UEFA povolila Mladé Boleslavi hrát Konferenční ligu na vlastním stadionu

06.09., 13:41
Aktuality
Městský stadion v Mladé Boleslavi (© Mladá Boleslav)

Mladoboleslavští odehrají domácí zápasy v Konferenční lize na vlastním stadionu v Lokotrans Aréně. Od evropské unie UEFA obdrželi Středočeši výjimku, takže nebudou muset využít již domluvený azyl v Hradci Králové. Mladoboleslavský klub o tom informoval na svém webu. Lokotrans Aréna bude dějištěm zápasů s Luganem (24. října), Betisem (28. listopadu) a Bialystokem (12. prosince).

Klub požádal o výjimku, protože pětitisícový stadion v Mladé Boleslavi nevyhovuje některým požadavkům UEFA. Nedisponuje například dostatečnou kapacitou pro utkání hlavní fáze evropských pohárů, která je stanovena na 8000 míst, aby splňovala podmínky UEFA pro stadiony čtvrté kategorie. Nemá ani odpovídající prostorné zázemí a problém je také s umístěním kamer nebo výběhovou zónou.

"Prvotní jednání proběhla již v průběhu losování v Monaku. Okamžitě jsme oslovili soupeře, které nám los přiřadil pro domácí utkání. Obrátili jsme se rovněž na zástupce UEFA a intenzivní diplomatická jednání od té doby probíhala takřka nepřetržitě," uvedl klubový prezident David Trunda.

Utkání evropských pohárů se do Mladé Boleslavi vrátí po 17 letech. Středočeši hráli hlavní fázi dosud pouze v Poháru UEFA v sezonách 2006/07 a 2007/08. Ve skupině nově zavedené ligové fáze Konferenční ligy je kromě tří domácích utkání čekají výjezdy na hřiště arménského týmu Noah, portugalského Guimaraese a norského Molde.

"Teď se již plně soustředíme na nutné přípravy ticketingového systému a další úpravy Lokotrans Arény, aby utkání proběhla v souladu s dohodami s UEFA. Zájem fanoušků o naše zápasy je již nyní enormní. Konečně můžeme velmi rychle spustit předprodej a distribuci vstupenek. Všechny důležité informace najdou fanoušci brzy na klubovém webu a sociálních sítích," dodal Trunda.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
monty25

Když se v Boleslavi mohla hrát Liga mistryň, tak se tam může hrát i EKL.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
lampas

Reagovat
Mass

Kolik je poplatek za výjimku?

Reagovat
kilobyte

Budou muset zaplatit za každého fanouška, který se nedostane na stadion. Takže nula.

Reagovat
Mass

Reagovat
Coutinho10

super pro jejich fanoušky, kterých sice není tolik, ale zaslouží si ten komfort, že nemusí cestovat do jinýho města a můžou jít na svůj stadión a i pro hráče a celý tým super

Reagovat
kilobyte

Hlavně pro sektor balkón.

Reagovat
Mass

To jsou vipka.

Reagovat
lampas

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Witcher

Hradec to stavěj zbytečně

Reagovat
icemike

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Reagovat
icemike

Skoda, vzhledem k mizernemu zájmu o fotbal v Bolce jsem doufal, že v Hradci bude víc míst pro fanoušky fotbalu odjinud

Reagovat
Mass

To se tam musí ještě Hradec dostat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
oli9

No do Hradce by těch lidí přišlo asi víc

Reagovat
Salfovic

Možná na Betis, ale na ten zbytek by nepřišla ani noha.

Reagovat
Kepy_FCB

Omyl

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele