Terzić byl spokojen s výkonem, chyběl mu klid v klíčových okamžicích

02.06., 11:43
Aktuality
Edin Terzic (© AFP)

Trenér Dortmundu Edin Terzić navzdory porážce označil výkon svého týmu ve finále Ligy mistrů za skvělý. Borussia v londýnském Wembley podlehla Realu Madrid 0:2, přestože se jí podařilo velkého favorita herně zaskočit. Jednačtyřicetiletý kouč litoval řady neproměněných šancí, zápas podle něj rozhodla lekce z produktivity.

Zatímco "Bílý balet" v novodobé historii Ligy mistrů vyhrál i deváté finále, do něhož postoupil, Borussii se nepodařilo navázat na dosud jediný triumf v soutěži z roku 1997. Finále ve Wembley prohrála i před 11 lety s německým rivalem Bayernem Mnichov.

"Předvedli jsme skvělý výkon a myslím, že jsme si zasloužili víc než prohru o dva góly. Od první vteřiny jsme celému světu ukázali, že tu nejsme jen proto, abychom se finále zúčastnili, ale abychom ho vyhráli. Udělali jsme spoustu věcí správně, ale v klíčových okamžicích byl soupeř ledově klidný, což nám dnes chybělo," uvedl Terzić v rozhovoru pro ZDF.

Na ploše ho po zápase objal a utěšoval José Mourinho, který byl v Londýně jako expert UEFA. "Řekl jsem Edinovi, že musí být velmi hrdý na práci, kterou odvedl, protože to bylo úžasné. Zorganizoval svůj tým a dodal mu sebevědomí a správnou mentalitu," vyzdvihl Portugalec, který Ligu mistrů vyhrál s Portem a Interem Milán.

Hráči Realu přiznali, že po prvním poločase mohl Dortmund vést i o několik gólů. "Odehráli jsme fantastický zápas a byli blízko k tomu, abychom se dostali do vedení. Ale pak se utkání otočilo a Real ukázal, proč je mistrem této soutěže. V prvním poločase jsme měli dobré šance, stejně jako Madrid ve druhém. Jenže my jsme je neproměnili," srovnal Terzic.

Také jeho svěřenci cítili, že šance na překvapivý triumf byla zcela reálná. "Teď jsme jen zklamaní, což je normální, pokud jste měli takovou šanci na úspěch. Proti Realu Madrid se to moc často nestává a musíte mít na paměti, že jsou vždy nebezpeční. Ukázali jsme, že v pohárech jsme schopní hrát na nejvyšší úrovni," popsal brankář Gregor Kobel.

"Odehráli jsme skvělý zápas. Jsem na tým nesmírně hrdý, jak jsme se zde prezentovali. Hráli jsme statečně, se srdcem a předvedli kvalitní fotbal. Ke gólu jsme měli opravdu blízko. Real pak udeřil, jako už mnohokrát předtím," dodal obránce Mats Hummels. On a loučící se Marco Reus si tak po jedenácti letech připsali druhé prohrané finále ve Wembley.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele