UEFA bude projednávat navýšení soupisek pro Euro. Česko zastupuje trenér Hašek

03.04., 17:15
Aktuality
Ivan Hašek (© Profimedia)

Trenér Ronald Koeman si dost možná získá obrovskou popularitu ještě dříve, než letošní mistrovství Evropy začne. Kouč nizozemské reprezentace jako první přišel s tím, že na turnaj by mělo být povoleno více než aktuálně schválených 23 nominovaných hráčů. Jeho návrh vzbudil spoustu souhlasných reakcí, podporuje ho i česká reprezentace. Trenér Ivan Hašek bude u toho, když se téma bude probírat na pondělním workshopu všech účastníků Eura v Düsseldorfu.

Dvacet hráčů do pole a tři brankáři. Takový byl limit nominace na posledních velkých turnajích. V covidové éře ovšem stoupl o tři, tedy na 23 fotbalistů do pole a tři gólmany. Pro šampionát v Německu už zase aktuálně platí jen třiadvacetičlenný výběr. Proti tomu se právě kouč Nizozemců razantně postavil a dost možná na jeho požadavek dojde.

"Trenér Koeman přišel s požadavkem navýšení počtu nominovaných jako první a přidávají se k němu další. Na půdě UEFA jsem ohledně tématu absolvoval několik konzultací. Také my jeho myšlenku většího počtu hráčů jednoznačně podporujeme," potvrdil ČTK předseda FAČR a člen výkonného výboru UEFA Petr Fousek.

"Limit pro počet nominovaných bude jedním z bodů na programu pondělního workshopu všech účastníků Eura v Düsseldorfu. Členy české delegace budou mimo jiné i trenér Ivan Hašek a technický vedoucí národního mužstva Michal Černý," dodal Fousek.

Česká reprezentace pod vedením nového realizačního týmu zvítězila koncem března 2:1 v Norsku a stejným poměrem pak doma porazila také Arménii. Do startu šampionátu odehraje už jen dvě přípravná utkání na začátku června.

"Bude to hodně těžké rozhodnutí udělat finální nominaci pro mistrovství Evropy. Je to jen 20 hráčů do pole plus tři gólmani. O to více musíme jezdit za hráči, abychom je viděli, mluvit s nimi, sledovat jejich zdravotní stav. Nominace rozhodně není hotová. Budeme se snažit vybrat hráče, kteří budou v nejlepší formě a co nejvíce připraveni," avizoval Hašek po dvou vítězných přípravných duelech.

V pondělí bude mít možnost připojit svůj hlas k požadavku, aby byl počet nominovaných větší než třiadvacet. Co největší možnost výběru by pochopitelně přivítal každý trenér.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
fabec1222

Tak koho tam vezmem navíc?

Matějů, L. Sadílek, Jurečka?

Reagovat
pobody's nerfect

Matějů? To by musela mít soupiska tak 126 míst.

Reagovat
fabec1222

Tak je to univerzál do obrany. Příjde mi zbytečný brát třeba čistého levého obránce, ale spíš někoho, kým to budeš moct kdekoliv zalepit, aby bylo s kym hrát.

Reagovat
kilobyte

Tak to už má Hašek v Zeleném.

Reagovat
Puskas

Říká se spíše v bledě modrém

Reagovat
fabec1222

Tak ten by byl asi už v té 23 členné nominaci.

Reagovat
kilobyte

Možná. Ale univerzála bereš, abys právě vykryl více postů a mohl si brát více hráčů na jiné posty. Takže povolat 2 univerzály na podobné posty nedává moc smysl.

Reagovat
Selänne

Kdekoliv to s ním zalepíš, ale vždycky to bude stát za úplný hovno. Tohle není cesta. Těch šancí dostal nespočet, ale většinou byl špatnej a v tom nejlepším případě sotva průměrnej.

Reagovat
mistr129

jako těch alternací tam je dost, Douděra je na oba kraje, Holeš s Krejcim můžou do zálohy i na stopera… zrovna v tom problém nevidím

Reagovat
Salfovic

Takže vezme Hašek tři slávisty navíc.

Reagovat
mistr129

Honza Bořil

Reagovat
Mass

To už bych radši vzal Masopusta, to je univerzál nejen do obrany, ale i do zálohy a útoku

Reagovat
Y.Cabaye

Hlavně zvládne i vypucovat kopačky a hodit láhev s vodou, takže ideální.

Reagovat
Pablos

Jardo věnuj se už Ománu

Reagovat
Greny

Belmondo boys

Reagovat
fabec1222

Kuchta snad ne

Reagovat
Sigma Olomouc

Souček by měl vyjednávat.

Reagovat
JackDaniels.

Zaujímal by ma názor českých fanúšikov na momentálnu slovenskú reprezentáciu, keďže viem, že ste dosť kritický aj na tú svoju. Ako ju vidíte vy z pohľadu nezainteresovaného človeka? Aké nám dávate šance niečo dosiahnuť na EURO? Poprípade ako vidíte porovnanie s Vašou reprezentáciou? Fakt by ma zaujímali Vaše seriózne názory.

Reagovat
Pablos

Vůbec teď netuším jak hrajete… Lobotka, Škriniar, Haraslín, Hancko …zní papírově dobře ale. Snad něco předvete lepšího než na Euru 2021, přát vám budu.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
fabec1222

Remíza s Rumunskem, poslední místo ve skupině. Průser u fans v zápase s Ukrajinou.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Kryptos_

Máte v pohodě hráče i trenéra, ale díru do světa na EURO neuděláte. Něco jako Češi, jen tu tolik nevidíme vaše patálie.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
ACSeRw!n

vubec netusim kdo za vas hraje a jak hrajete a nevim proc by me to melo zajimat

Reagovat
JackDaniels.

fér

Reagovat
kilobyte

Haraslín

Reagovat
Sosi

Reagovat
10adam

Reagovat
Salfovic

Obě stojí za hovno.

Reagovat
JackDaniels.

Ale no

Reagovat
Greny

Skriniar na euro bude ?? Nebo je out do konce sezony ???

Za mě nemáte střed zálohy a útočníka i když Bozenik se trošku zlepšil ne ???a krajního beka vpravo, spíš to odehráváte dobře takticky jakože úspěch bude postup ze skupiny ne ??

Reagovat
JackDaniels.

Pokiaľ viem, tak už v nedelu odohral nejakych 15min za PSG, takze ak sa nic nestane mal by byt k dispozicii

Reagovat
JackDaniels.

A k tomi Boženíkovi - mňa bohužiaľ vôbec nepresviedča svojími výkonmi. Snahu a bojovnosť mu nemožno uprieť, no to je asi tak všetko. Proste mu chýba kvalita. Čo sa týka pravej obrany tak tam po Pekaríkovi ťažko hľadať náhradu, trochu ma sklamalo, že Calzona nedal šancu ukázať sa v príprave Kováčikovi z Podrezovej, ale napríklad Tomič sa neukázal zle v zápase proti Nórsku - no v Slávií vôbec nehráva a tak mať na EURO hráča zo streidacky nie je výhra..

Reagovat
Selänne

Máte velikou šanci jít ze skupiny dál, protože vaše skupina je jedna z těch nejslabších, za mě možná vůbec ta nejslabší společně s tou naší. Ačkoli pořád těžká a docela zrádná, což vlastně platí i pro nás. Ale oba jsme mohli objektivně skončit daleko hůř. V play-off se pak může stát cokoliv, takže těžko predikovat, přece jenom do EURA pořád daleko.

Kdybych si mohl z vaší reprezentace někoho stáhnout, byla by to určitě trojice Lobotka, Hancko a Škriniar. Paradoxně to jsou přesně ti hráči, kteří nám typologicky chybí úplně ze všeho nejvíc. Lobotka a Škriniar jsou hráči na tý největší úrovni, Hancko je vzdálený jenom malý kousek. My na tý top úrovni máme/měli jsme jenom Schicka, ale na rozdíl od vás máme výhodu, že vesměs nemáme žádný hluchý místa v sestavě. Dost postů je zdvojených a v útoku máme min. 4-5 hráčů, přitom kvalitu mají všichni. U vás tam není pomalu použitelný skoro nikdo.

Reagovat
JackDaniels.

Díky Za mňa je práve táto trojica absolútne klúčová, bez nich je naša repre o niekoľko tried horšia a bolo to vidno napr. aj v prvom polčase proti Nórsku. V druhom keď nastúpil Lobotka a Hancko to bolo úplne niečo iné. Súhlasím aj s tým, že v útoku máte jednoznačne oveľa väčšiu kvalitu, ako hovoríš my tam nemáme takmer nikoho použiteľného. Budem nám obom fandiť, podľa mňa je tiež boj o postup reálny ako pre vás tak aj pre nás, aj keď to môže skončiť sklamaním.

Reagovat
fabec1222

No zase se tam může dost remizovat, takže můžou udělat třeba 2 body, být třetí a mít pecha.

Reagovat
Selänne

Nebo můžou všechno vyhrát a bodů budou mít devět. Taky ale můžou všechno prohrát a bodů mít nula. Je to kulatý, to si myslel?

Reagovat
fabec1222

Ne

Reagovat
Salfovic

Začlenit čtyřku Lobotka, Hancko, Škriniar a Haraslín do naší repre, tak už by to byla hodně slušná jedenáctka.

Staněk

Coufal, Hancko, Škriniar, Jurásek

Lobotka, Souček, Barák

Černý, Schick, Haraslín

Reagovat
JackDaniels.

To vyzera fajn, ale myslím, ze tam máte k dispozícií lepších hráčov ako je Haraslín

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Na levé křídlo nemáme vůbec nikoho.

Reagovat
Braunau-jihozápad

útok máte parádní - šeško a šporar budou kousat, verbič jim to bude strkat jako nepříčetný.. ve středu zálohy spolehlivý lovrič, ale to je bohužel všechno.. obrana bez velkých jmen, ale s oblakem za zády bych se nějakých přídělů neobával.. mohli byste čeřit vody ve spodku vaší skupiny

Reagovat
JackDaniels.

dík za názor

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Freedo

Reagovat
ratusek

Reagovat
Moshe Dajan

Hláška roku

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
letitfly

Víš co si myslíme o vaší repre? Nic

Reagovat
JackDaniels.

Nevyzerá to tak, ale dík

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Gryphonheart

Jak to podporuje Hašek, tak je to pitomost. Plešoun ničí fotbal.. na hřiště se vejde 11 hráčů, včetně střídání furt nejsme ani na 20+3, a už vůbec ne na 23+3. Budeme brát hráče na šampionát, aby si tam ve třech zápasech ani nekopli do míče? Wtf!?

Reagovat
Stephanos

Tak to by se mohl konečně dočkat Tomáš Kuča...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele