Zbrojovka pokračuje v obměně, role sportovního ředitele se ujal Jiránek

Dnes, 10:43
Aktuality
Městský stadion Srbská (© FC Zbrojovka Brno)

Ve Zbrojovce Brno dochází ke změnám a jejich součástí se stal i Martin Jiránek. Někdejší reprezentační obránce je novým členem vedení, pro druholigový český klub bude pracovat jako sportovní ředitel.

"Těším se a jsem připraven. Fotbalový život jsem poznal v několika zemích a především v rozmanitých rolích, které mi daly schopnost dívat se na fotbal jako na komplexní obor vyžadující stoprocentní nasazení, odbornost a také trpělivost. Zbrojovku vnímám jako historicky zásadní značku českého sportu a možnost podílet se na jejím sportovním rozvoji je pro mě obrovskou výzvou i závazkem," prohlásil po svém jmenování do funkce.

"Vnímám velká očekávání celé brněnské sportovní veřejnosti po nástupu nových majitelů. Tlaku ani velkého očekávání se však nebojím. Jedinou správnou odpovědi bude každodenní práce. Mým úkolem bude v první fázi klub sportovně konsolidovat. V dlouhodobém výhledu by měla Zbrojovka jednoznačně mířit mezi přední české kluby; a to jednak díky výsledkům prvního týmu a zároveň také výchovou výrazných talentů pro celý český fotbal," dodal.

Jiránek se nové funkce ujal ke dnešnímu dni a v klubu i tímto krokem pokračují změny po příchodu nového většinového vlastníka, kterým se na začátku září stala Regionální hospodářská komora Brno. Někdejší fotbalista dosud působil v agentuře SPORT INVEST a s ní bude spolupracovat i v nové roli, agentura se totiž stala poradcem vedení klubu pro sportovně strategická rozhodnutí.

"Mám radost z toho, že Zbrojovka Brno dostává nový impuls směrem k fanouškům, partnerům i široké fotbalové veřejnosti. Dlouhodobě jsem přesvědčen o tom, že Brno a celý jihomoravský region skýtají obrovský sportovní potenciál. V součtu s velikostí a ekonomickou silou města, blízkostí dalších zajímavých fotbalových trhů v podobě Slovenska, Rakouska a Maďarska a v neposlední řadě obrovskou fanouškovskou tradicí by Zbrojovka měla patřit mezi základní fotbalové značky na fotbalové mapě Česka," nechal se slyšet předseda představenstva agentury SPORT INVEST Viktor Kolář.

45letý Jiránek na svém kontě má 31 startů za českou reprezentaci a v roce 2002 byl u triumfu jednadvacítky na evropském šampionátu. Na klubové scéně o sobě dal vědět díky angažmá v Reggině, Spartaku Moskva nebo Birminghamu, v tuzemské nejvyšší soutěži oblékal dresy Bohemians, Liberce, Příbrami a Dukly Praha.

"Avizovali jsme hned na startu našeho vstupu do Zbrojovky, že právě sportovní oblast je logicky jednou z absolutních priorit. Martin Jiránek byl v našem hledáčku od samotného začátku a jsme rádi, že jsme se dohodli na spolupráci. V posledních týdnech jsme spolu strávili desítky hodin a z našich debat jsem si odnesl skvělý pocit. Martina charakterizuje především pracovitost, obrovský fotbalový přehled, a v neposlední řadě schopnost věci racionálně zhodnotit a nabízet konkrétní řešení. Právě takový přístup nyní Zbrojovka potřebuje," uvedl generální manažer Zbrojovky Jan Mynář.

Autor: Tomáš Pavlík / fczbrno.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Lemond Laws

Jako hráče jsem ho nesnášel.. ani nevim proč

Ale přeju mu ať se daří. Čím víc nových a snad schopných lidí, tím líp. Takže hodně štěstí!

Reagovat
PalibrkUros

Protože rubal Kobzanovou

Reagovat
Lemond Laws

ta byla teda vždycky hrozná no

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
inferno08

V Leo mi tak hrozná nepřišla...

Reagovat
Lemond Laws

tak jasně, že by ji dal každej, včetně mě.

Ale když půjdu v praze do centra tak v každym baru potkám hezčí

Reagovat
Kepy_FCB

Brno

Reagovat
fabec1222

OT:Poborsky konec na FACR

Reagovat
inferno08

Autor jednoho z těch gólů, který zůstanou v paměti napořád:

https://www.youtube.com/watch?v=1bmY3QQyB48

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
naheCZ

Reagovat
pobody's nerfect

I na hřišti by těm kopytum pomohl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele