Werder dotáhl do úspěšného konce hostování Petersena

29.06.2012, 17:59
Aktuality
Nils Petersen se minimálně na rok loučí s Bayernem Mnichov, kde se v uplynulé sezoně nedokázal výrazně prosadit. 23letý německý útočník odchází na dvanáctiměsíční hostování do Werderu Brémy, dnes odpoledne bylo vše potvrzeno...

"Hodně dlouho jsme čekali na to, než se nám povedlo dotáhnout tento transfer a moc nás těší, že nyní je konečně vše dojednáno a podepsáno," oznámil dnes sportovní ředitel Werderu Klaus Allofs.

Petersen nasbíral v Bavorsku jenom devět bundesligových startů, během nichž dal dvě branky, další dva zásahy si pak připsal v pohárovém duelu proti Ingolstadtu. V Brémách ho nyní čeká hodně těžký úkol, když má zastoupit kanonýra Claudia Pizarra, který se již dříve vydal opačným směrem a podruhé v kariéře oblékne dres Bayernu.

"Jedná se o hrotového útočníka, který už dokázal, že branky dávat umí. Máme radost, že zamířil právě k nám a jsme přesvědčeni o tom, že právě u nás najde ty správné podmínky ke svému dalšímu fotbalovému růstu," říká trenér Thomas Schaaf.

Petersen se ještě o víkendu podrobí zdravotní prohlídce, ke svým novým spoluhráčům se pak připojí 5. července. Během své kariéry hrál za FC Einheit 90 Wernigerode, 1. FC Wernigerode, FC Einheit Wernigerode, VfB Germania Halberstadt a FC Carl-Zeiss Jena, jméno si pak udělal v Energii Cottbus, kde dal v 56 zápasech 35 gólů. Odměnou mu byl rok starý přestup do Bayernu, v jehož kabině na něho definitivně nezbylo místo po příchodu Maria Mandžukiće.

Autor: Tomáš Pavlík / bundesliga.de

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konecne na claudia a jeho vykony mat nebude ale uz teraz je lepsi nez treba taky rosenberg

Reagovat
jv

Ještě bych počkal.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosenberg nebyl tak špatný

Reagovat
JozkokozleJ

Zatial sa ako strelec ukazal v 2.BL. Snad mu Werder sadne.

Reagovat
Filipow

Good luck, Nils.

Reagovat
fantomas

Hm hm, už je docela starej.

Reagovat
Filipow

Reagovat
fantomas

No myslim to tak, že v tomhle věku 24 let se už z velkoklubu, kde hráč nic moc nenahrál, spíš odchází natrvalo a necestuje se po hostovačkách. Ale nevim, nevidim do toho..a je to ostatně jeho kariéra, jen mi to příde lehce zvláštní.

Reagovat
fantomas

23-24 no.

Reagovat
smazaný uživatel

tak má trochu pomalejší rozjezd - co třeba takový Luca Toni?

Už stihl být nadějí CZ Jeny, nejlepším střelcem v 2. BL za Cottbus a nasát atmosféru v Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak ste s nim nikdy neratali ako s jednotkou do utoku nie?tou jednotkou sa moze stat len v time mimo bayern,chapem jeho tuzbu prist ku vam ale muselo mu byt jasne ze bude len nahradnik

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale asi očekával, že bude Mario častěji mimo hru...

...a navíc když tým prohrává a Heynckes vystřídá jen 2x, tak to pro hráče na lavičce musí být deprimující

Reagovat
fantomas

Reagovat
jv

Už bych ale čekal, že u vás další šanci nedostane, pokud se teda nestane něco neočekávanýho...

Reagovat
jv

...prostě na něj nezbude místo, snad se teda nespokojí s trojkou.

Reagovat
JozkokozleJ

Vsetko zalezi na jeho vykonoch.

Reagovat
jv

Určitě. Akorát, přes ty dva se dostane hodně těžko, spíš vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

to by musel dát hattrick v každém zápase, pro který vypadne Mario kvůli chřipce nebo nataženému svalu, aby ho hned zase Mairo nevystrnadil

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale nejsme jediný velkoklub na světě měl smůlu, že u nás byl Gómez, kdyby se to do teď stavělo na Mirovi, tak má šanci docela solidní

Reagovat
jv

To by byla jiná no. Akorát, že Mario už tam byl v době jeho příchodu... (mohl to tušit)

Reagovat
HullCity

Dobrá posila pro Werder...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé hostování. Doufám, že bude hrát základ.

Reagovat
FC Porto FC

Nemá na Bayern si myslím a Gomez Mandžukič Pizarro jsou lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně současná konkurence v útoku ho jasně odsoudila k přestupu případně k tomu co se stalo hostovačka mno. Uvidíme jestli se rozehraje. Možná když na něm bude stát víc zodpovědnosti začne pořádně hrát.

Reagovat
JozkokozleJ

Pozeram, ze Augsburg zamieril na Peszka. Ten hrava sice na lavej strane, ale i tak... znamena to, ze Petrzela nevyjde? Je ohladom neho a Augsburgu nieco nove?

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Peszko nic

Reagovat
smazaný uživatel

OT pro německy mluvící: http://www.youtube.com/watch?v=VenyM5IupiY

menší dokument (28 minut) o ultras v Německu (mj. jde "moderátor" do kotle fortuny a pak dělá několik rozhovorů s fanoušky, redaktorem a dalšima...)

Reagovat
smazaný uživatel

další OT: ode dneška jsou volnými hráči mj.: Ballack, Kringe, Pranjić, Boenisch, Borowski, Rosenberg, Barnetta, Kenia, Boulahrouz, Hinkel, Jarolím, Hitzlsperger a Salihamidzic...

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno pěkný,ale slibovaná super stár nepřišla...Z těchto jmenovaných Jarolím,popř,Boulahrouz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele