Vinícius Júnior povede zvláštní komisi FIFA proti rasismu

15.06.2023, 15:54
Aktuality
Vinícius Júnior (© AFP)

Křídelník Realu Madrid Vinícius Júnior povede zvláštní komisi Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) proti rasismu. V ní zasednou hráči, kteří navrhnou přísnější tresty za diskriminační chování ve fotbale. Agentuře Reuters to řekl předseda FIFA Gianni Infantino.

"Požádal jsem Viníciuse, aby vedl skupinu hráčů, kteří navrhnou přísnější tresty za rasismus, jež příslušné fotbalové orgány zavedou po celém světě. Musíme naslouchat hráčům a jejich potřebám, aby mohli pracovat v bezpečnějším prostředí. Myslíme to naprosto vážně," uvedl Infantino po setkání s Viníciusem Juniorem a brazilskou reprezentací v Barceloně. V katalánské metropoli se "Kanárci" utkají v sobotu v přípravném utkání s Guineou. Zápas je součástí antirasistické kampaně iniciované brazilským svazem.

Vinícius Júnior se během sezony stal terčem rasistických urážek několikrát. Po posledním incidentu na konci května ve Valencii, v němž byl po potyčce v závěru utkání vyloučen, označil na twitteru španělskou ligu i celou zemi za rasistickou. Trest za červenou kartu mu disciplinární komise nakonec zrušila.

Dvaadvacetiletý Brazilec je často cílem hanlivých pokřiků z tribun i provokací na hřišti. V únoru fanoušci Mallorky nazvali Viníciuse Júniora opicí a nenávistným komentářům čelila brazilská hvězda i v utkáních s Atléticem nebo Valladolidem. Na konci ledna před čtvrtfinále Španělského poháru proti Atléticu se na mostě u tréninkového centra Realu objevila pověšená figurína v dresu Vincíuse Júniora. Španělská policie podezřelé z činu zatkla stejně jako další lidi, kteří čelí obvinění z rasismu na stadionech.

"Ve fotbale už žádný rasismus nebude. Utkání by se měla okamžitě přerušit, jakmile se tak bude dít. Už toho bylo dost. Potřebujeme tvrdší postihy. Rasismus ve fotbale nemůžeme tolerovat. Jako předseda FIFA jsem cítil, že si o tom s Viníciusem musím osobně promluvit," prohlásil Infantino, který vede FIFA od roku 2016.

Autor: ČTK

Komentáře (152)

Přidat komentář
Filip12

OT: Babička ded

Reagovat
fabec1222

Co teď budeš dělat?

Reagovat
Filip12

Musim se postarat o mamku a o domácnost

Reagovat
fabec1222

A složíš jí báseň na pohřeb?

Reagovat
Filip12

uvidíme

Reagovat
Filip12

Zvony zbaběle zvoní za zády

když doprovázejí

nebožtíka na dalekou cestu

do neznáma.

Jsi věrná

jak pohřební kůň

jenž černý kočár s rakví

za sebou táhne

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Zark

drž se Fildo

Reagovat
Filip12

Dík čeka mne kvanta zařizování

Reagovat
Neutron

Reagovat
Greny

Rip in peace

Reagovat
Filip12

Reagovat
jenage

Neznal jsem, ale RIP.

Reagovat
Lemond Laws

Slušná diskriminace... dostal by tu práci, kdyby byl bílej??

Reagovat
Bechy1893

Přesně.. doufám, že někdo prošetří jestli vůbec bylo naky výběrko

Reagovat
Pablos

a jestli to nabídli i Janktovi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Well

Tohle je strašná fraška.

Reagovat
iamek

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Reagovat
Strojmír

Reagovat
naheCZ

Reagovat
risk je zisk

nikdy si nepocítil, jaký to je být rasisticky urážen, tak proto ti to přijde jako fraška.

Tvým stoupencům je také mířen tento koment.

Reagovat
Well

Ano je to fraška, protože výši trestu mají navrhovat sami aktivní hráči, je to přesně jako píše kolega níže jako by měl okradeny u soudu navrhovat trest pro zloděje. Navíc zavírání stadionu atp jsou formou kolektivní viny, když si půjdu sednout na stadion, tak opravdu nemůžu ovlivnit, kdo vedle mě sedí a co zařval...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kejza

já z toho ale nikde nečtu, že tu výši trestu by měli navrhovat v konkrétních případech, a tudíž se jakkoliv přímo podílet na posuzování a rozhodnutí, co kdo dostane za trest. pochopil jsem to tak, že mají svýma názorama a zkušenostma pomoct těm, kdo o tom pak budou rozhodovat a vytvářet nějaký konkrétní pravidla posuzování, přijít s prisnejsima, adekvátníma postihama. je to koncepční věc, ergo je dobře, že u toho páni z FIFA budou poslouchat ty, kteří s tím rasismem fakt měli problém.

Reagovat
Well

No z té citace to prostě tak vychází. Zkušenosti samozřejmě jsou za mě super, at páni z FIFA ví přesně, jak přesně ten daný problém v realitě vypadá plus bych pozval i bývalé hráče se zkušenostmi s rasismem. Ty návrhy trestů mi už přijdou navíc, protože samozřejmě budou chtít nejvyšší a moc si nedovedu predstavit ty inovativní tresty se kterými by mohli přijít. Jak tvrdím celou dobu individuální tresty ať se dělají, ale kolektivní tresty jsou blbost, stejne jako Vinicius, když kritizuje Španělsko, že je to rasistická země. Na základě chování jednotlivců je vždy špatně odsuzovat celek.

Reagovat
Kejza

já si myslim, že je to prostě nešikovně podaný a že se věnuje málo prostoru tomu to pořádně vysvětlit. název "komise" zní hrozně hustě, ale neumím si predstavit, co parta profesionálních fotbalistů v čele s Vinim může reálně vyplodit. ta mnohem míň kontroverzní varianta (zkušenosti, doporučení) mi přijde jako mnohem pravděpodobnější, než to, že budou reálně o něčem rozhodovat.

to s tou kolektivní vinou je těžký. chápu, že je to snaha o to přivábit pozornost a že hesla typu "celé Španělsko je rasistické" mají spíš přinutit lidi chytit se za nos (protože ten, kdo se rasisticky nechová, asi ví, že proti němu to namířený není - mě se třeba hesla typu "Česko je rasistický národ" osobně nedotýkají a v kontextu je chápu).

Reagovat
Well

Cetl jsem teď víc z toho rozhovoru a prostě tu část formuloval dost nešťastně obecně se má jednat i o výuku na školách, větší spolupráci s úřady, zaměření na ty individulity, protože se jedná o trestný čin atp.S tím se dá se vším souhlasit, mimojine tam bylo i řečeno, že to samozřejmě není jen záležitostí Španělska, ale celého světa a více sportů. Vinicius to jeho prohlášení taky prostě neformuloval šťastně a zní dost xenofobně.

Reagovat
Kejza

jo, četl jsem na Reuters něco podobnýho

Reagovat
Pablos

Chápu, že ho to štve a rasismus je hnůj... ale říct, že celé Španělsko je rasistické... tak bych ho normálně vyhostil blbečka.

Reagovat
iamek

Reagovat
Well

Hlavně mi i přijde hodně zvláštní, že komisi povede samotný aktivní hráč, kdyby to měli na starosti bývalí fotbalisté se zkušenostmi s rasistickými útoky, tak budiž. Jaké asi navrhnou tresty.. ukončení zápasu je ultimátni blbost, už vidím ukončení, kde například 30 tisíc fanoušků je normálních a nějaká banda dementů něco na nějakého hráče zařve (ani nemusí, jak je to lehce zneuzitelne) a ukoncoval by se zápas? Jako chápu, že je potřeba s rasismem bojovat, ale kolektivní tresty jsou strašná blbost, co ty kluby mohou kolikrát v ten moment udělat..

Reagovat
Pablos

No mám stejný názor...ať to zpřísňují na trestech pro ty konkrétní lidi, vždyť to ve většině případů zjistí kdo to byl.

Reagovat
Pablos

Navíc je hustý, když ti támhle na fotbalistu řvou ať mu chcípne holčička třeba nebo že jeho máma je kurva apod. a někdo zahuláka jako opice... jeden se musí povznést nad to... druhý může ukončit zápas.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom hustýho? To první jsou univerzální nadávky. To druhý je rasismus na základě etnickýho původu hráče.

Reagovat
mistr129

rasismus na základě etnickýho původu by byl, kdyby mu nadávali protože je černej. Oni mu ale nadávají protože je kokot, a využívají pro to univerzální nadávku pro černochy.

Reagovat
Kejza

on ale nemá problém s tim

Reagovat
Kejza

odeslal jsem to asi v pětině myšlenky, víc jsem línej dopsat, takže si můžeme jen domýšlet, co jsem chtěl vlastně povědět

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Jakej je v tom čistě morální rozdíl ? Oboje dvoje je za hranou pro mě.

Reagovat
patas92

A co z toho dělá horší nadávku, něž když ti někdo řekne že tvoje sestra s mamkou jsou kurvy?

Reagovat
mistr129

Reagovat
millko9

určite by sa zápas nerušil hneď, boli by tam nejaké kroky k zrušeniu... ale jeden, dva zrušené a skontumované zápasy a diali by sa veci na štadiónoch... taká Valencia by zakročila určite, pretože tých pár degenerovaných akože fanúšikov by ju v tom konkrétnom zápase zrejme poslali do druhej ligy... takže k niečomu by to bolo...

Reagovat
Well

Tak jistě, ale jak zaručíš například, že já jako fanoušek Realu například nepůjdu na stadion Barcy v jejich dresu řvát na někoho, že je opice? Prostě tady ty kolektivní tresty jsou špatně, trestat individuality, to ano, ale pokud ten klub dělá kroky a spolupracuje, tak nevidím důvod k trestu.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pablos

Navíc věřím, že tenhle týpek ani rasismus nezažil... max. urážky s rasovým podtextem na stadionu a na netu, ale tak něják pochybuji, že by mu někdo kvůli barvě pleti odpíral práva nebo ho nepustil do restaurace třeba nebo při policajní kontrole dostal pár jen tak přes záda apod.

Reagovat
Nieuwendyk

Škoda ale.

Reagovat
lampas

Reagovat
ratusek

Rasismus je zlo, akorát v téhle komické podobě s ním fakt bojovat nemůžou. Jemu dali nic neříkající funkci, jen aby mu zavřeli hubu. Jsem zvědavej na to, jaké tresty bude rozdávat

Reagovat
Pablos

Reagovat
kilobyte

Všem bílým 10 ran bičem.

Reagovat
Laliga

Súhlasím. Je to smiešne. Nemá ani páru čo je to rasizmus v pravej podstate slova. To čo sa deje jemu je jednoducho urážka. Keby bol biely tiež by mu nadávali len inými slovami, to nie je o farbe. Človek si vypočuje horšie veci než tieto "rasistické urážky" Fanúšikovia naňho kričia zato ako sa ihrisku správa, nie kvôli farbe pleti. Nie je zďaleka jediný tmavšej pleti v našom drese, no je jediný komu sa to deje. Nad tým sa veľmi nikto z kompetentných zamýšľať nechce, lebo hneď bude onálepkovaný ako rasista. Rovnako ako si pomaly nikto nedovolí nakrútiť film/seriál bez LGBT propagandy, lebo je automaticky homofób. Real zakladal ženský futbalový tím po neustálom tlaku od feministiek. Už si normálne pripadám ako hajzel že som beloch, hetero, a ešte aj chlap. Asi by som sa mal aspoň nechať oslovovať oni, nech nie som úplný vyvrheľ

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi chudák no, celý svět je proti tobě.

Reagovat
Laliga

Tak nejako , neviem ale fakt mi to príde choré táto doba. Ja sa nestarám o to čo kto s kým, je mi to fuk. Nechápem prečo mi to má jednak každý stále podstŕkať a ešte keď nedajboh nedáš niekomu s hocijakou somarinou za pravdu tak si zloduch ktorý niekoho utláča. Ja neobhajujem napríklad to správanie voči Vinimu, vôbec nie. Ale jednoducho mi to nepríde o nič horšie ako keď niekde celý štadión skanduje že je niekto k...t. Samozrejme záleží od prípadu. Boli a sú ,určite aj momenty a hráči v niektorých krajinách kde sa na nich robili posmešky pre farbu pleti, ale jednoducho nechápem ten cirkus okolo Viniho ktorý má okolo seba X spoluhráčov rovnakej farby ktorí to nezažívajú. To akože nikto nevidí že tie urážky prichádzajú preto že on sám rád zhadzuje každého na okolo. Veď ho majú plné zuby aj viacerý protihráči, nie len fanúšikovia. A tu sa dostávam k tomu predchádzajúcemu komentáru-verím že to naopak všetci dobre vedia, len to každý prehliada lebo nechce byť označovaný za rasistu.

Reagovat
Laliga

Keď už, tak by mali riešiť všeobecne kultúru na štadiónoch, nie len konkrétne frázy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zato ty jsi rasismus zažil na vlastní kůži Tvl to jsou hlášky

Reagovat
Pablos

Je to jen má domněnka, jestli sis nevšiml… jestli něčemu věřím nebo nevěřím je čistě na mně, ty hláško.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GrimeBaller98

A povede tenhle sasek i komisi jak se chovat na hristi, jak se nechovat jak fracet a nesimulovat po kazdym kontaktu? Co je tohle za svet

Reagovat
kilobyte

Rasisti. Jen kvůli tomu, že je černý, tak ho hned musejí dát do zvláštní komise. Do normální komise můžou jen bílí?

Reagovat
Pablos

tady to bude podle inteligence ...jako zvláštní škola

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Salfovic

Jo, ale jen transky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se mi nelíbí, měl by se soustředit na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Neutron

Protekcionizmus.

Reagovat
Jordi Alba

lol

Reagovat
ondrvo

To je trochu jak kdyby zloděje soudil okradenej, ne?

Reagovat
Mass

Okradenej kterej by křičel, že kdo se nepřizná ke zlodějině, je sám zloděj.

Reagovat
Kejza

to s tím nebude mít nic společnýho, hele. řek bych, že je to jen nešikovně podaný. z toho, co čtu, má on jen vést hráčskej výbor, co svejma zkušenostma pomůže vysvětlit pánům, co o tomhle pak rozhodujou, proč je tak nahovno, když ti někdo nadává do opic, a jak by sis představoval, že za to někdo bude potrestanej. sám o sobě o ničem nerozhodne.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rizek

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že je to jen papírová funkce bez výkonu jakékoli aktivity, jako třeba ministr dopravy v ČR nebo trenér jakéhokoli týmu, v kterém hraje Messi.

Reagovat
Zark

Reagovat
Rizek

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
JM

Reagovat
Cotton

Reagovat
Swarley

Reagovat
LeonardoUžoa

S Mbappém solidní posty v takovém věku.

Reagovat
Nieuwendyk

Kozel (černý) zahradníkem

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Imos

v takovým věku rasismus ale bude řešit jen proti černejm ne? pochybuju že se zastane Asiata, bělocha nebo Araba nějakýho

Reagovat
vceradnesazitra

Ten boj s rasismem je komický. Tímhle stylem ho nikdy nezdolají, musí to odeznít samo časem.

Reagovat
Salfovic

Nikdy to neodezní, protože je to přirozená věc. Můžeme ho vidět i u zvířat.

Reagovat
Front hell

Jsem četl kdysi,že v Anglii vytlačily černé veverky ty klasické rezavé. I u nás už vidíš jen ty černé

Reagovat
Salfovic

U nás jsou ještě oboje, ale pořád se vzájemně rubají

Reagovat
Kejza

tak.. ono je zas dobře, že lidská společnost má trochu jiný potřeby a nároky než veverky

Reagovat
Pablos

Možná někde u tebe… já potkávám zrzavé často.

Reagovat
Front hell

Kdysi jich bylo více. Jako děcko si pamatuji hlavně ty rezavé. Každopádně,jak jsme si teď přečetl,tak se pořád jedná o jeden druh.

Reagovat
Geordies

Nic než tragikomické gesto UEFA, které od toho čeká jen přínos dalších peněz a rádoby kredit z reklam. O nic jiného tu nejde. Neřeší se jádro problému, Vinicius v komisi ukáže na pár hlupáků v hledišti, kteří pak dostanou doživotní ban. Naopak u většiny "bílé" fotbalové populace nenávist jen vzroste. Svět se v p*del obrací.

Reagovat
Mateo16

Mbappe si snad robi prdel z celeho PSGčka

Pred rokom poslal list ze nepredlzi do 2025

Teraz ho zverejnil a PSG je nasrate

Mne sa strasne paci ten jeho plan co stale opakuje , proste ostanem v PSG a buducu sezonu idem zadarmo

Reagovat
Greny

Mě by zajímalo, zda by měli koule ho nechat sedět na tribune

Reagovat
Rizek

Určitě měli.

Reagovat
Salfovic

To je jak z Monty Pythonů

Reagovat
Mass

Když seš u těch Pythonů, Tomás de Torquemada, šéf španělský inkvizice, pocházel ze židovský rodiny.

Reagovat
Nieuwendyk

Španělskou inkvizici nikdo nečeká!

Reagovat
Mass

Reagovat
Gazdo

mne uz normalne ani nenapadaju slova na taketo nieco

Reagovat
milan78

král rasistů bude předsedou komise ale to je historie.., i ze zloděje je nejlepší hlídač...

Reagovat
Greny

Snad ta komise bude vyvážená aby to nebylo rasistický...

Mimochodem je to trošku střet zájmů ne? Buď teda ať skončí s fotbalem a věnuje se tomu a nebo ať hraje a nesere se do toho a dělá to nějaký bývalí hráč

Reagovat
Mass

Ideálně ještě kdyby tenhle fucking guy rozhodoval o tom, co je rasismus a co není. Například žlutá za simulování= rasismus+zákaz rozhodčímu pískat dokonce života...

Btw kdyby v Liberci někdo zařval na Olayinku, že je opice, taky by se mu zrušil disciplinární trest?

Reagovat
pajka-juve

Ne. Tohle by mu neprošlo ani kdyby mu to řekl jiný hráč. U Ndefeho by o rasismus nemohlo jít.

Reagovat
Mass

No vidíš. A Vinckovi to právě takhle prošlo.

Reagovat
Laliga

Rozhodnutie zrušiť červenú bolo nesprávne, ale tvoj komentár je na tom ešte horšie. Pretože len jednoducho klameš.

Reagovat
Mass

V čem konkrétně klamu? Že Vinckovi se zrušil disciplinární trest kvůli tomu, že na něj diváci volali "mono" , nebo v čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že ne, no. Červená byla zrušená kvůli chybě VAR rozhodčího, který neposkytnul všechny dostupné záběry (dostal padáka).

Reagovat
Mass

Takže Vincek nevyvoval potyčku a neoplácel a může za to VAR? Koukám že když jde o Real tak se některým fanouškům vypne mozek.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to oficiální odůvodnění, ať se ti to líbí, nebo ne. VAR neposkytnul hlavnímu rozhodčímu Burgosovi záběry, kde Hugo Duro škrtí Viníciuse - udělal chybu a přišel o práci. Viníciusovi byla následně zrušena červená karta, přesně z tohoto důvodu. Co ti není jasného? Můžeme polemizovat o tom, že lepší řešení by bylo vyloučit dodatečně Dura, ale to je asi tak celé.

Reagovat
Mass

Jj rasisti se snažili Viniciuse zabít a on se jen bránil.

Oficiální zdůvodnění je šaškárna, stejně jako tahle komise. VAR obětní beránek.

Vincek tu potyčku začal a i zkončil. Dostal červenou po právu a měl dostat i displinární trest, v tomhle případě ten nejnižší. To jestli měl nebo neměl dostat kartu někdo další nehraje roli.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Vini měl dostat disciplinární trest, ale Duro by z toho vyšel bez trestu kvůli tomu, že nějaký podobně zakomplexovaný pošuk jako ty, co seděl za VARem, neukázal hlavnímu rozhodčímu všechny dostupné záběry? To je podle tebe v pořádku a spravedlivé?

Podstatná je ale stejně jenom jedna věc, a to aby byly potrestány všechny špíny z řad "fanoušků", které celou situaci nepřímo zavinily.

Reagovat
Mass

Aha, takže ti co na něj z hlediště řvali "mono", tu situaci zavinili, protože Vincek se podle toho hned musel začít chovat. /s

Mmch on se tak chová, i když na něj nikdo nic neřve, to snad vidí všichni mimo fanbojů.

To že Duro nebyl potrestán snad nesouvisí s tím, že Vinckovi byl odpuštěn displinární trest.

A díky za ten osobní útok, vidím že už nemáš argumenty.

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně že ho to ovlivnilo, koho by to neovlivnilo, není to stroj bože. Ty bys určitě zůstal ledově klidný, že. Dokážeš se do něj vcítit a nepovažuješ to za problém. Vinícius je viník, simulant, provokatér a teď ještě zákeřník. Ano, správně, on je ten problém, který by se měl řešit. Chudáci rasisti, jsou k tomu donuceni.

Znova se ptám, bylo by to podle tebe spravedlivé a správné? Když jeden hráč dostane za nesportovní chování ČK a druhý hráč ne? Za stejný prohřešek? Od toho přece VAR existuje, když UDĚLÁ CHYBU, tak se trest dodatečně zruší. Běžný postup. Souvisí to s tím docela hodně. Mimochodem neboj, moc dobře vidím tvoje komentáře k rasistickým incidentům a problémům, takže vím, kam si tě zařadit. Asi to nemá smysl dál řešit.

Reagovat
Mass

Nj škatulkování, urážky a omlouvání protekčního chování jen proto, že je v mym týmu. Ty zase budeš dobrej rádoby bojovník proti rasismu.

Mmch i třeba Sergio Ramos nebo Neymar měli svoje zástupy haterů, který na ně vydržely nadávat celej zápas. A nevim o tom, že by se jim odpouštěly tresty nebo zřizovaly speciální komise.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpovíš na otázku? Přišlo by ti to spravedlivé a správné? Že jeden hráč bude potrestaný a druhý hráč za stejný prohřešek vůbec?

Tady to nejsou hateři, jsou to rasisti. V době Ramose a Neymara nebyl VAR, takže logicky tenhle problém, kdy videorozhodčí udělal chybu, nemohl vzniknout.

Reagovat
LAM

Totální komedie

Reagovat
risk je zisk

Že by se tady sešla až taková banda čuráků, to jsem teda necekal .

Je evidentní, že absolutně nevíte nic o rasismu v jakékoliv podobě, ale moudra tu rozdáváte na potkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal? Vždyť ta banda je pod každým článkem. Přijde mi komický, jak to tady ty debílky vždycky dráždí.

Reagovat
Kejza

mně na tom přijde nejhorší, jak vágně je to vysvětlovaný a zasezovaný do kontextu. vzhledem k tomu, že FIFA a podobný organizace chtějí, aby tomu byla věnovaná pozornost, média o tom informují tolik, že běžnej člověk získá dojem, že je to důležitější než cokoliv jinýho, ale ten způsob zavazování do kontextu se celkem odflakuje. z toho pak pramení i takový pocity, že ta hráčská komise snad bude reálně někoho odsuzovat podle svého ublíženého uvážení, a dokonce se najdou i takoví, kteří to dávají do souvislosti s inkvizicí, jako týpek o pár komentů vejš. že ve výsledku půjde tak možná o doporučení, aby si podobný rasistický křiklouni vysloužili doživotní zákazy vstupu na stadion a okamžitý odvedení pryč, jako když fotbalistovi hodíš kelímek na hlavu a pořadatel si tě všimne, už pak z toho haló kolem nikomu nedojde. lámání prstů a natahování na skřipec z toho asi fakt nekouká, že

Reagovat
Well

Tak tohle by za mě mělo být automatické, k tomu pak nemusí být komise, tohle je trest, se kterým tady téměř každý souhlasil. Obecně se odsuzuje to, že Viní se prostě v zápasech chová jako debil (což je prostě fakt, někdy se mu nedivím), díky čemuž následuje reakce, která není vyvolána primárně barvou jeho pleti, ale právě tím chováním na hřišti. V první řadě by měl v některých věcech začít i u sebe, protože i změnou svého chování by ty následky eliminoval, když se bude vysmívat na tribuny, soupeřům do ksichtu, tak tomu prostě jde naproti.

Reagovat
Kejza

já si myslim, že "komise" je gesto hráčům, aby instituce získala důvěru a ukázala, že to chce řešit a bude jim naslouchat.

jinak já osobně Viniho fakt nemám rád - simuluje, provokuje, je arogantní - chápu, že ho spousta fanoušků nesnáší. že je ale společnost obecně úplně jinak citlivá na urážky pleti a původu, a cítí velkej deficit v tom, jak se k rasismu třeba ve "vyspělý civilizaci" 20. století přistupovalo, to chápu taky. že si jdeš urážkám naproti, protože se chováš jako debil, je jedna věc, ale s tím, jakou máš barvu pleti a původ, prostě nic nenaděláš (a každá má reálnej základ, na rozdíl od urážek typu debil), tudíž rasistický urážky prostě podle mě nemaj ve vyspělý společnosti místo.

Reagovat
Well

No právě, že mi to přišlo jako takové populistické gesto, aby se neřeklo, že s tím nic neděláme. To rozvedení skrze šíření této problematiky do škol a veřejnosti podle mě může být cesta, protože spousta lidí se do té situace vcítit prostě nedokáže. Jinak obecně souhlas, já Viniho celou dobu obhajoval, ale tento protekcionismus se mi už taky moc nelíbí, protože vlastně mu tím dávají najevo, neděláš nic špatně, chyba je jen na druhé straně, což není úplně pravda.

Reagovat
risk je zisk

Tak ale to, ze simuluje a je arogantní přece nemusí vyústit v rasismus. Ronaldo byl to stejný, když hrával za United.

Reagovat
Well

Nemusí a nemělo by, ale stejně se ti jedinci najdou a měli by být trestání jako individuality. Ale zároveň by si měl i Vinicius říct, jestli i on nedělá něco špatně..

Reagovat
adman72

Reagovat
Greny

Řeknu to takhle ... Začne zápas nikdo na něho nepíská, nebuci..

Během zákroku párkrát zasimuluje, provokuje v ten moment na něj začnou pískat a bučet..

Je to rasismus ? Za mě ale reakce na jeho akci (chování ...)

Pokud na něj budou bučet od začátku zápasu tak je to něco jiného

Reagovat
samoyed

No ja to zase reknu takhle. Zapas jeste ani nezacal a pred stadionem uz jedou pokriky "Vinicius je opice!"

Je to rasismus? Ano, je.

Reagovat
DreamTeam

Vždyť to bylo právě úplně očekávané.

Reagovat
ACSeRw!n

klasika tady (myslim v CR)

Reagovat
Tribuna gauč

Hej tak větší střet zájmů jsem snad ještě neviděl

Reagovat
Well

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mu dejte pod palec komisi pro fair play, má hodně zkušeností s filmováním, řvaním na rozhodčí, ironickým tleskáním, provokováním hráčů i fanoušků soupeře, urážením své hostitelské země, posíláním soupeřů do druhé ligy, aniž by si spočítal, že sestup je nepravděpodobný, nehygienickým prskáním kapének slin na všechny okolo v okruhu tří metrů atp.... Neexistuje ideálnější kandidát.

Reagovat
Mishko

mňa by zaujímalo, kedy naposledy bol článok o Reale alebo o nejakom hráčovi Realu a ty si sa primitívne nevyjadril musíš mať strašne smutný život, rodičia ťa týrali od mala?

Reagovat
Nieuwendyk

Tady má naprostou pravdu. Vinicius je uřvanej simulantskej zákeřnwj kokot, ale má značný vliv jak vidno

Reagovat
j_mrazik

Tak najednou se z něj stala největší hvězda ligy...

Reagovat
ACSeRw!n

idealni volba.. a vsem nackum pukne cevka

Reagovat
Visca el barca

Tento blb si za vše může sám.

Reagovat
adman72

Rasizmus nepatri ani do sportu, ani inde. Ani rasizmus voci bielym nie. Ale urcite hnutia proti rasizmu su celkom dobry byznis. Na takom BLM krasne zbohatlo uz niekoko jedincov. A este ho namontovali aj do futbalu pred zapasmi.

Reagovat
Tony Stark

OT: Flo, vďaka že nemáš toto zapotreby

Dve vyžraté prasce: https://www.instagram.com/p/CtkYOWnNgrQ/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

Reagovat
Mateo16

Zatial to vyzera na skvely prestupak

Havertza sme sa vzdali a smeruje do Arsenalu

Tottenham pyta za Harryho 120 mega a my sme ochotny dat maximalne 80. Tie požiadavky su tak vzdialené že je uplne zbytocné pokračovať

Čakáme na Mbappeho

Ceballos podpise novu zmluvu

Juventus ma zaujem o Lucasa ale my ho chceme udržať Nový RB nepride

Joselu onedlho offiko - nahrada za Mariana

Reagovat
Mateo16

Mame zaujem o Karima Karim Adeyemi. Neprekvapilo by ma to keby sa realne zacina pocitat s Rodrygom na hrote

Reagovat
PtákOhnívák

Ano, z poškozeného uděláme soudce... Takže se případný problém s rasismem bude posuzovat jistě nezaujatě a spravedlivě...

BTW: Já pořád nikde v médiích nevidím zmínky o tom faktu, že v LaLize je XY hráčů tmavé pleti, ale prakticky jediný kdo si stěžuje je Vini. Čím to asi bude?

Jinak, pro idioty... Jsem 100% proti rasismu. Ale tahle "komise poškozených" je absolutní fraška.

Reagovat
ACSeRw!n

"Jsem 100% proti rasismu. Ale .."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele