Warnock se vrací do práce, trenérský veterán kývl na nabídku Aberdeenu

05.02., 14:54
Aktuality
Neil Warnock během angažmá v Huddersfieldu (© AFP)

Aberdeen FC našel náhradu za manažera Barryho Robsona, skotský celek ve zbytku sezony povede Neil Warnock. Pro 75letého veterána se bude jednat o 17. profesionální klub...

Ostřílený trenérský bard už před necelými dvěma lety oznámil konec kariéry, loni na jaře ho však oslovila nabídka Huddersfieldu Town, kterému Warnock pomohl k záchraně v League Championship, po sedmi kolech letošní sezony však byl ve druholigovém anglickém klubu odvolán.

Rodák ze Sheffieldu se přesto vrací na scénu, Aberdeen FC se pro Warnocka stává sedmnáctým profesionálním klubem v britském fotbale - ale zároveň prvním ve Skotsku.

"Opravdu se těším na výzvu, která mě v Aberdeenu čeká. Netajil jsem se tím, že jsem vždycky chtěl působit ve Skotsku," nechal se slyšet po podpisu smlouvy Warnock.

"Když se dostanete do mého věku, dvakrát si to rozmyslíte, tolikrát jsem už odešel do důchodu, ale když jsem mluvil s Davem Cormackem a Alanem Burrowsem, přišlo mi to jako správná věc. Dává jim to více času na hledání správného manažera, který by klub posunul kupředu, a jak jsem jim řekl, pojďme si to do konce sezony užít. Rád lidem vykouzlím úsměv na tváři," uvedl.

"Není to kvůli penězům, v posledních šesti nebo osmi týdnech jsem měl několik zajímavých nabídek, ale chtěl bych to zkusit v této soutěži a v tomto klubu," vysvětlil Warnock.

Warnock nahradí Barryho Robsona, který byl po roce ve funkci dočasného a posléze stálého manažera odvolán po nedávné remíze 1:1 s Dundee FC. Tradiční klub se v probíhající sezoně trápí a po 22 odehraných zápasech (6-7-9) skotské Premiership se nachází ve skupině o udržení.

Skotský klub ponechá ve funkci asistenta Petera Levena, jenž o víkendu dovedl mužstvo k remíze 1:1 s Celticem, kromě něho bude Warnockovi k ruce Ronnie Jespon. Nový manažer nemá příliš času na rozkoukání, Aberdeen již zítra čeká další ligové klání proti Rangers FC.

Warnockovo zmíněné působení v Huddersfieldu Town bylo již druhé v klubu, vyjma toho během více než 40leté manažerské kariéry vedl třeba Sheffield United, Crystal Palace, Queens Park Rangers nebo Cardiff City.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Kryptos_

Warnock je fanoušek Rangers, alespoň vím, na koho vsadit.

Reagovat
Nieuwendyk

A Rooney žebrá o práci v Arábii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele