Williams: Tělo mi řeklo stop. Jestli někdo překoná můj rekord, budu gratulovat jako první

09.02.2023, 23:04
Aktuality
Iňaki Williams (© AFP)

Na konci ledna Athletic Club padl na půdě Celty Vigo. Taková skutečnost by ve sportovním prostředí nebyla zajímavá, kdyby však na hřišti byl útočník Iňaki Williams. Jenže ten vlivem zdravotních problémům po téměř sedmi letech vynechal na ligové scéně zápas. Po několik let byl stabilní součástí klubu z Bilbaa. A bylo vlastně hodně divné, že za Lehoiak nenastoupil.

Od dubna roku 2016 sehrál ghanský reprezentant v LaLize celkem 251 klání v řadě. Předloni v říjnu se mu povedlo překonat rekord Juana Antonia Larranagy, ten si zahrál ve španělské nejvyšší soutěži 203 střetnutí v kuse. "Neuvěřitelně dlouhá cesta,” přiznával. "Ani ve svých snech jsem si nepředstavoval, že bych odehrál takový počet v řadě. Bez odpočinku. Pokaždé jsem dostal tu největší důvěru od trenérů, jakou jsem mohl mít. Měl jsem i štěstí na zranění.”

Pro Williamse se jednalo o velmi zvláštní pocity sledovat duel odjinud než přímo z trávníku. "Když jsem se zranil, vůbec jsem nemyslel na ten rekord. Ale na fakt, že už nemůžu pomoci týmu, že nemůžu dělat, co miluji ze všeho nejvíc,” pokračoval skromně. "Až po pár dnech mi bylo v podstatě připomínáno, že je ta moje dlouhá série už definitivně u konce,” podotýkal.

Prozradil, že zdravotně se cifra odehraných mačů na jeho těle hodně podepsala. "Už si samo řeklo, že má dost. Potřeboval jsem si odpočinout. Musím teď zastavit a vrátit se zpátky na sto procent připravený,” dodal. "Takový rekord se bude těžko překonávat. Pokud ho však někdo opravdu pokoří, budu první, kdo mu bude gratulovat. Doufám, že by ho mohl přepsat hráč z Bilbaa nebo třeba můj bratr. Jsem určitě pyšný, šťastný za tuhle metu. Teď se musím zotavit.”

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Tak už mu táhne na 50 no

Reagovat
protiproudu

za par desítek let rozhodně

Reagovat
Ranoth

to uz neprekona nikdy nikdo

Reagovat
Bastaron

Tak brankáři by mohli celkem

Reagovat
kilobyte

Brankáři sice nejsou tak náchylní na zranění, ale zase nemůžou nastoupit s malým zraněním a taky je tam trenér nepošle na 10 minut.

Reagovat
Largo

Je to frajer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele