Vedoucí Sparta se v lize představí v Plzni, Slavia přivítá Teplice

08.03., 18:46
Aktuality
Malšovická aréně (© FC Hradec Králové)

Vedoucí tým tabulky a obhájce titulu Sparta se ve šlágru víkendového 24. kola první ligy představí v neděli na hřišti třetí Plzně. Další osmifinalista evropských pohárů Slavia doma přivítá ve stejný den Teplice. V pětizápasovém sobotním programu Hradec Králové vyzve ve východočeském derby Pardubice.

Sparta ve čtvrtek v úvodním osmifinále Evropské ligy prohrála doma s Liverpoolem 1:5, Plzeň remizovala v Evropské konferenční lize v Ženevě se Servette bez branek. Pražané vyhráli tři z posledních čtyř vzájemných zápasů v lize, minule ale v Plzni zvítězili po 13 utkáních a sérii sedmi porážek.

"Rozhodně očekávám, že se hráči z porážky s Liverpoolem rychle oklepou. Musejí se dát rychle dohromady, v neděli nás čeká důležitý zápas, v němž musíme zvítězit. Musíme dát dohromady tým, který bude mentálně i fyzicky připravený na hodně těžkého soupeře," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Viktoria v posledních devíti kolech neprohrála, Pražané dokonce v deseti. "Máme hyper náročný program. Sparta je další výzva, nechceme ale zbytečně taktizovat. Zápas se Spartou odehrajeme naplno, nějaký hluboký kalkul od nás nečekejte," uvedl kouč Západočechů Miroslav Koubek, který v letenském celku působil jako hráč i asistent trenéra.

Stejně jako Sparta také Slavia prohrála v ligové sezoně jediný z 23 zápasů. Na městského rivala ztrácí z druhého místa v tabulce po bezbrankovém derby v minulém kole nadále čtyři body. Vršovičtí ve čtvrtek v dlouhém oslabení prohráli v Evropské lize na stadionu AC Milán 2:4.

"Po derby se nic nezměnilo, bohužel bodový rozdíl zůstal stejný. Musíme prostě všechny zbylé zápasy vyhrát. To je pro nás klíč k tomu, abychom náskok stahovali. V neděli musíme vyhrát," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Sedmé Teplice jsou bez porážky už pět kol, za tu dobu třikrát vyhrály a jen bod je dělí od první šestky a skupiny o titul. Slavii od srpna 2014 v lize neporazili v 18 utkáních za sebou, na podzim se s ní ale doma rozešli smírně bez branek.

Hradec Králové minule v premiéře pod trenérem Davidem Horejšem remizoval v Jablonci, zvítězil v jediném z posledních 10 kol a ve všech čtyřech jarních zápasech hrál nerozhodně. Východočeského rivala porazil jen v úvodním z pěti vzájemných ligových duelů.

"Na zápas se moc těšíme. Dobře víme, že Pardubicím máme co vracet. Poslední čtyři utkání jsme s nimi nevyhráli, takže to nyní budeme chtít překlopit na naši stranu," uvedl asistent trenéra Stanislav Hejkal. "Je to velký zápas, pro naše fanoušky nejdůležitější v sezoně. Derby pražských 'S' jsou super, ale regionální derby za nimi vůbec nezaostávají," podotkl pardubický kouč Radoslav Kováč.

Čtvrté Slovácko v minulém kole v lize vyhrálo po úvodních třech jarních porážkách a nyní přivítá Jablonec. Ostrava doma vyzve Olomouc, přičemž Baník před vlastními diváky nezvítězil v nejvyšší soutěži od září šestkrát za sebou.

Pražští Bohemians 1905 se utkají s Mladou Boleslaví. "Klokani" čekají už osm kol na vítězství a v pěti z posledních šesti duelů nejvyšší soutěže remizovali. Středočeši minule pod trenérem Davidem Holoubkem na čtvrtý pokus poprvé v lize zvítězili.

Liberec bude hostit poslední Karvinou, nováček soutěže nevyhrál už deset ligových zápasů. České Budějovice čeká v záchranářském souboji Zlín. Týmy figurují na 14. a 15. příčce znamenajících baráž, dělí je do sebe jediný bod a patnáctí Jihočeši mají jen jednobodový náskok na Karvinou.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
SpartaOvenka

Sparťani, jak myslíte, že to postavíme?

Vindahl - Vydra (podle toho, jak na tom bude Panák a Asger), Vitík, Krejčí (možná Zelený), pak by to ale asi bylo jako s Liverpoolem Vitík, Zelený, Krejčí - moc nevím :D, tipuji Kairinen, Laci - Wiesner, Ryneš - Kuchta, Olatunji, Haraslín.

Nemůžeme to podcenit a stavět tam Karabce, Tuciho či Sadílka, což kromě Tuciho ani tak nejsou špatné volby.

Reagovat
Nad dopisy diváků

A kdo bude pískat ? Ať vím,na koho si fsadit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele