Chystá se v Paříži rozlučka s Mbappém? Ať jde do Saúdské Arábie, radil útočníkovi Desailly

09.05., 10:40
Aktuality
Marcel Desailly (© AFP)

Kylian Mbappé o tomto víkendu možná podstoupí poslední zápas v Parku princů. Má se totiž za to, že v létě dojde k jeho očekávanému přestupu do Realu Madrid, útočník PSG však ještě neučinil žádné prohlášení k tomuto kroku. Takový mu ovšem nedoporučuje Marcel Desailly. Bývalý francouzský reprezentant dokonce vzkazuje, aby Mbappé odešel do Saúdské Arábie.

Budou to možná poslední čtyři duely pětadvacetiletého forvarda v dresu pařížského velikána. A už jen jediný na něj čeká před vlastními fanoušky, ten nedělní proti Toulouse. Pak už zbývají pouze dvě venkovní klání v Nice a v Métách a následné finále Coupe de France proti Lyonu, které se uskuteční na stadionu v Lille. Jestli jsou zvěsti opravdu pravdivé, budeme moci vidět Mbappého v akci na pražském hřišti naposledy za pár dnů.

Francouzský sportovní deník L'Équipe či pařížský list Le Parisien spekulují o tom, že se PSG postupně chystá na rozlučku. A že by konkrétní zprávy mohly být známy v průběhu několika následujících hodin. Není příliš pravděpodobné, že by se situace ještě obrátila opačným směrem a že by si kapitán Les Bleus něco rozmyslel. Desailly si každopádně myslí, že přesun Mbappého do Španělska by nemusel být správný.

Hypotéza, že by Francouz mířil mimo evropský kontinent, je na každý pád dost přitažená za vlasy. Z transferu do Madridu by zkrátka sejít nemělo. "Už jsem to v minulosti říkal. Kdybych byl Mbappé, odešel bych mimo Evropu,” uvedl Desailly v rozhovoru pro BBC. "Nejsem si jistý, že Real je pro něj vhodné místo. Nalevo tam hraje Vinícius Júnior, jsou tam i jiní jako Jude Bellingham, kteří ukazují, jak skvělé schopnosti mají,” dodával.

Nabídku ze Saúdské Arábie už mimochodem Mbappé obdržel během léta. Odmítl se ale o ní jakkoli bavit. "Mbappé prostě nebude v Realu jedničkou, jakou by chtěl být,” pokračoval Desailly. "Teoreticky vzato, kdybych přemýšlel o fotbale jako o podnikání, šel bych do Saúdské Arábie na jeden rok a vydělal si tam 350 miliónů eur. Pak bych se vrátil v té sezóně, kdy se bude konat světový šampionát," zakončil.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představí se Mbappé na OH v Paříži? Spoléhám na to, řekl prezident Macron
11.05., 14:38
V Paříži uz mají jasno. Mbappé potvrdil odchod z PSG
10.05., 21:32
Mbappému hořkne konec v PSG. Já jsem trenér, já rozhoduji, uvedl Enrique po střídání hvězdy
01.04., 13:38
Mbappé se rozhodne před ME. Na Euro přijedu s čistou hlavou, hlásí
24.03., 17:18
Pastore o Mbappém: Po mistrovství si dobíral Messiho, srovnával ho s Cristianem Ronaldem
22.03., 14:54
Nečekaný návrat Benzemy do reprezentace? Chce si zahrát na olympiádě v Paříži
20.03., 11:10
Mbappé zajistil PSG postup přes Real Sociedad. S trenérem nemám problém, odvětil
06.03., 09:10
Trest, nebo příprava na budoucnost? Trenér PSG Enrique upozaďuje Mbappého
02.03., 08:30
Real bude Mbappému sedět, může se stát legendou, říká komentátor Jinoch
28.02., 08:22
Mbappé v Elysejském paláci, povečeří s katarským emírem a prezidentem Macronem
27.02., 12:56
Musíme si zvyknout na to, že budeme hrát bez Kyliana, vzkazoval Luis Enrique
26.02., 09:55
Datová analýza: Co může Real Madrid očekávat od příchodu Mbappého?
25.02., 09:18
Mbappého přesun do Realu Madrid před dokončením. Řeší se marketingová práva
19.02., 20:46
Mbappé se podle deníku Marca upsal Realu Madrid na pět let
19.02., 10:46
Nechci to komentovat, řekl Enrique k možnému odchodu Mbappého z PSG
16.02., 14:36
Co nachystal Real pro Mbappého? Nižší plat, ohromný bonus a číslo po Modrićovi
16.02., 13:30
Mbappé blíže Realu Madrid? Vedení PSG už oznámil, že v létě v klubu skončí
15.02., 17:49
Ostrý atak na Mbappého: Jeho kotník vydržel, Brassiera uráželi na sociálních sítích
08.02., 19:25
Park princů opustíme, vzkazoval Al-Khelaifi. Mbappého odchod nepotvrdil
08.02., 17:11
Mbappé z PSG do Realu Madrid? Kanonýr má brzy oznámit přestup
04.02., 09:26

Komentáře (55)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Desailly je taky dobrá kunda

Reagovat
JM

Reagovat
alias

Reagovat
ACSeRw!n

mne se teda vubec nelibi, ale kazdy zbozi ma sveho kupce

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Manik...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Neon

Reagovat
Freedo

Reagovat
Mass

blacked.com

Reagovat
Pharrell

Reagovat
teenz

Reagovat
Acquanni

Očividně je na prachy, ale proč hned kunda? Protože to řekne na rovinu, co by on udělal? Lepší než když bývalí hráči mluví o těch hráčích co šli za penězi jako velké morální vzory, přitom by mě zajímalo, kolik z nich by taky na ty pálky, co u saudů rozdávají, s úsměvem kývlo

Reagovat
janinho

mas aj dnes kopec prikladov, ze nie kazdy ma peniaze az na 1.mieste. a tu sa bavime tvl o mbappem, ktory za posledne 3/4 roky v PSG musel vydojit snad pol miliardy. naco ma ist do SA len na rok? sak nech tam ide na cely zvysok kariery, aby si z tych zlatych tehal mohol postavit hrad a pozyvat potom desaillyho na caj o piatej.

posielat tahuna repre v tomto veku hrat do SA moze len uplna oberpica.

Reagovat
Acquanni

A já snad říkám, že mu Desailly radí dobře? Že s tím souhlasím a na Mbappeho místě bych to tak udělal? Ne. Ale většinou jsou bývalí fotbalisti jeden vedle druhého velcí moralisti a zrovna odsuzování hráčů co jdou za penězi mají velice v oblibě. Přitom by mě zajímalo, kolik z nich by se koupit nechalo úplně stejně, kdyby dostali takovou možnost za kariéry. Tady to jednou jeden bývalý fotbalista řekl na rovinu, že by si šel podojit prachy na rok a borec napíše, že je kunda Je to prostě golddigger, ale aspoň to přizná a není jako skoro každý bývalý hráč, který kecá jak by nikdy nevzal nabídku, kterou nikdy nedostal

Reagovat
janinho

ale desaillymu chyba ocividne jedna vec a to je empatia. desailly nech nerozmysla co by urobil on teraz alebo pocas jeho aktivnej cinnosti keby mu pristala ponuka na 350m zo SA ale nech rozmysla co by mal urobit mbappe. chlapec, ktory vyhral MS, ale na klubovej urovni vyhral s prepacenim uplne hovno, pretoze s jeho kvalitami mat na konte akurat tak francuzske tituly je proste picovina. a ze "by si sel podojit prachy"... sak on to uz urobil 2 roky dozadu, ostal v PSG kde aj s bonusmi musel brat tak 150m rocne a si robili srandy, ze dostal funkciu sportoveho riaditela. tak co on potrebuje ist dojit? desailly o tom pise jak keby tvl do realu mal ist za 5m rocne. sak tam ma dostat podpisovy bonus niekde medzi 100 a 150m, 15m cisteho rocne a 80% svojich mark. prav (co tusim nemal ani CR).

praveze presne takychto ludi by mbappe mal konecne prestat pocuvat, lebo mu to len jebe karieru. keby pred 2 rokmi prestupil do realu, tak ma nepresvedcis ze by uz nemal zlatu loptu a myslim si ze biedu by isto netrel.

Reagovat
Acquanni

Tvl proč furt rozebíráš co je opravdu nejlepší pro Mbappeho? Já řekl jedinou věc. Pro jednou je nějaký bývalý čutálista aspoň upřímný a na rovinu řekne, že by pro prachy ohnul hřbet, a je to hned kunda Je to blb a prodejnej člověk, mě jen přišel směšný tak velký jejž, na ten jsem reagoval Protože mě nebaví všechny ty starý hvězdy s plnou hubou keců podle kterého to vypadá, že dříve byli lidé morálně 100% nejlepší a všechno volili nejlépe. Přitom takových jako byl Henderson, kterej si odchodem do SA nasral do úst by se i dříve našlo dost. Tady má jeden aspoň koule na to to říct na rovinu.

A mimochodem, Mbappe určitě čeká na nějakého Desaillyho radu aby věděl, kam má zamířit se svou kariérou

Reagovat
janinho

ale to nie je o tom ze by desailly povedal "ja by som siel do SA za 350m rocne" a hotovo. on tam rozobera aka je konkurencia v reale, kto kde hra, ci tam bude mat taku poziciu a vyslovene mu odporuca aby siel do SA. akoze mu mam zatlieskat za uprimnost? mozem. tlieskam mu za to ze je uprimny ale stale je to cista kunda.

a k tej poslednej vete... tak ked mu o tom mohol 2 roky dozadu radit prijebany macron (ktory by mal radsej riesit dolezitejsie problemy ktore ma na stole), tak preco nie... teraz je to uz hotova vec ze pojde do realu, ale ten desaillyho nazor je proste prijebany v kazdom smere.

Reagovat
Acquanni

Já nevím, kunda mi přijde trochu zbytečný.. Celá ta jeho rada je úplně jasně napsaná ve stylu "já bych udělal na jeho místě tohle".. Je to prostě prodejnej blb, kunda je zbytečně moc Kundy jsou spíš ti bývalí hráči, kteří dělají chytráky a moralisty, přitom to byly mentální pitomci, jako třeba Keane apod Jen mi přijde, že to lidi zbytečně moc vzruilo

Reagovat
janinho

tak zase aj ked u mna mbappe 2 roky dozadu klesol takmer na uplne dno, ale treba uznat ze je to jeden z najlepsich hracov na svete a posielat ho v idealnom veku nech sa zajebe nieke v SA kvoli tomu aby mal na ucte o nejake mega viac (ktore by si pri tom co uz ma zarobene mozno ani nevsimol) je proste pre mna ubohost. desailly je teda pre mna transparentna kunda co samozrejme z Keana nerobi nekundu, len je to iny typ kundy

Reagovat
Acquanni

Jak říkám, za mě je to zbytečný hate akorát. Ale samořejmě je Desaillyho "rada" debilní Jinak mě tady dva roky dozadu Mbappé zklamal a ne proto, že fandím Realu.. Ale jsem docela "óbjektivní si troufnu tvrdit. Nemyslím si, že víc než 1% lidí by na jeho místě tu nabídku PSG odmítlo. Zase se nebavíme o tom, že by se zahrabal v 23 letech někde v SA, číně, nebo USA... Furt byl v týmu, který rozhodně nebyl ze hry o to hrát i o LM. Teda aspoň takhle, já jim nikdy na vítězství nevěřil, ale že bych je někdy prohlásil za nějakého soutsidera, to vůbec. Dlouhodobě patří mezi užší favority, ne ty nejužší, ale rozhodně ano. A když se zamyslí člověk nad tím, že pořád odchází konečně za lepším po takových letech letech a je mu pořád jen 25...

Reagovat
janinho

ja si teda myslim ze by to urcite odmietlo viac nez 1%. stale sa tu bavime o peniazoch pricom dostat od realu za podpis 100-150m je proste neskutocny ulet. som si isty, ze nas posilni, ale ja by som mu 2 roky dozadu zavrel dvere do realu nadobro. to bolo uz 2.krat co odmietol real ked to bolo len na jeho rozhodnuti... ale to je uz jedno. to co dostane toto leto je udajne ovela menej nez mu real nukal 2 rokz dozadu. ano, v PSG zarobil viac, ale keby fungovalo FFP v reale a nie len na papieri (ak vobec tam funguje) tak PSG po tom co vyskladali 2 roky dozadu skonci v konkurze. ale to je na inu temu

take peniaze ako mal dostat on este v reale nikto nikdy nezarobil. toto odmietnut kvoli nejakym absurdnym peniazom pomimo od sejka ktory si ta tam drzi ako v zlatej klietke je proste ja som tento rok bol spokojny od momentu ked PSG vypadli. uz mi bolo jedno kto tu LM vyhra, zaklad je ze PSG ju nesmie nikdy vyhrat, aspon kym ich vlastni ten bastard, ktory si mysli ze moze cokolvek.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Laliga

Rada nad zlato

Reagovat
Jason_

posledná veta je zaujimavá , na 1 rok za 350 mega to by šlo

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
misinho7

Ok cize tym ze nebude v Reale jednicka tak radsej nech ide zarabat love do Arabie. Nice

Ale neviem ci je lepsie byt uplna jednicka v PSG a nikdy nevyhrat LM alebo GB abo byt jeden z mnohych v Reale ale vyhravat LM a tympadom mozno aj nejaky ten GB.

Reagovat
LyEX

Asi ako hráča by ma sralo keby mi každý futbalový dedek, politik a businessman hovoril čo mám so svojou kariérou robiť, ale asi je lepšie takéto "ultrageniálne" nápady len filtrovať a poslať s úsmevom dedka fajčiť arabské kkty samého

Reagovat
Rudnevs

Jezisi To je jak taký ten veľmi múdry kamarát, čo ti poradí podjebať frajerku, pretože sa bavila s iným chalanom (bol to jej brat) Niektorí ľudia by si svoje rady naozaj mali nechávať pre seba

Reagovat
Moshe Dajan

Jestli to byl její bratr, tak tím hůř, ne?

Reagovat
Rudnevs

Ono to neni reálny prípad, iba prirovnanie na opísanie absurdity Desaillyho výroku.. každopádne z toho prirovnania vychádza, že sa so svojim bratom len rozptávala, čo je prirodzená vec. Rovnako ako je prirozdené, že v Reale Madrid nehrajú len samí šupáci a budú tam okrem Mbappého aj iní kvalitní hráči.

Reagovat
PtákOhnívák

Ne asi A vzápětí jí všechno, jako dobrý přítel vyslepičit. A svým ptákem jí utěšit...

Dobrej příklad, běžná praxe...

Reagovat
Neutron

Podla nicku, ty budes ten kamos

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
r.mrazik

Marcel sice dobre vypada v obleku,ale jinak asi hodne hlavickoval

zrovna Mbappe,ktery si v PSG vydelal na raketu na mars by mel resit jeden rok v nejlepsich letech v arabii

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
herbage

Elon Musk předpokládá cenu 1 letenky na Mars na 100 tisíc dolarů, přičemž kapacita 1 rakety Starship bude 100 lidí. Kylian by si tak za jeden rok v SA vydělal na 3 soukromé lety rakety na Mars

Reagovat
FUnk

to mi nevychadza.....

Reagovat
herbage

Máš pravdu, je to 35 letů

Reagovat
r.mrazik

tak v tom pripade se to vyplati

Reagovat
Salfovic

Ale on má tolik, aby mu postavili soukromou raketu

Reagovat
kilobyte

Tak ale v té větě, kde mluví o SA má pravdu.

"Teoreticky vzato, kdybych přemýšlel o fotbale jako o podnikání, šel bych do Saúdské Arábie na jeden rok a vydělal si tam 350 miliónů eur."

Reagovat
Hachim Mastour

On sa kedy zbláznil?

Reagovat
LyEX

Od času kedy mu ponúkli neplatenú funkciu ambasádora asi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Vinci

Podle mě teď lituje, že nešel na rok do té SA

Reagovat
mayday

Za mě Embappe ve formě a když se mu chce (že by se mu nechtělo jsem viděl málokdy) je ještě jinde než Vinicius.

Takže v Reálu tou jedničkou klidně bude.

Reagovat
Mercury

Tak o to nemůže být pochyb. Vinicius je (i přes nynější super formu) pořád jen Neymar pro chudé a může se s ním měřit maximálně v tom, jaký je to ubrečený simulantský kretén.

Reagovat
Salfovic

V tom se nemůže měřit s nikým.

Reagovat
zidane78

Preco nie? Ako povedal z "podnikatelskeho" hladiska to dava zmysel.Netvarme sa ze teraz kazdy hrac hraje hru iba z lasky.Niektori proste zistia ze su v niecom dobry,a iba chcu z toho dostat co najviac kapitalu,pokial mozu.

Reagovat
janinho

preco potom luka ostal hrat v reale miesto aby siel do SA za 100 mega rocne? pretoze od urcitej urovne zarobkov uz je proste jedno ci zarobis 20m, 50 alebo 100, zivot ti to uz v nicom k lepsiemu neposunie ci mas 20 bugati alebo 200. nie je takmer nic co by si futbalisti na tejto urovni nemohli dovolit kupit a rozhodovat sa na zaklade prachov je proste ulet. ist hrat pred prazdne tribuny ked tu mozes zarobit desiatky mega rocne a hrat na top urovni je proste uplne zvratena logika. to nie je rovnaka schema ako ked my tu co splacame 30 rocne hypoteky by sme zobrali nejaky projekt niekde v <> na rok aby to pomohlo rodine.

Reagovat
Kucka

Marceli, ty seš hlava

Reagovat
dave30

Kdybych přemýšlel o fotbale jako o podnikání, tak nejprve zvednu svou hodnotu ziskem nějaké té trofeje a potom mi Arabové sami nabídnou 500 místo 350...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele