V Teplicích bude chytat slovenský brankář Ludha, upsal se na tři roky

03.01., 10:21, aktualizováno 03.01., 13:25
Aktuality
Richard Ludha (© FK Teplice)

Tepličtí zahájili přípravu na jarní část sezony i se slovenským brankářem Richardem Ludhou, který přestoupil z Podbrezové. Třiadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru podepsal tříletou smlouvu a po obránci Albertu Labíkovi, jenž bude na severu Čech rok a půl hostovat z pražské Slavie, je druhou zimní posilou desátého celku prvoligové tabulky. Klub o tom informoval na svém webu.

"Chceme zvýšit konkurenci na brankářském postu, proto jsme přivedli Richarda, který platí na Slovensku za velmi perspektivního gólmana. Včera prošel zdravotní prohlídkou a dnes podepsal smlouvu," uvedl teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Ludha za A-tým Podbrezové debutoval v osmnácti letech a postupně se stal jedničkou. Rodák z Prievidzy na podzim odchytal všech 18 zápasů ve slovenské lize a připsal si pět čistých kont.

"Jsem velmi šťastný a moc rád, že jsem tu. Těším se na nové výzvy a zkušenosti, protože přestup do Čech beru jako posun kupředu v mojí kariéře," uvedl Ludha, jenž nastupoval za slovenské reprezentační výběry do 21 a 19 let.

Současnou jedničkou Teplic je zkušený Tomáš Grigar. Čtyřicetiletý brankář v podzimní části sezony odchytal všech 18 utkání nejvyšší soutěže, v šesti z nich neinkasoval.

S Teplicemi zahájil přípravu i sedmnáctiletý litevský stoper Nojus Audinis, jenž je v Teplicích na zkoušku z týmu FA Šiauliai. Později se k týmu připojí egyptský útočník Muhammad Jásir a srbský obránce Nemanja Mičevič, kteří na podzim byli stabilními členy sestavy.

Řeší se naopak budoucnost dalšího Srba Nemanji Krsmanoviče. "Nemanja nás požádal, jestli bychom mu umožnili vyšší zápasovou praxi v jiném klubu. O jeho dalším působení nyní jednáme," uvedl ředitel klubu Rudolf Řepka.

Severočeši mají v plánu sehrát během zimy šest přípravných utkání. Příští týden je čeká soustředění v Bedřichově a na konci ledna v Turecku.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
monty25

Snad nebude chytat jako Ludra.

Reagovat
Coutinho10

nebo Ludva

Reagovat
Lojd

necte se to portugalsky? Luďa ?

Reagovat
Bex5

Ten prekopne cely hriste ne? Pockej, to byl predseda

Reagovat
Coutinho10

jojo

Reagovat
db18

Širšího kádru repre?

Reagovat
Keeper117

Jo neviem či raz nebol aj v nominácii

Reagovat
Keeper117

Ak fakt stál 50 tisíc tak pre Teplice kup storočia a pre Podbrezovú hanba že si ho nechajú utiecť za takú smiešnu čiastku...

Reagovat
Lemond Laws

To je šílený

Reagovat
Keeper117

To teda je ale v tom najhoršom možnom zmysle

Reagovat
zgeroTT

za ten copík čo nosí môžu byť radi za každé €, ktoré za neho dostali. Inak, nemyslím, že Ludha je nenahraditeľný. V lige je plno lepších brankárov.

Reagovat
Keeper117

menuj mimo Borjana a Popoviča troch lepších brankárov ako Ludha a potom sa poďme baviť

Reagovat
20fredy20

Belko

Reagovat
Keeper117

Približne na rovnakej úrovni mladý, perspektívny, dobrá noha aj reflex.

Reagovat
jany kozak

Junas je tiez lepsi podla mna

Reagovat
Keeper117

Teraz chytá fakt slušne má výborný polrok za sebou ale tiež tam bude dôvod prečo je ešte stále v Skalici

Reagovat
jany kozak

Fruhwald, Takac

Reagovat
Keeper117

Fruhwald môže byť lepší to uznávam vysoký ale aj tak dynamický vie vytiahnuť skvelé veci ale ešte je skoro. Domino je parádny brankár a to som Slovanista ale radím ho trochu pod Ludhu kvôli tej hre nohou.

Reagovat
O.Giroud

Frelih

Reagovat
O.Giroud

Frelih

Reagovat
Keeper117

Noo teraz ste ma trochu dostali chalani na neho som, hanbím sa, zabudol ale áno tak top 4 brankár nie top 3, verím že je Frelih budúca jednotka Slovana Bratislava aj keď ako poznám naše vedenie tak sa toto z môjho pohľadu logické zmýšľanie nestretne s realitou

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Emmett Brown

Nesranduj, však v každom druhom zápase spraví nejakú veľkú chybu a pri strelách z spoza šestnástky to bol hádam najhorší brankár v lige.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
twelwer

Tak nejak by osm s tymto suhlasil, nikdy ma nejako nepresvedcil, ale az tak vela zapasov zase nasledovanych nemam

Reagovat
Kucka

Takže Mucha pryč?

Reagovat
Lojd

byl spatnej? ja sem mel asi stesti jenom na ty sestrihy, kde mi pripadal fantastickej.

Reagovat
Kucka

Právě nevím, letos chytá zase všechno Grigar, který se, pokud vím, končit nechystá, a trojka se mu asi nebude chtít dělat...

Reagovat
PalibrkUros

V prdeli, si ho pamatuju jako gólmana repre u21, pak pár zápasů ve spartě a od tý doby jenom Teplice.

Reagovat
Kepy_FCB

Ludha bude pro Teplice Budha

Reagovat
Mass

Tak snad ne ludra.

Reagovat
esmuellert

Konečně! Na tenhle post jsme posilu potřebovali jako sůl, Grigy nebude chytat do 50ti.

Reagovat
doughty

50tis amatéri

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele