Že nás tipují do středu tabulky? Snad to bude motivace, říkal Kozel

08.02., 20:44
Aktuality
Luboš Kozel (© FC Slovan Liberec)

Trenér Luboš Kozel věří, že pro hráče Liberce budou v jarní části prvoligové sezony motivací navíc prognózy odborníků, kteří je tipují mimo elitní šestku. Severočeši přes zimní pauzu téměř nezměnili kádr, jejich kouče ale mrzí, že se zatím Slovanu nepovedlo přivést náhradu za klíčového záložníka Lukáše Červa. Kozel to řekl na dnešním setkání s novináři.

Slovan po podzimu figuruje v tabulce na osmé pozici a na pátou Olomouc ztrácí tři a na šestou Ostravu dva body. "Kdybychom zvládli poslední (podzimní) kolo v Pardubicích, mohlo to být o trošku lepší. Ale pořád je to tak, že pokud bychom zvládli v sobotu (jarní) premiéru s Olomoucí, tak bychom ji bodově dotáhli, i když má o zápas méně. A mohli bychom se tam někde motat," uvedl Kozel.

"Slyšel jsem plno prognóz, že všichni experti a odborníci tipují první šestku bez nás. Protože vidí, že k nějakému doplnění a posílení týmu nedošlo. Takže nás tipují zase někde do středu tabulky. Doufám, že to pro nás bude motivace. Věřím, že se mužstvo stmelí a že i v tomhle složení, pokud budeme zdraví, budeme konkurenceschopní," doplnil dvaapadesátiletý trenér.

Liberecký tým tentokrát v zimě potkalo jen minimum změn, Severočeši ale přišli o záložníka Červa, který přes pražskou Slavii přestoupil do Plzně. Jedinou posilou zatím je slovenský útočník Lukáš Letenay, jenž se ale zranil.

"Na jednu stranu je dobře, že nedošlo k nějaké velké obměně. Odešel opravdu jen Lukáš Červ, jinak mužstvo zůstalo pohromadě. Na druhou stranu negativní je, že se nám zatím nepodařilo přivést náhradu za něj. Takže ani k nějakému doplnění nedošlo a o posilování není moc řeč," poznamenal Kozel.

Je nicméně možné, že Slovan ještě nějakého záložníka přivede. "Ještě není konec přestupního okna. Ale samozřejmě každý trenér je rád, pokud je mužstvo pohromadě delší dobu. Tím, že ten eventuálně nový hráč s námi nic neabsolvoval, jsou potom ty možnosti na nějaké vyzkoušení a zabudování do týmu daleko těžší. S postupujícím časem jsou i možnosti získat někoho kvalitního nebo vytypovaného nižší," podotkl Kozel.

Sám je zvědavý, jak si mužstvo bez posil a po odchodu Červa v boji o elitní šestku, znamenající účast v nadstavbové skupině o titul, povede. Většinu v severočeském klubu postupně přebírá nový majitel podnikatel Ondřej Kania, který získá od dosavadního vlastníka Ludvíka Karla 75 procent akcií.

"Bavili jsme se v lednu (s vedením) o tom, jestli cíl bude šestka. I na základě toho, jak se povede mužstvo poskládat na jarní sezonu. Zatím k žádným velkým změnám nedošlo, spíš jsme oslabeni o Červa. Z toho pohledu nevím, jestli je to (umístění v šestce) úplně reálné. Ale už mnohokrát se stalo, že mužstvo, které třeba nemuselo mít takové ambice, překvapilo. Kolikrát rozhodují jiné věci než nové posily," přemítal Kozel.

Červa by měl na pozici ve středu zálohy nahradit teprve devatenáctiletý Ukrajinec Ivan Varfolomejev. "Byl i na tuhle roli připravovaný. Pořád je to mladý hráč, který si tu šanci zaslouží. Ale v momentě, kdy on z jakéhokoliv důvodu nebude, jiná další náhrada prostě není. Kádr není tak široký," řekl Kozel.

"Myslím, že herně to Ivan může zvládnout, i když nemáme lehký start. Spíš nám budou chybět lídrovské schopnosti Lukáše. Chtěli jsme přivést takový typ hráče, třeba i na jiný post, ale bohužel zatím nepřišel nikdo," doplnil liberecký trenér.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robbie

Tipují nás na titul, říká Beran :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele