Völler po výhře nad Francií: Nic se nemění na tom, že už nechci trénovat

13.09.2023, 12:40
Aktuality

Dočasný kouč Rudi Völler po odvolání Hansiho Flicka dovedl Německo v přípravě k vítězství 2:1 nad Francií, ani úterní výhra nad vicemistry světa ale nic nezměnila na tom, že už nechce trénovat. Třiašedesátiletý bývalý reprezentant se po jednom utkání vrací do role sportovního ředitele národního mužstva a nového kouče by rád měl před říjnovým srazem. Konkrétní jména potenciálních adeptů nechtěl komentovat.

"Kvůli výsledku se moje rozhodnutí, že už nechci trénovat, nemění. V tom mám naprosto jasno. Poslední dny byly velmi stresující," citoval Völlera z tiskové konferenci po zápase web německé asociace.

Bývalý útočník, který už vedl národní mužstvo v letech 2000 až 2004, si pochvaloval hlavně výkon. Němci si v přípravě na domácí evropský šampionát v příštím roce připsali první vítězství po sérii pět zápasů bez výhry.

"Potěšil mě brzký první gól. V úvodní půlhodině jsme hráli opravdu velmi dobrý fotbal. Pak to bylo trochu více hektické, ale bojovali jsme. Nešlo tolik o výsledek, ale hlavně o způsob hry," poznamenal Völler.

Před utkáním mluvil s odvolaným Flickem. "Byli jsme v kontaktu před zápasem a také mi po zápase gratuloval. Zítra mu zavolám. Byl to jeho nápad a úžasné rozhodnutí pozvat (záložníka) Pascala Grosse, kterého mnoho lidí v Německu ani neznalo. Hrál úžasný zápas," prohlásil Völler.

Mistr světa z roku 1990 se nyní coby sportovní ředitel reprezentace bude podílet na hledání nového trenéra. "Už jsem měl krátký rozhovor s prezidentem a také s viceprezidentem svazu. Sejdeme se společně v příštích dnech. Přál bych si, abychom nového trenéra představili před dalším mezistátním zápasem v říjnu," uvedl Völler.

"Nechci zmiňovat žádná jména, která jsou na nějakých seznamech. O jménech nemá smysl diskutovat. Důležité je, aby šlo o německy mluvícího reprezentačního trenéra. To je základ. A musí to být absolutní špička," doplnil Völler.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
milan78

když teda nikdo nemá zájem.., já bych to vzal, jen se kluci musí naučit česky.., jinak tipuju to vezme Klinsman na rok a pak se uvidí.., ten vyhozenej z Bayernu asi ne, když kostru tvoří hráči Bayernu

Reagovat
Rudnevs

Po Jürgenovom debakli v Herthe je fakt pravdepodobnejšie, že to preberieš ty a chalani skúsia trošku tú češtinu Navyše je Klinsmann teraz tréner v Kórey.

Reagovat
Rudnevs

Správne Netreba sa nechať opiť rožkom, Rudi trošku zdvihol náladu, ale to je tak všetko.

Na ME s Nagelsmannom

Reagovat
Salfovic

To by bylo nejlepší. Němci tam vyhoří a ten šílenej hype kolem toho cucáka snad přestane.

Reagovat
Rudnevs

Ten hype je oprávnený. Nagelsmann je momentálne najlepší nemecký tréner, spolu s Kloppom.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
oli9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
monkej

Rudi Feler

Reagovat
St. Pauli

Spis Rudi Fehler.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele