V RUSKU ZAČÍNÁ ŽENSKÉ MS DO 20 LET

17.08.2006, 16:57, aktualizováno 17.08.2006, 16:57
Aktuality
Dnes 17. srpna startuje mistrovství světa do dvaceti let žen, které se až do 3. září bude odehrávat na pěti ruských stadionech. Je to teprve třetí šampionát této věkové kategorie, ale poprvé se koná pod hlavičkou do dvaceti let. V předchozích dvou turnajích v letech 2002 a 2004 bojovaly o světový titul hráčky pouze do devatenácti let.

Letošního finálového turnaje se zúčastní poprvé šestnáct týmů, které jsou rozděleny do čtyř čtyřčlenných skupin. Z nich pak poustoupí vždy dva nejlepší výběry do čtvrtfinále a dále už vede cesta přes semifinále až do finále. Ve skupině A budou mít domácí Rusky za soupeřky fotbalistky Brazílie, Austrálie a Nového Zélandu. Skupinu B pak tvoří reprezentantky Číny, Nigérie, Kanady a Finska. Ve skupině C se střetnou favorizované Němky postupně s fotbalistkami KLDR, Mexika a Švýcarska. V poslední skupině pak svedl los dohromady týmy Francie, Argentiny, USA a Demokratické republiky Kongo (bývalý Zair).

Bohužel se turnaje nezúčastní mladé Češky, poněvadž cesta na tento světový šampionát vedla z loňského mistrovství Evropy do devatenácti let, kde se fotbalistky Česka ani nedostaly na finálový turnaj do Maďarska. Snad se brzy i ženský český fotbal brzy dostane do světové špičky jako ten mužský.

Jak již bylo řečeno, letos v Rusku se hraje mistrovství světa této věkového kategorie potřetí, i když předchozí dva šampionáty byly omezeny do devatenácti let. První mistrovství světa se hrálo za účasti dvanácti týmů v roce 2002 v Kanadě. Domácí hráčky se také dostaly nakonec do finále, kde podlehli až v prodloužení 0:1 fotbalistkám USA. Jediná branka finále padla ve 109. minutě a zlatou střelkyní byla Lindsay Tarpley. Bronz braly Němky, když v souboji o třetí místo porazily na penalty Brazilky. O dva roky později pak v Thajsku, také za účasti dvanácti týmů, dosáhly fotbalistky Německa až na úplný vrchol, když ve finále porazily Čínu 2:0. Bronz pak braly Američany po vítězství 3:0 na Brazilkami.

Kdo bude tedy třetím šampiónem? To si budeme muset počkat do 3. září, kdy se na stadionu Lokomotivu Moskva bude hrát finále.

GALERIE VÍTĚZEK:
2004 - Německo
2002 - USA


Autor: Marek Chromčák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co si víc přát než sportovně založenou dvacítku.

Reagovat
smazaný uživatel

http://fifa.com/images/cms/others/Shiphard_Close_1.jpg si to užij, my ostatní zůstaneme u normálních

Reagovat
smazaný uživatel

Si schválně našel tu nejhnusnější a budeš tady rozumovat.

A nevím, co ti připadá normální, když máš martina.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty už si cucáš z palce na noze, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel tam nedosáhnu. Měl bych se asi začít protahovat.

Reagovat
HOST*ysuprdlouš

všichni jste blbouni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele