Trpišovský si před odvetou s AC nepřeje penalty, trápí ho absence v záloze

13.03., 15:53
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© SK Slavia Praha)

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský by se v odvetě osmifinále Evropské ligy s AC Milán raději vyhnul penaltovému rozstřelu. Uvedl to na předzápasové tiskové konferenci na stadionu v Edenu. Pražané prohráli před týdnem na San Siru 2:4, kouč českých vicemistrů označil za ideální čtvrteční scénář smazání dvougólového manka a postup po prodloužení. Slavia má před důležitým duelem problémy v záloze, takřka jistě nenastoupí zraněný Lukáš Masopust a ohrožený je i start Ivana Schranze.

"Samozřejmě chceme postoupit, ale především bychom rádi předvedli co nejlepší fotbalový, mentální a fyzický výkon. Chceme být zodpovědní v defenzivě a nebezpeční dopředu. Pak uvidíme, na co to bude stačit," řekl Trpišovský.

Slavia v Miláně hrála od 26. minuty bez vyloučeného beka El Hadjiho Malicka Dioufa, jenž kvůli trestu přijde o odvetu. Hosté v oslabení předvedli sympatický výkon a díky trefám Davida Douděry a Ivana Schranze dlouho drželi stav 2:3, favorit si ale díky zásahu Christiana Pulisice z 85. minuty nakonec vytvořil dvoubrankový náskok.

"Chceme navázat na to, co jsme začali v Miláně, i když víme, proti jakému soupeři hrajeme. Včera jsem viděl jejich zápas proti Rennes. Hráči AC jsou i pod tlakem schopní předvádět neskutečné věci," ocenil Trpišovský, jehož tým se bude moct opět spolehnout na podporu vyprodaného Edenu.

"Fanoušci se přijdou podívat na velký zápas proti světovému týmu, bude plný dům, všichni se těší. Minulý týden hrál v Praze proti Spartě Liverpool, teď je tady AC Milán. Můžete se podívat na Rafaela Leaa, Oliviera Girouda, Simona Kjaera a další hvězdy. Bude to fotbalový svátek se vším všudy, ať to dopadne jakkoliv," uvedl osmačtyřicetiletý kouč.

Pražané věří, že dokážou minimálně zopakovat domácí vítězství 2:0 ze skupiny nad jiným italským celkem AS Řím a po letech 2019 a 2021 potřetí projít do čtvrtfinále Evropské ligy. Jakákoliv výhra Slavie o dva góly by ve čtvrtek znamenala prodloužení a případně i penaltový rozstřel. Tomu by se ale Trpišovský raději vyhnul.

"Jako fanoušek jsem se při mistrovství Evropy a světa vždy na penalty těšil. Během prodloužení jsem si přál, aby to došlo až do rozstřelu. Jako trenér je ale nesnáším, nechci to zažít. Je to poslední věc, kterou chcete, aby rozhodla o postupu," podotkl. "Prodloužení bych si přál z toho důvodu, že by to znamenalo naši výhru a smazání dvougólového manka. Lidé by navíc měli extra porci minut. Kdybych si měl vysnít scénář, tak dostaneme zápas do prodloužení a v něm rozhodneme," přidal Trpišovský.

Slávistického trenéra trápí absence ve středu pole. Téměř jistě se neuzdraví defenzivní univerzál Lukáš Masopust a zdravotní problémy má i Schranz, jenž dal v osmi pohárových zápasech v sezoně pět branek. Ve hře je návrat záložníků Christose Zafeirise a Petra Ševčíka.

"Lukášův start je spíš nepravděpodobný, na 80 až 90 procent bude chybět. Otazník je i u Schranze, který zápas v Miláně absolvoval se sebezapřením. Jinak bude sestava hodně podobná jako v neděli proti Teplicím," připomněl kouč Slavie nedělní ligovou výhru 4:0.

"Oživujeme Zafeirise, oživujeme Ševčíka, alespoň na část zápasu. Nějaká šance tam je. Variantou do středu zálohy je i Tomáš Holeš, včera jsme to probírali. Bude záležet na vývoji zápasu i na tom, jak bude vypadat Petr Ševčík po dnešním tréninku. Zafeiris není ve stavu, aby nastoupil do začátku," řekl Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
kilobyte

Co furt mají s těmi penaltami?

Reagovat
Perzifláž

oni umí běhat, kopat moc ne. taky bych vůbec nevěděl, koho na ně dát. jedinej Jurečka to kope celkem slušně a ten už bude dávno vystřídanej.

Reagovat
Axelrose

Tak Jindra se na ně nekouká, tak asi nechce přijít o konec zápasu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
wyqinac

tak Jindra u nich obecne trpi, nekolikrat to rikal, ze to fakt nesnasi

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jo, ale působí to trochu vtipně. Zase chápu, že je to srdcař a tak to prožívá. To třeba u Vrby to měl o něj člověk strach a pomalu mu vytáčel rychlou na mobilu

Reagovat
Salfovic

Prohrávat po prvním o dva, to bych bral penalty všemi deseti.

Reagovat
thewall

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

*všemi devíti

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
thewall

"Oživujeme Zafeirise, oživujeme Ševčíka, ..."

Kreativní využití slovesa oživovat

Reagovat
Mass

Ševčík je takový revenant.

Reagovat
Bakary3

Spíš možná walking dead

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele