V moldavské nominaci nechybí útočník Nicolaescu

07.11.2023, 13:56
Aktuality
Ion Nicolaescu (© AFP)

Mezi 25 fotbalisty v moldavské nominaci na závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Albánií a Českem je i útočník Heerenveenu a největší hvězda současného výběru Ion Nicolaescu. Ve výběru trenéra Sergheie Clescenka nescházejí ani zkušení obránci Vjačeslav Posmac z Bolusporu, Oleg Rjabčuk ze Spartaku Moskva či záložník Vadim Rata z Voluntari.

Sedm hráčů současného výběru působí v moldavské lize, polovina v Petrocubu Hincesti. Nejvíce legionářů dodalo Rumunsko, kde hraje šest fotbalistů. Na premiérový start za reprezentační áčko čekají brankář Nicolae Cebotari s obráncem Dinisem Ieseanuem.

Moldavsko je v tabulce skupiny E s devíti body čtvrté, ale v případě dvou výher si bez ohledu na další výsledky zajistí premiérový postup na velkou akci. Úvodní zápas s českým týmem v Kišiněvě skončil v březnu bezgólovou remízou.

Nominace Moldavska na zápasy kvalifikace ME s Albánií (17. listopadu) a Českem (20. listopadu):

Brankáři: Dorian Railean (Targoviště/Rum.), Cristian Avram (Araz/Ázerb.), Nicolae Cebotari.

Obránci: Dinis Ieseanu (oba Zimbru Kišiněv), Vjačeslav Posmac (Boluspor/Tur.), Oleg Rjabčuk (Spartak Moskva/Rus.), Artur Craciun (Niepolomice/Pol.), Denis Marandici (Turan/Ázerb.), Vladislav Baboglo (Lvov/Ukr.), Vadim Bolohan (Milsami), Ion Jardan, Sergiu Platica, Ioan-Calin Revenco.

Záložníci: Mihail Platica (všichni Hincesti), Vadim Rata (Voluntari/Rum.), Nichita Motpan (Voroněž/Rus.), Serafim Cojocari (Slobozia/Rum.), Mihail Caimacov (Belupo/Chorv.), Victor Stina (Panserraikos/Řec.), Victor Bogaciuc.

Útočníci: Maxim Cojocaru (oba Targoviště/Rum.), Ion Nicolaescu (Heerenveen/Niz.), Vitalie Damascan (Sepsi/Rum.), Virgiliu Postolachi (Grenoble/Fr.), Andrei Cobet (Mozyr/Běl.).

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
MrOffside

A to je kdo? Těch se máme bát?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele