Teplice si pojistily Marečka: Je oporou a zároveň mentorem mladých hráčů

08.01., 13:03
Aktuality

Obránce či záložník Lukáš Mareček prodloužil s Teplicemi smlouvu do června 2026. "Skláři" o tom informovali na svém webu. Třiatřicetiletý hráč působí v severočeském mužstvu od ledna 2020, kdy přišel z belgického Lokerenu.

"Lukáš je jedním z nejzkušenějších hráčů našeho týmu, patří k oporám a má také důležitou roli směrem k našemu mladému mužstvu. Proto jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy," uvedl sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek.

Odchovanec brněnské Zbrojovky Mareček odešel v 19 letech do bruselského Anderlechtu, odkud hostoval v nizozemském Heerenveenu a v létě 2013 přestoupil do Sparty. S letenským týmem, kde nastupoval také na pozici stopera, získal double za triumf v lize i v poháru. V lednu 2018 zamířil zpět do Belgie, konkrétně do Lokerenu. V české lize si připsal 244 startů, z toho 94 v barvách Teplic. Za A-tým české reprezentace nastoupil do tří zápasů.

"Lukáš Mareček se řadí ke služebně nejstarším hráčům v Teplicích, ke klubu si vybudoval speciální vztah. Prodloužení stávajícího kontraktu je potvrzením jeho pozice lídra na hřišti i v kabině," prohlásil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Marečka zastupuje.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
fabec1222

Jsem myslel, že už tak dva roky nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem zase myslel, že je pořád v Schalke a pak jsem zjistil, že to byl zase Morávek a už tam není od roku 2012.

Reagovat
Firkraag

Světové talenty: Lukáš Mareček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele