Z novináře do křesla sportovního ředitele? Zdeněk Folprecht a Jakub Otava hodnotí rozhodnutí Dynama

19.06.2023, 10:27
Rozhovory

Prvoligové kluby pomalu začínají s přípravou na novou sezonu a pozornost na sebe už dokázaly strhnout České Budějovice. Dynamo bude mít nového sportovního ředitele a do funkce jmenuje Jana Podroužka, novináře deníku Sport.

Hostem pondělního dílu je bývalý ligový fotbalista Zdeněk Folprecht. "Zatím tuto cestu nikdo nezkusil, takže těžko říct, jak to bude fungovat," zamýšlí se. "Ukáže až čas. Jasné je, že spousta fanoušků jiných klubů mu bude přát neúspěch. To je nepochybně jedna z věcí, na kterou se musí připravit. Ale já jeho rozhodnutí chápu, sní o tom spousta lidí, takže proč by to nezkusil," dodává Zdeněk Folprecht.

V rámci nové epizody Livesport Daily jsme se spojili i s Jakubem Otavou, který si také prožil jak roli novináře, tak sportovního ředitele, jíž plnil ve Spartě.

"Je to hrozně složité i pro bývalé hráče, kteří si myslí, že vědí, jak fotbal funguje. A stejně tak složité je to pro člověka, který se zatím na fotbal díval jen zvenčí. Je to mnohem náročnější role, než jsem si myslel. Měl jsem romantické představy, jak to bude fungovat, ale postupně jsem objevoval, kolik v tom je úskalí. To, že člověk často jí v michelinských restauracích, prostě ještě neznamená, že by v nich mohl i vařit," vzpomíná Jakub Otava.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Proč se Dynamo rozhodl k takto netradičnímu kroku.

V jak složité situaci se nyní jihočeský klub nachází.

Jak budou na Jana Podroužka reagovat manažeři jiných klubů.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
8lampard8

Jak se chtel pochlubit, ze ji v michelinskach restauracich

Reagovat
Unai

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sosi

On nevi, ze clanky tu nikdo necte...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jo, jenze podle posledniho vyjadreni toho kokota z Budejek, by nemel Podrouzek prijit na pozici sportovniho reditele, ale spis by mel delat pricmrndavace mezi ackem a beckem, potazmo mladezi.

Reagovat
kilobyte

Jestli to tvrdí Koubek, tak to musí být určitě nepravda.

Reagovat
letitfly

A ví se teda už, co je pravda?

Reagovat
Rizek

Budu mu přát úspěch, ale trochu pochybuju. Vidím ho jako fotbalového romantika, kterého pravděpodobně české fotbalové bahýnko utopí.

Reagovat
doshcz

Reagovat
QooBo

Reagovat
ACSeRw!n

Budejovice sestup no

Reagovat
doocetung

Otava byl někdy na té pozici na které je teď Rosa?

Reagovat
kilobyte

Myslím, že ne. Ale těžko říct. Dříve bylo to vedení tak nepřehledné, že možná ani Otava neví, co přesně tam dělal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele