UEFA rozhodla: Manchesterské týmy mohou stejně jako jejich sesterské kluby do Evropy

05.07., 17:40
Aktuality
Logo Manchesteru City (© Reuters)

Manchester City i Manchester United budou moci hrát Ligu mistrů, respektive Evropskou ligu společně se svými sesterskými celky Gironou a Nice, uvedla v pátek první komora Finančního kontrolního orgánu klubů UEFA (CFCB).

Evropská fotbalová asociace má za to, že investoři provedli změny, jimiž se vyhnuli jakémukoli konfliktu s pravidly UEFA pro vlastnictví více klubů, včetně převodu svých podílů v Gironě a Nice na nezávislého správce pod dohledem první komory CFCB, a to minimálně do 1. července 2025.

City Football Group, která vlastní Manchester City a Gironu, a INEOS Sport, jenž kontroluje fotbalové operace Manchesteru United a Nice, prokázaly CFCB, že nikdo se současně nepodílí na správě více než jednoho klubu, ani nemá kontrolu či rozhodující vliv nad více než jedním klubem, uvedla UEFA.

Mezi sesterskými kluby také nesmí až do září 2025 přestupovat hráči.

"Významné změny provedené ve vlastnictví, řízení a finanční podpoře dotčených klubů podstatně omezují vliv a rozhodovací pravomoc investorů nad více než jedním klubem," stojí v prohlášení UEFA. "První komora CFCB bude situace všech klubů nadále sledovat, aby zajistila, že pravidlo o vlastnictví více klubů bude dodržováno i během celé sezony 2024/25," doplňuje asociace řídící evropské poháry.

Manchester City vyhrál Premier League a Girona skončila třetí v LaLize, čímž se oba kluby kvalifikovaly do Ligy mistrů. Manchester United vyhrál FA Cup a Nice skončilo páté v Ligue 1, zahrají si tak Evropskou ligu.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (10)

Přidat komentář
masly008

Tak určitě

Reagovat
Csaplárova past

Girona a Nice byly zaparkovány ve svěřeneckých fondech

Reagovat
vceradnesazitra

Páni nemajitelé, asi jako u nás Estébák Motýle

Reagovat
Novak.Usykovic

Výsměch a to by měli sebrat tituly ManShitty za těch 100 provinění v přestupové politice.

Jak má pak sympatický Arsenal konkurovat takové špíně.

PL titul se kupuje, to už nemá s fotbalem nic společného.

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Damis

To vole bez na tenisportal, takových tu je...

Reagovat
Jason_

Reagovat
r.mrazik

A je po Todibovi

Reagovat
Salfovic

Bylo by směšné kdyby ne, když to dlouho prochází Red Bullu.

Reagovat
bobis21

Red Bull tento problém nemá, předstírá že Lipsko nevlastní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele