Trenér Slovanu Bratislava o utkání se Sturmem Graz: Postup je spíš snem

16.02., 11:21
Aktuality

Podle trenéra Vladimíra Weisse staršího by byl postup Slovanu Bratislava do osmifinále Evropské konferenční ligy na hranici zázraku. Jeho tým totiž ve čtvrtek prohrál úvodní zápas play off na půdě Sturmu Graz 1:4. Zápas hostům zkomplikovala červená karta pro střídajícího Vladimíra Weisse mladšího, jehož nasazení vzal trenér a otec v jedné osobě na sebe.

Domácí tým více běhal a byl dravější. V prvním poločase se hosté ještě dokázali bránit a po gólu Gersona Rodriguese soupeře přestříleli. Zlom přišel podle trenéra po faulu Tigrana Barseghjana v pokutovém území a proměněné penaltě.

Arména nahradil Weiss mladší, ale ten šel k zemi už po deseti minutách za tvrdý zákrok, při kterém trefil pouze protihráče, nikoliv míč. Záložník se v podzimní části neobjevil od října kvůli problémům s achilovkou.

Statistiky utkání. (©Livesport / Opta by Stats Perform)

"Myslím, že otcovský cit převládl. Chtěl jsem ho nechat hrát, i když jsem věděl, že není stoprocentně fit. Otcovský cit přerostl zdravý trenérský rozum. Má chronické problémy s achilovku. Hrál pod léky a nakonec jsme si ublížili," řekl trenér na pozápasové tiskové konferenci.

Se záložníkem nemůže počítat pro čtvrteční odvetu na Tehelném poli. Jeho tým navíc trápí zranění a do zápasu ve Štýrském Hradci navíc nastoupil s karetním zraněním. Na soupisce z tohoto důvodu chybělo hned pět hráčů. "Budeme bojovat, ale máme úzký kádr. Pokud se nám to podaří otočit, bude to na hranici zázraků. Budeme bojovat před naším skvělým publikem," řekl trenér.

Jediný gól Slovanu padl v osmé minutě, kdy trenérovy pokyny splnili Jaromír Zmrhal a Rodrigues. Lucemburský kanonýr dostal dobrý dlouhý míč za obranu, obešel brankáře Vítězslava Jaroše a zakončil do prázdné branky. Zimní posila úřadujícího slovenského mistra má na kontě dva góly ve dvou zápasech - Rodrigues skóroval i při svém debutu v Žilině (4:0).

"V prvním poločase jsme byli kompaktní, plnili jsme to, co po nás trenér chtěl. Dobře jsme bránili a soupeř si nemohl dělat, co chtěl. Ve druhém poločase jsme to trochu otevřeli a měli šance, ty naše jsme v první půli neproměnili. Musíme se poučit do dalšího zápasu. Musíme se soustředit na ten příští s vědomím, že musíme vstřelit tři góly, abychom se ujali vedení," komentoval Rodrigues.

Jeho spoluhráč Zmrhal by po zápase raději vyměnil úspěšnou spolupráci při střílení branek za příznivější skóre. "Ani já z toho nemám radost. Raději bych to vyměnil za lepší výsledek," řekl pro TASR. Diametrálně odlišné emoce panovaly v domácím klubu, který zaznamenal nejvyšší triumf v Evropě od srpna 2009. Ve třetím předkole Evropské ligy porazili černohorský Petrovac 5:0.

"V prvním utkání jsme využili základ v podobě rychlé hry ve vysokém tempu. To dělalo soupeři velké problémy, i když ukázal, že je efektivní a přesný. S naším výkonem ve druhém poločase jsem byl spokojen, o přestávce jsme nic neměnili, jen jsem kladl důraz na to, abychom pokračovali v naší hře. Největší radost mi udělal čtvrtý gól. Zejména to, že hráči nepřestali hrát," řekl na tiskové konferenci domácí trenér Christian Ilzer.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (25)

Přidat komentář
Pablos

RoZmrhali postupové šance

Reagovat
Salfovic

Je někde k vidění to vyloučení mladého ?

Reagovat
mul
Reagovat
Salfovic

Díky.

Reagovat
db18

Ještě, že se připravovali s Dynamem a ne s Moravcema.

Reagovat
juveforever

Možu hrať Rusko-Ázíjskú ligu akurát.

Reagovat
Kucka

"Chtěl jsem ho nechat hrát, i když jsem věděl, že není stoprocentně fit. Otcovský cit přerostl zdravý trenérský rozum." to musí spoluhráče potěšit, když trenér narovinu řekne, že syn má tlačenku

Reagovat
Kryptos_

Slovan...

Reagovat
GrimeBaller98

Stejne jako pan Dardai v Herthe

Reagovat
janinho

v ziadnom time na svete by tento mental nemohol byt kapitanom, jedine teda ze by tata trenoval a jeho objimaci kamos bol riaditelom a jeho kamosa tata bol majitelom... ale to je len suhra nahod.

este poprosim tych tupcov co sa rozculovali preco nie je v repre aby teraz dali o sebe vediet.

Reagovat
vladino10

Ti tupci si dajú na týždeň aj pol pokoj a potom ich tu máš zas

Reagovat
janinho

kde su tie casy ked o tom ze su jebnuti vedela len ich rodina

Reagovat
formic81

mame tam na hostovani hrotaka Beiretha co dal gol, jak vypadal? tusi nekdo

Reagovat
Pablos

Běloch, krátce střižené světlé vlasy, 188 cm vysoký... naposledy spatřen v dresu a s kopačkami na nohou.

Reagovat
jsemdement

tak to je racismus

Reagovat
Losinho

Jaroš

Reagovat
Dortmunder

Weissovci a Kmotríkovci, akoby ich "jedna mater" mala.

Reagovat
Sigma Olomouc

Jak hrál Jaroš?

Reagovat
O.Giroud

Prvý gól v podstate aj jeho, vybehol a potom sa zastavil a tak to Gersonovi dosť uľahčil. Potom bol pri vysunutí Strelca vybehnuty, že každý normálny futbalista, ktorý vie lobovať by mal gól zadarmo, ale Strelec z tej situácie sa dostal akurát k prihrávke, ale tam to zachránil obranca na čiare. Síce bol pískaný ofsajd, ale podľa záberu nebol tak by to VAR zrejme pustil. Mal tam jedno zaváhanie pri štandardke Slovanu a potom sa nudil. 20min a záver zápasu som nevidel, možno tam mal nejaké dobré veci.

Reagovat
Sigma Olomouc

díky, hodnocení na Livesport má 5,9, takže asi nic moc výkon

Reagovat
O.Giroud

To mi zas príde kruté, by som skôr také hodnotenie čakal keby namaže na gól alebo podobne. Na druhú stranu v druhom polčase ani nemal kde nabrať nejaké body do hodnotenia keď Slovan sa ledva dostal na polovicu súpera. Snáď ho v odvete viac preveria, tiež ma to zaujíma ako fanúšika LFC čo predvedie.

Reagovat
Condrella27

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Imos

Reagovat
Neutron

Jebnuty synacik ako spravny kapitan ukazal svoju mentalitu a schopnost pomoct timu debilko poloretardovany.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele