Weber má nové angažmá, od léta převezme Hradec Králové

10.05.2023, 12:30, aktualizováno 10.05.2023, 12:45
Aktuality

Hradec Králové povede do příští prvoligové sezony jako hlavní trenér Jozef Weber. Na lavičce nahradí Miroslava Koubka, který ze zdravotních důvodů chybí Východočechům ve zbytku aktuálního ročníku. "Votroci" o tom informovali na klubovém webu.

Dvaapadesátiletý Weber naposledy působil v Českých Budějovicích, kde ale vydržel jen 14 zápasů a v říjnu byl po čtyřech měsících odvolán. Hradec Králové pro něj bude v roli hlavního trenéra pátý prvoligový klub, v minulosti vedl ještě Bohemians 1905, Mladou Boleslav a dvakrát Karvinou. V nejvyšší soutěži odkoučoval 197 duelů.

"Chtěl jsem znovu zkušeného a pracovitého trenéra, který v tuto chvíli zapadne do našeho fungujícího soukolí, nebude dělat velké změny a naváže na práci, kterou tady odvedli předchozí dva trenéři. V klubu chceme i nadále držet stabilitu a pokračovat po cestě, po které jdeme," uvedl sportovní ředitel královéhradeckého klubu Jiří Sabou.

O Koubkově konci klub informoval klub už před dvěma týdny, do konce sezony vede tým asistent Stanislav Hejkal. Jednasedmdesátiletý Koubek loni dovedl nováčka soutěže k překvapivému šestému místu a účasti v nadstavbové skupině o titul. Letos "Votroci" obsadili v základní části osmou příčku a hrají skupinu o umístění.

"Trenéru Koubkovi patří velký dík, za dva roky odvedl v Hradci skvělou práci. Za mne je to po odborné stránce jeden z nejlepších trenérů, jaké jsem kdy poznal," ocenil Sabou. "Chci proto znovu trenéra, který bude chtít hrát náročný způsob hry, s organizací, nasazením a intenzitou. Tohle všechno v mých očích Jozef Weber splňuje," doplnil sportovní ředitel klubu s tím, že stávající realizační tým bude pokračovat i pod vedením nového kouče.

Weber by tak měl být i u otevření nového stadionu v Hradci Králové, které je naplánováno na začátek příští sezony. Poslední dva ročníky hrál východočeský celek domácí zápasy v azylu v Mladé Boleslavi.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
adalbertus

a pan Pilka do Chlumce nebo do Živanic, žádném případě k nám do Hradce, zmetek

Reagovat
czechfant

Naopak, jednoznačně k nám do Hradce

Reagovat
adalbertus

ne, proč? aby odehrál max 2-3 zápasy? plus on ma celý Hradec na háku

Reagovat
bazal67

Reagovat
Kily

Živanice asi ne, co jsem slyšel, tak majitel Novák to balí (asi si zase dupla stará) a čeká se, kdo to případně vezme po něm, zatím se nikdo nehlásí

Reagovat
adalbertus

promluvit Dědka...

Reagovat
Kily

ten už svoji hračku má

Reagovat
adalbertus

kámoši z Pardubic by ho najradšej zabili kvůli Varadovi

Reagovat
ratusek

Prý snad byla taková dohoda, že Rulík převezme po MS reprezentaci. Ale nevím, co je na tom pravdy. Může to být blbost.

A proto vzali nového trenéra už teď

Reagovat
Kily

nekoukám na sociální sítě, ale z okolí neznám nikoho, kdo by s tím souhlasil. Celkově je to samozřejmě nesmysl, dopředu byly jasné odchody Frodla a Matýse, zbytek týmu tady má dlouholeté smlouvy a on přivede nového trenéra, jemuž do systému moc hráčů zapadat nebude

Reagovat
bazal67

Reagovat
czechfant

Weber je strašná, ale opravdu strašná chyba. Jak moc je špatnej je vidět například v Budějovicích. Je to skok do druhé ligy

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
bazal67

Reagovat
Kucka

To zavání příští rok padákem

Reagovat
shitcool

Já nechápu jak si jeho nebo Haška může nějakej klub dobrovolně vzít. Dyť to sou oba takový nýmandi, že zůstává rozum stát. Hradec půjde s Weberem tutově do druhý ligy

Reagovat
Frank Lampard 8

Recyklace trenérů v České lize evergreen

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Takže Hradec příští rok sestup

Reagovat
Hromy4

Reagovat
Posledni Kovboj

nevim, kolik bude kurz, ale penize zadarmo

Reagovat
ratusek

Ikdyž oni ho po sedmi kolech vyrazí, takže nový trenér, pokud to nebude např. Hašek, je zachrání

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je neuvěřitelné. Měl tenhle picus nekde úspěch? Do půl roku je na dlažbě. Vymrdanci fakt. 8x vyhození a furt ty trenéry berou. Demence.

Reagovat
GrimeBaller98

Nemel, hlavne ze furt mele sracky na Liberec v FMKU

Reagovat
KingMaster13

V Boleslavi ale tam k tomu angažmá měl skvělé podmínky

Reagovat
ratusek

V Boleslavi měl jaký uspěch? Nějak si to nevybavuji

Reagovat
KingMaster13

Byl s nima 4., hráli fakt moc hezký fotbal a jako za posledních 10 let je to asi jedinej trenér, který hrál s Bolkou hezkej fotbal. Obzvlášť ten trojzubec nahoře Mešanovič - Komličenko - Bucha to byla radost se dívat

Reagovat
ratusek

ajo vlastně. Jo tehdy měl celkem kvalitní materiál. Ale jinde už svoje kvality nepotvrdil. Akorát vytáhl Karvinou, což je jeho trenérský strop

Reagovat
KingMaster13

Jo souhlas, jinak je to docela bída

Reagovat
Sosi

S Karvinou hral v prvni etape hezky kombinacni fotbal...

Reagovat
mistr129

tady se z něj dělá tragéd, přitom se dvěma týmama postoupil do ligy a s Bolkou měl nejlepší sezonu za x let. Nepovedlo se mu druhé angažmá v Karviné, která pak i bez něj spadla, a pak ty Budějky, kde je asi dost specifické prostředí.

Reagovat
ratusek

Může bejt, taky měl v Bolce nejlepší kádr za x let. Ale do Baníku bych ho rozhodně nechtěl

Reagovat
KingMaster13

Do Hradce je to ale špatnej nápad. Jožka chce hrát útočnej, kombinační fotbal a jako aby tohle mohl hrát s Hradcem, tak by potřeboval ten tým totál překopat. Však Hradec má dispozice spíš na destrukční fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

4. nebyl, byl 7. ale povedlo se mu vyhrát tu prostřední skupinu nadstavby, takže šel do Evropy a z ní vypad ve 3. předkole s FCSB, který teda nějak extra silný nebylo. Koukat se na to dalo, ale rozhodně to pod jeho vedením nebyl žádný majstrštyk, z toho kádru šlo vytáhnout víc plus jako Bolka téměř vždycky byli jalový v obraně. Boleslav byla za posledních 10 let určitě lepší za Svědíka a předtím než šel Jarolím k repre

Reagovat
ratusek

Reagovat
GrimeBaller98

Jasnej sestup

Reagovat
$dolar$

A Hejak zustane?

Reagovat
Posledni Kovboj

jasne, nekdo to musi vzit po Jozkovi az po druhym kole na jare poleti

Reagovat
monty25
Reagovat
Sudsybarley

Škoda, tohle opravdu nevypadá jako dobrý krok. Přitom zrovna tam by mi seděl takový Smetana.

Reagovat
Salfovic

To si teda pomohli

Reagovat
M0rb1D4S

Jožku mám sice rád, ale je to trenér maximálně pro druhou ligu.

Reagovat
Rothbard

Čeští fotbaloví trenéři mi dávají naději, že i když jako zaměstnanec budu stát za hovno, tak nějakou práci si vždy najdu.

Reagovat
KingMaster13

Hradec není pro jeho hru absolutně stavěnej. To bude průser.

Reagovat
Chamezjunior

Jožku mám rád, protože nás dovedl do ligy a bez něj by Karviná nebyla prvoligová. Nicméně jeho druhé angažování se ukázalo jako naprostá chyba, kdy neustále sázel na své hráče, kteří byli k ničemu a mladým nedal ani cuchnout viz Matěj Jurásek, který nedostal pořádnou šanci a dnes válí ve Slavii. Angažování v HK beru jako chybu, ale třeba se pletu.

Reagovat
Skalda29

V Karviné něco málo předvedl. Ale jinak bída. Takový trenéři se berou jen ať o rozhovorech není nuda. Jedině tam může "zazářit".

Reagovat
Martin9719

Jak by řekl Jožka Weber: "to je ehm...výsměch!"

Reagovat
John Obi Mikel

Zajímavé, jak se postupně přesunul z kategorie dobrého nadějného trenéra do kategorie pomalu "dinosauří".

Reagovat
žrout

Co ta Plzeň? Dočká se vstupu RB? Celkem bych to jim i lize přál... Nějaký insider?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele