V Olomouci se chtějí na jaře porvat o pohárovou Evropu

07.02., 13:37
Aktuality

Sigma Olomouc se chce v jarní části první ligy poprat o možnost hrát evropské poháry. Představitelé po podzimu pátého celku tabulky jasný cíl deklarovali na předsezonní tiskové konferenci.

Hanáci touží skončit po základní části v první šestce, kterou čeká nadstavbová skupina o titul. "Určitě se chceme o poháry porvat ze skupiny o titul, kde jsou naše šance reálnější, než tam jít složitěji z prostřední skupiny," řekl sportovní ředitel Ladislav Minář. "Nebudu se za nic schovávat, mužstvo je na to připravené," doplnil trenér Václav Jílek.

Kádr Sigmy hned na začátku zimní přípravy opustil levý bek Ondřej Zmrzlý, jehož získala Slavia. Novými tvářemi v týmu jsou naopak Ebrima Singhateh a Jakub Elbel. První jmenovaný na Hanou zamířil na roční hostování ze Slavie a na podzim působil v kádru druholigové Vlašimi, Elbel do Sigmy přestoupil z nedalekého Prostějova.

"Odchodem Zmrzlého jsme ztratili nejlepšího hráče v lize na tomto postu. Šanci více se ukázat dostane Sláma a později i Elbel, který potřebuje čas," uvedl Jílek, který počítá i s větším zapojením hráčů z druholigového béčka, jako jsou Štěpán Langer, Jan Fiala či Moses Emmanuel.

Za novou tvář lze do jisté míry považovat i útočníka Antonína Růska, který naposledy hrál zápas 18. března loňského roku a chystá se po zranění na návrat. "Je na 90 procentech a věřím, že brzy bude plnohodnotným členem kádru," prohlásil Jílek.

Hanáci do měsíční přípravy vměstnali dvě zahraniční soustředění a pro obě měl kouč slova chvály. Sigma ovládla přípravný turnaj na Maltě. "Jak na Maltě při Tipsport Cupu, tak později v Turecku jsme našli výborné podmínky. K úplné spokojenosti mi chyběly jen lepší výsledky ve finální fázi přípravy. Byl jsem zklamaný z generálky proti Vejle BK i ze zápasu proti Kroměříži. Výsledkově tam jsou rezervy, ale z mužstva mám dobrý pocit," řekl Jílek.

V minulých dnech se v médiích vyrojily informace o možném prodeji klubu, který je stoprocentně ve vlastnictví akciové společnosti SK Sigma Olomouc. "Evidujeme, že se nějaká zahraniční společnost zajímá o vstup do našeho klubu. Ale žádná jednání neproběhla, já u žádného jednání nebyl, takže nic víc k tomu nelze říct," konstatoval Minář, který je zároveň místopředsedou představenstva.

Do jarní části ligy vstoupí Sigma v sobotu zápasem v Liberci.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Budeme rádi, když nebudeme hrát ve skupině o záchranu...

Reagovat
andrew96

Huh? Útok na poháry je reálný cíl.

Reagovat
Sigma Olomouc

já tomu nevěřím

Reagovat
Lukáš_6

Nebuď takový pesimista fotbal nehrajeme špatný. Tady se hodně rychle zapomíná třeba na Látala a tu jeho nekoukatelnou sračku

Jediné co mi vadí , tak že jdeme do jara v bráně s Macíkem on i Digaňa jsou hrozné díry . Doufal jsem ve Stoppena kterej se může vychytat a dobře prodat .

Reagovat
Sigma Olomouc

Gólmani jsou naše největší slabina

Reagovat
andrew96

Nechápu proč. Solidní kádr s na ligu zajímavými individualitami (Chvátal, Beneš, Ventúra, Juliš) s trenérem, který mužstvo dlouhodobě zná a dlouhodobě s ním dobře pracuje. V konkurenci se Slováckem, Baníkem a Bolkou můžete v klidu obstát.

A ta skupina o záchranu? Náskok 8 bodů s jedním zápasem k dobru, do konce základní části zbývá už jen 11 kol, a to by Sigmu muselo přeskočit 6 týmů. To snad ani nejde, nehledě na zaostávající kvalitu týmů od 10. místa níž.

Reagovat
Sigma Olomouc

To s tou skupinou i záchranu jsem přehnal. očekávám 8. místo

Reagovat
andrew96

No, rád bych věděl proč. Mně to nedává smysl.

Reagovat
Lukáš_6

Taky mi to nedává smysl . Mít brankáře tak máme dejme tomu o 6 bodů víc, hra je koukatelná , celkem ofenzivní , chce se hrát fotbal. Za mě super jasně , vzdycky se nsjdou proboemy a veci co jdou kritizovat , ale to najdeš i když vedeš ligu

Reagovat
andrew96

Právě. Ale to i někteří fans Slovácka jsou tady přehnaně pesimističtí, když se třeba 4 zápasy v řadě nevyhraje. Přitom právě na případech Slovácka či Sigmy lze vidět, že i měsíc trvající série bez výhry neznamená nutně prudký sešup.

Reagovat
Cuntona

Sigmě bych to přál, ale první čtyřka je jasná a na to páté místo mají nejslabší kádr. Baník to posere jako obvykle, ale jeden z dvojice Bolka, Liberec bude bohužel silnější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele