Vlachodimos má v Benfice konkurenci, k mistrovi Portugalska dorazil Trubin

10.08.2023, 20:24
Aktuality
Anatolij Trubin (© twitter.com/SLBenfica)

Po pět sezón byl řecký reprezentační brankář Odysseas Vlachodimos prakticky jednoznačnou brankářskou jedničkou v Benfice. Asi ani pro šestou v pořadí se nic měnit nebude, nyní mu každopádně může notně sekundovat dvaadvacetiletý Anatolij Trubin. Odchovanec doněckého Šachtaru přišel posílit gólmanský post, lisabonský klub s ním stvrdil spolupráci do roku 2028.

Trubin zatím nepůsobil nikde jinde než na rodné Ukrajině, do profesionálního fotbalu nakoukl výhradně v dresu Horníků. Už na konci ledna se objevovaly spekulace, že zřejmě nebude mít zájem v Šachtaru prodlužovat kontrakt, který měl vypršet v roce 2024. Ostatně takové informace měl například youtubový kanál ТаТоТаkе, zabývající se děním kopané na Ukrajině.

O hráče vlastně po celé léto usiloval milánský Inter, transfer byl v tomto ohledu na spadnutí, nakonec však došlo ke zvratu a Trubin nakonec zamířil do Portugalska. Podmínky transferu nebyly zveřejněny, v kuloárech se však šušká o sumě ve výši 10 miliónů eur plus o 1 miliónu v podobě bonusů. Šachtar navíc utrží dalších 40 procent z případného dalšího přestupu.

Trubin by měl zprvu hlídat záda zkušenějšímu Vlachodimosovi, As Águias v něm vidí především potenciální novou nastávající tvář mezi tři tyče do budoucna. V Šachtaru, kam nastoupil už ve svých 11 letech, odehrál celkem 94 zápasů ve všech soutěžích, už třikrát se stal mistrem Ukrajiny. Pro Benficu se mimochodem jedná o čtvrtou posilu během července a srpna, už dříve se do hlavní portugalské metropole stěhovali Ángel Di María, Orkun Kökcü a David Jurásek.

Autor: Patrik Sandev / sport.ua

Komentáře (1)

Přidat komentář
Benfica

Táto posila sa mi páčy

(milujem ten "y" snáď vypáli oči všetkým čo ma tu nemajú radi (vtip) ((pokus)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele