Události LaLigy: Lewandowski střílí, Sevilla padá a kouč Realu kritizuje rozhodčí

01.11.2022, 12:39
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)
Rozdíl mezi Realem Madrid a Barcelonou na špici tabulky se díky pozdnímu gólu Roberta Lewandowského ve Valencii a sporné remíze Realu s Gironou snížil na jediný bod. A na Santiago Bernábeu to po zápase na tiskové konferenci hodně jiskřilo.

"Bílý balet" neměl dobrý den. Místo jasného zisku tří bodů se řeší kontroverzní penalta, kterou si dovolil zapískat sudí Mario Melero López. Když se centrovaný míč snášel do pokutového území, Asensio si instinktivně, ovšem nešikovně začal rukama krýt tělo. Verdikt sudího vyprovokoval trenéra Carla Ancelottiho k ostrým slovům na adresu rozhodčího, López si podle něj penaltu vymyslel...

Don Carlo spustil sled událostí a měl by se zpovídat u disciplinární komise. Skutečnost však byla taková, že lídr tabulky hrál velmi špatně. Dokonce i Toni Kroos byl vyloučen. Neuvěřitelné! Německý středopolař odehrál přes 700 zápasů, ať už na klubové scéně nebo za reprezentaci, a doposud nikdy neviděl červenou kartu. Všechno je jednou poprvé...

Zaváhání Los Blancos využila ve Valencii Barcelona, samozřejmě díky osvědčenému střelci Lewandowskému. Polský útočník opět zachránil Barcu a ve 12 zápasech, které jeho tým v LaLize odehrál, nastřádal už 13 gólů (plus čtyři asistence). Za zmínku ale stojí i situace z konce zápasu, kdy trenér Xavi potřeboval rychle střídat zraněného Koundého. Žel, Piqué nebyl připravený a narychlo obouval kopačky, když byl povolaný do hry.

Výsledky, program a tabulka LaLigy

To João Félix, který se málem stal hrdinou zápasu s Cádizem, byl na střídání nachystaný na jedničku. Přišel na hřiště za nepříznivého stavu a dvěma góly dokázal vyrovnat dvoubrankové manko. Jenže namísto toho, aby Atlético dokonalo obrat, přišla domácí euforie a gól na 3:2 v deváté minutě nastavení. Simeoneho tým v příšerném týdnu opět postihl syndrom posledních minut.

V Lize mistrů jej vyřadilo zahozená zázračná penalta, nařízená až po konci zápasu, kterou Carrasco promarnil. V Cádizu tým v poslední vteřině srazil na kolena Rubén Sobrino. Colchoneros se sice drží dál na třetí příčce tabulky, ale na Barcelonu už ztrácejí osm a na Real Madrid devět bodů.

Na opačném konci tabulky je na sestupových příčkách Sevilla, která po vyřazení z Ligy mistrů tápe i v LaLize. Ani Jorge Sampaoli zatím nedokázal tým vrátit do obvyklé formy. Ze stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána si tentokrát všechny tři body díky jedinému gólu odvezlo Rayo Vallecano.

Hráč kola

Brankář Rui Silva zaujal při vítězství Betisu na hřišti Realu Sociedad. Jeho zákroky rozhodly o tom, že si hosté díky gólům Juana Cruze a Borji Iglesiase odvezli domů tři body. Silva se zaskvěl hlavně v poslední minutě za stavu 0:1 kdy tygřím skokem vytáhl hlavičku, která mířila do sítě. Portugalec se po nejisté minulé sezoně dočkal role jedničky a důvěru splácí. Betis je i díky němu na příčkách znamenajících účast v Lize mistrů.


Gól kola

O pár minut později sice viděl červenou kartu, ale jinak si Gabri Veiga na stadionu Power House v Almeríi užil krásnou euforickou chvilku. Pohotová rána z hranice velkého vápna se odrazila od břevna dolů a do sítě. Jeho gól na zisk bodů nestačil, ale určitě potvrdil oprávněnost zařazení 20letého mladíka do širšího (55členného) kádru pro mistrovství světa. Navzdory dobrým výkonům, které v této sezoně předvádí, má však tvořivý záložník velmi malou naději, že by se v Kataru skutečně představil.

Autor: Livesport.cz / Daniel Núňez

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele