Třetí výhra v řadě, Strakovo slovenské kouzlo funguje i na Michalovce

16.03., 11:17
Aktuality
František Straka (© MFK Karviná)

František Straka se před necelým měsícem vrátil na Slovensko a navazuje na loňskou úspěšnou misi v Trenčíně. Český trenér vede k záchraně v nejvyšší soutěži další klub, ožily pod ním i Michalovce.

Zemplín během podzimu nevyhrál ani jeden ligový duel, nepovedlo se mu to ani v únoru a mizerné výsledky stály práci kouče Petera Struhára. Straka začal překvapivou remízou v Žilině, základní část Niké ligy zakončil jasnou výhrou nad Zlatými Moravcemi a poslední tým tabulky Michalovce porazily rovněž v prvním kole nadstavby.

Včera pak svěřenci někdejšího československého reprezentanta udolali rovněž Košice (1:0). Během několika zápasů se tak rychle změnily priority, ze snahy vyhnout se poslední příčce tabulky je rázem boj o přímou záchranu, na tu Michalovce ztrácejí jen dva body.

"Jsem spokojený i nespokojený. S pokorou musím znovu říct, že jsme udělali další krůček k posunu na příčky, na kterých všichni chceme být. Mužstvo pochopilo, o co nám jde. Byl to extrémně důležitý zápas a nejen z toho pohledu, že šlo o derby, ve hře bylo mnohem víc," hodnotí Straka páteční předehrávku.

"Jsem rád, že jsme utkání dokázali rozhodnout. Začali jsme velmi dobře, první velkou šanci si vypracovali už ve třetí minutě, v tomto tempu pokračovali a dali gól. Brzy přišlo vyloučení soupeře a proti deseti se někdy hraje složitě, což se dnes i ukázalo," pokračoval v hodnocení.

"Velmi mě těší, že jsme soupeře nepustili do vyložené šance. Není to o jednom hráči, ale o celém kádru, který zde je. Nadále budu mužstvo bičovat, abychom dosáhli společného cíle. Tato výhra má velkou cenu, Košice mají svou kvalitu. Musíme ale zůstat pokorní a dále pracovat," zakončil.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
7
Dukla Banská Bystrica
23
10
7
6
40 : 31
37
8
AS Trenčín
23
9
8
6
31 : 23
35
9
MFK Skalica
23
6
5
12
20 : 27
23
10
FC Košice
24
4
6
14
19 : 46
18
11
Zemplín Michalovce
24
3
7
14
22 : 42
16
12
FC Zlaté Moravce
23
0
4
19
14 : 50
4

Autor: Tomáš Pavlík / mfkzemplin.sk

Komentáře (39)

Přidat komentář
ACSeRw!n

kral Franz

Reagovat
PtákOhnívák

Tohle on prostě umí no.

Akorát že to nadšení a vzedmutí sil v tom týmu vždycky vydrží tak max 3 měsíce a konec. V Říjnu ho vyrazí, páč se bude zase motat kolem sestupu...

Reagovat
Seydou Doumbia

tak snad má jen do konce sezony podepsáno aby pak mohl zase ve studiu hovnosportu kritizovat bayern a pak zase na konci sezony někoho zachrání

Reagovat
PL28

Někdy i dříve. Jak prostě přijde ta první prohra a hned na to další, tak už je to pak vždycky sešup pět proher v řadě a zas půjde. Je to trochu škoda, protože fotbal má být zábava a ho sledovat je zábavný

Reagovat
Unai

Reagovat
Salfovic

Dokud nevyprchá efekt počátečního nakopnutí a dokud hráčům nedojde jakej je to šašek.

Reagovat
srandamač

Dokud se nevyléčí z tatarákové salmonely

Reagovat
Seydou Doumbia

je to mistr ne šašek...co ti takového udělal?

Reagovat
Salfovic

Nic, svým způsobem ho mám i rád, ale je to prostě šašek.

Reagovat
vladino10

Hráčom nech dôjde, že sú sasci sami - keď s ním dokážu vyhrávať 3 mesiace, tak by to mali dokázať aj dlhšie A ne potom zase rupnut s hocikym

Reagovat
fabec1222

Podle mě po sezoně normálně odejde s tím, že přišel, aby je zachránil, což splnil, a dál už pojedou "koncepční" práci.

Reagovat
ratusek

stejně jako u Trenčínu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mönchengladbach

Rytíř československé kopané.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pred Franzom 0 výhier, s Franzom 3 výhry zo 4 zápasov + vymyselaná penalta v ZA a ukradnutá 4. výhra. Poďme ďalej!

Reagovat
$dolar$

Opět to zopakuji - největší chyba Kretinskeho, že ho vyrazil z prvního místa.

Reagovat
pobody's nerfect

Měl počkat až budou na sestup?

Reagovat
fabec1222

Klasika no Tenhle krátkodobý efekt on prostě umí. Po sezoně to klasicky zabalí a odfajfkuje si další úspěšné angažmá

Reagovat
fabec1222

Jinak co to má bejt ty Moravce? Tam to nějak celé krachuje? Však to je horší než Střížkov či Bohdaneč

Reagovat
Salfovic

Dobře si Dumla vybral

Reagovat
Keeper117

Práveže nekrachuje dobiehajú ich posledné sezóny keď už hrali o záchranu a nerobilo sa tam absolútne koncepčne. Aj teraz už vymenili prakticky tri koncepcie počas tejto sezóny najprv chceli hrať s mladými potom so skúsenými a nakoniec to je taký mix + zahraničný hráči. Navyše čo mám zo svojich zdrojov tak už na to aj tí chalani niektorí seru a pije sa tam v kabíne o sto šesť a tréningová disciplína tiež nie je najlepšia. Proste po tom historickom piatom mieste spred asi 3 sezón to mužstvo rozpredali a peniaze z toho nevyužili asi tak ako mali.

Reagovat
STR

Zajímavé

Reagovat
eder

Frááántááá Stráááka, umí tataráááka!

Reagovat
Milan.B

Franta je motivator

Reagovat
Di Stéfano

Kaiser Franz neskutočný frajer , jediné čo ma na tom neteší , že mi chýba v štúdiu Ligy Majstrov

Reagovat
O.Giroud

skôr Smetana by si zaslúžil článok

Reagovat
Marisic

prý že Ružomberok hraje antifotbal ale jsou efektivní

Reagovat
O.Giroud

hej no, futbal nič moc ale výsledky proste sú tím, ktorý vyzeral, že bude hrať o záchranu tak dotiahol do TOP 6 a zatiaľ ani tam nevyzerajú, že by sa chystali prehrať mi to príde viac chvályhodné než Straka, ktorý proste nespravil nič nové. Nabudil tím v sračkách, teraz chytia fazónu a potom strmý pád dole

Reagovat
Marisic

jo, on je zajímavej trenér, v Baníku má podle mě nejvyšší bodovej průměr na zápas ze všech baníkovskejch trenérů po návratu (možná srovnatelně má Bob Pánik). Ale na ten fotbal se nedá moc koukat

Reagovat
Salfovic

Zajímavém, že Ružomberok tak často sází na české trenéry.

Reagovat
Imos

ještě spíš Skuhravý, pak klidně Hynek taky a zajímalo by mě jak to je s tím mladým Ščasným, dobrej?

Reagovat
O.Giroud

Skuhravy hej, aj keď teraz trochu stratilo formu. Hynek neviem lebo tá Žilina mi príde vždy rovnaká pod každým trénerom a Scasny bol na Cypre nie?

Reagovat
Imos

Žilina jede furt to stejný, to je pravda, ale asi musí mít trenéry co jsou schopní ty mladý zvednout, to mě spíš na Hynkovi zajímalo a jojo, tam někde byl ale myslím, že už ho vyhodili, nevíš jaký byl v tý Trnavě nebo kde to byl dvakrát?

Reagovat
O.Giroud

V Trnave bol asistent Látala a potom dočasne prebral Trnavu a tuším vyhral pohár aj mu potom predlžili zmluvu, ale aj tak potom odišiel lebo prišiel nový majiteľ a zobrali trénera zo Senice a on išiel späť do Senice ale Senica po odchode majiteľa Seničana bol strašný bordel takže skôr riešili výplaty než výkony ale podarilo sa im udržať a vedeli hrať aj pekne. Neviem či jeho zásluhou alebo sa tam stretli také osobnosti, že aj s takými problémami to tak ubojovali, ale potom ho vyhodili lebo neviem či to už vtedy zobral niekto nový a ten tam chcel hádzať hráčov a nech s nimi tréner hrá.

Potom išiel do Nitry, ktorá tiež bola v sračkách a boli tam nejakí Nemci investori, nasľubovali mu hory doly a realita zas iná, nedostal koho chcel ale nejakých random Nemcov nepripravených a odišlo mu x hráčov, tak ho vyhodili po 2 týždňoch a po 2 mesiacoch ho zas zamestnali lebo spravili nejaké zmeny tak na to kývol a na konci sa mu aj tak ten tím rozpadol ale tam už si nepamätám ako sa mu s Nitrou darilo, či ju dokázal udržať ale proste sa Nitra rozpadla.

A nakoniec Banská Bystrica, kde už mu tieto veci nehrozili a hneď s nimi bojoval o miestenku v Európskej lige aj keď boli po nejakom 5. kole na poslednom mieste, hráči si zvykli na jeho štýl k tomu mali Polievku a vyzeralo to dobre. Ale skončil lebo mu prišla ponuka z toho Cypru a vidím, že dlho tam nevydržal ale nováčik hentakej ligy pre trénera asi nie je dobrá voľba no

Reagovat
Imos

tyjo to je dobrý kolečko, ale úspěch nějaký zvládl tak nadvakrát Nitra, díky to nezní úplně jako tragický trenér, tam bych se takový tý karviný nedivil, já si právě pamatuju že Banska nebyla nějak zlá minulou sezonu a Kypr netřeba komentovat a ty fandíš komu u vás, jestli to netajíš?

Reagovat
O.Giroud

Kto vie ako by prerazil v tej Trnave, ale určite tragéd to nebol. Neviem či by zvládol nejaký Slovan, DAC príp. tu Trnavu, ale tie tímy bojujúce o tú TOP 6 asi určite. Ale vo vašej lige si netrúfam povedať, to je momentálne iná dimenzia ale výber tímov posledné roky až na tú BB boli proste mimo a zbytočne mu to zobralo nejaké roky, ale možno dalo nejaké skúsenosti.

A ja nikomu, lebo môj tím je v 8. lige takže skôr prajem tímom, kt. vyzerajú, že by mohli niečo uhrať aj v Európe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele