Wirtz zůstává v Leverkusenu, smlouvu prodloužil do června 2023

23.12.2020, 11:41
Aktuality
Leverkusenu se povedla podzimní část sezony a jeho vedení začalo s předstihem rozdávat dárky. Nové kontrakty v průběhu uplynulého týdne dostali hned tři hráči, jako zatím posledního si Bayer pojistil talentovaného ofenzivního záložníka Floriana Wirtze...

Teprve sedmnáctiletý fotbalista úspěšně jednal o nové smlouvě a dnes došlo k podpisu, v klubu by měl pokračovat minimálně do června 2023.

"Udělalo na mě obrovský dojem to, jak mě v klubu všichni přijali a jak se ke mně chovají. Hraji za skvělý klub a pevně věřím, že společně dokážeme něco vyhrát. Jsme na správné cestě, vidím to na každém tréninku," nepochybuje Wirtz.

Wirtz v prvním týmu Bayeru debutoval letos na jaře a hodně rychle si řekl o místo v základní sestavě. Do této chvíle nastřádal 27 soutěžních startů a dal i šest branek.

"Florian patří mezi profesionály teprve rok a už nyní několikanásobně předčil naše velká očekávání. Je neuvěřitelné, jak sebevědomě si počíná v 1. Bundeslize i Evropské lize. Jestli bude takto pokračovat i nadále, čeká ho skvělá kariéra," věští svému podřízenému sportovní ředitel Rudi Völler.

Leverkusen má hodně napilno a vedle Wirtze minulý týden podepsali nové kontrakty další dva hráči - až do června 2026 se klubu upsal obránce Edmond Tapsoba, o rok kratší smlouvu má útočník Moussa Diaby.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (39)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Nový Havertz ?

Reagovat
Kucka

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Müllered

Možná i s větším potenciálem.

Reagovat
db18

HaWirtz... *ba dum tss*

Reagovat
JozkokozleJ

Rudi Völler to zhodnotil presne. Na ihrisku posobi ako mazak. Vobec sa neboji tazkych pozicii a zlozitejsich rieseni. Do herneho stylu Leverkusenu zapadol skvele. Velke prekvapenie. Urcite sa nevyhne vykyvom vo forme, ale vyzera to, ze z neho moze byt dalsia velka hviezda nemeckeho futbalu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
PlackaSKS

To je hrozne zlej Holeš

Reagovat
PlackaSKS

To je hrozne zlej Holeš

Reagovat
Bakary3

Spis Frankensteina syn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Paráda v letošní sezóně jeden z nejlepších hráčů Leverkusenu. Rychlej a technickej záložník s neskutečným tahem na bránu, vždycky ví co s míčem a jeho přesnost je na 17 let až neskutečná ...myslím že do 2 let půjde za hodně velký peníze ještě někam daleko vyš

Reagovat
smazaný uživatel

do Bayernu

Reagovat
insane

Málo se to ví, ale je to pravnuk Frankensteinova monstra.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že nespraví tú istú chybu ako Kai

Tento hráč môže byť adekvátna náhrada za Mullera aj keď s úplne iným štýlom hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Müllered

To by nesměl hrát v Bayeru, ho budou chtít zase prodat kamkoliv, jen ne do Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

do kedy má zmluvu?

Reagovat
vladino10

Reagovat
stas87

OT:

O chvilu zacina WJC v Kanade, kto ma zaujem diskutovat o buducich hviezdach NHL, tak prosim sem:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/cech-proti-kanade-ciste-konto-neresi-chce-hlavne-vyhrat-237920/

Reagovat
Hunt

Je krásné sledovat, jak v Německu v současnosti pracují s talenty. Bayer, Bayern i Dortmund mají ve svých řadách tři ze čtyř nejlepších hráčů z ročníku 2003. Snad teď bude ještě větší spolupráce s MLS (třeba Caden Clark do Lipska), pokud se cesta z Anglie uzavře.

Reagovat
Müllered

Wirtz, Bellingham, Musiala a ten čtvrtý?

Reagovat
Hunt

Toho čtvrtého jsem myslel mimo Německo - vysoko se řadí i Cherki, toho jsem ale moc neviděl a ti tři z Německa jsou asi dále.

Reagovat
Raylan

Nebál bych se tam zařadit i Angličany Elliota a Delapa.

Reagovat
smazaný uživatel

Je trochu paradoxné, že napriek odchodu dvoch najväčších ofenzívnych ťahúňov Havertza a Vollanda sa výsledky Leverkusenu nijako nezhoršili, skôr naopak. Trochu som kritizoval Vollera, že namiesto Havertza nikoho nepriviedol, ale tušil som, že práve Wirtz by mal prebrať postupom času jeho rolu a dostať vďaka jeho odchodu viac priestoru, čo sa aj potvrdilo a je super, že to Florian takto využil a bleskovo sa zlepšuje. Čo sa Vollanda týka, tak Schick by ho mohol celkom dobre nahradiť, len sa obávam tej jeho sklenenosti, aby nebol polovicu času na maródke. Za tú mastnú cenovku je totiž treba, aby hral a dával góly...

Reagovat
h8_sfatto

i přes zranění je zatím dává, Leverkusen mu očividně sedí i víc než Lipsko a jeho aklimatizace teď nevypadá tak v nedohlednu

Reagovat
cologneFC

"Udělalo na mě obrovský dojem to, jak mě v klubu všichni přijali a jak se ke mně chovají. Hraji za skvělý klub a pevně věřím, že společně dokážeme něco vyhrát."

Bože to je pokrytec. Keby radšej držal jazyk za zubami a šúchal spolu s Völlerom nohami pod stolom, tak by urobil lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč od vás vůbec odešel?

Reagovat
cologneFC

Dobrá otázka. Chcel ísť za lepším. To je samozrejme v poriadku, len to mohol spraviť iným spôsobom. Bez vedomia klubu rokoval s Leverkusenom. Predpokladám, že rokovania inicioval Leverkusen. A spravili to aj napriek tomu, že medzi klubmi v porýní (Köln, Leverkusen, Düsseldorf a Mönchengladbach) existuje dohoda, ktorá hovorí, že si nebudú preťahovať talenty. Leverkusen sa na tú dophodu zvysoka vykašľal. Hráčovi je to ťažké mať za zlé, predpokladám, že mu Leverkusen zalepil oči peniazmi. Skrátka nehrajú férovo a nedodržujú dohody.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, díky.

Reagovat
Rudnevs

Veď to sú úplne klasické reči, nič zlé nepovedal. Je pravda, že vyhrať niečo s Vizekusenom je celkom naivná predstava, ale tak veriť môže.

Reagovat
cologneFC

Nie o to mi ide. Ale o to akým spôsobom odišiel. A ako sa zachoval Leverkusen. V podstate ja mu neprajem nič zlé, len sa toto nerobí, hlavne ak sú podpísané nejaké dohody. A s tým Vizekusenom máš pravdu a tak trochu ich aj ľutujem :-)

Reagovat
Rudnevs

Mne to tiež príde ľúto, lebo nejaky titul alebo pohár by som im určite doprial.

Ako poľahčujúcu okolnosť by som bral, že ho Bayer bral rovno do kádra prvého tímu. Ale hej, beriem, že fans FC môžu byť nahnevaní, Rudi je tvrdý hráč. Wirtz ako taký žiadnu dohodu neporušil, tam zahral rolu ten princíp potravinového reťazca a celkovo lepšie podmienky pre rozvoj vrátane garancie miesta v prvom tíme.

Reagovat
cologneFC

Áno máš pravdu, hráč žiadnu dohodu neporušil. Preto mu to vôbec nemám za zlé. Ja z porušenia dohody viním iba Leverkusen, veď ich po tomto ostatné kluby z dohody vyhodili. Rudi je síce tvrdý hráč, ale veľmi neférový. A inak Wirtz mohol ísť do prvého mužstva aj u nás, minulý rok pred Vianocami vytiahol Gisdol z juniorky Thielmanna, Jakobsa a Katterbacha. Mal ísť aj Wirtz, ten už ale za chrbtom klubu jednal s Leverkusenom. Mne sa nepáči iba toto nefér jednanie a aj Heldt povedal, že klub nepripravili iba o hráča, ale aj o milióny z ďalšieho predaja. Čiže my sme vychovali a ryžovať bude Bayer... A potom sa čudujú, že ich v kolíne nemajú radi a že zápas s nimi neberieme ako derby.

Reagovat
stas87

https://www.kicker.de/ein-absteiger-vor-schalke-die-bundesliga-jahrestabelle-2020-792988/slideshow

Dost zaujimava tabulka za kalendarny rok 2020. Hertha s peniazmi od Windhorsta len tesne pred Werderom..skvele vysledky Unionu a maly rypanec do Schalke. Viac bodov ako oni nasbierala Fortuna aj VfB...ale Fortuna hrala 17 zapasov a VfB dokonca len 13 zapasov. Schalke plnych 30 zapasov.

Reagovat
Rudnevs

OT: Podľa RN a Bildu by nový tréner Schalke mal byť Christian Gross

Reagovat
db18

F

Reagovat
Rudnevs

Jak tu bol minule ten článok o tom Türkgücu, tak teraz čítam, že ten prezident a investor Kivran s tým od nového roka končí a odchádza. To je celkom nečakané takto zrazu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele