Zásah policie v Mladé Boleslavi: Událostmi se bude zabývat LFA i disciplinárka

20.05., 14:53
Aktuality
Fanoušci Sparty (© AC Sparta Praha)

Událostmi ze sobotního utkání předposledního kola ligové nadstavby v Mladé Boleslavi, kde pražská Sparta oslavila obhajobu titulu, se zabývá i Ligová fotbalová asociace (LFA). Policie chvíli před koncem podél ochozů po žádosti pořadatelského klubu o pomoc rozestavila těžkooděnce a ti po závěrečném hvizdu zasáhli proti několika fanouškům hostů, kteří vběhli na trávník. Dění v Boleslavi bude v úterý řešit ligový výbor a ve čtvrtek pak také disciplinární komise. LFA o tom informovala v tiskové zprávě.

Spartu k zápasu v Boleslavi, kde po výhře 5:0 oslavila po 23 letech obhajobu ligového titulu, vyrazilo podpořit několik tisícovek fanoušků. Hostující příznivci zaplnili vyprodaný pětitisícový stadion z více než dvou třetin. Na konci zápasu se podél východní i protilehlé tribuny rozestavili pořadatelé, které doplnili těžkooděnci, čímž zabránili masivnímu vstupu diváků na trávník po závěrečném hvizdu.

Přesto se několik desítek lidí navzdory zákazu a výzvám od policie a pořadatelů na trávník dostalo, hráče Sparty plácali po zádech a fotili se s nimi. Někteří fanoušci následné počínání policie kritizovali jako zbytečně tvrdé, pozastavili se například nad použitím pepřového spreje, a to údajně i vůči dětem. Na sociální síti X slíbil prošetření zásahu také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

"Ligová fotbalová asociace od událostí sobotního utkání na stadionu v Mladé Boleslavi intenzivně shromažďuje veškeré potřebné informace a podněty. Zároveň je v kontaktu s oběma kluby, primárně s domácím, který byl pořadatelem zápasu," uvedla v prohlášení LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže.

"Bezpečnostní manažer LFA (Pavel Rusňák) už během víkendu navázal kontakt přímo s prezidiem Policie ČR, od kterého si vyžádal detailní vysvětlení kroků bezpečnostních složek. Událostmi po utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha se bude také zabývat na svém zítřejším zasedání ligový výbor LFA a řešit je bude rovněž disciplinární komise LFA," doplnila asociace. Komise nejspíš zahájí řízení s oběma kluby - s domácím jako s pořadatelem a s hostujícím kvůli výtržnostem fanoušků.

Policie uvedla, že ji o pomoc požádal domácí pořadatelský klub, který měl informace, že by mohl nastat nějaký incident. Těžkooděnci proti několika fanouškům použili donucovací prostředky. Někteří příznivci vedle neoprávněného vstupu na trávník také použili zakázanou pyrotechniku. Konečný počet lidí, kteří se dopustili výtržnictví, zatím policie nezveřejnila.

Vběhnutí neukázněných fanoušků na trávník je tradičním rysem závěrů klíčových zápasů, v nichž se rozhoduje o zisku trofejí. Před rokem při oslavě titulu v Uherském Hradišti "zaplavili" po konci utkání proti Slovácku sparťanští příznivci celé hřiště.

Ve středu Sparta odehraje v Plzni finále domácího poháru s tamní Viktorií. Oba fanouškovské tábory budou mít stadion rozdělený napůl, kluby pro své příznivce dostaly 3335 vstupenek. Zbytek z více než jedenáctitisícové kapacity Doosan Areny připadne Fotbalová asociaci ČR, která je pořadatelem MOL Cupu.

Autor: ČTK

Komentáře (240)

Přidat komentář
ACSeRw!n

1 3 1 2

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Psy_cho

Zrušení řádu templářů?

Reagovat
doNny

Reagovat
Vinci

Reagovat
Maximm9

Sparta ma pech v tom, ze ten titul vzdycky takhle musi ziskat na hristich soupere. Stat se to na Letne, tak podle me to bude bez problemu.

Kazdopadne i tak nechapu ten zakrok policie a jen to prohlubuje nenavist fanousku k policii. Jsou to proste emoce, lidi chteli slavit, nikdo nikomu neublizoval. A ten policajt, jak strikal ten peprak do prvni rady, kde byly decka, ktere musel videt, tak by mel dostat pres drzku na miste.

Reagovat
Lemond Laws

Policie to samozřejmě přehnala a celý to bylo na hovno.

Ale zase musíš trochu chápat, že MB nestojí o to aby se zničil trávník (x milionů), případně brány, střídačky a cokoliv jiného.

Mají pech, že si to nemohli oslavit doma. Ale to se bohužel nevlivní.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
romeo351

No počkej. Ještě nám tu napiš, že by vše proběhlo v čisté korektnosti

Reagovat
ryzskej

Samozřejmě že to policie nepřehnala. Několikrát upozornila, že fanoušci nemají vstupovat na hrací plochu, jinak proti nim budou použity určité prostředky. Že jsou někteří fanoušci bezohledné opice a chovají se jak burani, se jasně ukázalo. Policie naprosto v pořádku v tomhle. Ti bezmozci měli dostat na kokos. Když řeknu borcovi, aby mi nesahal na holku a on v tom bude pokračovat, taky dostane čočku mezi oči. Snad dotyční vyfásnou tvrdé tresty a fízlové pořádné prémie.

Reagovat
kilobyte

A když při té čočce tomu borcovi rozdáš i pár ran lidem, kteří jen stáli okolo, tak je to taky v pořádku?

Reagovat
Puskas

Jak je to ve Švejkovi: "Vinnej nevinnej, berte to po řadě!"

Reagovat
kilobyte
Reagovat
ryzskej

Tak logicky budu bránit svoje, takže se zaměřím jen na původ násilí. Což doufám, že byl tento případ.

Reagovat
kilobyte

Akorát že nebyl.

Reagovat
ACSeRw!n

ty pico to je psycho co se tady clovek docte..

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
verv

Reagovat
Pablos

Jenže bys dával čočku i člověku co by zrovna šel okolo nebo čuměl, že někoho biješ... tak a teď si můžeš představit jak to asi fungovalo.

Reagovat
Front hell

Však co má čumět,když se dva bijou

Reagovat
ryzskej

Čoveče nevím, já to bral tak, že stříkali slzák jen opicím, co se snažili dostat na trávník. Což je v pohodě. Ale to jen uvozuju z článku a vyvozuju závěry.

Reagovat
kilobyte

Tak se koukni na nějaké záběry. Jeden polda si tam nakračuje jak král a pošle dávku do davu lidí, kteří tam jen stojí.

Reagovat
ratusek

Ty vole

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Freedo

Takovýhle silácký řeči většinou na internetech vedou debílci, kteří by se v reálu nezmohli na jedinou hlásku.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ryzskej

Nevím no, kdyby mi jeli do holky i ručně, tak nebudu sedět opodál a nebudu se na to koukat. Jestli ty jo, tak je mi tě líto.

Reagovat
Marisic

Reagovat
bobis21

Jasně, úplně běžné stříkat pepřák do obličeje dítěti, vůbec to není přehnané

Reagovat
HV

Škoda, že zatím nikde nepadlo, proč tam ti lidi vůbec tahají děti. Ale zas je dobré vědět, že když budu chtít dělat bordel, tak si s sebou vezmu dítě, protože jsou všichni přesvědčení, že pak policie proti mně nemá právo zasáhnout.

Reagovat
Pablos

Protože nikoho něco tak blbého asi krom tebe nenapadlo, tak asi proto to nikde nepadlo

Reagovat
Salfovic

Jenom idiot může tahat děti do kotle.

Reagovat
bobis21

To vážně budeme argumentovat stylem, že děti nemají lidi brát na fotbal, protože je tam policie sjede pepřákem? To snad nemůžeš říkat ani jako vtip.

Reagovat
Pablos

Proč né jako vtip ? Mě to pobavilo

Reagovat
ratusek

Reagovat
HV

Děti mohou na fotbal, ale já to myslel tak, že bych svoje dítě nebral do blízkosti policajtů, kteří vyzývají dav lidí, že něco nemají dělat.

Reagovat
bobis21

Jenže oni nikam jinam nesměli, policie je ze sektoru nepustí.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
HV

Já nemluvím o sektoru, ale o prostoru v blízkosti zakročujících policajtů a co jsem viděl, tak ti stáli na trávníku a ne v sektoru.

Reagovat
ACSeRw!n

vzdej to, ulevi se vsem

Reagovat
HV

Neboj, nemusíš to číst

Reagovat
bobis21

Pepřákem stříkali i lidi v sektoru právě.

Reagovat
St. Pauli

V nedeli berou lidi deti svy, na chaty, kde to uz znaj, nechapou, ze taky ostatni, jiny konicky maj!

Reagovat
Psy_cho

Jeden z posledních fotbalů s dítětem v Čechách. Cca 15 debilů ve sparťanských dresech vtrhlo na tribunu, jako mávnutím kouzelným proutkem měli v rukou tyče a začali to brát rojnicí, mlátili lidi a rozbíjeli sedačky. Naběhlo cca 10 policistů a než se rozkoukali, už dva leželi po úderech tyčí. Nechápu, proč napadený policista nesmí vytáhnout pistol a debila zastřelit. Až přivolaná posila je zpacifikovala. Jsem se zařekl a na český fotbal nechodím ani se na něj nedívám, něco si přečtu a proto fandím policii ve styku s takovou zvěří.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
10adam

Ty jsi dobře mimo, synku

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Psy_cho

Důvod? Nějaký argument by nebyl? Nebyl. Takže takové štěkání.

Reagovat
10adam

Reagovat
bobis21

Ano, tvůj koment je jen takové štěkání.

Reagovat
Posledni Kovboj

@tnestaly

Reagovat
ACSeRw!n

ty mas dost

Reagovat
ratusek

Reagovat
ryzskej

A to je kde pls? Tys tam byl? Já jen vyvozuju z článku, že cajti upozornili lidi, ať nechodí na hrací plochu. A ti tam šli. Kdyby bylo třeba nějaké video, bylo by to super.

Reagovat
bobis21

Už tady lidi dávali videa toho, jak dávají pepřákem lidem na tribuně. To že se na ně odmítáš dívat, protože máš strach že bys pak musel změnit názor, je jen tvůj problém.

Reagovat
ryzskej

Asi máš problém porozuměním psaného textu. Neodmítám se na ně dívat, to si špatně pochopil, což je ale tvůj problém, ne můj. Rád mrknu a klidně změním názor. Jsem člověk otevřený.

Reagovat
inferno08

Ta holka je tvůj majetek?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ryzskej

Ta holka je moje holka, tak logicky ji člověk brání. Stejně jako se snaží klub bránit svůj stadion a případné škody na něm.

Reagovat
St. Pauli

Moje holka je muj stadion. Top.

Reagovat
ryzskej

Pěkné přirovnání

Reagovat
inferno08

Ale ona třeba chce, aby na ní ten borec sahal. Tak co se do toho sereš?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Doufam, ze mas svoji holku na klicence v kapce, silaku. Prived mi je ve ctvrtek v pet pred Dolicek.

Reagovat
ACSeRw!n

obv zadnou nema

Reagovat
ryzskej

Ehm, proč bych to dělal? Budeš mi ji ohmatávat? Já se snažím kontaktům s poloopicemi jako ty vyhýbat, kór spolu s mojí holkou/rodinou, aby se to pak nemuselo řešit násilím a aby jedna či druhá strana nedostala přes čumák.

Reagovat
Blasphemer

Holka je zároveň rodina?

Reagovat
Posledni Kovboj

sweet home Alabama

Reagovat
Čenda

Reagovat
ratusek

rodinná zábava

Reagovat
Vinci

A ona se nechá jen tak ohmatávat? Ona není svéprávná?

Reagovat
Blasphemer

Přeju ti, abys taky někdy dostal slzákem od fízlů. Samozřejmě čistě preventivně, demente.

Reagovat
ryzskej

Asi kdyby fízlové rozhlasovali, ať se lidi vzdálí, tak půjdeš spíš k nim, nebo od nichm Einsteine? Asi nemusíš odpovídat.

Reagovat
BaggioRoberto

Ty musis byt hrozny odpad.

Reagovat
ryzskej

Vidím podle sebe soudím tebe. Díky a nemusíš odpovídat.

Reagovat
10adam

Ty jsi dobrý kokůtek

Reagovat
ryzskej

A ty pěkný pičusek, stejně jako ostatní bezmozci, co schvalují neoprávněný vstup fanoušků na hrací plochu. Pokud policajti jen tak nastříkali pepřák děckám do ksichtu, měli by platit. Nepředpokládám ale, že jen tak z blezíru si to řekli a udělali. Čus.

Reagovat
10adam

Reagovat
Čenda

Jsi dement, troll nebo dementní troll a tvoje debilní kecy mě nezajímají, ale hochu..říká se z plezíru. Nejen, že jsi kokot, ale navíc i nevzdelanec, co neumí česky.

Čus.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ryzskej

To mě vážně mrzí, že tě ty moje kecy nezajímají, z toho nejspíš večer nebudu spát... Boah. Btw. díky za opravu, budu si to pro příště pamatovat.

Reagovat
icemike

Reagovat
kilobyte

Ale je zajímavé, že když je někde nějaký koncert u pole a lidi, co nechtějí platit tam zašlapou úrodu, tak to tam policie nebrání. Při demonstracích vše jen monitorují. Ale jakmile jde o fotbal, tak nasazují psy, pepřáky, vrhací zbraně apod.

Reagovat
fenixLFC

mozno preto ze na tom stadione si ten zasah vyziadal prevadzkovatel daneho stadiona? sorry ale toto su absurdne vyhovorky. to ze v nejakom pripade konaju zle neznamena ze maju konat nespravne aj v tomto

Reagovat
bobis21

A on provozovatel může úkolovat policii? To je novinka.

Reagovat
fenixLFC

moznost poziadat policiu o zaistenie bezpecnosti by nemala byt novinka. ved sa to opakovane zmienuje ze policia je nasadena vnutri stadiona az po ziadosti od organizatora. a nie, zaroven to nijak nelegitimizuje spravanie daneho individualneho policajta, ktory sa vsade omiela ako zlaty argument

Reagovat
kilobyte

Takže to stříkání pepřáku si vyžádal klub? Policie má zajišťovat bezpečnost a ochranu i bez vyžádání.

Já si naopak myslím, že zle postupují právě na fotbale. Ta nenávist k fotbalovému fanoušku je prostě od policie cítit a to je podle mě špatně.

Reagovat
romeo351

No na fotbale se taky vyskytuje nejvíc debilů - to je těžký

Reagovat
kilobyte

Na každý druhý demonstrací je víc debilů.

Reagovat
romeo351

Tak ale tam máš politickou vůli (srovnával jsem ve sportu a i tak to bych si nebyl jistej - Baník, Sparta to v temným podhoubí vždycky bylo a je dno)

Reagovat
kilobyte

Jenže to temný podhoubí je třeba 1-2%.

Reagovat
romeo351

To souhlas (zvlášť pokud vezmu v potaz ty vaše poslední výjezdy - klobouk dolů), ale znovu a pořád: právě oni jsou nejvíc vidět, slyšet a slabší jedinec se k nim kupodivu nakonec přidá a seš na vyšších numerech

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
verv

Reagovat
fenixLFC

tak znova (kedze som vacsinu rozpisal nizsieň klub si vyziadal podporu, konanie daneho policajta je pravdepodobne prekrocenim pravomoci takze by malo byt potrestane. co ale nijak neospravedlnuje nic ine. a policia moze zaistovat bezpecnost a ochranu VNUTRI stadiona az Po vyzve. nie som pravnik takze sa v danom bode mozem mylit ale predpokladam ze bez jasneho pozvania nemozu vstupit na "sukromny" pozemok.

a aj keby si mal v danom bode pravdu, zas nebudme naivni ze to je jednostranna zalezitost, oni aj ti futbalovi fanusikovia su casto uplne lopaty

Reagovat
kilobyte

Fanoušci za to ale nejsou placeni. Policie by měla být neutrální a neměli by mít proti někomu předsudky. Jasně jsou to taky jenom lidi, takže budou dělat chyby. Ale problém je, že dost věcí proti fanouškům od policie je systémových.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Well

Souhlas, že to přehnali je jedna věc, druhá že tu policii si tam pozval pořadatel. Argument, že loni jim to Slovácko povolilo je lichý. Každý není zvědavý, aby mu tam po travniku běhala parta Spartanu (z toho spousta vylitych), oslavit si to můžou příští týden znova.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Psy_cho

Nechápu, proč by měla být nejlepší oslava běhat po hřišti jako osel. Majitel hřiště si to nepřál, tak ať si oslavu udělají na Letné a klidně si ji mohou zbořit. Já také neoslavuje v bytě nebo na zahradě fanouška Sparty. To s emocema nemá co dělat.

Reagovat
Maximm9

Hele, ja se umim nad takovou veci povznest. Jasny, ze pravidla jsou od toho, aby se dodrzovala, ale opravdu chceme branit lidem, aby se radovali ?

Dobry, tak jestli jde o travnik, tak meli zavolat Kretinskemu, at jim zaplati tech 20% plochy, ktere fanousci poslapali.

Navic pred rokem se to same stalo v Hradisti a tam to probehlo bez problemu, takze pokud se chce, tak to jde

Reagovat
Psy_cho

I tvůj pohled chápu, ale tady je majitel MB a ti se rozhodli takto.

Reagovat
kilobyte

Já zas nechápu, proč by nejlepší zákrok mělo být stříkání pepřáku do davu. Nebo bys chtěl dostat pepřákem do obličeje jen kvůli tomu, že by si šel vedle někoho, který šlápne na trávník?

Reagovat
Psy_cho

Já jsem v tom davu nebyl, záběry jsem neviděl. Jen říkám, že majitel hřiště si nepřál fanoušky na hřišti, tak to měli respektovat. A jestli policie nekonala jak měla, je otázka na jiný orgán.

Reagovat
Lemond Laws

nic nevim, nic jsem neviděl, ale vyjdřuji se k tomu, že to nepřehnali

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Marisic

Reagovat
Pablos

Tak tím se tvůj názor vysvětluje

Reagovat
Psy_cho

Tím se vysvětluje, že nerozumíš psanému textu. MB je nechtěla na hřišti, tak tam neměli lozit. A neuposlechnutí výzvy nebo nedodržování návštěvního řádu také není v pořádku. Ze strany fanoušků.

Reagovat
Pablos

A prostě si to nedohledáš a prostě budeš ignorovat, že těm lidem tady jde ve většině úplně o jiný incidenty, než to tvé vběhnutí , ok

Reagovat
kilobyte

Ale to že si někdo nepřeje na hřišti fanoušky neznamená, že tam policie má stříkat pepřákem na všechny strany.

Ono se "nesmí" šlapat i na spousty trávníků a luk a přesto tam lidi šlapají a policie tam pepřák nestříká na všechny strany.

Reagovat
fenixLFC

lenze ono je pokojne a realne mozne oboje- to ze zasah tym peprakem bol prehnany a je na potrestanie daneho policajta predsa neospravednuje spravanie fans sparty ktori napriek vyzvam a zakazu vbehnut na travnik INEHO timu sa to rozhodli nerespektovat

Reagovat
kilobyte

V první řadě se to mělo dohodnout a domluvit předem. Já jsem tam nebyl, ale třeba na internetu jsem nikde neviděl výzvy, aby to lidi nedělali. To že tam na posledních 10 minut vyběhne policie mi přijde spíše jako taková provokace. A pokud už to chtěli řešit tvrdým zákazem, tak nemůžou zasahovat i proti těm, kteří nic nedělají.

Další věc je, že takhle tvrdě policie zasahuje skoro snad jen na fotbale. Když demonstrovali proti Ukrajincům a házeli šutry na balkón, tak to policie jen monitorovala, aby nehrotila situaci. Proč takhle teda nepostupovali i v Boleslavi? Vždyť si mohli všechny, kteří tam vběhli natočit/vyfotit a potom je postihovat. Takhle podle svých slov jen zbytečně eskalovali situaci.

Reagovat
fenixLFC

vyzvy aby nerobili co, nevstupovali na ihrisko? to naozaj potrebuju spartania EXPLICITNE zmienovat x dni pred zapasom, na socialnych sietach alebo hocikde inde? nehovoriac o tom ze ked potrebuju tak je to dokonca uvedene v provoznim radu stadiona a nie len toho boleslavskeho, ale na kazdom. VSADE mas zakaz vstupu na ihrisko a to ze oslavuju titul na tom nic nemeni, obzvlast ked si prevadzkovatel vyslovene ziadal aby na ihrisko nevstupovali. ano, keby sa s kretom alebo s hocikym dohodli vopred o rieseni danej situacie tak by to bolo lepsie, ale kedze ziadna dohoda nebola, tak domaci nemali akykolvek dovod ich tam vpustat. a kedze bolo jasne a ocividne, ze spartania nebudu respektovat zakaz, tak bola poziadana policia o podporu organizatorov. robi sa to bezne vsade takze by som za tym eskalaciu napatia nehladal. ked ale spartanov provokuje pritomnost policie tak to je skor na ich uvazovani nez na cokolvek inom..

a znova, riesim dany pripad a vazne sa mi nechce riesit akykolvek whataboutizmus na inych akciach. a ja nic o eskalacii napatia nepisem.v tomto pripade bol nastup policie jednoducho opravneny- po poziadani organizatoru a usporiadatela podporili ochrannu sluzbu na stadione. dotial v poriadku. co nebolo v poriadku bolo pouzitie slzneho plynu ako bolo ukazane na videu ktorym sa vsetci ohanaju. rovnako ale nebolo v poriadku spravnaie fans sparty ktori odmietli respektovat ako vyzvu organizatora, tak vyzvu policie aby nevstupovali na hraciu plochu (o pyrotechnike ani nehovorim, to je pravidelna demencia). vsetci ktori porusovali nariadenia (policajt/policajti aj fans sparty co vstupili na ihrisko) by mali byt potrestani.

Reagovat
kilobyte

Hele to vběhnutí na hřiště byla od sparťanů chyba, ale tomuhle se mělo jít prostě naproti. Mělo se předem dostatečně komunikovat, že se takhle "slavit" prostě nebude. V provozním řádě stadionu to máš, ale běžně se to porušuje bez následků.

Ten zápas byl rozhodnutý v podstatě v prvním poločase, takže velká část fanoušků už slavila a chystali se vběhnout hned po píšťalce na hřiště a pak tam 10 minut před koncem naběhne policie. Takhle jsem tu "provokaci" myslel. Navíc to napětí mezi policií a fanoušky je dlouhodobý a tak se dá pochopit, že jim prostě vadí přítomnost policie, i když je oprávněná.

Kdybych byl v Boleslavi a nebo u policie, tak první věc, co bych řešil, že bych požádal Spartu, ať přemluví fanoušky, ať tam nevběhnou a snažil se najít nějaké jiné řešení oslavy.

Takhle mi to přišlo, že všichni počítali, že to oslaví na konci a 10 minut před koncem jim "oznámili", že ne.

Reagovat
fenixLFC

takze moment, kedze je v polcase jasne ze tam budu chciet vbehnut, vlastne cely druhy polcas sa na to pripravuju, tak je provokaciou policie a eskalaciou situacie fakt ze im to nedovolia? ved uz len z toho popisu nemoze byt provokaciou reakcia na nieco co uz sa pripravuje cca 50 minut. ano, bolo by pekne keby sa dohodnu ale znova- k nicomu takemu nedoslo a je uplne jasne co planovali spartania alebo s cim pocitali. dostali jasne avizo o tom ze na ihrisko nemaju ist a to nerespektovali. rovnako mozme ten argument otocit a tvrdit ze so vstupom na ihrisko mali pocitat az po tom ako im bude oficialne povolene nanho vstupit. pretoze bez toho je to stale porusenie provoznich pravidiel.

to ze sa to "bezne" porusuje nie je pravda, zalezi na situacii, vstup na ihrisko je pravidelne sankcionovany a ked nie, tak len v situaciach kedy to prevazkovatelovi stadiona nevadi (klasicky ked sa rozhodne o titule doma). tu bolo oznamene ze si to prevadzkovatel nepraje a je uplne fuk s cim spartania pocitali. ked leverkusen oslavoval titul doma tak im bolo pocas zapasu oznamene aby pocas hry nevbiehali na ihrisko a maju si to nechat az na finalny hvizd. rovnako v eindhovene dokazali fans respektovat ze nemaju vbehnut na ihrisko aby sa im predala trofej a ti ktori to pri ceremoniali nerespektovali boli vypiskani a vytlaceni z ihriska. drviva vacsina proste dokaze pochopit ze nieco nema robit, najma ked im to explicitne uvedu ale tu budeme argumentovat tym ze "s tym pocitali". to je nonsens

Reagovat
kilobyte

Hele, já neříkám, že to udělali dobře a nebo, že by byli dokonce v právu. Byla to od nich blbost. Ale myslím si, že se tomu dalo předejít lépe. To že tam napochoduje policie a chrastí pepřákem je podle mě až poslední možnost. Jak už jsem psal, tak podle mě tohle měla k fanouškům komunikovat Sparta. Pak by byla největší naděje na úspěch. Jenže policie chtěla pořádný výjezd, Boleslavi jsou fanoušci u zadku a Sparta buď nevěděla a nebo selhala.

Reagovat
fenixLFC

ja len nesuhlasim s budovanim narativu ze za to moze pomaly hocikto iny len nie spartania, ci uz policia, vedenie boleslavi alebo sparty. to ze ta napochodovala policia bolo uplne opravnene a podla toho ako sa snazili fans sparty (aj napriek policii) robit nieco co si organizator vyslovene neprial len potvrdzuje ze v danom pripade bola pritomnost policie opravnena. na vine su jednoznacne fans sparty+ individualny policajt ktory pouzil donucovaci prostriedok bez zjavneho dovodu

Reagovat
kilobyte

Nikde netvrdím, že za to může někdo jiný než fanoušci. Jen tvrdím, že se tomu možná mohla dát předejít a neudělalo se pro to maximum a že ten zákrok policie nebyl adekvátní.

Reagovat
Marisic

no nechápeš to, protožes to nikdy nezažil. Fandíš německejm klubům, tak se koukni, jak se tam slaví. A nikdo s tím problém nemá

Reagovat
Psy_cho

Pokud to klub dovolí a toleruje, tak s tím problém nemám. Tady to klub nechtěl, tečka. Vy snad nechápete psané slovo. Přesto já osobně nemusím někde křepčit či vyjadřovat svoji radost pobíháním po hřišti.

Reagovat
Psy_cho

P.S. A oslav různých titulů, postupů v různých sportech jsem si za svůj život užil desítky. To myslím bez urážek.

Reagovat
Posledni Kovboj

taky tam zadna urazka neni

Reagovat
Pablos

Policejní brutalita!

Reagovat
Psy_cho

Po neuposlechnutí jim naopak měla přidat.

Reagovat
Pablos

Ty seš Fízl asi co ? ...měla přidat, to je názor Po neuposlechnutí směla jednat, ale né přidávat ty demente vymaštěnej

Reagovat
Psy_cho

Hele, já takové akce pořádat, s davem pak není domluva. Kdyby byli na tribuně, nikomu by se nic nestalo.

Reagovat
kilobyte

Většina byla na tribuně a stejně to schytali.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mr.Mike

Nekterym lidem to proste nevysvetlis

Reagovat
Pablos

Ale ty píšeš PŘIDAT po neuposlechnutí... to znamená, že mlátit lidi bez výzvy jen tak je pro tebe přijatelné a na to narážíkm. Když někomu říkáš, že nesmí (holt se to nesmělo na hřiště, MB to nechtěla) z pozice orgánu, tak jsem pro, že pak holt můžeš schytat... ale to má být začátek aktu od policie, nikoliv přidávání, protože už začli předtím krmit lidi na tribuně pepřákem.

Reagovat
bobis21

Dementi v uniformě stříkali pepřákem lidi na tribuně.

Reagovat
Psy_cho

To ať vyšetří jiný orgán.

Reagovat
St. Pauli

Sam si organ.

Reagovat
Psy_cho

Jestli jsi ražením jako celý klub St. Pauli, tak potěš koště, samá levicová pakáž.

Reagovat
St. Pauli

Dekuji za kadrovy posudek.

Reagovat
Posledni Kovboj

ty jsi dobra curaci hlava

Reagovat
Psy_cho

Sám si z kurvy syn.

Reagovat
Posledni Kovboj

ani napsat to neumis

Reagovat
Čenda

Nejsi ty i ryzskej? Protože neumět napsat správně ani nadávku, na to už musíš bejt fakt guma

Reagovat
Psy_cho

Já nepsal nadávku, proto jsem to nepsal vcelku. Tohle je konstatování, normální česká věta.

Reagovat
ACSeRw!n

to je curaku kral.. dlouho tady takovej ukaz nebyl

Reagovat
Psy_cho

Vím jen o jednom králi všech čuráků, to je tvůj fotr a tebe měla máma vyflusnout do umyvadla.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Posledni Kovboj

akorat jsem furt nepoznal, jestli to mysli vazne, nebo jen trolli. Ale ono je to asi jedno

Reagovat
Front hell

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Marisic

říká týpek co schvaluje policejní brutalitu v každým komentáři, seš obyč bolševická guma

Reagovat
Well

No ona i ta myšlenka, Slovácko nám to povolilo loni, MB měla taky je docela komunistická. Je to prostě jejich majetek a nějak se rozhodli, tak to mají fans Sparty respektovat a jít slavit třeba někam do města. Příští týden si můžete tu Letnou třeba podpalit, pokud to vedení povolí.

Reagovat
Marisic

Nope, základní myšlenka je, že má policie v rámci svýho postupu dodržovat zákony, namátkou § 11 a), c) zákona o policii. Plus teda policie postupuje o dost přísněji postupuje vůči fotbalovým fans oproti daleko problémovějším akcím, to je docela očividný, takže to jinak i jde

Ve vztahu ke "znárodnění" trávníku Boleslavi, klub je pořadatel, předně si má zajistit pořádek sám a snažit se s fanouškama normálně komunikovat předem. Ty fanoušci tam nejsou škodná, platí vstupný, zejména díky fanouškům a jejich vzrůstajícímu zájmu přitečou do českýho fotbalu a i do Boleslavi velký peníze, pro který zrovna Boleslav nehnula ani prstem.

To s tou komunikací by teda mohla zkusit i policie, než v 80. minutě naběhne s bandou těžkooděnců před tribunu.

Reagovat
Well

Stejně tak mohla Sparta potažmo jejich fans oslovit Mladou Boleslav... Vše je o domluvě a to je vždy vicestranna záležitost. Tady zjevně neproběhla a Boleslav si pravidla určila, to ale nikoho neopravnuje je porušit ani když se jedná o fanoušky Sparty slavici titul. To že jim nějaké týmy vychází vstříc neznamená, že to musí dělat všichni.

Reagovat
Marisic

Nevím jak mohli fans Sparty oslovit Boleslav, byli tam normálové na tribunách, ty nemají nějakej fanouškovskej výbor.

Boleslav je pořadatel, ta zodpovídá za bezpečnost a za dodržování pravidel jak si je nastavila. Nastavila si je tím způsobem, že tam v 80. vběhla banda těžkooděnců, jak kdyby potlačovali ozbrojenej puč, a pak tam stříkali pepřák bez rozdílu do lidí. Ok, jestli to takhle Boleslav chce, dobrá. Ale pak můžeme s klidem říct, že až se budou dělit velký peníze za tv práva apod., necháme veškerý solidární přerozdělení stranou a jediným aspektem pro rozdělení bude fanouškovskej zájem o danej klub a jeho sledovanost v tv. A Boleslav dostane logicky nejmíň, protože na tom produktu, kterej se v některých klubech snaží budovat, a kterej konečně sklízí ovoce se nijak nepodílí, ale naopak mu škodí. Fér ne.

Reagovat
HV

Škoda, že jsi zapomněl na tu část mezi 80. minutou a stříkáním pepřáku do lidí.

Reagovat
Marisic

nezapomněl, na mým pointu to nic nemění.

Boleslav to pořadatelsky nezvládla a policie zakročila nepřiměřeně, čímž porušila zákon.

Reagovat
HV

Tak ještě štěstí, že to u nás má takovou úroveň, že o přiměřenosti zákroku nerozhoduje lojza na internetu na základě svých laických dojmů, ale příslušné kontrolní orgány

Reagovat
Marisic

Lojza na internetu napsal proč si to myslí, nepsal, že by to rozhodnul. Zkus se naučit číst, můžeš začít § 11 a), c) zákona o policii

Reagovat
Well

Tak vaší fans chtěli slavit titul na hřišti soupeře, takže proč by nějaký první krok měla dělat MB vůči vaším fans. To že policie přehnala zákrok je pravda, druhá pravda je, že ti fanoušci to oprávnění prostě neměli a nevidím důvod proč by se měl každý ze Sparťanů posrat. Když jsou fanoušci schopni uspořádat velky organizovany výjezd do Olomouce, tak není tak těžké v dnešní době zkusit oslovit MB, případně svůj klub, zda by to nezkusil vyjednat. Chyba není jen na straně MB, tím bych to za sebe ukončil, protože tahle diskuze nikam moc nevede.

Reagovat
Marisic

Už jsem to řekl, protože je pořadatel, to Boleslav má tu zodpovědnost.

Nechápeš mou motivaci, seš fanoušek Realu z Česka, o reálným chození na stadion hádám moc nevíš. Nechci, aby se liga ze Sparťanů posrala, mám kamarády z tribuny sever, který mi mnohokrát vyprávěli, jak špatně se policie na výjezdech k nim chová, sám jsem byl v Boleslavi několikrát na výjezdě, ten klub hází fans jen klacky pod nohy a pořadatelskou službu absolutně nezvládá.

Je mi jedno jestli fandíš vole Budějicím, nevím proč bys měl zažívat bezdůvodnou šikanu.

Reagovat
Well

Chodím na fotbal vic nez často, v české lize nefandim nikomu nějak extra. Ale taky vím jak se na těch vašich výjezdech některá hovada chovají a že jich není zrovna málo. Kupříkladu v Olomouci napřed dojeli fanoušci se kterými by nikdo neměl problém, projdou si město a jsou slušní. Čím více se blíží čas zápasu, tak slyšíš už z vlaku, jak se řiti banda ozralych hovad, vyrvavajici na celé město: něco o vládcích Prahy. Zachvilku letí první židle v hospodě, nějaké semafory je nezajímají, hasiči jim musí odebírat pyrotechniku atd. Takže to není zase tak slunickarske, jako že si vyjede pár fanoušků Sparty s rodinami, ale mas tam i tyhle neadrtalce, kteri to tem ostatním v tomto kazí (zase delaji vetsi atmosféru na zápasech). Tady to prostě MB nechtěla podcenit a prizvala si i policii, která zákrok přehnala. Tyhle opatření se plánuji dopředu, kdy počítají s horší variantou. Což u Sparty nebo Baníku se zrovna nejde moc co divit (samozřejmě je to dáno větší fanouskovskou základnou).

Reagovat
Marisic

Upřímně pochybuju, že často chodíš na fotbal, už jen z tvejch dojmů. Co člověk to zkušenost samozřejmě, nicméně tady máš čísla samotný policie: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/440414/policejni-cisla-o-kriminalite-na-fotbale-790-tisic-fanousku-a-2-trestne-ciny.html

Policie během 119 zápasů ligy se skoro 800k diváky evidovala 2 trestné činy a 27 přestupků. To je absolutní NIC. A věř mi, že tam jsou i takový blbosti jako, že si fanoušek zahalil obličej. Policie si pořádá zbytečně předimenzovaný cvičení na našich fotbalovejch stadionech a bezdůvodně šikanuje nevinný fans.

A neříkám, že je všechno sluníčkový. Ale upřímně vídám lidi přecházet na červenou u semaforu, aniž bych mohl rozpoznat jejich fanouškovskou afiliaci. A pořádnou rvačku v hospodě jsem teda párkrát zažil, a to i bez fotbalu.

Jo a pyro, hele to je složitý, návštěvní řády ligovejch klubů to zakazují, ale liga si pak záběry krásných pyroshow umístí do svých propagačních materiálů. Tak asi to vždycky tak na škodu není.

Reagovat
doNny

Reagovat
verv

Reagovat
Well

Ad 1. Byl jsem letos cca na 30 zápasech v CR od 1. ligy do 1.B. K číslům, nejspíš to bude i třeba tím, že se to snaží řešit i právě těmi domluvami, až na pár individualit, které zasahují jako třeba v MB a musí vše důležitě řešit, takže asi tak k té šikaně.

Ad 2. To že někde vidíš ty totožné prohřešky te neobhajuje je dělat taky. Samozřejmě jsem viděl také bitku i mimo fotbal. Sám píšu, že většina fans je normální, ale pak tam prijedou ta opilá řekl bych spíš zvířata, která kazi jmeno těm normálním fanouškům. V některých těch stavech si ani nedovedu představit, co pak z toho fotbalu můžou mít. Prostě být správný fanoušek podle mě neznamená, že se musím chovat jako buran, porušovat předpisy a vyvolávat konflikty... pak z tohoto právě plynou ty ochranná opatření, protože se to vyhodnotí jako riziko a omezuje to tu většinu normálních.

Ad 3. To pyro jsem spíš myslel po městě než vůbec k tomu stadionu přišli.

Reagovat
Marisic

O tom že by tebou popisovaný jednání řešili domluvami nemáš absolutně žádný čísla, jen extrémně podivný dojmy o tom jak fanoušci přecházej na červenou .

Sama policie zveřejnila, že jako přestupek posoudila i zakrývání obličeje. Moc velkou benevolenci z toho necítím. Sáms psal o vymlácených hospodách, rvačka je trestný čin a jako takový nelze řešit domluvou. Stejně tak výtržnictví. V souvislosti s fotbalovými fans ale policie sama přiznává, že zaznamenala jen 2 trestné činy, takže ne, není to nějak zásadní problém.

Policie na fotbale v Česku demonstruje sílu, z těch čísel co na základě 106 museli zveřejnit celkem jednoznačně plyne, jak jsou opatření předimenzovaný a jak ve skutečnosti nezabraňují protiprávní činnosti, sami jí evidují zanedbatelně. Takže ne, není to selhání pár jednotlivců, to co předvedli v Boleslavi je jen důsledek jejich přístupu a arogance. Při poháru na hřišti Slovácka zas obdobně nakráčeli ke stranám hřiště se psy, nikdy jsem tenhle přístup v žádný civilizovaný zemi neviděl, a ne, fanoušci zjevně tenhle přístup nezpůsobili, jak ostatně potvrzujou čísla samotnejch policistů.

A když už někdo opravdu vyvolává konflikty, tak zrovna policisti šoupají alibisticky nohama. Viz to jak zvládají pomalu radikalizující se demonstrace v Praze.

Reagovat
Well

Takže chybu ve vlastních řadách nikdy nepřiznáš a můžou za to všichni okolo a ta opatření dělají zbytečně, protože se všichni chovají slušně. Můžeš si dal stěžovat jak jsou čísla ok a divit se nad tím proč to většinou hodnotí právě jako riziko, asi to nebude na zaklade zkušeností... btw. o vymlácené hospodě jsem nepsal, ale o házení se židlemi... což je moje posledni osobní zkušenost s vašimi fans, takže pokud se tak prezentujete běžně, tak se vůbec pořadatelům napříč ČR nedivím.

Reagovat
Marisic

paráda jak si v jednom komentáři použil asi sto argumentačních faulů. Zažils jednou s "vašimi" fans, takže pokud se tak prezentujete běžně (kdo vy, v životěs mě neviděl). Pak kecy o tom, jak si nepřiznám chybu ve vlastních řadách. Zaprvý v jakejch řadách, co má se mnou co dělat nějakej ožrala se sparťanskou šálou, kterej ti zjevně způsobil doživotní trauma přechodem na červenou. Když sem byl na Bernabeu tak tam nějakej idiot hodil kelímek do lidí, taky seš za něj zodpovědnej a máš dostat pepřákem do očí?

Zkus opravdu na ten fotbal chodit a možná z tebe nebudou vycházet takový hlouposti jaks posledně zažil házení židlemi a tím pádem je to asi standard. Že stojíš každej tejden za chytrým klandrem někde na vesnici je hezký, ale tady je diskuse o opatřeních policie na profesionálním fotbale pod hlavičkou LFA.

Absolutně nechápu, jak nedokážeš pochopit, že mi přijde zvláštní, když oficiální statistiky policie jsou v ostrým kontrastu s opatřeními, který sama policie přijímá. Že máš zkušenost je hezký, ale tady jde o docela dost peněz, o důležitou bezpečností problematiku a ta se má řídit čísly, a ne nějakejma zážitkama o házení židlema v hospodě (čistě vzato i to by lehce moh bejt TČ). Sáms kromě storek o fanoušcích který neznaj semafory nic prokazatelnýho nenapsal, jediný co děláš je, že ventiluješ pasivně agresivně svou zapšklost vůči skupině lidí. A to i když jsem ti už předtím řekl, že mi vůbec nejde o sparťany/slávisty/fanoušky baníku most.

Reagovat
Well

Tys začal používat argumentacni fauly hned od začátku tvého prezentovani v diskuzi, tak ti vracím stejnou měrou a najednou se ti to nelíbí.

Reagovat
Marisic

nic lepšího tam nemáš jo? Chápu, předhodit ti doslova zákon kterým se má policie řídit je strašnej argumentační faul, měl sem radši najet na tvou dojmologii ve stylu viděl jsem jak fanoušci realu madrid přešli u bernabea na červenou, nemůžeš se divit, až příště dostaneš pepřákem

Reagovat
Well

Ten zákon jsem ti nerozporoval, argumentacní fauly třeba ty tvoje domněnky, že nechodím na fotbal nebo že stojím někde na vesnici. Abych ti shrnul naší diskuzi, tak jsem uznal, že to PČR přehnala s tím zásahem. Tys za celou dobu nebyl schopný uznat ani sebemenšího chybu na strane fanoušků Sparty a flustáš tu ty své jedovaté sliny na všechny okolo, kdo za to může a jak vás sikanuji. Když hlasatel MB 10 min před koncem žádá fanoušky, aby nevstupovali na trávník a stejně se tam cpou, je to i jejich chyba. A nechápu proč sem porad cpes Španělsko, ČR je jedna z nejbezpečnějších zemí, takže budu raději, když budou ta opatření predimenzovana, než když se bude dít to co včera v Plzni.

Reagovat
Marisic

jojo, všude přefízlováno, ale když je problém tak náhle nechaj policajti pochodovat plzeňský fans až k sektoru sparty defacto. Skvěle nastavenej systém.

Nepíšu že "nás" jako fanoušky Sparty šikanují, píšu o obecný šikaně a nepřiměřených opatřeních ze strany policie. Je mi líto že odmítáš pochopit fakt, že jde o nějaký obecný bezpečnostní nastavení bez ohledu na to o jakej tým se jedná. A že jde třeba taky o funkčnost těch opatření, kdy policie demonstruje sílu, ale v realitě když k něčemu dojde, tak selže.

Hlasatel v Boleslavi žádá 10 minut před koncem aby fanoušci nevstupovali na plochu, tak to je teda mimořádný bezpečnostní opatření. Doslova na každým zápase se hlásí aby venkovní fanoušci počkali v sektoru delší dobu, tyhle generický hlášení nejsou žádnej nadstandard, děje se to i na zápase Sparta Budějice v 4. kole. Boleslav věděla, že Sparta asi bude mít titul, lepší příprava byla na místě.

Jestli tě nenapadá nic lepšího mezi bezohlednou represí a hlášením 10 minut před koncem, prosím nalitý pitomci co slavíte titul nechoďte na trávník tak máš fakt dost úzkou představu o bezpečnostních opatřeních na fotbale. Věci jdou řešit předběžnou domluvou, kompromisy, ne 10 minut před koncem se snažit něco na poslední chvíli řešit hlášením a pak tam poslat těžkooděnce, který situaci spíš vyeskalujou.

Žes velkodušně uznal že nemá policie stříkat do nevinnejch lidí pepřák za to ti nicméně děkuju.

Jo a to není má domněnka že stojíš někde za klandrem, sáms řek že chodíš i na b třídu, na tom není nic špatnýho přece. Že nechodíš na fotbal, hele seš čech co fandí realu madrid, upřímně, tím se trochu ze smysluplný debaty diskvalifikuješ

Reagovat
Psy_cho

Rudá lůza měla po konci odjet na Letnou a tu si klidně mohla zbořit, to je mi ukradené. Na cizím stadionu se chovejte tak, jak chce majitel. To vy levičácká lůza si myslí, že si může dělat co chce.

Reagovat
Marisic

Bolševická lůza si myslí, že se na policajty nevztahujou zákony a můžou si dělat co chtěj.

Jen tak mimochodem, majitel stadionu v Boleslavi je město, ne FKMB. Ale chápu že pro bolševika není vlastnictví nijak zásadní otázkou

Reagovat
Psy_cho

MB jej má určitě pronájmu a musi hradit všechny škody, které vzniknou během akcí klubu. Jen levičácká lůza si myslí, že nemusí dodržovat pravidla. Já jsem asi tak velký bolševik, jako ty kokot.

Reagovat
Marisic

Super, seš levičácká lůza, protože si myslíš, že policie při zásahu nemusí dodržovat pravidla, např. princip proporcionality ve smyslu § 11 a), c) zákona o policii. Díky a hezký den

Reagovat
Psy_cho

Ale píšu jinde, že pokud policie něco nedodržela, tak to má vyšetřit úplně někdo jiný, než fanoušek na tribuně nebo my tady na diskuzi.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
vacin

Je vidět, že vstupenky na finále MOL Cupu nedělil žádný cimrmanolog, to už nemohli přidělit oběma o dvě vstupenky méně a bylo by to krásných 3333?

Reagovat
Hokaido

Nemáte někdo video faulu Matouška z Kroměříže?

Reagovat
Front hell

Není někde v komentářích pod článkem o tom? Mi se zdá že tam bylo,ale nechce se mi to hledat

Reagovat
Salfovic

Na něm stejně hovno uvidíš.

Reagovat
lampas

Tímhle se má zabývat především GIBS. Většina policistů je bohužel primitivní chátra, která pokud má řešit skutečné zločiny, tak je kryjí, pokud mají šikanovat nevinné lidi, tak to se angažují více jak dost. Všichni spoluodpovědní, včetně velitele zásahu, by měli být okamžitě od policie vyhozeni (nebo dostat velmi přísné tresty).

Reagovat
Psy_cho

Ty už víš, že nedodrželi zákon? Ono jednat s tou fotbalovou sebrankou není žádný med.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Podle mě je většina policistů v klidu a dá se nimi domluvit. Jenže pak jsou tam takový, kteří si honí ego a vše, co se jim nelíbí by nejradši z ostatních vymlátili. Většinou krátký sestřih a namakaný ruce.

Reagovat
ratusek

Reif?

Reagovat
Maximm9

ten je plesaty a ruce nafouknute z creatinu

Reagovat
inferno08

On ale není opravdu policajt, ne?

Reagovat
ratusek

On je jen strážník městské policie. K PČR ho nevzali z důvodu tetování a že je trouba. respektive neznám pravý důvod

Reagovat
Front hell

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
verv

asi jako u těch fanoušků. Většina v pohodě, ale pár dementů, kteří jsou nejvíc vidět a podle nich si pak lidi udelaj obrázek o celé skupině.

Reagovat
Well

Však to skoro každý píše, že většina je normální, ale nemůžeš se divit, že MB udělá nějaké opatření ve formě přivolání policie, protože by to sami nezvládli. Pořád tam máš ty dementy, kterých je v procentuální míře málo, ale s tím kolik teď fandí lidi Spartě je to v absolutních hodnotách docela dost. Právě tím přivoláním policie ukázali, že tu situaci nepodcenili, za individuální chyby policie MB nemuze, jediné co mohli udělat navíc je nějaké prohlášení k bezpečnosti a pravidlům na nastávající zápas. Chyba ale je na strane fanoušků Sparty, kteří chtěli na hřiště, kam jim nebyl umožněn přístup a policie, která zasáhla zbytečně tvrdě. Zbytek jsou jen opatření navíc...

Reagovat
verv

Však já nikde nekritizuju opatření Boleslavi. Možná je čeká ještě jeden domácí zápas, takže si chtěli ohlídat aby neměli zdemolovanej trávník (v tom je rozdíl oproti Slovácku loni). Ale dalo se to celý udělat tak nějak lidštěji. A je rodíl, když se chová jako guma fanoušek, nebo policajt, kterej by tam měl bejt primárně kvůli těm lidem a ne proto, aby je šikanoval a něco si dokazoval.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Freedo

Reagovat
bobis21

GIBS neudělá vůbec nic, policii vždy jen chrání.

Reagovat
HV

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mayday

Tak to samozřejmě v určitých případech není vůbec pravda.

Reagovat
bobis21

Zkušenost taková je, a to v několika případech. Dokonce i když uznali že policista jednal protizákoně, stejně se rozhodli mu žádný trest nedat.

Reagovat
Front hell

Pro primitiva je každý primitiv.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Vinci

Toto podle mě dost podcenila i Sparta. Mohlo je napadnout že MB si nebude chtít nechat rozjebat trávník cizími fanoušky. Stačilo si předem domluvit nějakou kompenzaci apod.

Reagovat
Lemond Laws

Přesně... udělat si nějakou dohodu, že Dan zatáhne všechno případně poničené na stadionu...

Reagovat
Mr.Mike

Me spis chybi nejaka komunikace pres ofiko web..staci napsat at si to fans nechaj na letnou na dalsi kolo a tak podobne.

Sice by par blbcu asi na travnik vbehlo, ale tomu uplne nezabranis nikdy.

Reagovat
Mates_Matesović

V tomhle případě se zachovali jako hovada jednotlivci (preventivní stříkání pepřáku, slzáku, použití obušku), ale nikdo mi nenamluví, že chování k fanouškům (nejen) ze strany policie není systémovej problém. Focení fanoušků Hradce s občankou u ksichtu v Liberci, reinstalace plotu v Edenu, předloňský finále poháru, plus samozřejmě na řadě zápasů kordony cajtů, který jsou nasazovaný v absurdně vysokej počtech a přitom jsou úplně k ničemu, to už je celkem slušná obžaloba.

Reagovat
ACSeRw!n

bejvalo to mnohem horsi, ale nepsalo se o tom.. protoze fanousci maji obecne spatne jmeno a spousta vymazu si jen rekne meli jim nalozit vic.. nic se nezmeni

Reagovat
Lemond Laws

Fanoušci Hradce, který vožralý zdevstovali autobus, kterým jeli? U toho asi chápu, že chtěli mít pod kontrolou, kdo tam jde, protože byla šance, že zase něco vyvedou i na stadionu

Reagovat
ACSeRw!n

proc ukazovali obcanky a stali tam jak v base i deti nebo seniorka, ktery byli mozna prekvapive pro tebe strizlivy ?

Reagovat
kilobyte

Vždyť dneska pijí děti už od 10 a starší pijí nejvíc.

Reagovat
Lemond Laws

Nebyl čas ptát se kdo je kdo

Reagovat
kilobyte

Nasazování vrtulníků, trénink na únos letadla fanoušky, vrhací zbraně (hlavně neplést s palnými ), nepouštění mimo vymezený sektor (ve vlaku, při cestě ze stadionu), nasazování vrtulníků.

Reagovat
ratusek

jo ten trénink na unos letadla je prostě kouzelný

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kattos

Reagovat
wyqinac

Policie opet dela uplny kokoty ze sebe, jak jinak.

Druha vec samozrejme je, ze tohle vsechno muselo bejt nejak organizovany Mladou Boleslavi, kde jsou dlouhodobe ve vedeni uplny curaci, ktery proste nikdy nebudou mit radi hostujici fanousky (viz jejich taktiky, kdy neprodaji listky souperum jinam nez do sektoru hosti a domacich tam prijde sotva 1000). Myslim, ze Sparta mela tohle nejspis ocekavat, ze Policie + Boleslav je sestava vystavnich kokotu a proste se na to holt vysrat a uzit si oslavy v klidu doma po poslednim zapase..

Reagovat
kilobyte

Tady se musím Boleslavi zastat. Oni nemají rádi ani vlastní fanoušky.

Reagovat
bobis21

To se nikdy nedozvíme, protože žádné nemají

Reagovat
Vinci

Reagovat
wyqinac

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
icemike

Reagovat
Well

Tak po zkušenostech, jak se ta hovada (ne všichni) chovají, tak se jim ani nedivím.

Reagovat
pingla

Naprosto normální věc, že vyjma vymezeného sektoru hostující fanoušky jinam nepustíš, a v Bolce jsou za kokoty a to že kvůli tomu pak mají poloprázdný stadion je jejich volba

Reagovat
Salfovic

A jéje, sparta zase bulí, tipuji to na stopku na 12 utkání pro policii ČR.

Reagovat
Well

Zavření stadionu MB na rok.

Reagovat
Mr.Mike

Flastr pro PČR a zakaz vstupu na stadion

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ratusek

Počkej, v Plzni nebudou cajti ani pejsci? finále Molcupu bez psů je na hovno

Reagovat
xjert02

Reagovat
xjert02

samozřejmě zákaz vstupu na stadion pro fizly

Reagovat
eder

Spartu je potřeba zakázat jednou provždy! Do té doby klid nebude...

Reagovat
Well

Rotterdam bych klidně nechal.

Reagovat
eder

Ach ano, ta Rotterdamská není tak prohnilá...

Reagovat
ACSeRw!n

dobre on

Reagovat
Mr.Mike

Hroznej idiot..ze o tom bude jednat rekne pri kazdym problemu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele