reagovat
Coutinho10

kdyby aspoň nabízeli lepší služby nebo lepší, bezproblémový

mi to pak přijde dost nevyvážený, když vidím, co nám nabízí skylink díky PL, jak cenou, tak obsahem

Reagovat
Pablos

jj u předešlého článku jsem psal... že mám třeba naprosto nepoužitelnou tu apku samsung... a nic se prostě neděje za takových let, resp. děje zhoršení a zhoršení. Fakt trapárna.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Strakosha

Mě kontaktoval nějaký osobní bankéř,po telefonu jsme vyplnili nějaký přehled a přesně mi spočítal,kolik procent z čisté mzdy můžu investovat za platbu TV+internetu. Dokonce mě upozornil, že nějací podvodníci mě chtěli vybílit účet. Naštěstí jsem na jeho řadu stihl veškeré úspory vybrat včas a vložit je do Bitcoinmatu a mám klid

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Nezapomeň tomu dodat, Že pak jsi šel vyvenčit svýho psa.

Reagovat
Salfovic

Ty vole, zláté fér-ové sázení.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Edgar Davids

A potom celá tramvaj vstala a tleskala.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Sosi

Reagovat
M0rb1D4S

Já jsem se vykašlal na Skylink a rovnou jsem si vzal O2 TV stříbrnou, kde mám teda i tu Premier League. Za 499. A když už jsem byl u toho a mám od nich i internet, tak jsem přibalil ještě neomezený tarif

Reagovat
Greny

Ale tu PL máš jen vybrané zápasy ne ? Nemáš cele kolo ne?

Reagovat
M0rb1D4S

Víš že ani nevím. Mě stačí, že tam dávají Chelsea. Na zbytek stejně nemám tolik času a jinak se podívat na MotD.

Reagovat
Man__United

U O2 je jen hlavní Canal+ Sport a Canal+ Action a zatím není jasné jestli bude i další sezóny protože mají smlouvu jen na tu letošní

Reagovat
smazaný uživatel

Reálně na těch dvou kanálech (hlavní a action) stejně můžeš vidět třeba 7 zápasů z kola.

Reagovat
Coutinho10

ono taky otázka, mimo to, že máš pouze ty 2 programy Canal+Sport a Canal+Action, čili ne vždy konferenční přenos, protože ten je občas to i na Canal+Sport 2, tak ono nemáš ani jistotu, že to bude dlouhodobě u O2

Skylink to má asi na dalších několik sezón, snad do roku 28 nebo 29, nedávno to vyjednali, ale jestli to Skylink poskytne O2 či T-mobilu i na další sezóny, tak to myslím si jasný není, konkrétně s O2 jsou myslím domluvený o tý kooperaci do konce sezony

Reagovat
Uwe háže buly

Já za to O2 TV stříbrná asi 500, tomu ještě 100 za rodinné sledování aby to šlo na více televizích, a k tomu 70 Kč za bezúročné splátky za set-top box..

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě donedávna chtěli vlastně poplatek 100 Kč za každou další televizi, při souběžném sledování

Reagovat
Vinci

To je fakt takový problém platit místo cca 250 Kč 400 Kč?

Reagovat
Pablos

Já třeba koukám na O2 jen, že si pustím ligu když jsem o víkendu v práci... doma jen kdyby to vyšlo na derby... takže když vidíš 5 zápasů za měsíc a uvědomit si že třeba za Karviná - Teplice platíš skoro kilo... mmmm nic moc asi

Reagovat
Uwe háže buly

Tak záleží co všechno v tom bude. Jestli si někdo musí třeba platit kvůli premier League (nebo třeba zápasům Sparty v El) Skylink.. do toho na nějaký jiný sporty jestli třeba jiného poskytovatele, tak ti to jde do tisíců.

Reagovat
ACSeRw!n

takze prechod na Berano to me poser

Reagovat
DieFohlenBMG

Ono se hraje osmifinále mol cupu ve čtvrtek v 15:00, během repre pauzy a nikde se to nevysílá to je totální úlet

Reagovat
ratusek

ČT no

Reagovat
Salfovic

To víš, museli dávat reportáž z průběhu mezinárodního tenisového turnaje hráčů na vozíku a sestřih z průběhu závodu domácího mezinárodního poháru v cyklokrosu mužů

Navíc z ČT je v podstatě kubová televize SS.

Reagovat
Greny

Tipac to má v dobré kvalitě

Reagovat
Ross Geller

To máš pravdu, Tipsport a Chance to mají v celkem dobré kvalitě. Na Betanu jsem minule koukal na nějaký zápas a to bylo tak kostičkované, že ani hráči nešli rozeznat.

Reagovat
Greny

Ty vole co teď Plzeň nedala na srovnání... Třikrát dorážka v malým vápně a nic

Reagovat
Greny

Ještě dodám koukám asi deset minut prvních deset minut jsem neviděl a zatím nejlepší zápas co jsem za poslední dobu videl

Reagovat
Man__United

Údajně je to na fact.tv

Reagovat
Coutinho10

FACR TV, ale trochu se to trhá

Reagovat
naheCZ

Ty vole, na ČT je od 16:05 Toi Toi Cup Rýmařov a ty by si tam chtěl fotbal místo toho? Ses zbláznil ne?

Reagovat
Salfovic

Záznam.

Reagovat
Cotton

Souboj dvou týmů z první poloviny ligy a žádná televize to nevysílá. Navíc na to mají celou repre pauzu a oni to dají ve čtvrtek ve 3.

Reagovat
inferno08

OT: Jak já jsem naivní... Zapnul jsem ČT sport, že se podívám na pohár Olomouc - Plzeň, ale místo toho dávají magazín badmintonu a toi toi cup v cyklokrosu

Tak si jdu postěžovat na EuroFotbal a zjistím, že tady o dnešním poháru není ani článek.

Reagovat
inferno08

Ok, příště si nejdřív přečtu komentáře. Teď vidím, že už se to tu řeší...

Reagovat
delfin

Vítej v tom nejlepším vesmíru.

Reagovat
Pablos

no ale tys psal, že tu není ani článek... né ani čárka, takže si nemusel nic doplňovat ani

Reagovat
inferno08

To ne, zatím, co jsem napsal si stojím Ale nemusel jsem to psát, protože se to řeší o vlákno výš...

Reagovat
Pablos

jo tááák... tak to potom jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tady není ani pořádně vidět, když se hraje Liga mistrů, natož “nějaký” Mol cup… A když pominu eurofotbal, tak je očividné, že pro vedení českého fotbalu je důležitější se fotit s Čeferinem než propagovat svoje soutěže, aby byly pro lidi atraktivní a chtěli je vysílat televize.

Reagovat
pobody's nerfect

Ještě schází informace, kdo koupil výsledky.

Reagovat
Mass

OT: Českým a slovenským uživatelům se zase jednou povedlo zaspamovat transfermarkt, nebo jak se z toho hráče mohl stát nejprohlíženější profil týdne? https://www.transfermarkt.com/nestory-irankunda/profil/spieler/956920

Reagovat
Mass

Aha, on přestupuje do Bayernu Tak doufám že z něj brzo bude hvězda

https://tn.nova.cz/sport/clanek/529345-bayern-mnichov-privedl-nadejneho-mladika-jeho-jmeno-pobavi

Reagovat
Rezan

A půjdou ty peníze do rozvoje sportu nebo je někdo rozkrade?

Reagovat
Coutinho10

OT: koukám na 2. Mol Cupový zápas a podle grafiky to vypadá, že si vzali inspiraci z amerických zápasů a první je psaný hostující tým

Reagovat
Coutinho10

a komentátor super že Budějovice mají dobrou formu s Jabloncem v Gambrinus lize

Reagovat
HalaMadrid_Flx

PIČO TEN ŠILHAVÝ NA TÉ TISKOVCE TO JE ZAS KURVA VYJADŘOVÁNÍ JAK DRUHÁK ZE ZÁKLADKY VOLE. Sorry, ale já to nezvládám už

Reagovat
Pablos

a ještě ti ta kurva přes Pešíra zapla capslock

Reagovat
HalaMadrid_Flx

přesně

Reagovat
Keeper117

OT: Když dostal Hašek otázku, který tým v Česku by přirovnal k jeho současnému působišti, zaznělo éterem, že Dukla Praha. „Je to klub s ohromnou historií, má věrné fanoušky,“ vysvětlil svou volbu. „Možná by ale mělo jít o klub z Brna nebo Ostravy, možná bych vybral Vítkovice,“ změnil názor. bože keby tí zistili jak dopadli Vítkovice vole

Reagovat
Salfovic

Jakej Hašek? Jaké působiště?

Reagovat
Keeper117

Martin Hašek a Makedonikos

Reagovat
RickNash

tlačí ho kopačky, to se ti pak blbě přemýšlí

Reagovat
wwwx

Tak stejně jako Makedonikos ani Dukla ve své historii nikdy neprohrála s Olympiakosem Pireus. Makedonikos s ním hrál dva zápasy v 1. lize v 80. letech a oba skončily remízou, Dukla jeden přátelák s Olympiakosem vyhrála. Takže jsou to v podstatě stejně úspěšné kluby .

Reagovat
Greny

A co Zbrojovka bude podle mě jedinej klub co neprohrál v Lize Mistrů nebo předtím PMEZ

Nejúspěšnější klub historie

Reagovat
Rothbard

Víc peněz pro ligu je dobře. Tímhle srovnáváme krok s nejlepšími ligami světa.

Reagovat
Coutinho10

ještě je potřeba zmínit jednu novinku, která tu myslím ještě nepadla a to:

K velké změně dojde také v rámci možnosti propagace F:L a F:NL, jelikož jak liga samotná, tak i jednotlivé kluby budou mít nově možnost v rámci prezentace pracovat přímo se záběry ze hry na svých webech a sociálních sítích, což přispěje ještě k většímu zájmu o český profesionální fotbal.

https://www.lfafotbal.cz/clanek/686-lfa-zna-nabidky-do-tendru-na-audiovizualni-prava

Reagovat
smazaný uživatel

No… nevím teda

Reagovat
Coutinho10

no jde spíš o to, že kdyu člověk třeba neviděl nějaký gól, tak si to třeba musel přehrát na isportu s reklamama či jestli za to neměli možná i nějaký poplatky, pokud to třeba bylo součástí isport premium, nevím

každopádně bude to daleko pohodlnější pro nás, co třeba používají twitter, že krátký záběry budou hned dostupný pro všechny a nebude tolik složitá cesta k tomu, když se něco zajímavý stane, všichni to hned uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mě nenapadlo

Reagovat
Frick

Tady prostě platí to okřídlené - DOBŘE UŽ BYLO. Do sezony 2013/14, kdy byl 2x Fanda, 2x ČT Sport. Pak se do toho začalo srát O2 a kurvit to. O2 nenávidím, přeju mu strašnou smrt v plamenech.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Frick

Jinak domácí liga na veřejnoprávní TV patří 1000x více, než Tour de France nebo rugby nebo jakýkoliv jiný sport bez naší účasti. Neměl bych žádný problém s tim, kdyby třeba na ČT bylo z MS jen třeba 25% zápasů skupin a 50% zápasů play-off a zbytek přeprodala komerci. Stejně tak s Eurem nebo MS v hokeji (samozřejmě s garancí vysílání 100% českých zápasů).

I kdyby do "A" týmů nešly žádné peníze z "eráru", tak minimálně ti současní ligoví hráči byly za erární práchy vychovánvání v mládežnických klubech. Z tohoto pohledu by měl mít nárok koncesionář sledovat (i) jejich ligové zápolení.

Reagovat
Sosi

logiku to má

Reagovat
ACSeRw!n

dyt je uplne jedno co tam patri a co ne, ne ? pokud na to nemaj penize, tak na to proste penize nemaj.. a aby to dotoval stat ? na to asi taky nemame

Reagovat
Frick

No, tak se prostě nenatočí pár progresivně levicových dokumentů. No i što...

Reagovat
Frick

A co si budeme - 50% ligovejch zápasů napiču, protože více jak 50% ligovejch klubů se potýká s fanouškovskou ignorancí - LIB, OLO, JAB, CEB, ZLI, KAR, PAR, MBO, TEP. Všechny, co na méně atraktivní zápas nedostanou na stadion aspoň 3 500 hlášnejch a 2 500 reálnejch.

To nadhodnocování počtu diváků je stejně disciplína sama pro sebe. Jenže kdo by stál o pravdu? Nikdo! Kdo by chtěl prezentovat, že mezi sezónně spadla průměrná návštěvnost o 1000 lidí. Že na ty plonkový zápasy Budějice - Teplice, Bolka - Pardubice, Zlín - Jablonec nepřislo 1900, 1500 a 3000, ale 1400, 900 a 2100?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele