Tvrdík: Lingr prodlouží, nebo odejde. Jurásek má nabídku z Bundesligy

03.08.2023, 23:57
Aktuality

Podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka musí Slavia do konce přestupního období vyřešit další budoucnost ofenzivního univerzála Ondřeje Lingra. Šéf klubu dnes novinářům řekl, že Pražané s členem širšího kádru reprezentace buď prodlouží smlouvu, nebo ho prodají. Nejvyšší nabídku aktuálně Vršovičtí registrují na talentovaného křídelníka Matěje Juráska, za kterého nabízí Stuttgart osm milionů eur (192 milionů korun), jeho odchod ale momentálně neplánují. Slávisté se naopak nadále poohlížejí po levém obránci, a to ze zahraničí.

Tvrdík na předsezonní tiskové konferenci uvedl, že Lingr má svolení odejít. O čtyřiadvacetiletého ofenzivního univerzála se delší dobu zajímal Panathinaikos, nabídka ale zatím neuspokojila klub ani hráče. Lingrovi v Edenu vyprší kontrakt po sezoně.

"S Ondrou jednáme od ledna. Nedávno jsme se dostali do situace, že (křídelník) Peter Olayinka měl přestoupit do Dánska, neprošel zdravotní prohlídkou a pak to doklouzalo k tomu, že odešel zadarmo (do Crvene zvezdy Bělehrad). Byla by pro nás velká chyba, kdybychom hráče v hodnotě několika milionů eur pustili zadarmo," řekl Tvrdík. "V případě Linžiho se pohybujeme v modelu, že na jedné straně buď podepíše smlouvu, nebo odejde. Variantu, že bychom hráče ještě rok drželi a pak pustili zadarmo, nepreferuji a v zásadě vylučuji," doplnil.

Blízko v tuto chvíli zatím není ani k jedné z variant. "Na jedné straně jednáme s jeho agentem o prodloužení smlouvy. My jsme dnes v naší nabídce na absolutním vrcholu. Odpovídá tomu, co mají někteří ostatní hráči jako kapitán a podobně. Zatím se k prodloužení smlouvy neblížíme, ale zatím tu ani není nabídka, kterou by chtěl klub i hráč přijmout," podotkl Tvrdík.

"Vedle Panathinaikosu jsou tam nějaké italské kluby, objevovaly se nějaké turecké kluby. Ale zatím nic, co bychom reálně projednávali. Standardně to bývá tak, že hráč na vás tlačí, ze chce přestoupit. Toho tady zatím nejsme svědky, necítíme, že by byl Linži přesvědčen, že zrovna tam (do Panathinaikosu) chce odejít. Je to prostě otevřené téma a musíme to vyřešit do konce přestupního období, buď podpisem smlouvy, nebo prodejem," doplnil Tvrdík.

Prodej jiných opor už v létě český vicemistr neplánuje. Změnit by se to mohlo v případě, že by Pražané neprošli v pohárech do skupiny. "Nevylučuji, že kdyby obě předkola dopadla špatně, tak někomu neumožníme přestup. Kdybychom nehráli evropské soutěže, je otázka, zda držet hráče na českou ligu. Kádr je na jednu soutěž rozsáhlý. Pevně ale doufám, že postoupíme. Z ekonomického pohledu prodávat nepotřebujeme, překonali jsme naši stávající rekordní sezonu. Ekonomicky jsme z hlediska prodeje přeplnili náš plán, naši akcionáři jsou velmi spokojeni," podotkl Tvrdík.

Nejvyšší nabídku má klub na devatenáctiletého talentovaného krajního hráče Juráska. "Reálně na něj máme tři nabídky. Nejaktivnější je asi Stuttgart, který hráče strašně chce a startovní nabídka začíná na osmi milionech eur. To už je hranice, že si říkám, jestli si můžeme dovolit to odmítnout. Ale když budeme hrát Evropskou ligu, můžeme doufat, že z Matěje může vylézt na podzim hráč za 15 milionů eur. Všichni si uvědomují, že ho (trenér) Jindra Trpišovský může výrazně zlepšit," řekl Tvrdík.

Po odchodu Davida Juráska do Benfiky Lisabon Slavia nadále hledá levého obránce. "Je to pořád aktuální. My jsme kvůli odchodu jednoho hráče změnili rozestavení, což ukazuje, že leví beci moc nejsou. Chceme mít variabilitu, abychom nemuseli hrát jen systém 3-5-2, ale i 4-5-1, na který jsme byli zvyklí. Poptávku stále máme," řekl Tvrdík.

"Musíme najít levého beka, který bude mít mezinárodní úroveň. Koukáme na hráče, jejichž kluby jsou v pohárech. Když postoupí do skupiny, jsme bez šance. Kdyby ty kluby vypadly, jednoho z těch dvou bychom mohli získat. Pošilháváme po hráčích ze severní Evropy," dodal.

Pražané stále doufají, že se jim povede prodat záložníka Petra Hronka, který se v Edenu po zimním příchodu z Bohemians 1905 neprosadil. "Změnila se přestupová pravidla, musíme dávat pozor na budoucnost, kdy bude počet hráčů na hostování omezen. Naším primárním zájmem je Petra Hronka prodat. Tuto možnost jsme ještě nevyčerpali. Teprve kdybychom nebyli úspěšní, řešili bychom hostování. Ale věřím, že prodej by ještě mohl vyjít, třeba i za nižší cenu," dodal Tvrdík.

Autor: ČTK

Komentáře (82)

Přidat komentář
Prometheus

Šušká se, že podepsat nehodlá a vyjednává se Spartou

Reagovat
smazaný uživatel

Motivaci nasrat Slavii chápu, ale co by Sparta dělala s Lingrem?

Reagovat
Beči

Tak zrovna na desítku by se nám hodil.

Reagovat
Petr325

Šušká se.. Jedna tetka povídala...jsem slyšel, že...Mádl tvrdil... všechno stejná písnička

Reagovat
Slavia10

Asi by mě jen trochu štvalo, že odejde zadarmo. Totálně přeceňováný hráč, přijde z lavičky a dá 2 góly slabému soupeři. Příští zápas jde do základu proti silnému soupeři, čekáme od něj, že bude opora a on je skoro nejhorší na hřišti. On je skvělý v tom oživit hru, ale když z něj uděláš důležitého hráče základní sestavy a postavíš na něm hru, tak se složí. 90% jeho dobrých zápasů bylo z lavičky. Jurečka ho během pár zápasů na jeho postu úplně vymazal, byl mnohokrát lepší. Asi není náhoda, že i přes jeho dobré statistiky jsme nikdy nedostali nabídku větší než 3 mega.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kaspar

Jenze ten dulezity hrac se z nej udela na jeden zapas a kdyz v nem nezazari, tak zase hned skatulka nahradnik jako to mel Buren v minuly sezone.....Me treba u Lingra mrzi, ze nedostane delsi duveru, jako hrac se mi hodne libi.

Reagovat
Edgar Davids

vybornej koment, presne tak ho vnimam i ja

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Mass

Já se divim, že na ty tvoje výmysly pokaždý někdo skočí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Error

"Urcite Lingra prodame, ale zatim nemame nabidku, ktera by se nam libila" ... to je docela podstatny detail ale.

A druhy Jurasek je takove delo, ze si delaji zalusk na 15m?

Reagovat
Nuno čomes

Spíš takové výkřiky zatím, jelikož ho nehrajou. Jestli nabízí 8 mega, tak zatím jen za perspektivu.

Reagovat
Slavia10

Hned bych ho za těch 8 mega prodal, byl by to dobrý prodej.

Reagovat
Freedo

Nesmysl. Může jít fakt za hodně, pokud se vykope. Nemusíme hráče pouštět po pár dobrých zápasech. A taky bych mu nepřál VfB, který pořád pendlujou mezi první a druhou ligou.

Reagovat
Slavia10

Matěj nemá takový potenciál jako David Jurasek.

Reagovat
Freedo

Tak to má za posledních 10 let z Čechů jen Hložek, jinak nikdo.

Ale to neznamená, že bychom se měli Matěje unáhleně zbavovat. Podle mě nám může v Evropě pomoct a sám se tam vykopat. Hrozně se mi na něm líbí rychlá klička do středu, kvalitní střela a sebevědomí. A pořád mu je jen 19 let! Navíc po odchodu Davida nemáme dost možností na levýho wingbacka.

Reagovat
Sigma Olomouc

na wingbacku bude hrat Provod a Wallem ne?

Reagovat
Freedo

Já bych rád viděl v základu právě Matěje Juráska, ale spíš to vidím na Provoda, kterej tu lajnu víc oběhá a zahraje i dozadu. U Wallema je otázka, jak se prosadí, ale šly na něj dobrý reference, tak se těším, až ho uvidím v akci. A ještě tam zahraje Schranz.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak Jurásek bude v obraně bude děravý jak nevím co.

Reagovat
Mass

Rychlá klička do středu je z pozice pravýho křídla, a ne levýho wingbacka.

Reagovat
Freedo

Máš pravdu, neuvědomil jsem si, že je levák. Použitelný mi ale přijde na obou stranách hřiště, i když aby se víc využily jeho přednosti, tak by měl hrát spíš napravo. Tam ale je docela konkurence.

Reagovat
Mass

Kolář- Vlček, Ogbu, Holeš- Douděra/Masopust/Tomič, Zafeiris/Ševčík, Oscar/Wallem, Provod/Schranz- Jurásek, Van Buren/Chytil/Tijani, Jurečka/Lingr

Řekl bych, že až zase takovou konkurenci na pravym křídle nemá, můžeš tam hrát Schranze nebo Lingra, ale to nejsou leváci.

Reagovat
Freedo

V tomhle systému jsme zase tolik zápasů neodehráli, takže se to fakt těžko odhaduje, ale na křídle hraje Van Buren a Jurečka na hrotu. Kdyby jsi posunul Chytila na hrot, tak by se Jurečka asi stáhl na jedno z křídel, což je taky varianta. Obecně by si ale ten útočný trojzubec měl mezi sebou často měnit posty.

Možnosti tedy vidím - Schranz, Lingr, Van Buren, Jurečka (s Chytilem na hrotu), Masopust. Jurásek má určitě tu výhodu levé nohy, jak jsi mě správně opravil. Osobně to vidím pro něj jako velkou konkurenci, ale uvidíme, jak si ta sestava sedne. Oceňuju, že JT zatím tolik nerotuje.

Reagovat
Mass

Van Buren hraje na hrotu a Jurečka na podhrotu.

Reagovat
Freedo

Ve 3-4-3?

Reagovat
Uwe háže buly

Ta pravá strana je taky pěkně slabá.

Reagovat
naheCZ

Blbost, na levé straně zahrál pokaždé o dost hůř, než na práve. Jestli ho fakt budeme na té levé straně trápit a ještě k tomu na wingbackovi, tak to ať radši pryč, fakt se nechci dívat, jak ničíme takovému talentu kariéru...

Reagovat
hornito

Reagovat
Nuno čomes

To rozhodně. Musel by začít hrát pravidelně a sypat to tam, aby šel za 15.

Reagovat
Bakary3

Což není nereálný.

Je mu 19, tady je dobře, že Slavia odmítla.

Potenciál vyšší částky tu rozhodně je.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ale vzal by to Jurásek? OK, super liga, peníze, možnost se ukázat a přestoupit výš, ale Stuttgart podle mě teď sestoupí nebo bude hrát baráž. Já bych si počkal rok, půl roku, než bych se víc vyhrál

Reagovat
bartes

Tvrdík tohle dělá dobře. David Jurásek taky nemá hodnotu 15M, ale protože je mladý, má slušné statistiky, tak Tvrdík jako ostřílený politik vypustil balónek, že o něj je zájem v určité hodnotě. Půl roku mlel o tom, že je na prodej. A pak jen šponoval cenu, takže šel o 5M dráž, než kdyby tohle neudělal.

Stejně tak teď vypustil, že M.Jurásek má nabídku za 8M. Chytí se toho další, třeba se fakt ukáže v pohárech a za 12 může jít v létě taky.

Lingr je další z hráčů, kterým vyloženě vadí ta rotace, nemá žádné wow momenty jako Jurásci a to celkově snižuje jeho výkonnost a cenu. Ostatní to vidí taky, a proto ta cena není vysoká. Proto bych se vůbec nedivil, kdyby mu ve Spartě nabídli lepší perspektivu, jak píše Prometheus

Reagovat
Mass

Reagovat
Bakary3

Wau, to je top blbost.

David jurásek je naprosto skvělej.

Takže si myslíš, že vlastně stačí jen, aby majitel / prezident vyhlašoval kraviny a prodá hráče o 30 procent dráž, jo?

A nemyslíš, že by to třeba ty kluby dementovaly?

Reagovat
bartes

Osobně mi tak skvělý nepřijde. Má určité staty, do kterých vidí kluby a my ne, na základě kterých ho koupili. Taky se začalo smlouvat na 10M a Tvrdík nepovolil a vytáhl to na 15. A o těch 5M navíc píšu. A to, že o tom začal více mluvit, tak tím jednoduše šponoval cenu. Aby se Jurásek prosadil, bude mít co dělat.

Reagovat
Bakary3

Tak to není překvapení, že kupující klub začne smlouvat níže... Nevím, co k tomu víc říct...

Prosadí se v pohodě

Reagovat
Slavia10

Nejen, že se prosadí, ale přestoupí ještě výš ono momentálně těch fakt dobrých beků není, přijde mi to jako momentálně nejvíce nedostatkový zboží.

Reagovat
Bakary3

taky mu věřím

Reagovat
KoryVCF

Dyť je to dřevo, prodat ho okamžitě za cokoli

Reagovat
Freedo

Lingra jako důležitýho člena základní sestavy nevidím, takže by mi jeho odchod za slušnou cenu narozdíl od Juráska nevadil. Sice měl teď gólové sezóny, ale reálně vidím jeho jedinej přínos v pressingu a hře ve vápně, kde si umí skvěle najít míč. Každopádně na svoji pozici mi nepřijde dostatečně kreativní a technicky vybavenej.

Reagovat
Slavia10

+ Jurečka ke konci sezóny vypadal na jeho postu o 2 levely jinde.

Reagovat
KoryVCF

přesně tak, zajímalo by mě kolik si jako představují že za něj dostanou.. já to na víc jak 5m rozhodně nevidim.

Reagovat
Greny

Tak 2-3 miliony euro..

Mě by spíš zajímalo kam chtějí prodat Hronka on by byl blázen kdyby se vzdal smlouvy

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
db18

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
romeo351

A Hronek nějakej menší randálek na český poměry i mít bude, troufnu si tvrdit . Veselý zmiňoval, že jeho návrat do Bohemky je z hlediska financí absolutně nereálnej

Reagovat
FC Porto FC

Bohemka může dát 100 tisíc a on má dvojnásob mám pocit ale kdo ví

Reagovat
smazaný uživatel

200 určitě nemá, to berou ve Slavii sekretářky.

Reagovat
emisarpravdy

Můžeš nám o tom říct víc?

Reagovat
Uwe háže buly

Víc jak 250 to nebude. I kdyby to bylo 200, tak by byl blázen se toho vzdát. Za dva roky je to 2.4 mega rozdíl.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
db18

Takže odejde za rok a zadarmo...

Reagovat
Sigma Olomouc

bohužel

Reagovat
Bosko

Já se obávám, že Trpišovský Matěje Juráska zničí. Neumí to s hráči jako je on.

Jurásek je na JT až moc fotbalovej, je to hráč, co se nebojí hrát, řešit věci fotbalově a třeba i individuálně. Jenže to s sebou nese chyby. Jurásek potřebuje, aby mu někdo tyhle chyby toleroval a nechal ho aby si našel ten správnej poměr individualismu a kreativity vs týmovýho pojetí.

Jurásek působí až "nečesky".Bojím se, že JT u Juráska tuhle stránku potlačí a tím ho zničí. Už v prvním zápase letos proti Hradci bylo vidět, jak se Jurásek bojí hrát, aby něco nezkazil. Hrál na svý poměry alibisticky. Další zápas samozřejmě seděl.

Ve Slavii je to tak, že Jurásek jeden zápas hraje, něco se mu nepovede a pak zas další zápasy sedí na lavičce. Kdyby byl Hložek ve Slavii pod JT, do dneška je na lavičce nebo někde na hostování ve Vlašimi.

Přál bych si na Slavii vídat hráče jako je on, ale bohužel současná Slavia pro ně asi není.

Reagovat
Greny

Já nechápu že ho Slavia už nepřidala 8mil euro je super na hráče co není v základu a přijďte mi že mu Trpis moc neveri

Reagovat
db18

Reagovat
Bosko

Myslim, že si s hráčem jako je on moc neví rady.

Na jednu stranu by mu chtěl dát šanci (viz argumentace při odchodu Usora, že prý se tím vytvoři prostor pro MJ), ale zároveň prostě není schopnej tolerovat silnou individualitu se všema kladama a záporama, který to nese.

Slavia pod JiT nikdy nestála na silných individualitách, ale spíš na hře celku. To je OK, jen je teda potřeba si položit otázku, jestli pro obě strany nebude lepší, když MJ za nějakých pěkných podmínek odešel.

Reagovat
bartes

jenže nejde mít na hřišti 10 běžců a dalších 5 mít na střídačce. JT to zkouší poslední 2 sezóny a výkony tomu odpovídají. 2x přišli o titul a v pohárech se taky zrovna nepředvedli oproti předchozím rokům.

Reagovat
Kaspar

Pritom ´par sezon zpatky to na tech par individualitach stalo, Soucek, Kral, Stanciu, Coufal, Bah.......ted jedina kreativita je tam Zafeiris, potom Ling ktery je furt na lavici, Sevcik ktery uz bude asi do konce kariery zraneny a Jurasek kteryho realizak radsi utapi, az se ten kluk boji prodat co umi, jinak parta bezcu co tam vydrzi litat nahoru dolu cely zapas.

Reagovat
Mass

Zajímavý, že zrovna třeba v těch Budějovicích nebo Teplicích a Hradcem, kde Slavia přišla v minulý sezoně o body, Matěj hrál.

Reagovat
kilobyte

Ale v základu hrál jen v Budějovicích a o poločase byl střídán. Když byl v základu, tak jste ztratili body jen jednou. Právě proti Budějovicím.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Heisenberg

Chytrost a myšlení do fotbalu netahat, jen to bere energii, kterou máš vynaložit na běhání.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaspar

V tomhle se mi Sparta hodne libi oproti Slavii, ze ted mladym tu duveru da a nezahodi je hned po prvnim nepovedenym zapase na lavicku. (Hlozek, Vitik)......Kdezto ve Slavii z mladiku se chytnul Samek a hned jak mu prisel vykyv tak skoncil. A M. Juresek, na nem zase Trpis praktikuje svoji uchylku, ze toho hrace zkousi vsude mozne a ceka se az mu nevyjde zapas a dohral.

Reagovat
Mass

Samek si za to mohl sám. Teď na jeho pozici hraje jen o rok starší Zafeiris.

Reagovat
Mass

Nevim jak si na tohle přišel, Matěj není až zas perfektní technik, třeba lepší v práci s míčem sou Zafeiris nebo Oscar, který se Trpiš nebojí dát spolu na CM a hraje bez DM.

Neboj, teď proti Zlínu zase Matěje uvidíš, měl nějaký lehčí zdravotní problémy po Hradci, proto nebyl v Budějovicích, ne že by špatně hrál.

Reagovat
romeo351

M. Jurásek taky bude trpět na rozestavení, který (jak je zmíněno v článku) teď nehrají. On je daleko lepší v 451 než v 343 natož 352. Něco podobnýho má i Karabec ve Spartě (byť nejsou typově totožnými hráči)

Reagovat
vrabejka

Jak dlouho bude chybět Douděra? Už se to ví?

Reagovat
emisarpravdy

Na Dnipro bude ok.

Reagovat
kilobyte

Takže mají hráče, který chce odejít, má smlouvu už jen na rok a nechce prodloužit za maximum, co mu můžou nabídnout. To je nejlepší doba na to dát ultimátum. To mu určitě zvedne cenu.

Reagovat
romeo351

Tvrďákovi vlezla ta sláva za D. Juráska do hlavy… Protože, jestli on čeká za hráče, kterej je pořádně platnej jen z lavičky, nějakou velkou dardu, tak to smrdí prokaučem a doufám si tvrdím, že v reálu jsou i v tomhle s Trpišem nejednotní - protože pro něj ten hráč je na posledních 30 minut prostě jackpot jak prase. Lingr rovněž nebude blbej a ví, že jako zadara mu příjdou lepší nabídky

Jestli je takovej machr, tak ať střelí aspoň za nějakej standart Koláře

Reagovat
FC Porto FC

Jj to určitě totiž chce, prodat Koláře

Reagovat
db18

VfB o Juráska zájem nemá. Už jsou s ofenzivními hráči spokojení.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky už jsem četl, že si to Tvrdík vymyslel a VfB se proti tomu ohradilo, ale on už měl v Německu pověst lháře a podvodníka předtím, takže si jí nijak nezhoršil.

Reagovat
Mass

Koukám k Prometheovi a RM1999 přibyl další zaručený insider

O devatenáctiletý talenty má zájem každej.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle člověk nemusí být insider, stačí umět číst.

https://www.bw24.de/vfb/vfb-sportdirektor-wohlgemuth-widerspricht-prag-chef-wegen-jurasek-angebot-hat-es-nicht-gegeben-91805103.html

Prostě Tvrdík jako obvykle lhal a myslel si, že se ta informace do Německa vůbec nedostane, takže s ní nebude konfrontován.

Reagovat
andrew96

Reagovat
doshcz

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele