Umtiti se dohodl s Lille, zamlouvají se mu ambice nového zaměstnavatele

23.07.2023, 13:41
Aktuality

Samuel Umtiti si po sedmi letech znovu zahraje francouzskou nejvyšší soutěž. Devětadvacetiletý obránce se koncem června dohodl na rozvázání kontraktu v Barceloně a jako volný hráč se včera upsal Lille. Motivace a nadšení do nového angažmá mu rozhodně nechybí.

Umtiti se v pátek úspěšně podrobil zdravotní prohlídce a v sobotu dopoledne podepsal kontrakt, LOSC se zavázal na dva roky.

"Z příchodu do Lille mám velkou radost, jsem šťastný. Na tuhle chvíli jsem čekal hodně dlouho a jsem velmi rád, že se povedlo vše zrealizovat," řekl.

"Moc se mi zamlouvala ambiciózní slova prezidenta a dalších lidí z klubu. Plány se mi líbí, stejně jako konkurence v kádru. S touto vítěznou mentalitou jsem vyrostl a chci týmu přidat něco dalšího navíc," dodal.

Umtiti v minulosti dirigoval defenzívu Lyonu a v červenci 2016 přestupoval do Barcelony. V prvních dvou sezonách v Katalánsku patřil do základní sestavy, následně ho začaly limitovat zdravotní problémy a s postupem času vypadával z dalších plánů vedení. Loni odehrál 25 utkání během hostování v italském Lecce.

Autor: Tomáš Pavlík / losc.fr

Komentáře (22)

Přidat komentář
Uwe háže buly

Projekt

Reagovat
Sigma Olomouc

Dobrá posila. Po tom, co odešel Fonte a Djalo je zatím zraněn.

Reagovat
O.Giroud

Umtiti a ambice?

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč ne? Evidentně ja strávil ten rok v Leče tak zase dostal chut do fotbalu, podle toho co jsem četl patřil mezi pilíře jejich obrany a každý ho tam měl rád.

Reagovat
O.Giroud

Veď presedel v Barcelone x rokov aj keď vedel, že ho nechcú aj na tú hosťovačku sa rozhodol ísť až minulý rok

Reagovat
Seydou Doumbia

No právě, po tolika letech mu fotbal začal chybět.

Reagovat
O.Giroud

skoro si uvedomil, ale tak ako stopér môže hrať ešte dlho

Reagovat
Seydou Doumbia

když tam v lille teprve letos odešel fonté ve 39 let...a to odešel do bragy ne do duchodu

Reagovat
Eichel

Ja mu napríklad fandím. Od príchodu z Lyonu bol oporou a nikdy s ním neboli problémy. Jeho hriech je, že si s agentom vyjednali pre neho skvelú mzdu, čo mu ale nemôžem mať za zlé, ale mám to za zlé tomu nekompetentnému vedeniu. A potom sa to pokazilo tým jeho zranením a tým, že chcel riskovať s liečbou a nechcel ísť hneď pod kudlu. Po zranení bol polovičný ale často bolo vidieť, že sa v súboji bojí a očividne mal mentálny blok z toho zranenia ako má kopec iných hráčov po tak ťažkom zranení. A keďže Barca je finančne na tom takto v prdeli a on mal veľkú mzdu, tak sa do toho začalo na neho pískať a namiesto do Bartomeua sa začali fanúśikovia neuveriteľne triafať do neho. V tom tíme a v tej atmosfére to už nešlo. Očividne sa v Lecce chytil a je skvelé, že ide domov do Francúzska a má ešte nádej ukázať, že to v ňom je. Aj keď by som skôr čakal Lyon. Ja verím, že to v sebe ešte má a dostane sa aspoň na obstojnú úroveň a budem mu fandiť.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ne vždy jsou ti hráči kokoti, ale když vedení dovoli si skákat po hlavě, dávat všem hráčům nesmyslné kontrakty tak jasně že hráči jsou nenažraní potom, když vidí že jiní můžou. Určitě se v Ligue 1 chytí o tom nepochybuju.

Reagovat
Seydou Doumbia

Čekal jsem návrat domů do Lyonu za kamošem Lacou. Otázka zda náš zájem ochladl a nebo Lille mu nabídlo lepší podmínky. Co jsem četl o Umtitiho návratu do Lyonu to už nějaký ten pátek je, tak spíš první varianta.

Reagovat
Salfovic

Nebo spíš nechce hrát za rok druhou ligu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hajzle ale ano, my jsme tak tragičtí že je možný vše

Reagovat
Langi

Lyon prosere i tohle

Reagovat
Seydou Doumbia

No a jak velký zájem jsme měli? Víš?

Reagovat
Langi

Jesi jsme nemeli zajem, tak jsme uplny kokoti, protoze ten Lukeba odejde…stacilo by rict a sel by k nam…tohle je vysmech. Byt tam Aulas, tohle by se nikdy nestalo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dnes jsem akorát četl že máme zájem o nějakého gruzince z dynama moskva...a prej lukeba zůstane, uvidíme no...hlavně at neodejde cherki a barcola jinak to můžeme zavřít rovnou

Reagovat
Langi

to je ostuda tohle fakt

Reagovat
LyEX

Risk aj keby zadarmo mal hrať, loptu nevidel pár rokov, zo súťažného zápasu sa mu môžu tiež roztiasť kolena a to nehovorím o tom, že po pár zápasoch si bude určite chcieť oddýchnuť, no nešiel by som do neho

Reagovat
Israha

"zo súťažného zápasu sa mu môžu tiež roztiasť kolena a to nehovorím o tom, že po pár zápasoch si bude určite chcieť oddýchnuť" - https://www.eurofotbal.cz/hraci/samuel-umtiti-16588/kariera-klub/?data=304-950-43 (od začátku října vynechal pět soutěžních zápasů, naprostou většinu dohrál)

Reagovat
Israha

Reakce na LyEXe

Reagovat
LyEX

Tak mám toho hráča v péčku, že som netušil o jeho hosťovačke v Lecce - ako sa to hovorí "my bad"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele