Zasloužené vítězství, s tlakem jsme se vypořádali dobře, pochvaloval si Sahin

14.09., 10:20
Aktuality
Nuri Şahin (© REUTERS / Leon Kuegeler)

Dortmund v páteční předehrávce 3. kola Bundesligy na domácí půdě porazil Heidenheim 4:2 a dostal se díky tomu do čela tabulky. Trenér Borussie Nuri Sahin (36) v pozápasovém rozhovoru uvedl, že klíčem k výhře byla především práce hráčů bez míče.

"Bylo to zasloužené vítězství. Dobře jsme do zápasu vstoupili, ale pak jsme trochu polevili. Řekl jsem svým hráčům, že Heidenheim se nevzdá. Takže jsme museli dál šlapat na plyn," řekl Sahin na pozápasové tiskové konferenci. "Měli jsme několik šancí a mohli jsme to rozhodnout dříve, ale s tlakem jsme se vypořádali dobře," pochválil své svěřence turecký kouč.

Dortmund, který měl v sestavě poprvé novou posilu Serhoua Guirassyho, se během prvních 17 minut rychle dostal do dvoubrankového vedení. Ústřední roli v tom sehrál Adeyemi, jenž nejprve ve 12. minutě připravil úvodní gól zápasu pro Donyella Malena a o pět minut později sám skóroval.

Domácí následně trochu polevili, čehož Heidenheim ve 39. minutě využil ke snížení na 1:2, odpověď však přišla záhy opět z kopačky Adeyemiho, jenž o dvě minuty později znovu navýšil náskok Borussie. Ve druhém poločase padly další dvě branky - oba celky se prosadily z penalty.

"Hráče hodnotíme podle gólů a asistencí, ale dobře bránit můžeme jen tehdy, když hráči presují. Karim navázal na své vystoupení z reprezentace," pochválil Sahin mladého útočníka, jenž vstřelil ve dvou zápasech Německa do 21 let v mezinárodní přestávce pět branek. "V prvním poločase jsme podali zatím náš nejlepší výkon, ale chceme se dále rozvíjet," řekl Sahin.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele