Ze čtvrté ligy do Premier League, to je Hull!

23.06.2008, 21:43
Aktuality
Zaujalo nás
Jen málokterý klub má ve svém vlastním názvu kromě tradičního FC a neméně "profláklého" přídomku City název řeky, protékající městem, ve kterém samotný celek působí. To však není jediná zvláštnost jednoho ze tří nováčků Premier League pro nadcházející ročník 2008/09, Hull City AFC. Ani jednou účastí mezi anglickou smetánkou se nemůže pyšnit statisícové město Kingston upon Hull a ochutnalo dokonce trpkou příchuť čtvrté anglické ligy!

Ve stínu rugby

Fotbalový klub se v Kingstonu rodil ztěžka, kopaná totiž nikdy nebyla na prvním místě mezi zájmy zdejších obyvatel - vládlo tu především ragby. Po založení Hull City v roce 1904 také fotbalisté využívali ragbyového stánku The Boulevard k některým svým domácím zápasům. Ne nadarmo jsem použil slovo "některým", neboť o pořádání fotbalových klání v Kingstonu upon Hull se staral též stadion pro kriket na Anlaby Road a jiná aréna s názvem Dairycoates. Přes nevalnou popularitu, které se v Kingstonu fotbal těšil, se úspěšně přihlásil Hull City hned rok po svém vzniku do Second Division, aby zahájil své předlouhé tažení za první ligou. Hrátky se stadiony však neustávaly. Zpočátku svého působení v Second Division se natrvalo The Tigers přestěhovali na nově vybudovaný stánek, hned naproti zmiňovanému kriketovému hřišti, na Anlaby Road. Tam však vydrželi jen do válečných let a konkrétně roku 1941 byli přeloženi na stadion The Boulevard, což taky nebyla pro Hull žádná neznámá.

Hned, jak začali Tigers hrát druhou ligu, zařadili se mezi největší adepty na postup výše. Ve své premiérové sezoně v Second Division se dokonce umístili na krásné páté příčce. V popředí tabulky se pohybovali také až do začátku první světové války, přičemž nejblíže povýšení byl Hull v sezoně 1909/1910, kdy mu uniklo jen o horší skóre oproti Oldhamu Athletics. Historie anglické kopané pamatuje jen málo nerozhodnějších případů. Nakonec rozhodl vzájemný zápas obou celků v posledním kole tohoto ligového ročníku, který Hull absolutně nezvládl a prohrál vysoko 0:3. Příští rok si Tigers spravili částečně chuť senzačním postupem až do osmifinále FA Cupu. Pak však přišla světová válka a anglický fotbal trpěl. Ročník 1914/15 se ještě dohrál celý a Hull City skončil sedmý. Příští rok už se ale na Ostrovech kopaná hrát nemohla, alespoň ne v ligách klasických názvů. Zřídily se totiž dvě regionální soutěže, jako jakási náplast za stopku vystavenou First a Second Division.

Války a s ní první problémy

Během první světové války registrujeme první legendu The Tigers, jejíž jméno zní David Mercer. Tento talentovaný fotbalista se Hullu upsal v lednu roku 1914, aby si za tři měsíce odbyl svůj debut v pruhovaném žlutočerném dresu a nakonec si na své konto připsal všech 142 utkání odehraných během první světové války a celkově 218 startů. Není divu, že se mu brzy začalo mezi fandy Hull City přezdívat "Magický Mercer". Na začátku 20. let však musel i hvězdný Mercer pod nátlakem finanční krize klubu ještě spolu s tahouny, jakými tenkrát byli Gilhooley, Stevens či Lee, Hull opustit. Kdo se však náhle objevil, byl legendární George "Geordie" Madison, jenž zasvětil příštích 14 let jen klubu z Kingstonu upon Hull. Ani s ním však Tigers mezi anglickou elitu nenakoukli. Během dvacátých let se ani jednou neumístili výše jak na páté příčce.

Rozporuplné zážitky si odnášeli z poslední dekády pánové a dámy fandící Hull City do třicátých let. Tigers se v jedné sezoně probojovali až do semifinále FA Cupu, kde podlehli Arsenalu, zároveň však zanedlouho smutnili nad sestupem do třetí ligy. Tam ovšem Hull nesetrval nikterak dlouho a okamžitě se vrátil do Second Division. Sestup opět o patro níž na sebe však nenechal dlouho čekat. Sezona 1935/36 byla až do druhé světové války poslední ve druhé lize. Při ní ovšem žádné vzkříšení nepřišlo, ba naopak. Hluboká krize Hull City znamenala na konci sezony 1940/41 vyloučení klubu z nově vzniklé War League na čtyři roky, tedy do konce krvavého válčení. Hned po válce však přichází na scénu jedna z největších postav historie Hull City Horatio Stratton Carter, jenž se stal později vůdcem Tigers v tažení za návratem do druhé ligy.

Peníze nejsou, pátá liga bohudík také ne

Několik příštích let vezmeme poněkud hopem, není toho totiž zrovna moc ke chlubení. Pendlování Hullu mezi druhou a třetí ligou pokračovalo, Tigers se stali prvním týmem v historii celosvětové kopané, který vypadl z poháru (v tomto případě v semifinále Watney Mann Invitation Cupu) na penalty, přičemž se tak stalo v srpnu roku 1970 při utkání s Manchesterem United a na začátku 80. let si dokonce zahráli čtvrtou ligu díky dalšímu finančnímu kolapsu klubu. Mladý tým v čele s Angličanem Brianem Marwoodem, později anglickým internacionálem, Stevem McClarenem, budoucím lodivodem reprezentace Albionu, a útočníky Whitehurstem a Mutriem se nakonec do Third Division vrátil až v roce 1983. Hned za dva roky se Hull pod Brianem Hortonem, hrajícím manažerem, konečně na delší dobu usídlil v druhé nejvyšší soutěži. Na delší dobu ano, ovšem ne navěky – nadešel rok 1991 a s ním i další pád City o patro níže. Zanedlouho následoval i sesun ještě dále k regionálním soutěžím, tedy do čtvrté ligy a v roce 1997 nechybělo mnoho a Hull se stěhoval do Conference, což už by byl skutečný vrchol krizové situace Tigers.

Jen málokterý fanda klubu z Kingstonu upon Hull tehdy vůbec snil o tom, že za jedenáct let bude slavit historický postup do Premier League. Komplikované období vykazovalo první známky konce v sezoně 2001/02, kdy se Tigers konečně dočkali postupu. Celý příští ročník už odehráli na nově vybudovaném KC Stadium, což také předznamenalo blýskání na lepší časy. Klub se dal konečně označit za výborně zajištěný po finanční stránce a naplňování snu mohlo začít. A stalo se! Rok 2004 – postup z druhého místa do League One (třetí ligy), 2005 – okamžitý posun na dosah vysněné Premier League, opět z pozice vicemistra. První sezona v Championship dopadla pro Hull slušným úspěchem, když se umístil s desetibodovým odstupem od sestupových vod na 18. příčce. V prosinci roku 2006 se Hull potácel po nebezpečných, sestupem hrozících, místech a výsledkem všeho byla změna na postu hlavního kouče. Tím se stal Phil Brown, po dvou letech do nebes vynášený hrdina Hull City. Ale nepředbíhejme!

Premier League už není jen snem...

Ve zmíněné bídné sezoně 2006/07 skončili Tigers až 21., čili se zachránili skutečně o chlup. O to větší senzací pak bylo jejich umístění v příštím ročníku. Hull bojoval dokonce o přímý postup do Premier League, nakonec však dobojoval na třetí příčce, tedy na nejvýhodnější možné výchozí pozici pro nadcházející boje v play-off. Vyřazovací boje pak Tigers zvládli vcelku hladce. Přes Watford se v semifinále dostali s všeříkajícím celkovým skóre 6:1 a finále s Bristolem pak rozhodl jedinou přesnou trefou utkání Dean Windass, jenž v Hullu vyrostl, pak ho však po pádu do čtvrté ligy opustil, aby se před právě uplynulou fantastickou sezonou vrátil. Philu Brownovi a jeho svěřencům se tak povedl vskutku husarský kousek, když poté, co se sotva zachránili v sezoně minulé, v té následující excelovali a po zásluze vybojovali historický postup mezi anglickou smetánku.

Hull City nemá za sebou ohromující historii, jedna finanční krize střídala druhou a nejedna z nich znamenala pád klubu až do třetí ligy, jednou dokonce ještě níže. Jenže už jen kvůli velikosti Kingstonu upon Hull a modernímu KC Stadium je asi pro Premier League jen dobře, že postoupili právě Tygři namísto jiné senzace z Bristolu. Přesto posun Hullu mezi elitu Albionu nebyl nejrychlejším v historii anglické kopané. Černožlutí sice zvládli štreku ze čtvrté ligy do první urazit za pouhých pět let, i tak je to jen historicky třetí nejlepší počin v tomto ohledu. To však teď fandy Hull City AFC určitě ani trochu netrápí, já si jsem totiž zcela jistý, že se ještě nyní nemohou samou radostí z takového úspěchu jakkoliv zamračit.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (191)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle tym bude cimkoliv, jen ne druhym Derby:-)))... jejich nadseni bude mit na hrace turecky efekt z letosniho EURA:-))...alespon doufam... mohli by vykopat z ligy Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Wigan Ne, sranda :)....Souhlasím s tím, že můžou překvapit a nedopadnou jako Derby...Nicméně to budou mít nováčci každým rokem v EPL těžší a těžší, pokud se něco zásadního v lize nestane(kvóta, či něco podobného). Kluby, který se v EPL drží déle a déle jsou už na tom finančně hodně lépe...Proto bude sympatické, když někdo vylítne jako Wigan a Reading v nedávných sezónách.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Wigan mi nesahej:-)))))... Ale chapu to, kdybych si vuci nim nevytvoril sympatie, tak je taky chci ve druhe lize:-) jsem proste subjektivni... to kazdopadne, ale treba takovy WBA ma tym uz ted dost kvalitni pro PL a pokud dobre nakoupi, tak se tu udrzi bez problemu. Coz je prave tim, ze oni jsou klub pro PL uz druhy rok po sobe a minule jim to nevyslo:-) byl cas stabilizoat a zkvalitnit tym, takze ted maji znacny potencial:-) Stoke a Hull a kazdy dalsi novacek bude muset velice dobre zvladnout nakupy na zacatku sezony...

mozna se pletu, ale nedostavaji kluby za postup do PL docela dost? vic jak treba tymy za 17,16,15 misto v PL?... takze financne jsou na tom pro tenhle rok dobre, jen s tim take dobre nalozit

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dostanou ten balík. Jenže pokud nemají nějaký vyšší peněžní potenciál, tak nenalákají tak dobré hráče. Každopádně snad rozhodne srdíčko a někdo se z nováčků zachrání :)

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Bolton se sebou něco neudělá,tak by je postup neměl minout a nějaký nováček by mu mohl "zabrat" místečko v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodili Okochu, jsou to pro mě nuly.

Reagovat
smazaný uživatel

okocha skončil

Reagovat
Marv

za rok League Championship

Reagovat
smazaný uživatel

Bojim se, ze to bude 2 Derby a PL o 19 tymech jako letos

Reagovat
honziss

No jo. A kdyby letos Derby nehrálo tak špatně a nevytvořili by ten smutný rekord tak by Hull byl druhý kdo? To co se stalo Derby se stane jednou za 100 let. Tím tuplem, že neúspěch beranů je ještě hodně čerstvý, tak se mu budou letošní nováčci vyvarovat... To je docela dobrý, už jsem tady v těch diskuzích četl že druhé Derby bude Hull, Stoke i WBA. Hmm

Reagovat
fantomas

Přesně, nejlepší je, si takových nevšímat. Bohužel musí ještě něco poznat na tom velkém světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, navíc kdo viděl Derby hrát více zápasů, tak to nebylo nějaké hrozné. Měli dost pech, hlavně obrana dost zklamala. To mi připomínalo Hornets. Taky hráli sympatický fotbal, ale bohužel se jim nedařilo vyhrávat. Přitom na to kolikrát měli, ale blbé góly je sráželi k zemi.

Reagovat
ajurik

jj ani bych se nedivil kdyby se zase za rok vrátili do Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

ty sa tam nevratia.buduci rok je spet blades.barany si tam trochu odpocinu.neverim,ze sa hull udrzi.to by museli zmenit polku muzstva.s tymto tymom na to nemaju.myslim,ze kto videl zopar zapasov v sezone to musi vediet.

Reagovat
honziss

Jejich velký problém byl na postu golmana. Bywater není golman pro PL, na League Championship stačí, ale to je vše. West Ham to taky dobře věděl a ihned po postupu před pár léty jej poslali pryč. A Carroll (kterého mimochodem získal před těmi pár lety také West Ham) dle mého názoru také kvalitou neoplývá. Měli získat Wrighta z WHU, případně Sörensena aspoň.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadili na špatné koně...Caroll nikdy nebyl nějaký výborný brankář, prostě průměr...Tento faktor právě dost ovlivňoval jejich hru a psychiku...Ale takový je fotbal. Někdo to jde, někdy ne...

Reagovat
smazaný uživatel

bež se prolyskat !

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby nedopadly jako Gretna.

Reagovat
fantomas

Tak to vážně nehrozí. Majitel není nikterak zámožný, klub je tak akorát stabilizovaný. S Gretnou nelze srovnávat...

Reagovat
fantomas

Stejné jako se Stokem...zase se objevila kopa scumíku, jen čekám na baryho, svinpava a bruce, to je něco jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
honziss

Fantomasi:

Reagovat
fantomas

Děkuji, děkuji, všem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky gratuluju k povedenym clanku:-)))... kdyz uz sis spatne vybral tym kterymu fandis, tak aspon ze ty clanky mas dobry:-)))))

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ten prostřdní je na Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

ale sranda ,jedine co mi vadi ze nemaju anglicana kapitana

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale hlavni je, ze maji anglicana obrance, anglicana zaloznika a anglicana utocnika:-)))... vubec, ten kapitan je jedina vada na krase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No, a zrovna naši silnou stranku - lajnaře - nejmenuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

To FC Hlučín svého času postupoval každým rokem z I.B třídy až do druhé ligy. Což je nějakých šest postupů. Kam se hrabe Hull...

Reagovat
honziss

Fulnek taky jel pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Jakubčovice taky, přeci...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Lázně Bohdaneč z okresu až do ligy.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

fandím jim

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Daníček hmm toto meno si zapamatam

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

u nas bol taky pripad Mocenok..postupil kazdym rokom postupne z poslednej ligy az do 1.ligy..zvladli to za neakych 6-7 rokov..akurat ze tam bol vo vedeni debil..no a teraz ma byt na ich ihrisku golfovy areal

Reagovat
smazaný uživatel

League Championship není Premier League. Po euforickém začátku bude všem jasné, kde Hull patří. Pokud se udrží, budu to považovat za malý zázrak. Uvidíme, jaké posily jim výjdou.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nedopadnu ako Derby

Reagovat
ajurik

snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tomi,ake zaujimave clanky pripravujes ?

Reagovat
fantomas

Určitě bude ještě WBA, at to máme komplet. Jinak special pro tebe už je připraven a hotov životopis Iana Rushe.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Rush,Fowler,Gerrard,Carragher,Keegan

Reagovat
fantomas

Fíha, to je práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Tak aspoň se nebudeš nudit

Reagovat
fantomas

No to se neboj, že se nudim.

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Weight,Adams,Keown

Reagovat
fantomas

Weight

Reagovat
R22

na to se těšim

Reagovat
fantomas

No zázraky nečekejte...

Reagovat
smazaný uživatel

ty fandis Liverpoolu ?

Reagovat
R22

si piš, už odmaličkaj

Reagovat
smazaný uživatel

Když to tak vezmu, docela bych si zase přál, aby v český lize byla nějaká ta vesnička... Přeberu-li si to zpětně, nebylo to zase tak špatný... Co se týče nováčků PL včetně Hullu, tenhle rok by mohli překvapit. Zatím je tedy podle mě nejvíce slyšet o WBA...uvidíme, zda právě tento celek neodsune někoho dolů. Co se týče Hullu, nebojím se, že by to dopadlo jako v případě Derby - v něm naprosto a fatálně selhávala obrana...

Reagovat
honziss

A brankář Jak už jsem psal. WBA si myslím nebude mít problém se záchranou, mají kvalitní kádr už teď a pokud ještě posílí. Hull i Stoke to tak jednoduché mít nebudou, ale s posílením mají potenciál se udržet. Myslím že v tomhle směru by mohla být letos PL zajímavá

Reagovat
smazaný uživatel

V tom s tebou souhlasím...

Reagovat
fantomas

Na jaře Carrol Derby slušně držel náhodou. Bywater byl děravej a to chtěl panejo do repre.

Reagovat
honziss

No o Bywaterovi už jsem psal výše. To prostě není golman pro PL. Ještě že WHU to před těma pár sezonama věděl. A Carroll je možná držel, ale i tak je to průměrný brankář. Wright a Sörensen by byli lepší volba si myslím. I s výhledem na další sezony.

Reagovat
fantomas

No takle, o Carrollovi se ví, že to neni žádný zázrak a chyb napáchal jako máku, jenže v téhle sezoně sem od nej nevidel jediný kiks. Opravdu byl jistý, jenže pochytat všechny ty střely co na něj přes ten cedník před ním prošly, zkrátka nešlo. Je nasnadě ho obvinit, neni to však správně, za tohle mohla jen a jen obrana (teda na jaře, na podzim na tom měl svuj nezanedbatelnej podíl aj Bywater)

Reagovat
honziss

OK. Budu ti věřit, DC jsem už potom moc nesledoval. Ale i přesto si myslím že by Derby mohlo mít lepšího golmana. Carroll třeba chytal dobře ted ten půlrok, ale jeho nevyzpytatelnost by mohla jednou přijít Berany draho.

Reagovat
fantomas

Ted už je to asi fuk.

Reagovat
honziss

No tak když to říkáš Hele a nepřestupuje on někam?

Reagovat
fantomas

To asi ano, bude chtít chytat PL podle mě.

Reagovat
honziss

No tak chtít může, otázka je jestli ho někdo veme Brankářské karty jsou si myslím v hodně týmech rozdány. Ikdyž kdoví, možná se mýlím a zatouží po něm.... třeba Arsenal Ne sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal už má Palmuniu,takže tam už je o zábavu postaráno

Reagovat
fantomas

Jako by snad udělal nakou chybu.

Reagovat
fantomas

Villans se zbaví možná Sorensena, pokud se nemýlim tak něco se o tom v kuloárech šustlo, tak třeba tam (i když na to asi vážně nemá). A přinejhoršim jeden z nováčků po něm sáhne hnedle.

Reagovat
honziss

Tak ve Ville zůstává Carson ne? A mají myslím ještě Taylora jako dvojku. Navíc máš pravdu že na AV nemá a asi by jej ani nechtěli. A z nováčků možná Stoke a Hull no, to je pravda. WBA ne, ti mají Kielyho a Daňka

Reagovat
fantomas

WBA ne no. No vidiš, já na Carsona uplně zapomněl.

Reagovat
honziss

No i kdyby tam nebyl tak Carrolla stejně O'Neill chtít nebude, to by spíš nechal chytat Taylora si myslím

Reagovat
fantomas

Jjj, to asi jo, kdo by taky pohrdl odchovancem Arsenalu. Ti se jen tak nevidí.

Reagovat
honziss

No právě. Ti jsou cenění všude jen ne v Arsenalu...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

třeba na SB mě zrovna moc mepřesvědčil...takový průměr

Reagovat
fantomas

Tak na SB no.

Reagovat
smazaný uživatel

moc hezký článek a já doufám,že Hull v příští sezóně dokáže,že je v PL zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Bude legrace .

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych Hullu,aby se udržel,je to sympatickej klub,ale spíš čekám,že dopadnou o něco málo líp,než Derby.

Reagovat
honziss

Co to je o něco málo líp než Derby?

Reagovat
smazaný uživatel

ty se taky prober ..!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No, jsem na ně velmi zvědav, snad to dobře v prvním ročníku ustojí. Premiéra v Hull City v PL bude velkolepá !

Reagovat
fantomas

Doufejme, jsou mi moc sympatičtí. Jen škoda Jay-Jaye, toho sem ještě toužil vidět, jak prohání obránce v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě právě trochu zklamalo, čekal jsem, že budou chtět využít jeho bohaté zkušenosti.

Reagovat
fantomas

Bohužel s jeho 11 zápasy se nedalo asi svítit. Přece jen plat asi bral jeden z nejvyšších, ne-li nejvyšší, a když je to takový lazar, tak co pak s nim. Ale taky sem spíš počítal s tím, že si ho nechaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz kopali league2 (4liga) tak jsem si je vytahl ve football manageru... no a od ty doby za ne pravidelne hraju :).. takze jsou to mi kluci :D... budu drzet palce, ale i tak si myslim ze to na udrzeni nebude :(

Reagovat
fantomas

Reagovat
honziss

Only West Ham ve Football Manageru

Reagovat
smazaný uživatel

Wolverhampton Wanderers

Reagovat
honziss

Ten je taky dobrej, taky jsem za ně hrál Ale West Hamu se nikdo nevyrovná

Reagovat
smazaný uživatel

fandis West Hamu ? aj ja som mal sezony z Liverpoolom,West Hamom,Realom,AS Roma a teraz planujem Celtic

Reagovat
honziss

No docela jsem si je oblíbil tím že za ně hraju Jak se ti dařilo s Hammers?

Reagovat
smazaný uživatel

16 sezon 1-krat vitaz poharu UEFA,13-krat vitaz LM,a 14 krat vitaz ligy

Reagovat
honziss

Oh, počkej máš na mysli ve Football Manager nebo Czech Soccer Manager?

Reagovat
smazaný uživatel

Czech Soccer Manager to drtim footbal mamager sa mi nechce zohnat hravam iba Fifu

Reagovat
honziss

Tak Football Manager to je teprve hra V něm hraju za West Ham. A daří se mi V CSM teď válím za Baník

Reagovat
smazaný uživatel

ty si z ostravy ?

Reagovat
honziss

Ne přímo z Ostravy, ale bydlím kousek

Reagovat
smazaný uživatel

vas fanklub je spojeny s tym trnavskym

Reagovat
honziss

Jojo to je, ty jsi z Trnavy?

Reagovat
smazaný uživatel

nie z Nitry som velka konkurencia

Reagovat
honziss

Aha tak to pak chápu Ale jako nijak žhavé to s nima není, my máme sice se Spartakem družbu, ale to je tak vše. Ikdyž nevím přesně, nejsem z těch fandů, kteří jsou na každém zápasu a ví uplně vše.

Reagovat
smazaný uživatel

ok ide ja uz spat

Reagovat
honziss

a proč ? To bych ukázal spíš na GKS Katowice..

Reagovat
smazaný uživatel

nemam rad ´´fanusikov´´ spartaku hailuju a vykrikuju nepekne hesla fasisiticke

Reagovat
fantomas

Tak to nemáš rád ani Spartu, možem si podat ruce, brate!

Reagovat
smazaný uživatel

ja z ceska fandim Slavii

Reagovat
honziss

No to ujde. Lepší než Sparta

Reagovat
fantomas

Tak to si ji možem podat viacejkrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Tak to já moc ty jejich fandy neznám. Ale je mi na blití z fandů GKS Katowice Ti přijeli na zápas se Spartou jenom proto, aby mohli demolovat stadion a dělat bordel

Reagovat
smazaný uživatel

podobni su aj z trnavy ,vythrali nam sedacky !

Reagovat
honziss

No to udělali i Katowáci u nás právě Nechápu proč tu jezdili, blázni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ostuda. V kádru měli jednoho opravdového fotbalistu a toho ještě vyhodili, tak jsem na ně teda zvědavý...

Reagovat
smazaný uživatel

nefandis nahodou Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Ale ty podle počtu smajlů zřejmě ano...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že někomu se líbí tým řezníků neschopných si dvakrát za sebou přihrát, hlavně že je tam ta bojovnost...

Reagovat
fantomas

Silně pochybuju, že si je někdy viděl hrát...League Championship snad pravidelně sleduješ a hltal si celé play-off aby si toto o nich mohl řikat?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem je dvakrát, ale to u mě není fotbal. Přiznávám, že League Championship není můj šálek kávy...

Reagovat
fantomas

Hull hrál jeden z nejpohlednějších fotbalu z celé druhé ligy. Jistě, že to neni Barca, Real, Arsenal, ManU, ale z nováčků nikdo v blzké minulosti nehrál snad pohledněji. Pokud si viděl finále, tak sis musel všimnout, že jim krátké narážečky nejsou zrovna cizí. Jinak ten opravdový fotbalista odehrál za celou sezonu 11 zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak to mi ho vyHull

Reagovat
fantomas

Teď nevim, jak to brát, špageťáku.

Reagovat
smazaný uživatel

doslova určitě ne, žabožroute

Reagovat
fantomas

Ještě že tak. Žáby a špagety, to je zajímavá kombinace, až sem dostal chut na druhou večeři.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou až "těhotenský kombinace"

Reagovat
fantomas

Ale di ty, neplet sem holky.

Reagovat
smazaný uživatel

jen klid, nemám zájem rozpoutat další "off topic girls" diskuzi , navíc to tak vypadá, že další tradiční účastníci (vandertom, talkers, herbage a leggos) brouzdí "říši snů".

Reagovat
smazaný uživatel

Ol!ver ? !

Reagovat
smazaný uživatel

já brouzdil bowlingové centrum a přišel jsem asi v jednu.. to už to tu spalo bohužel..

Reagovat
smazaný uživatel

W.B.A. je nejfotbalovější tým co letos postoupil a má asi i největší šanci na záchranu...

Reagovat
fantomas

Taky sem napsal "jeden z nejpohlednějších".

Reagovat
Xavi

Přesně, mě se stačí podívat na toho chlápka vlevo a je mi jasný, že to je zase nějaký rugbysta

Reagovat
fantomas

Rugbysta.

Reagovat
smazaný uživatel

Okocha stejně toho dost neodehrál, takže ten tvůj příspěvek má hodnotu vola

Reagovat
smazaný uživatel

HULL TIGERS uvidíme snad zabojují

Reagovat
smazaný uživatel

celkem by me zajímalo ..komu se ten postup až mezy elitu teda podařil ješte rychleji než Hullu....Jinak Hull City jsem trosku ty poslední sezony sledoval..a kromete jedne záchranářske sezony v L .CHampionship...vsecha cest ...v PL...držím palce Stoke i W.B.A..jakby smet !

Reagovat
fantomas

Swansea (1977-81) a Wimbledon (1982-86). Čili oba čtyři roky.

Reagovat
honziss

Když už jsi zmínil Swansea. Jsem na ně zvědavý letos v League Championship. Řekl bych že budou hrát na předních příčkách

Reagovat
fantomas

Tak to je dost nevyzpytatelná soutěž, což nám letos ukázal už právě Hull s Bristolem, finalisti play-off, a naopak např Southampton. Jednou seš zkrátka nahoře, jednou dole. Já bych třeba řekl, že Derby skončí nekde v polovině tabulky.

Reagovat
honziss

No oni mají docela velký potenciál s tím trenérem a půlkou kádru ze Španělska Je pravda, že je to nevyzpytatelná soutěž a právě proto si myslím, že Swansea bude hrát nahoře.

Reagovat
fantomas

Je to možné.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš budu sledovat navrat Notm.Forest ..mezi ELITU !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu pevně věřím !!! Ale hned to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

taky mysliám ze to chvili potrvá ...ale verit neprestanu .!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, Notiingham Forest patří do PL i kdyby nechtěl !!!!!!!

Reagovat
fantomas

Už na něj žhavim klávesnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý ...

Reagovat
smazaný uživatel

dík ..za informaci ..jinak jestli si dobre pomatuju ..si psal ze tu o Wimbledonu nekdy neco napises...bych i pocetl ..

Reagovat
fantomas

Až postoupí do PL.

Reagovat
honziss

Tak to se s.a.f.c načeká

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo ...ted hrajou tusím 6-7..ligu ..tak si pockame ..

Reagovat
fantomas

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nebál bych se toho, taky bych si počet ...

Reagovat
fantomas

A pomužeš mi s tim. Fantomasův čas je drahej.

Reagovat
smazaný uživatel

Čas je drahý pro všechny, kdo nezajímají jen povrchně. Ale moc bych asi nepomohl, právě k tomuto tématu moc informací nemám, nejen proto mě to taky tak zajímá.

Reagovat
fantomas

Ani já nejsem buh a k pramenum se dostávám ztěžka.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ...

Reagovat
fantomas

Ale třeba někdy dostanu chut, vzpomenu si na vás a dám se do toho. Vyčkej času, jako husa klasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Předem blahoželám.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak srovnavaní s Derby ..Je uz trochu trapne !!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemma rad Hul cityl.Radsi bych videl misto techto pdoobnych tymu(Wigan, Reading),klasicke Sheffieldske derby.Nebo tymy jako Nottingham,Leeds, Huddersfield,Preston apod.Proste mam radsi tradicni tymy nez tyhle tymy bez minulych uspechu.Takze je mi lito ae doufam ze sestoupi

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas ale Hull to celkem preju

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek,zajímavej Snad se Hull udrží a nebude cestovat mezi 1. a 2. ligou jako dříve 2. a 3.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze se udrzi

Reagovat
smazaný uživatel

výborný článek fantomasi......mám s ním ale takový osobní problém.....vzal jsi mi tím svým fakt dobrým článkem chuť a motivaci napsat něco podobného na náš web Tottenhamu v rámci představení našich soupeřů..... .....a tak jsem se na psaní "welcome" článku zrovna a Hullu těšil.... .....doufám, že o Stoke už nic psát nebudeš, bo na ty jsem hodně motivovaný - mám totiž nějaké info hned z první ruky, prostě Delilah Forever! Forever!....

Reagovat
fantomas

Stoke už je napsaný a vydaný dost dlouho. Ale samozřejmě se chystám ještě na WBA, takže předem: .

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že jsem ten článek o Potters nezachytil, bo na tu Delilah bandu se fakt celkově hodně těším, dokonce uvažuju, že si na ně i zajedu na výjezd ....

Reagovat
fantomas

Ty brdo...Až tak odhodlanej seš jo? Tak to ho radši nečti no.

Reagovat
smazaný uživatel

když už na výjezd mimo London, tak ať to stojí za to.....což je s tou jejich šílenou Delilah bandou zaručený zážitek....

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

když už na výjezd mimo London, tak ať to stojí za to.....což je s tou jejich šílenou Delilah bandou zaručený zážitek....

Reagovat
smazaný uživatel

když už na výjezd mimo London, tak ať to stojí za to.....což je s tou jejich šílenou Delilah bandou zaručený zážitek....

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si tohohle článku všiml až dnes, zírám, koukám, čumím jak bagr do myší díry, do čeho se to autor pustil. Já doteď znal Hull jen jako kolonku v tabulce, sice na špici, ale přesto jen kolonku. Jistě, nejsem odborník na Anglii, přesto myslím, že shromáždit tyhle informace musel být obrovský výkon. Určitě budu Hull po očku sledovat v nové sezoně, když už o nich něco vím a autorovi článku skládám hlubokou poklonu. Bravo, alegre. Teda vlastně fantomasi. Informační hodnota je přinejmenším srovnatelná s mým oblíbeným honduraským fejetonistou, kdo to má ksakru poznat hned z první. Poklona, pane Daníček, začíná z tebe být opravdu dobrý redaktor, jen doufám, že ti nebudu muset začít vykat, jak se u celebrit sluší. Ale vážně, povedlo se ti to.

Reagovat
fantomas

Jej, děkuji, tolik komplimentu. Přesto je srovnání s Alegrem mimo mísu, tomu ještě nesahám ani po kotníky, mám se od něj ještě co učit. Ale díky, díky, Muzi.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak než druhé derby se to nedá nazvat

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ted sou 13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele