Ukázali jsme neskutečný charakter, radoval se Martínez po obratu

19.06., 11:06
Aktuality
Roberto Martínez (© AFP)

Zaslouženou výhru nakonec včera večer utrhli Portugalci. Svěřenci Roberta Martíneze byli favority utkání s Českem a po hodině hry inkasovali, duel ale dokázali překlopit na svojí stranu.

Portugalsko je jedním ze spolufavoritů letošního evropského šampionátu a od úvodní minuty mělo jasně navrch. O to větší šok přišel v 62. minutě, když se zpoza vápně do míče opřel Lukáš Provod a proti jeho přesné střele neměl Diego Costa nárok.

"Neočekávali jsme snadný zápas. Nastoupili jsme proti odvážnému Česku, které dobře bránilo a bylo chladnokrevné v zakončení, na jeden gól mu stačila jedna střela. Byla to i zkouška charakteru. Stačí se podívat na statistiky, měli jsme 70% držení míče a třináct rohových kopů. To značí spoustu dobře odvedené práce, jenomže jsme nakonec inkasovali a museli vše zvládnout i po psychické stránce. Ukázali jsme neskutečný charakter, to nám do dalších zápasů jenom pomůže," pochvaloval si Martínez.

Portugalci dokázali rychle zareagovat a krok srovnali už po sedmi minutách. Nešťastníkem situace byl jinak velmi dobře hrající Robin Hranáč, rozhodnutí pak přišlo ve druhé minutě nastavení, vítěznou branku vstřelil Francisco Conceição.

"Vyhráli jsme. Měli bychom si vážit toho, co se dnes povedlo - velmi dobře jsme bránili a Česko skoro k ničemu nepustili. Soupeř neměl ani jeden rohový kop a povolili jsme mu jenom jednu střelu na bránu. Na tom všem můžeme stavět," vypočítává trenér další pozitiva.

Martínez hodně čekal se střídáními a tři si nechal až na devadesátou minutu. V té trávník opustil i záložník Vitinha, který byl následně zvolen nejlepším hráčem duelu.

"Na mistrovství Evropy nejsou žádné snadné zápasy. Utkání jsme kontrolovali a měli více šancí. Maximální spokojenost nepanuje, ale je třeba si uvědomit i to, že tohle byl náš první zápas na turnaji. Roli hrály emoce, vzhledem k vývoji nebylo spravedlivé, když jsme jako první inkasovali," prohlásil Vitinha.

"Soupeř dal gól z ničeho, i takové zápasy fotbal občas přináší. Byla to pro nás rána, o to důležitější byl způsob, jakým jsme dokázali zareagovat. Zachovali jsme chladné hlavy, vyrovnali, bojovali až do konce a nakonec vyhráli," nechal se dále slyšet záložník PSG.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
kecipep

Jak říká náš kouč, jste happy, že už nás máte za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázali charakter a proto jsme si dali v podstatě dva góly sami. Jsou rádi, že jsou rádi.

Reagovat
LyEX

To sú tréneri toto, nejak sa poflakujú medzi reprezentáciami, dúfajú v to, že sí nikto nejak nevšimne, že sú tragickí s vybudovaním systému a sem tam hodia nejaké alibistické kecy, dream job

Reagovat
Mato178178

preco sa na martineza tak nadava? vsak vo wigane a evertone predvadzal dobry futbal a mal aj vysledky nie?

Reagovat
Benfica

podľa mňa kvôli tomu, že v Belgicku od neho čakalali viac..

ale otázkou je či to vlastne nebol pre Belgicko aj tak maximum na čo mali.. 3 miesto na MS a štvrťfinále na ME nie je zlé, pri tej konkurencii.. kaňka je výbuch v Katare, ale ako začali belgičania teraz, tak to asi nebola úplne jeho vinou.. kvalifikácie mal skvelé, 3x bez prehry a len 3 krát x.. + final 4 Ligy národov.. na ME malo Belgicko lepšie umiestnenia, len keď sa účastnili 2-4 tímy, 3 miesto na MS je ich historicky najlepší výsledok..

ja som s ním v Portugalskej repre zatiaľ spokojný

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
technecium

Proc ma Ronaldo i skoro ve 40 letech zapotřebí byt takovy zoufalec?

Reagovat
pistacik11

Lebo ho to baví a stále na to má?

Prečo by nemohol hrať ako Jagr napr. keď ho to stále napĺňa?

Za mňa rešpekt pred ním, že potných všetkých úspechoch ma stále zápal a motiváciu stále na sebe makať.

Reagovat
technecium

Neberu to, ze chce hrat, ale ze se jde po zapase vysmivat Stankovi, kterej mu chytnul dve sance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele