Zítra zasedne výkonný výbor FAČR, bude se řešit budoucnost Šilhavého

16.10.2023, 13:42
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR bude jednat o reprezentačním trenérovi Jaroslavu Šilhavém na mimořádném zasedání v úterý 17. října. FAČR o tom informovala v tiskové zprávě.

Výkonný výbor v čele s předsedou FAČR Petrem Fouskem svolal mimořádnou schůzi už v pátek po porážce 0:3 v Albánii, po které si český výběr zkomplikoval postup na Euro v příštím roce. Dnes asociace upřesnila termín.

"Výkonný výbor se nemohl sejít hned v Albánii, protože výjezdu na utkání se účastnila pouze polovina jeho členů. Zásadní otázky tohoto typu projednává výkonný výbor vždy pouze prezenčně, a proto bylo úterý 17. října nejdřívějším možným termínem jednání," stojí v tiskové zprávě.

Na jednání jsou vedle Šilhavého přizváni rovněž technický ředitel FAČR Erich Brabec a předseda Sportovní rady FAČR Vladimír Šmicer. "Vedení FAČR bylo ve shodě s technickým ředitelem Brabcem a předsedou Sportovní rady Šmicerem, že velmi krátký interval mezi čtvrtečním venkovním utkáním v Albánii a nedělním domácím zápasem proti Faerským ostrovům vylučuje zásahy do přípravy mužstva a naopak vyžaduje maximální koncentraci na nadcházející duel," uvedla FAČR.

Výkonný výbor v průběhu kvalifikace opakovaně vyjádřil Šilhavému důvěru. Trenér se dostal pod tlak po zářijové domácí remíze s Albánií a následně čtvrteční porážce na hřišti téhož soupeře. V neděli Češi zdolali v Plzni 1:0 outsidera skupiny E Faerské ostrovy a i díky překvapivému zaváhání Polska s Moldavskem (1:1) mají blízko k jedné ze dvou postupových příček.

Jednašedesátiletý kouč nechtěl na tiskové konferenci po nedělní výhře svou pozici příliš řešit. "Situace není příjemná, ale nechtěl bych vůbec polemizovat a hazardovat s pozicí, kterou teď zastávám. Je to nejvíc, co v českém fotbale jde," uvedl Šilhavý. "V momentě, kdy výkonný výbor rozhodne, že odcházím, tak prostě odejdu. Jestli výkonný výbor usoudí, že už prostě mužstvu nemám co dát, a rozhodne, že už nebudu pokračovat, jsem na to připraven," doplnil.

Česká reprezentace má na druhém místě skupiny E o dva body méně než vedoucí Albánie a o bod více než třetí Polsko, oproti kterému má zápas k dobru. Národní tým zakončí kvalifikaci v listopadu zápasy v Polsku a doma se čtvrtým Moldavskem.

Autor: ČTK

Komentáře (436)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Koho místo něho ale?

Reagovat
mistr129

Zahraniční, jinak nic nedává smysl. Tzn jestli nic nemají připraveného, at to hlavně nechají

Reagovat
Acrocephalus

trpiš, ale ten by to z několika dobrých důvodů nevzal

Reagovat
VP85

Z jakých?

Reagovat
vceradnesazitra

Neumí anglicky

Reagovat
Salfovic

Reagovat
JohnnyBravo

Reagovat
VP85

A Franco umí?

Ve Slavii má cizince, v nároďáku ne.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
VP85

?

Reagovat
Dron

Reagovat
Pablos

Reagovat
Pablos

*

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pablos

Reagovat
Euphael

Reagovat
Cotton

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
tofupust

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
OTASi

Reagovat
Axelrose

To by asi nemělo význam, když by musel zároveň trénovat i SKS, jak řekl Tvrdík.

Já bych ho tam nechal, teď to bude stejně hlavně o hráčích.

Šance žije a nejsem si jistý, že to nový trenér, navíc kdyby byl neznalý prostředí, vytrhne.

Jedině Franz s tatarakem, to by na dva zápasy šlo.

Reagovat
Vinci

Trpis by dával smysl jen pokud by skončil u Číňanů

Reagovat
Nodi

Trpišovský k nároďáku nepůjde dalších 20 let nebo míň prostě na konci kariéry, stejně jako Svědík který odmítl Plzeň protože by tam neměl kompletní pravomoce. To a další jsou koncepční trenéři co dlouhodobě budují a rozvíjejí tým. Naroďák je prostě turnajový tým kde je třeba krátkodobě namotivovat hráče a udržet je v laufu a pohodě, však ty kluci se vidí kolikrát 4x do roka na týden, tam prostě nejde nic moc je naučit. Podle mě stavu nároďáku nepomáhá že po každém zápase se týden řeší koho odvolat a kdo nemá v tom týmu co dělat. Další věc porovnejte např atmosféru v Albánii a atmosféru u nás s Albánií, jako sorry ale proč se maj ty kluci snažit když si přečtou každou chvíli jaká to je banda kokotů a že tam nikdo nemá bejt a domácí fanoušky přeřve hlouček hostů. Máme u repre historicky druhého nejúspěšnějšího trenéra historie kde ten první měl k dispozici držitele zlatého míče a kádr plný hvězd kde hráči hráli pravidelně v top klubech světa. Dneska nemáme jediného takového hráče, co máme nejlíp tak hráče v třetím sledu a chceme samozřejmě to Euro vyhrát to dává smysl jak jet v Octavii RS formule a vyhazovat řidiče protože nevyhrál.

Reagovat
Largo

Reagovat
Greny

Kohokoli jinýho, teď je ta situace taková, že změna musí přijít

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Pokud jsou tim mysleny nejen nasledujici zapasy, ale i pripadne EURO a po nem, tak za me Svedik. Neni spjat s prazskymi S, se Slovackem ma dlouhodobe vysledky, navic mi prijde, ze se dokaze oprostit od ruznejch vlivu. Jedinou prekazkou je, ze je ted pod smlouvou.

Hlavne ne nejaky preslapovani na miste typu Bilek, kterej by vyhorel jeste driv nez Silhavy.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Nodi

A druhou překážkou je že to dělat nechce, ale jinak je to nápad dobrej ;)

Reagovat
Beči

U nás jedině Svědík nebo Trpišák.

Reagovat
Mirek na tenisu

Svědik by jim zvedl mandle! Mám ale obavu, že on je rapl. A trenér repre by měl být taky psycholog a to on určitě není.

Reagovat
Beči

No právě, někoho takového bychom tam potřebovali.

Reagovat
zorz767

Pust si Svědíke v předminulé Lize naruby. Povahou rapl to je, ale v poslední době se hodně vyklidnil.

Reagovat
Nodi

Ale ani jeden to dělat nechce proboha, to stejně tak můžete navrhovat Krtečka nebo Mourinha.

Reagovat
Beči

Já vím jen to, že Trpišák řekl, že nechce sedět na dvou židlích najednou. U Svědíka nevím, že by se vůbec nějak vyjádřil. Ale jestli máš lepší info, tak sem s ním.

Reagovat
Nodi

Však se Šilhavka odvolává prakticky od Eura, posledně to měl už nahnutý hodně a zjišťovali koho za něj a zjistili že o to skoro nikdo nestojí, to už si nikdo nepamatuje jak se řešilo proč už není repre nejvíc, proč ukončují hráči typu Dočkal a tuším Kadeř kariéru a proč nechce libovolný trenér k repre?

Reagovat
Y.Cabaye

Nevěřím že na poslední zápas s Moldavskem není žádná varianta.. a mezitím máš dost času najít ideální řešení. Teď jde hlavně o to, aby se s touhle nechutnou náladou a rozpoložením jak repre, tak fanoušků, něco udělalo.

Reagovat
Y.Cabaye

*na poslední dva zápasy s Polskem a Moldavskem

Reagovat
Beči

Tak pokud porazíme Moldavsko, může nám být zápas s Polskem už ukradený.

Reagovat
Salfovic

Výprask v Polsku nám hodně zvedne náladu a sebevědomí.

Reagovat
Puskas

Ani ne, už je to tradice - "Proti Moldavsku chceme napravit prohru a ukázat, že fotbal umíme."

Reagovat
Beči

Výprask nečekám, Spíš upachtěnou plichtu, oni jsou na tom ještě hůř, než my.

Reagovat
Salfovic

Jestli budou mít Lewu, tak nám moc nevěřím.

Reagovat
Fakt

Jestli někdo na svazu byť jenom zmíní jména jako Hašek, Bílek nebo Suchoparek, měl by automaticky následovat trest v podobě 99 ran bičem.

Reagovat
kovi610

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
anarchochuligan

Trenér ze zahraničí? To by nešlo. Jednak "A" mužstvo repre ovládají moneyžeři fotbalistů už dávno se nestaví hráči mající formu ale hráči, kteří se potřebují z peněžit. Takže tam dají zase někoho z české karp ligy, který bude oddaně poslouchat slovo moneyžerů a stavět hráče, kteří jsou bez formy, sedí na lavičkách klubů druhé a třetí úrovně a doufam, že mu taky něco kápne.

Reagovat
Beči

Svědík je cesta.

Reagovat
VP85

Mohlo by to znamenat terno.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho z těch současných hráčů je potřeba zpeněžit?

Reagovat
anarchochuligan

Všechny dokud mají jestě vubec nějakou cenu ...

Reagovat
Moshe Dajan

Provoda

Reagovat
Nodi

A když budou točit co repre sraz jinou 11 tak jak to bude vypadat? Chápeš že ty hráči když se vidí poprvé v životě tak to chce aby se nějak sehráli? Nehledě na to že můžou bejt poskládaný z 5 lig. Každej rok se řeší na klubové úrovni že když přijde trenér tak to musí být před letní přípravou aby měl čas s týmem, ve Slavii, Man City a všude možně hráči první rok dost často hrají málo aby si zvykli na tým, ale my můžem každej turnust postavit 11 borců co maj zrovna formu a bude to šlapat jak hodinky 5 head, clap

Reagovat
zorz767

Když bude hráčů v kádru třeba 30, tak by neměli mít problém. Dnešní profesionálové musí znát základní herní systémy a jak v nich hrát na svých postech. V ideálním případě by tak opravdu mělo být jedno, jestli nastoupí pokaždé jiná 11, pár tréninků by jim mělo stačit.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Nodi

To je pravda akorát že vůbec, je asi tak 10000 taktik takže je to blbost cos napsal, navíc těch 30 hráčů možná i víc se tam už za rok 2023 protočilo.

Reagovat
ACSeRw!n

no tak Suchoparek trenuje U21, takze je asi logicky, ze to jmeno zazni, kdyz uz ho tam nejaky jelito angazovalo

Reagovat
Greny

Ten zítra prohraje s Dánskem a budou rovnou řešit i jeho

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo vydře plichtu 0:0 a Fousek ho za ten úspěch povýší k áčku.

Reagovat
naheCZ

Jen doufám, že už někoho napadne vyškrtnout ze smlouvy automatické prodloužení na nový cyklus v případě postupu na šampionát, aby případně další takovej Suchopárek neměl smlouvu jistou i přes uhaluzenej postup...

Reagovat
GabrielBatistuta

To nemají, ne? Smlouva se, myslím, dává na kvaldu s automatickým prodloužením na závěrečný turnaj v případě postupu.

Reagovat
naheCZ

Suchopárkovi se právě postupem na EURO prodloužila i na další cyklus. A nebo to nebyla automatika a jen to ti idioti prodloužili sami od sebe?

Reagovat
GabrielBatistuta

Myslím, že B je správně.

Reagovat
Puskas

jo, bude volný pro áčko

Reagovat
Selänne

Reagovat
naheCZ

Reagovat
VP85

Suchopárek by byl náraz do zdi. Bílek, Hašek také ne.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Selänne

Reagovat
Man__United

Pokud skončí tak to stejně dostane Holoubek aby svaz ušetřil tak si pomůžou z vlastních zdrojů..

Reagovat
GabrielBatistuta

To by mi nevadilo.

Reagovat
Gedofrey

Na ty dva zápasy bych ho viděl radši než Haška/Bílka. A na Euro snad už Svědík/zahraničí.

Reagovat
kovi610

on ještě nějakou má jo?

Reagovat
ACSeRw!n

mam tusaka, ze to spis ustoji nechaj ho i na Euro a vyhodej ho az pak

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Fousek si uz ted urcite libuje, ze nebude muset realizak vyhodit a usetri tim tech sest mega na odstupnym.

Reagovat
Salfovic

S ním žádné Euro nebude.

Reagovat
anarchochuligan

Ono s tím jedním bodem ze skupiny a 3-4 místem jim nic jiného nezbude :D

Reagovat
Pablos

Takže buď postup nebo těsně uniknutej… to se obhájí levou zadní

Reagovat
doshcz

Reagovat
GabrielBatistuta

Faery jsme vyklepli, dal bych mu prostor

Reagovat
utatis

Já teda viděl jen posledních 25 minut, první poločas byl prý lepší. Ale v těch posledních 25 minutách jsem viděl jedno velké utrpení, jak kdyby nevěděli, komu nahrát, dostat balón za půlku, tři úspěšné přihrávky po sobě, všechno byl problém. A to ani nehrál Král. Tím chci říct, že pod slovem "klepec" si představuju fakt něco jinýho a že Šilhavýmu nevěřím.

Reagovat
Beči

Je ti jasné, že autor to myslel ironicky?

Reagovat
GabrielBatistuta

Jedu, jedu, jedu!!!

Reagovat
tofupust

Reagovat
Nodi

To že si někdo nedá 3 úspěšné přihrávky není zrovna práce trenéra, stejně jako že třeba nezpracuje.

Statistiky ze zápasu:

XG 2,4/0,20

Držení míče 65%/35%

střeli 29/5

střeli na branku 7/1

přihrávky 601/251

úspěšné přihrávky 501/157

to mi přijde jako dost jednoznačné, pokud by byla kvalita v zakončení tak je výsledek 4:0, kvalitu zakončení opět trenér repre neovlivní.

Reagovat
Beči

Myslím, že důvěru dostane, tady není o čem. Dokázal tým stmelit a dominantním způsobem porazit těžkého soupeře a to se cení. Já bych mu prodloužil smlouvu na neurčito

Reagovat
GabrielBatistuta

Na neurčito bez výpovědní lhůty a druhý den vyrazit

Reagovat
Salfovic

Pane Tvrdíku, dokažte svá slova, že vám jde v první řadě o dobro českého fotbalu, a uvolněte do reprezentace na plný úvazek Jindřicha Trpišovského.

Reagovat
ACSeRw!n

dle webu infotbal.cz to Trpis uz odmitl, ale nevim jak moc se tomu webu da verit

Reagovat
Salfovic

Ale to šlo o ten vedlejšák.

Reagovat
Man__United

Mádl včera psal ještě během zápasu že to Trpišovsky odmítl

Reagovat
smazaný uživatel

Pro dobro českého fotbalu je daleko lepší, když nej trenéři zůstanou v klubech.

Reagovat
oddy

Reagovat
Cotton

zvlášť trenéři jako JT, kteří musí s hráči pracovat dennodenně

Reagovat
Largo

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

V nedávným podcastu bez frází říkal, že to není pro něj.

Reagovat
anarchochuligan

Proč vůbec držet národní tým ve fotbale, to můžstvo nemá na tom aby vyhrálo MS či ME. To je jako házet daně do kanálu.

Reagovat
Beči

Viď, nechal bych nároďáky jen TOP 10 zemí a zbytek rozpustit.

Reagovat
Salfovic

Já bych nechal jen šampionáty.

Reagovat
Cotton

Náhodou MS se všema 200 zeměma nebo kolika by bylo zajímavý.

Reagovat
Greny

Tak si to shrneme :

neprůchozí Trpis, Koubek, Priske - drazí, nebudou mít zájem, kluby je nepustí.

Dále tak bude škatulka trenérů : Hašek, Bílek - volní a u repre byli ovšem veřejnost a novináři je moc nemusí

Zahraniční kouč takhle na rychlo neprojde, plus Fousek nato vůbec nemyslí.

Kdo zbývá ?

Svědík - asi ideální kandidát pro všechny otázka je kolik by chtělo Slovacko.

Dal mě napadá už jen Jílek že Sigmy, ale ten si myslím že by teď nešel když není jistý postup.

Kováč má čas

A smozřejmě Suchopárek, Holoubek (jsou už na výplatní listině svazu)

Klidně přidejte jména. Já bych měl ještě jeden trumf kdo by se tam za mě hodil, ale takhle na svazu vůbec nebudou uvažovat a veřejnost by to taky nevzala

Reagovat
Fakt

Jarošíka si strč za klobouk.

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Greny

Tak ten mě nenapadl, mě napadlo jméno Jiří Saňák sice nikdy nebyl hlavní trenér ale jako asistent už byl u hodně zajímavých trenérů a i v zajímavých klubech, i u mládežnické repre a on je dost uznávanej

Reagovat
Salfovic

Teď Šilhavého neodvolají, to je úplně jasné.

A nechápu tu skupinu neprůchozí, co to je za blbost? To už si nepamatujete, jaké hony se tehdy pořádali na Vrbu, ve smyslu, že je to jedinej možnej zachánce a nemá tedy na výběr. Proč se něco podobného neděje u Trpiše? Asi má Tvrdík ty mrdky mediální dobře pořešené.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Protoze tehdy to mel domlouvat Pelta, kterej je trochu jina vaha (haha) nez Fousek. Zaroven Trpis ma nadstandardni smlouvu ve Slavii a uplne nevypada, ze by praci ve Slavii chtel obetovat kvuli repre. A mimochodem, zrovna Tvrdik prisel s tim, ze by mohl Trpis bejt po nejakou trenerem repre i Slavie, akorat Trpis ted mel prijit s tim, ze nechce byt na dvou zidlich.

Reagovat
Salfovic

Vrba tak taky vypadal, ale nakonec tomu tlaku podlehl. Ale tady ten tlak vůbec není, zajímavé.

Reagovat
Nodi

A jak pod ním ta repre hrála skvěle co.

Reagovat
Papra

ted nevím jestli to myslíš ironicky, protože oproti tomu co bylo před a po něm opravdu hrála...

Reagovat
Nodi

Nikdy nezapomenu na jeho zápas 2016 s Španělskem a prohru 0:1 kdy zaparkoval takovej autobus na vápně že nás ostřelovali jak Berlínskou zeď a pak prohlásili že to mohla bejt remíza nebo možná i výhra, jaká to je škoda. Na fotbal se tam nedalo dívat, pokud ostatní bylo skvělé tak se omlouvám, ale tohle byl takovej hnus že se mi to nesmazatelně vrylo do paměti. To Šilhavka nás zas donutil hrát otevřeně i s Anglií a spol. Mnohonásobně radši uvidim radši hezkej fotbal a prohru než takové betony a hnus s výhrou.

Reagovat
Papra

no zápas se španělskem a celkově euro se mu nepovedlo, ale nelze opomíjet ten zbylej cca rok a půl, kdy to byl asi nejlepší fotbal za psolední léta...

Reagovat
Salfovic

V kvaldě velmi dobře.

Reagovat
Nodi

Na Euru 0-1-2 takže dost slabé a taky konec a nechválil se, kterej trenér byl branej jako dobrej u repre, prakticky nikdo za poslední roky.

Reagovat
Selänne

Protože Trpiš už repre několikrát odmítl, tak proč ho tam tlačit na sílu? Nehledě na fakt, že repre krmí výhradně právě on. To bychom byli sami proti sobě.

Reagovat
Nodi

Reagovat
Nodi

Co na tom nechápeš, psát furt do kola stejná nesmyslná jména která to prostě dělat nechtějí to zas nechápu já. Kterou repre z třetího sledu trénujou top trenéři? Proboha je prostě rozdíl mezi repre a klubovým fotbalem, co by tam jako Trpiš který si zakládá na velké přípravě a rozvoji asi dělal??? Však tam má minimum času na tyhle věci. Začni už myslet proboha a přiznej si že on to v dohledné době prostě dělat nechce jako spousta dalších.

Reagovat
anarchochuligan

Hlavně to chce nějaké pořádné fotbalisty ze zahraničí, dát jim občanství /třeba ti co se nedostanou do základních sestav svých zemí/ a postavit konkurence schopné mužstvo. Koukat na někoho, kdo si neumí přihrát na 5 metrů je hrozný, to vidím každý týden v I.B třídě

Reagovat
Man__United

Svědík má klauzuli na 10 milionů, takže pro FAČR taky neprůchodné, navíc on mě přijde že je jak Trpišovsky, chce být každý den s hráči a dělat v klubu

Reagovat
Beči

Jak mi to ale bylo minule řečeno a uznávám, že je to pravda, tak úplně každý trenér chce být ideální každý den s hráči.

Reagovat
georgeo

Svědík má prý kolem 10 mil CZK (400k Euro), výstupní klauzuli. Když k tomu připočteš odstupné 6 míčů pro Franka, byl to by to poměrně drahý špás. Ale zase na druhou stranu je ve hře Euro, kde jsou za kvalifikaci úplně jiné částky, a třeba by Slovácko dalo "slevu".

Reagovat
Uwe háže buly

Mohla by jim repre pustit na oplátku Holoubka a místo 10 mega jim dát míň.

Reagovat
chytrejkluk

Petr Rada

Reagovat
fabec1222

Jílek by se rozsypal po prvním prohraném zápase, stejně jako ve Spartě.

Za mě prostě jediná cesta zahraniční trenér, kterej si do toho nenechá srát. Ideálně v aspoň nějaké průměrné míře bývalý hráč. Jméno mě žádné nenapadá

Reagovat
Salfovic

Jaká je podle tebe šance, že ti kreténi na svazu vyberou vhodného zahraničního trenéra? Podle mě se limitně blíží 0.

Reagovat
fabec1222

Je nulová, jelikož lidi ze svazu by napadlo tolik jmen, co mě.

Podle mě to maj reálně domluvené s Haškem, že je připravenej v záloze za Jardu.

Reagovat
krisa

Reagovat
kilobyte

Tak oni by beztak přivedli jen cizince, který už působil v české lize. Takže Ital a nebo Nizozemec.

Reagovat
Greny

Nech být, třeba Tě překvapí a vytáhnou toho Portugalce ze Znojma

Reagovat
Firkraag

Houllier prý psal...

Reagovat
Beči

Strama je cesta

Reagovat
Riquete s čupřinou

Jílek není materiál pro repre trenéra. Ten potřebuje mít za sebou nějakou ku.vu jako je Minář a né hodnýho strejdu Fouska.

Maximálně by mohl být třeba asistent.

Reagovat
Mirek na tenisu

Kováč. Proč má čas?

Reagovat
Mirek na tenisu

Kováč má čas? Proč? Český fotbal čas nemá!

Reagovat
Nodi

Odpověď je že Svědík to dělat nechce. S pozdravem Slovácko

Reagovat
Kaspar

Z tech starsich bych si dokazal predstavit Kotala, nez se upsal Hradci a Svedika. Z tech mladsich Holoubka. Jinak zahranici.

Reagovat
zorz767

Co dokázal Holoubek, že ho chce tolik lidí? Za mě jednoznačně Svědík.

Reagovat
Salfovic

Je ,,mladej a progresivní´´ a to spoustě lidem stačí

Reagovat
Kaspar

To sem nerekl, to si cpi tem co tu sracku porad pouzivaj Me je sympaticky svym trenovanim, trenuje mladsi repre, tak proc by nemohl jit vys......furt ho tam uvidim radsi nez nejaky dalsi cesky zajety jmeno jako kdyz to predtim dostal Rada. Nebo ted jak se mluvi Haskovi ktery v poradnym fotbale uz vecnost neni a to jeho videni fotbalu jakoze Karabec by se mohl rozvijet v Emiratech, to fakt ne a nebo jak uz zase zacina to sentimentalni vzpominani na Bilka, uz asi kazdy zapomel jak ten fotbal pod nim vypadal

A z ceskych jmen z ligy tu mas Trpise, ktery o to nema zajem a Svedika ktery je smluvne vazany v klubu, tak proc to nevzit z gruntu konecne a do toho mi vychazi Holoubek, sice o kategorii nad nim je Suchoparek, ale to snad nikoho soudnyho nemuze napadnout

Reagovat
kilobyte

Takže místo starého, zkušeného kouče, za kterým stojí hráči (aspoň z vyjádření některých to tak zní), tak hodíš mladého a nezkušeného, který by po hráčích mohl chtít něco, co se jim nebude líbit.

Možná se pletu a podle mě by to mohlo skončit nějakou vzpourou.

Reagovat
Kaspar

Aspon by se procistil vzduch. Tohle evidentne uz nefunguje, tak proc do toho neriznout, jediny komu to vyhovuje, jsou hraci, kteri tam takhle maji klidek a pohodu.

Reagovat
Kaspar

Silhavy s tim tymem odvedl kazdopadne skvelou praci, po Jarolimovi ten tym srovnal a slo to, ale uz je videt, ze je to vycerpany a chce to zmenu.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
tofupust

Holoubek bude fotbalovy Pesan.

Reagovat
Rudy

Jaka vzpoura? Pokud nekdo nehodla/nema inteligenci dodrzovat, co se po nem chce. Jeho pozvanka logicky byla posledni. Pokud by byl zahranicni trener, nebude to jinak.

Reagovat
kilobyte

Tak ale tam jde o autoritu trenéra. A tu zatím Holoubek mít nebude. Podle mě nemá za sebou takové výsledky a zkušenosti, aby si prosadil svoje. Už ve Spartě s tím měl problém. Pokud by s ním hráči nesouhlasili, což není zase tak výjimečné (akorát proti zkušenému kouči se málokdy hráči postaví), tak by měl podle mě problém to ukočírovat.

Reagovat
tofupust

Reagovat
Rudy

co ti nasi kopaci dokazali? Uz davno tam nehraje majitel GB Nedved, vitezove LM Baros se Smicrem a dalsi byvale persony. Ta parta "hvezd" ma problem zpracovat a kloudne prihrat balon. Autorita, tohle at si zkousi ve svych klubech.

Reagovat
kilobyte

Tak Holoubkův největší úspěch je, že vedl půl roku Spartu. A tam to právě nezvládnul ukočírovat.

Reagovat
zorz767

Obecně souhlas. Nicméně trenér repre by měl mít za sebou nějakou práci. Autorita možná není to pravý slovo, nicméně Holoubka beru pořád jako kinder managera, kterej má víc chytrejch řečí než výsledků. Něco jako Pešán v hokeji a to byla echt tragédie. Nejdřív ať něco v mužském fotbale ukáže. Ani ty mládežníky nejde počítat. Teď bych o něm vůbec neuvažoval.

Reagovat
Rudy

Jj jasne, uplne to vidim. Co nam tady nejakej FM cucak bude vykladat jak se hraje fotbal. Na to MI jsme odbornici! Tahani kacera a podobne voloviny. Co bych dal za Nagelsmanna misto Inzaghiho.

Reagovat
Kiss Me Polka!

I tak měl Pešan za sebou asi tak 1000x víc výsledků než holoubek...

Reagovat
VP85

Starších... Svědíka? 49 snad není na trenéra moc. Kotal má 71.

Pod Svědíkem by byl řád, to je to, co by asi byla potřeba. Organizace hry, nechtít si do toho od kohokoliv kecat.

Když ne Trpišovský, tak Svědík.

Reagovat
Hlahart

Tím spíš, když holoubkovi je taky přes 40

Reagovat
Beči

Svědík je starší? Však je mu teprve 49

Reagovat
Salfovic

Což znamená, že už je minimálně čtyři roky starý a zaseknutý.

Reagovat
zorz767

Nejvíc mě baví, jak hráči šli "bojovat za trenéra" a nakonec uváleli 1-0 po penaltě. To asi mluví samo za sebe.

Reagovat
anarchochuligan

Oni bhují za své moneyžery nikdy za trenéra, trenér se o ně nestará.

Reagovat
10adam

moneyžer, co je to kurva za slovo?

Reagovat
anarchochuligan

Money=peníze, manažer, člověk, který zastupuje zájmy fotbalistů = moneyžer

Reagovat
10adam

Já to pochopil, jen mi to přijde divné...

Reagovat
Beči

Bhují své moneyžery? Co to je za podivnou směsici jazyků?

Reagovat
Freedo

Takhle mluví Igoři v Zeměploše, bháne.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
VP85

Reagovat
r.mrazik

na druhou stranu jim nejak vycitat,ze by se nesnazili...hm

Reagovat
Explicitni_Euler

Fantomasi, stihneš ještě do zítřka článek?

Reagovat
tofupust

Reagovat
georgeo

Zřejmě se rozhodnutí nedočkáme. Frankovi zachránili zadek Poláci, a tak naše agónie potrvá do příštího srazu.

Reagovat
Salfovic

Určitě.

Reagovat
doshcz

do konce eura, tam bude postup ze skupiny coz bude uspech a Silhavy dostane jeste lepsi smlouvu

Reagovat
bartes

Můj tip je, že teď zůstane, protože má reálnou šanci se dostat na Euro. Pokud se nedostane, bude nahrazen, pokud se dostane, tak mu prodlouží smlouvu o další cyklus. Jestli se tam dostane, je tak 50/50, protože musíme porazit Moldavsko a ten výkon proti Faerům nemusí stačit.

Reagovat
pobody's nerfect

Což je vrcholný alibismus. S takovou hrou ať zůstanou doma. Tři vyprasky a s ostudou domů není vůbec potřeba. To už je lepší pořádná facka a postup Moldavska po zasloužené výhře.

Reagovat
bartes

souhlasím, že je to vrcholný alibismus. Takto si myslím zareaguje svaz. Pak je na Šilhavém, jestli ten tlak ustojí a sám neodejde. Tam je ještě šance. Dál bych vůbec nespekuloval a nechám tomu volný průběh. Já jsem s naší repre v podstatě spokojený, protože se proti ní skvěle sází. Měl jsem výhru Albánie, teď jsem měl zase under 2,5 gólů, vše kurzy kolem 3. A když teď přijde někdo nový, tak mi v tom udělá bordel

Reagovat
pobody's nerfect

Pokud zůstane, půjdeš v posledním zápase do Moldavska?

Reagovat
bartes

nejprve je zápas s Polákama, který vidím na jasnou 1. Pak se ta tabulka komplet zamotá, zvlášť když Moldavsko porazí Albánii a ČR-Moldavsko bych teď dával remízu. Už jen proto, že na naše bude něco jako 1,2 a Moldavsko zase není tak silné, aby vyhrálo. A na remízu bude cca 5.

Reagovat
kilobyte

S Poláky to můžeme nějakou haluzí urvat. Oni na tom nejsou o moc lépe a nám bude vyhovovat, že budou hrát otevřeněji a musí hrát na vítězství.

Reagovat
Mirek na tenisu

Poláci jsou v rozvalu. Jejich motivace bude u nuly. Na druhou stranu budou se chtít loučit výhrou. Pokud bude Lewy na placu ...

Reagovat
Salfovic

Tak pořád můžou postoupit.

Reagovat
bartes

Poláci naopak budou žrát trávu, protože to bude jejich poslední šance něco udělat pro postup. Musí vyhrát a musí spoléhat na to, že Češi nevyhrají doma s Moldavskem. Pokud bude Lewa na hřišti, tak to bude tutovka. Naši nemají nic jistého, Moldavsko je o level výš než Faeři, takže se fakt může stát cokoliv a bude to drama až do konce.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Musi proste ted jit. To automaticke prodlouzeni pro dalsi cyklus je zlej sen. Dalsi totalne zabity dva roky.

Reagovat
Salfovic

Šílená představa, že by promrdal i další kvaldu na MS. Bohužel ne nereálná.

Reagovat
VP85

Po výsledku Polska se ale s největší pravděpodobností nestane nic a my propásneme jedinečnou možnost "okysličit" reprezentaci.

Takhle uhraje s velkým štěstím (nemohoucím Polskem) Euro, pochválí se, že úkol splnil, a bude pokračovat dál a v další kvalifikaci dojdeme ke stejné situaci s tím rozdílem, že tentokrát tam nebude další Polsko....

Jardova vyjádření jsou příšerná. A mít koule, tak to položí sám. Silně mi to připomíná konec Chovance, který také sám nerezignoval - za žádnou cenu.

Reagovat
VersaceChain

Svediku pojd synu

Reagovat
veikko

Jinak pokud Šilhavého odvolají, tak to nejspíš i pro něj bude nakonec lepší varianta. Ještě je ve věku, kdy po něm při první příležitosti skočí nějaký klub, kterému se nedaří, případně si může dát pauzu a nabrat nové síly. Zároveň jeho reputace tolik neutrpí, protože po Jarolímovi to byl fakt obrovský skok vpřed + je to sympatický chlapík. Ta energie už tam ale vůbec není.

Jen ještě takové historické okénko: Šilhavý je druhým nejdéle sloužícím trenérem repre po Brücknerovi, u kterého přes všechny jeho kvality byly poslední dva roky taky už hodně slabší než jeho začátky. Bylo by fajn, kdyby se na to Jardovo období mohlo vzpomínat hlavně v dobrém. Určitě si to zaslouží.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Podle me je ted ve stavu, kdy si rad uzije ty prachy z odstupnyho a nebude ted chtit o fotbalu ani slyset.

Hlavne skoda toho posledniho cyklu. Vysledek na EURO udelal, liga narodu vzhledem k urovni souperu taky relativne solidni, kvalda na MS uz ale leccos naznacovala a ten nynejsi cyklus uz je vylozene pruser.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bílkovi stačilo neuspět v Kazachstánu, hrát rok s Plzní beton a pro řadu expertů i pseudoexpertů je nyní dobrou volbou znovu na post trenéra nároďáku .... Takže si Jarda dá rok volno, pak udělá s Libercem šesté místo v lize a vrátí se coby hlavní kouč NT na EURO 2028.

Reagovat
Freedo

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Selänne

Reagovat
Beči

Se vším souhlasím. Šilhavý je sympaťák, dobrý trenér a repre velice slušně pozvedl z úplných sraček a znovu z nás udělal konkurenceschopný tým. Bohužel na to ale nedokázal navázat a v posledním období je vidět velký úpadek, protože očividně asi ztratil energii, bojí se experimentovat, povolávat mladé a neokoukané hráče a prostě to nemá budoucnost. Ale i tak mu budu vděčný, za to co dokázal a rozhodně na něj nikdy nebudu plivat.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
10adam

Co Jílek? Je to dobrý nápad, špatný nápad nebo jaký to je nápad?

Reagovat
pobody's nerfect

Je to nápad.

Reagovat
OTASi

Reagovat
veikko

Podle mě špatný nápad. Mimo Sigmu si vyzkoušel akorát Spartu, kde vyhořel. Reprezentaci by podle mě neustál už vůbec.

Reagovat
10adam

Ale třeba Svědík si nevyzkoušel ani tu Spartu a to ho mnozí místní pseudoexperti vidí skoro jako spasitele

Reagovat
veikko

Já třeba pro Svědíka nejsem, ale zase si vyzkoušel Baník v těch nejhorších sračkách a dělal tam neskutečně dobrou práci. Ale jak Jarda je takový hodný sympatický strejda, tak Svědík je ve všem úplný opak.

Reagovat
10adam

Já zase nejsem pro Jílka, spíš je to takový námět k diskuzi... Ale jo, Svědík by se s něma si moc nesral, ale nevím co by se stalo, kdyby si dovolil třeba vystřídat Součka v 89.minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Jílek to ve Spartě nedával psychicky ne? On by mohl dělat asistenta třeba s Koáčem, otázka je pak pod kým.

Reagovat
Salfovic

Pod Koubkem.

Reagovat
Mirek na tenisu

Jílek je egoista. Samolibý narcis. Pro nároďák asi ne.

Reagovat
dave30

Vyhořel ve Spartě v období, kdy tam vyhořelo spousta dalších a zkušenějších. V tu dobu by tam vyhořel i Mourinho. Tehdy kabině velel Dočkal a jeho parta...

Reagovat
ACSeRw!n

Jilek absolutne nema psychiku pracovat pod tlakem. V osobnim volnu chodi do lesa objimat stromy (bez nadsazky).

Reagovat
dave30

A co ještě na něho vytáhneme. Třeba že je to podpantoflák, protože má doma ženu a 3 dcery?

Reagovat
ACSeRw!n

ze jediny top angazma neunes v hlave a to tak, ze vylozene brecel na tiskovejch konferencich je proste fakt, zatim fakt nemam duvod verit, ze se zmenil

Reagovat
zorz767

Souhlas, Jílek na to nemá hlavu. Ve Spartě se úplně sesypal.

Reagovat
Puskas

Vidíš, ví, kde ty stromy najít.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Salfovic

Ten, kterej se totálně zesral i ve Spartě. Výbornej

Reagovat
VP85

Sparta mu nesedla, neporadil si s egy jednotlivých hráčů. Patrně by to v repre vypadalo stejně.

Je dobrý trenér, ale respekt si asi stoprocentně udělat neumí.

Reagovat
Salfovic

Ty vole, ty jsi Sparťan, jak se na to pak můžeš ptát

Reagovat
10adam

Je to další jméno do diskuze, určitě bych ho nezavrhoval... i když se mu to u nás moc nepovedlo

Reagovat
Lemond Laws

Špatný

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jak jednal (a jedna) jako suveren v Sigme, tak ve Sparte vypadal, ze se kazdou chvili rozbreci. Bych si pral u repre nekoho odolnejsiho.

Reagovat
10adam

Tak v roce 2020 mi z toho bylo do breku taky

Reagovat
Urbis__

Reagovat
Urbis__

Zrovna mě to napadlo. Z těch špatných (reálných) možností určitě jedna z těch lepších.

Reagovat
kilobyte

Jílka nebrat.

Reagovat
Beči

Špatný nápad. Slušný trenér pro nějaké lehce nadprůměrné mužstvo, ale absolutně nezvládá tlak a nedokáže ukočírovat ega "hvězdných hráčů". V repre by to dopadlo stejně jako ve Spartě.

Reagovat
dave30

Jak jsem psal výše. Dočkala a spol tehdy ve Spartě neukočíroval nikdo (možná Kotal).

Reagovat
Lemond Laws

Já bych vytáhnul pana Vrbu a dal mu další šanci

Reagovat
pobody's nerfect

Já Brucknera.

Reagovat
vacin

Čestmír Vycpálek čeká na svou šanci

Reagovat
Salfovic

Kupodivu tu ještě nepadlo jméno Zeman

Reagovat
vacin

Ten by mu mohl dělat asistenta

Reagovat
PtákOhnívák

Jop, s Johnem Uličným jako asistentem a není co řešit. Medaile z EURA je jasná...

Reagovat
Mirek na tenisu

Bob Páník. Překvapili bychom Evropu. Je to starý lišák z Gottwaldova dnes Zlína.

Reagovat
anarchochuligan

Jedině KAREL RADA, ten má jediný sílu ty nekopy naučit hru zvanou kopaná.

Reagovat
anarchochuligan

Pardon PETR RADA

Reagovat
Salfovic

A proč ne Karel? Jen by přešel od ženské repre.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hyský? Má z TV a Livesportu našrotované soupeře i hráče.

Reagovat
Moshe Dajan

pozdě, podvědomí promluvilo

Reagovat
Lemond Laws

monty s líbí tento příspěvek

Reagovat
monty25

Ne, Karlose ať nechají u repre žen. Ale je teda fakt, že teď vyhrál dva zápasy v Lize národů bez šesti hráček základu...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Salfovic

Slyšel tu někdy někdo Trpiše mluvit o tom, že by nechtěl trénovat českou repre ?

A tím nemyslím ten dočasný vedlejšák.

Reagovat
Acrocephalus

Jestli odvolat, tak hned, protože asi je něco špatně, když už se budeme třást strachy i před tím, jestli nad Moldavskem něco uhrajeme. Já v tuto chvíli nevěřím, že jsme schopni s Moldavskem v pohodě vyhrát, aspoň rozdílem třídy. A to je špatně. Mužstvo to také cítí, že hrají pod své možnosti. Na druhou stranu, když neumím zpracovat přihrávku a furt si míč tak nějak "ukopnu", tak tam nedávám hráče, kteří jsou z formy, že...

Chce to nový impulz a hlavně hrát to, čeho jsme schopni. Já fakt nevěřím, že jsme na tom s mužstvem tak bídně, že bychom museli nad Faery vyhrát 1:0 díky penaltě. A prohrát v Tirani s Albánií 0:3. Prostě Šilhavý už je z toho evidentně vyčerpaný, ale sám to nepoloží, protože má z toho příjmy. A já to chápu, protože ruku na srdce - kdo z vás by položil práci, která mu vydělává nějakých 500k+ měsíčně? To i když vás nebaví, tak tu práci budete dělat, protože to je příjem. A počkáte, až za vás šéf udělá to rozhodnutí "skončil jsi, tamhle jsou dveře a šáteček." Komu se chce do toho koloběhu hledání práce, že jo, kde by mě vzali, koho bych mohl trénovat...

Takže očekávám rázné rozhodnutí a povolání někoho jiného, jen ne prosím Bílka, tomu tak leda facku místo povolání do reprezentace.

Reagovat
Salfovic

Takže očekávám rázné rozhodnutí

Reagovat
bartes

a přijde Hašek

Reagovat
dave30

A opravdu si všichni myslíte, že vyhazov Šilhavého je jediná spása? Podívejte se do Polska, jak pomohla výměna trenéra. Nechal bych to tak a nový trenér ať si začne v novém cyklu.

Reagovat
bartes

Když chceš rázné rozhodnutí, musíš vyměnit celé vedení. Vedení naopak dlouhodobě ukazuje, že jsou konzervy a najdou nejjednodušší možné řešení, takže v případě postupu dostane Šilhavý nabídku nové vylepšené smlouvy. Přece nebudou hledat nového trenéra

Reagovat
Mönchengladbach

Pavel Hapal. Dokonalé řešení.

Reagovat
Mates_Matesović

Pro Baník možná

Reagovat
Salfovic

Byl by dobrým řešením před patnácti roky, kdy byl ještě mladý a progresivní.

Reagovat
PtákOhnívák

Odvolán nebude. Ta remíza Moldavsko/Polsko ho zachránila. Fousek řekne, že to není ideální ale plán plní, tak že zůstane minimálně do konce EURA.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Ja bych ho nechal do konce kvalifikace a pak by se videlo co dal, jestli se postoupi nebo ne, ale stale mame velkou sanci na postup a ted nema smysl menit trenera.

Reagovat
pobody's nerfect

Nesouhlasím. Podle mě má smysl měnit trenéra vždy, když tým hraje hluboko pod své možnosti. A to je přesně případ reprezentace. Oddalovani může přinést vážný průser v podobě nepostupu na ME.

Reagovat
Dirtyfoxx420

A kdyz by se odvolal, coz ted vime ze se nestalo, tak kdo zaruci, ze tem hracum da takovy "kick", aby hrali dle jejich moznosti.

Je to hrozne tezky, protoze i kdyz ty hraci kvalitu maji, tak ve svych klubech moc casto nehraji. Ty co sli do nemecka ted lesti lavicku (Cerny, Cvancara), byvale opory jsou zraneny nebo taky nehraji ve svych klubech (Zima, Barak, Schick).

On by se dal slozit kvalitni tym, ktery by kvalitativne mel postoupit na Euro, na to nepotrebujes byt uplny expert, ale je hodne promenych a momentalne ty hraci sedi a nemaji formu nebo jsou zraneny a tech par co prubezne hrajou uz nas nezachrani a tehle vykonu, co mame..

Reagovat
Salfovic

Vácha po deseti letech skončil ve Spartě, náhoda ?

Reagovat
michalbarca

Co Veselý z Bohemky?

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní Bohemka už tak veselá není ...

Reagovat
tofupust

Jako asistenta ano.

Reagovat
Firkraag

Fuck off.

Reagovat
smazaný uživatel

Nominace - katastrofa

Předvedená hra - hrůza

Motivační proslovy - totál úlet a cringe

Sebereflexe - nulová

To stejné platí pro ZTP Suchopárka a ten kretén Fousek tomu šéfuje a v klidu to toleruje několik let. Potřebujeme mladého trenéra s otevřenou hlavou, nevázaného na české kluby a povolávajíc hráče jen a pouze dle aktuální formy, ne za zásluhy a klubovou příslušnost. Nehraješ v klubu nebo hraješ bídně, nehraješ v repre. Tohle by mi šlo do kupy jen a pouze se zahraničním trenérem, protože u nás prostě nikdo kdo by měl koule na to nepovolat ty nekopy není.

Reagovat
Beči

Svědík by to podle mě dokázal ustát.

Reagovat
mistr129

Jakože budeš nechávat doma třeba Hložka, Juráska, Lingra nebo Kováře a budeš místo nich brát někoho z Liberce jen proto, že hraje?

Reagovat
Salfovic

A co ti jmenovaní jako předvedli v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to nefunguje, bože...

Reagovat
Salfovic

Opravdu nechápu, proč by měli být povoláváni hráči, kteří v repre ještě nic moc nepředvedli a v klubu nehrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ti hráči mají kvalitu, díky které se do těch kvalitních týmů dostali. A v reprezentaci chceš mít co nejlepší tým, ne? Hložek, Lingr a Jurásek by taky hráli v Liberci pořád a i nerozehraní jsou kvalitnější, než ti hráči z Liberce. My si nemůžeme dovolit se při skládání nominace ohlížet na to, jestli někdo v těch top ligách hraje nebo ne, popřípadě jestli se hodí do systému, to můžou dělat nejlepší reprezentace, které mají na každou pozici 5 alternativ.

Reagovat
Salfovic

a i nerozehraní jsou kvalitnější, než ti hráči z Liberce.

Doporučuji se znovu kouknout na výkony Juráska v posledních dvou zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si vždy vybereš jenom jednu věc a jeden konkrétní případ, který se ti zrovna hodí.

Reagovat
Beči

Reagovat
Selänne

Reagovat
Salfovic

Záměrně, protože u něj už to okecat nejde. Jinak ti zbývající dva toho taky moc nepředvedli.

Ale připomněl jsi mi, jak kdysi Bílek v málem podělané kvaldě na ME sázel na zahraniční lavičkáře a prdel mu pak museli zachraňovat plzeňáci v laufu. A to stejné pak udělal Vrba, když vsadil na sparťany a Šilhavý zase na slávisty. Fakt mě překvapuje, že někdo bude zastávat několikrát vyvrácený mýtus, že zahraniční lavičkáři jsou lepší než ve formě hrající hráči z naší ligy.

Reagovat
OTASi

no třeba hložek v repre zahrál dobře snad jen jednou, jinak neviditelnej.. to ať už klidně dostane šanci někdo z ligy

Reagovat
Beči

Reagovat
Rudy

A proto nase hra vypada jak vypada. Nejaky herni system nemame a ani mit dle tebe nemuzeme. Dulezitejsi je uspokojit ega hracu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys teda zavolal Hložkovi a Juráskovi a řekl jim, aby na sraz nejezdili, protože se ti nehodí do systému který praktikuješ, navíc nehrají pravidelně? A že místo nich vezmeš Zmrzlého a Šulce (dosaď si koho chceš), protože v české lize hrají pravidelně a do systému se ti hodí? Takhle to fungovat nemůže. Klíč je v tom přizpůsobit systém hry těm nejlepším a klíčovým hráčům, což se bohužel neděje. Vybírat hráče si můžeš na klubové úrovni.

Reagovat
Salfovic

A Jurásek s Hložkem jsou jako klíčoví hráči

Reagovat
Rudy

Rozhodne, vubec bych nevahal. To bude mozna i ten duvod, proc sedi. Nechapou, co se po nich na hristi chce. Joo tady v CZ jsem byl hvezdicka, v zahranici maji takovych cekajicich hracu v klubu dalsich 5 a ohromit muze jedine vykony na hristi. Klicovy hrac u nas neni nikdo. Soucek by jiste nesouhlasil, v jeho ocich bude jen kousek pod Crisem a Leosem. Toho bych hral jako ciste CF-hrot nebo vubec, v zaloze se odmita ucastnit a jeho jedina starost je rychle do vapna, dat si gola. OK muze byt, v utoku jsou stejne neschopne kopyta, ktere sami o sobe nemaji zadny prinos. Zalohu nemame, takze zadny Pirlo ani Xavi jim nebude posilat prihravky do prazdne kasy. Stesti, ze nemame napr. 5 kvalitnich utocniku. To by se urcite muselo hrat na 5 utocniku, dle logiky nekterych. Golmany mame solidni, to bych tam poslal rovnou 2.

Reagovat
OTASi

Reagovat
OTASi

Reagovat
dave30

Jasně. Musí se stanovit koncepce reprezentace. Například to, u kterého hráče a z kterého klubu nevadí, že v klubu leští lavičku a u kterého to vadí. A naopak, z kterých liga a týmů se do repre nepodíváš, i kdybys hrál sebelíp. Také by se tam mělo objevit něco ohledně věku (perspektivní vs neperspektivní). Prostě vše, co se na zdejší diskusi neustále probírá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vacin

Na to aby takovou koncepci a dal někdo dohromady budeš potřebovat program na jehož vývoj budeš potřebovat miliony

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se nemůžete shodnout, tak Pulpit by to vzal. Asistenty Martin Hašek a Josef Weber. Časem je ještě doplní Látal pro komunikaci s médii.

Reagovat
Salfovic

Dobrej návrh, jen se obávám, že Hašek s Weberem jsou na asistenty už moc velké ryby.

Reagovat
Gelu28

přesně Jožka to musí ještě někde potopit...toho je na asistenta v této fuknci škoda

Reagovat
monty25

Webera bych vyměnil za Csaplára.

Reagovat
Mirek na tenisu

Látal...si zabil.

Reagovat
Igli

To by bylo poprvé, co bych se i těšil na repre pauzu

Reagovat
Mirek na tenisu

Šilhavý ven!

Reagovat
kardous

Co ten Flick z německa? Ten by to asi nevzal

Reagovat
LeonardoUžoa

Možná by dal pár lekcí po Skypu kdyby mu dobře zaplatili.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Co měl Jarda v korunách, to měl Hansi v Eurech

Reagovat
LeonardoUžoa

Zkusil bych Karocha. Jeho Kostarické zkušenosti by do našeho specifického prostředí vnesly trocha exotiky.

Reagovat
vacin

Ten půjde dělat asistenta až postoupime na MS a do skupiny dostaneme Kostariku, pro případ Mexika je připraven José Němec. V případě, že bychom z CONCACAFu dostali někoho jiného budou angažováni oba dva na základě hypotézy Kostarika+Mexiko=Salvador, USA, Honduras nebo Kanada

Reagovat
Witcher

Jedině s brejlema

Reagovat
FiX

Taky esoterické kamínky musí být

Reagovat
Salfovic

Jedině v tandemu s Němcem

Reagovat
Nadržený šimpanz

Karoch a Němec, ideál trenérská dvojka na MŠ v Americe

Reagovat
PBLead

MŠ v Americe, tam bych těmto dvou bourákům i věřil. Ty by ty malé usmrkance v čele se Součkem seřezali.

Reagovat
mistr129

Jediné rozumné alternativy z Česka jsou Trpiš a Kováč, první to ale dělat nechce, druhý by byl velký risk. Jména jako Lavička, Ščasný, Svědík nebo Bílek jsou sice stejně jako Šilhavka dobří trenéři, ale posun to bude nulový.

Reagovat
Greny

Pak je třeba aby se zapojili novináři a veřejnost a vytvořil se tlak na Slavii, Tvrdíka a Trpise jako to bylo v případě Vrby

Reagovat
Salfovic

Reagovat
mistr129

Slavia teď dodala 2 repre trenéry po sobě, at si hledají jinde… není treba v lize nejaky dánsky kouč?

Reagovat
Greny

Píšeš jediné rozumné alternativy jsou Trpis a Kovac

Reagovat
mistr129

Z Česka jsem myslel Češi, ale blbě jsem napsal, pravda

Reagovat
$$CaptainKokotko

Svedík ti ojel starou nebo co proti němu pořád máš?

Reagovat
mistr129

Nic proti němu nemám, stejně jako nemám nic proti těm zbylým ve výčtu, jen si nemyslím, že vytrhnou repre

Reagovat
Salfovic

Nechme ji vyhořelému strejdovi

Reagovat
$$CaptainKokotko

Svedík se i dost zklidnil. Za mě on, Kováč nebo Jílek dobré volby. Sčasný ok. Nebo kdyby šel Svedík do Plzně tak Koubek by byl taky v pohodě. Bílka fakt nechci a o Haškovi nevíš nic no. Jinak ta narážka . Mě jen přišlo, že proti Svedíkovi něco máš a často jsi ho kritizoval.

Reagovat
Beči

Však Svědík hraje pěkný, ofenzivní fotbal, s nikým se nesere a přesně to potřebujeme.

Reagovat
mistr129

Tak to platí i o Ščasném třeba, Radovi v Jablonci a zpočátku v repre platilo i o Šilhavkovi...

Reagovat
Arnar Resmusonn

Musi zůstat, faerské ostrovy sfoukli s ledovým klidem a poláci je poženou na ME

Reagovat
Cotton

Kdyby brali někoho z ligy (Svědík, Jílek, Kováč), tak by museli jeho klubu nějak vyplatit "odškodné"? Jinak asistenta Chytrého bych klidně nechal, ten působí rozumně a už je u týmu dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Však je tam stejně dlouho jako Šilhavý, je to jeho asistent, který s ním spolupracoval i v předchozích klubech.

Reagovat
Witcher

Plevel musíš vyrvat i s kořenem

Reagovat
ratusek

Reagovat
doshcz

vsak Chytry to realne trenuje uz ted

Reagovat
Pablos

Ten mě tam sere úplně ze všech nejvíc zrovna

Reagovat
tofupust

Reagovat
San Iker

Jedině Svědík z ČR dává smysl

Reagovat
Beči

Reagovat
zrzek999

Reagovat
doshcz

Reagovat
Moshe Dajan

Nikoho ještě nenapadl nejlepší z nejlepších dostupných trenérů...OSVOBOĎTE JURAJA JARÁBKA, POTŘEBUJEME HO BRATIA

Reagovat
eder

Pustite Karola!

Reagovat
Edgar Davids

Horkýže slíže

Reagovat
eder

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
lampas

Ideální reprezentační trenér by byl podle mě Kozel. Má moderní přístup, je lidský, navíc se umí hezky oblékat a je to reprezentativní osoba.

Reagovat
Greny

To by se asi nelíbilo Staropramenu co to sponzoruje

Reagovat
Beči

To už tam rovnou můžou dát Stramaccioniho

Reagovat
Uwe háže buly

Ideální pro Liberec.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Muffi

A byl by to Kozelball nebo spis Kozlomajzna?

Reagovat
Francesco Totti AS

Pavel Vrba

Reagovat
Greny

OT : tak teď teda pěkně Slováky podržel rozhodčí a Lucembursko řízl...

Za mě teda jasná penalta

Reagovat
vacin

Absolutně nechápu, že to nebyla penalta

Reagovat
Greny

Ve výskoku noha u hlavy soupeře a řešilo se jestli hrál balón asi nebo nevim

Reagovat
vacin

Jako já myslel, že video řeší jestli to nebude červená, absolutně mě nenapadlo, že by to neměla být penalta

Reagovat
O.Giroud

Primak leda tak

Reagovat
Coutinho10

byl jsem taky překvapenej, když jsem ten zápas sledoval

v pozápasovým rozhovoru Vavro říkal, že si byl jistej, že trefil míč, což pak ty záběry potvrdili, ale nejsem si úplně jistej, jestli by to každej rozhodčí bral v potaz při této situaci

Reagovat
Greny

V této situaci je to jedno pokud se nemyslím, jen nevím jak to je když netrefíš hráče zda to není nepřímý kop nebo penalta ..

Ale něco měli kopat

Reagovat
Coutinho10

nepřímý kop asi ne, ale asi jako souhlas, ta noha byla hodně vysoko a fakt pár cenťáku od hlavy protihráče, takže sice hrál míč, ale nebezpečný to bylo...nečekal jsem, že to odvolá

Vavro ještě říkal, že to hned po odpískání tomu rozhodčímu to řekl a on, že to prověří a prý, když se šel podívat na video, tak že si byl na 100% jistý, že to odvolá, takže to zase nasvědčuje tomu, že buď rozhodčí neznají pravidla nebo to fakt tak je, že pokud ho netrefíš do hlavy, tak klidně můžeš mít kopačku vysoko a stačí, když hraješ míč...zajímavý

Reagovat
insane

Roky jsme měli fakt příšernej hráčskej materiál a na trenéra se to zas tak házet nedalo, resp. on s tou nekvalitou prostě nějak pracovat musel. Teď hrajem tak, jak hrajem, přitom kádr má repre snad nejlepší za posledních 10 let. Jenže silnej kolektiv taky potřebuje silný lídry, v čemž se sami střílíme do kolena – kouč je zakřiklej děda bez kouska charismatu, a kapitána pak dělá hráč, kterej je taky asi hodnej kluk, ale vůdčích schopností má asi jako sklenka vody.

Reagovat
zorz767

shrnul bych to tak, že v repre panuje smrad a teploučko.

Reagovat
dave30

Jaký kádr? V top ligách hraje momentálně pravidelně pouze Coufal, Souček a Pavlenka. Není to málo Antone Pavloviči?

Reagovat
insane
Reagovat
Uwe háže buly

Barák, Král, Čvančara teď hrál min kvůli zranění.

Reagovat
VersaceChain

Barak nehraje

Nicmene Kral, Cvancara, Sadilek hrajou zaklad, Jurasek, Hlozek, Lingr, Cerny pravidelne stridaji takze na hranici zakladu ve vybornych klubech..

Reagovat
dave30

Jj, na Krále jsem zapomněl. Jinak ne.

Reagovat
Greny

Tak ty Pico .... Fousek to vymyslel...

Šilhavý půjde zůstane Chytrý a s ním Miva Beranek

Reagovat
ACSeRw!n

to si delas prdel ne.. ty sou fakt s prachama v pici.. a ten Chytry je taky slusnej pochybak a Miva sem myslel, ze uz je nekde v domove duchodcu

Reagovat
vacin

No právě, že je takže Mivovi stačilo, že mu Fousek zajistí, že sekaná na oběd bude 2x týdně...

Reagovat
Greny

No píše to ten infotbal

Reagovat
Lemond Laws

To by bylo....

Reagovat
Uwe háže buly

Už to že znova uvažuji o znovuvzkříšení Haška mě dost znepokojilo, ale dát tam tuhle jinou mumií a nechat trénovat toho debilka c

Chytrého, to by předčilo asi vsechno

Reagovat
Kuchta

Já se upřímně divím, že ještě nikdo nepřišel s jménem Dušana Uhrina staršího

Reagovat
Puskas

Chytrý hlavní trenér a vezme si Šilhavého jako asistenta.

Reagovat
Uwe háže buly

To by bylo Chytrý

Reagovat
Tomas1234

Je úplně jedno kdo tam půjde. Hlavně aby uměl střídat.

Reagovat
O.Giroud

Pali Hapal or no balls

Reagovat
fabec1222

Tiskovka ve 14:00 na webu ČT

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Greny

Nejdřív 15:00

Jsou úplně v piči...

A víte že já se Jardy nezastávam , ale nechce se mi to googlit kdy nastoupil Fousek na svaz?

Reagovat
Coutinho10

kde to čteš, že až v 15:00 ?

Reagovat
fabec1222

Na FB ČT Sport.

Reagovat
Coutinho10

už to čtu i na twitteru deníku sport

Reagovat
Greny

Všude na Twitteru podle mě Fousek zpanikařil po Albánii teď je zase šance ušetřit šest mega a neví

Reagovat
fabec1222

Už i v médiích se píše o tom, že to převezme Chytrý. To je tak strašná varianta, že nikoho nenapadla ani tady

Reagovat
Coutinho10

Chytrýho neee ten stačí jako asistent

Reagovat
fabec1222

To odložení asi ale teda znamená, že se nemůžou dohodnout...

Reagovat
Coutinho10

jednoznačně...jak to vypadalo po Albánii jasně, tak se to hezky zamotává a spíš mi z toho vychází to, co jsem psal, že mu to nechají doběhnout

Reagovat
ACSeRw!n

Silhavy tam prej dorazil az v pul druhy.. ten to ma slusne v pici

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

tak prý i na ČT Sport to bude od 15:00 , pokud se to ještě neprotáhne

https://twitter.com/sportCT/status/1714233736777122259

Reagovat
bartes

To jsou vyhlídky . Odvolat/neodvolat, když odvolat, tak nástup Chytrý/Hašek/Bílek, možná Svědík .

Reagovat
Kuchta

Tohle nemá žádné dobré řešení. Silně pochybuju, že by měl Fousek domluveného nějakého top trenéra, co by to pozvedl.

V úvahu přichází v zásadě pouze setrvání Šilhavého, nebo jmenování nějaké vykopávky typu Haška. To už to rovnou můžou dát opět Brücknerovi nebo vzkřísit Chovance Čili z louže pod okap.

Kdybych si měl tipnout, tak nechají Šilhavého dojet kvaldu a následně i EURO. A možná to fakt bude dávat největší smysl

Reagovat
Coutinho10

jak jsem si myslel a psal hned po zápase...musí se brát v potaz i jiný okolnosti, ale vše tomu nasvědčuje...kdyby ho chtěli odvolat, tak by to bylo asi rychlý a měli jasno, takto vše nasvědčuje, jak se to protahuje, že přeci jenom bude pokračovat

Reagovat
doshcz

silna sance na Brabce prej

Reagovat
ACSeRw!n

neeee

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To jsou naprosty silenci.

Reagovat
fabec1222

Takže hledaj prostě loutku...

Reagovat
Puskas

Reagovat
Man__United

Oni tomu Součkovi fakt volali

Jeden z členů VV si telefonoval s kapitánem Tomášem Součkem, aby zjistil názor kabiny, který na výkonném výboru prezentoval ostatním členům. Souček před pár dny vyjádřil Šilhavému podporu #prestupy

Infotbal.cz/jednani-o-nove…

Reagovat
Rudy

Seda eminence, stinovy trener

Reagovat
Salfovic

Když už se měli ptát nějakého hráče, tak někoho mimo slávistickou kliku.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fabec1222

No je teda vidět, že Hašek / Bílek byli teda ještě hodně bláhové varianty z naší strany. Viditelně prostě nemaj připravený vůbec nic, když musí tahat z klobouku jména jako Brabec.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

Podle informací deníku Sport trenér Jaroslav Šilhavý ve funkci zůstane i po dnešním zasedání výkonného výboru. Ovšem pouze pro zbývající dva zápasy v kvalifikační skupině, ve kterých jde národnímu týmu o přímý postup na EURO 2024.

tak to stejně ho asi budou muset nějak vyplatit, protože smlouva je nastavená tak, že se automaticky má prodloužit i na Euro

Reagovat
fabec1222

Třeba počítaj, že to posere.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Údajně FAČR začla jednat s Markem Papszunem . To by nebylo špatné,kdyby se mělo jednat o zahraničního trenéra

Reagovat
VersaceChain

by bylo supr

Reagovat
Salfovic

Ten se na nás vysere. Navíc je to vyloženě taky klubovej trenér. S ním jednaj, jen aby získali body za snahu.

Reagovat
veikko

Akorát rozhodnutí má padnout za 15 minut, tak doufám, že Papszun má čas mluvit, aby se to ještě stihlo.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To si ale vymysleli kokoti z Deniku Sport, ne? Pak ho sami kontaktovali a ptali se ho, jestli prisla nejaka nabidka od FACRu a on to dementoval.

Reagovat
VersaceChain

a proc nezavolali Barakovi, curaci?

Reagovat
veikko

Proboha, vy mě děsíte tady těmi zprávami! Radši ať zůstane Šilhavý a zapracují s ním na nějakém novém impulzu, např. ať mu do týmu seženou nějakého mladšího progresivního trenéra, který trochu pozvedne morálku a změní zavedené postupy. Ten si zároveň na tým může zvykat a pak to po Jardovi převzít po konci smlouvy. Impuls nemusí nutně přijít jen změnou trenéra, když tady padají tak šílená jména.

Reagovat
bartes

myslíš impuls Šťastný?

Reagovat
ACSeRw!n

oni ho fakt podrzeli

Reagovat
bartes

to bylo jasné hned od začátku, že ho podrží, zvlášť když je otevřený postup na Euro. Tomuhle jsem věřil tak z 80 %.

Reagovat
ACSeRw!n

taky no

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Salfovic

Bylo to jasné od té plichty Poláků.

Reagovat
YNWA__MSN

Do píči to je komedie

Podle těch jmen bude výhra, když Šilhavý zůstane...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Klasicka strategie vytahnout na verejnost uplny bizarnosti typu Brabec, abys zmensil hate, az podrzis Silhaveho.

Reagovat
Man__United

Tak padalo tam i jméno Holoubka a to by nemuselo být špatné

Reagovat
Salfovic

Však to byl možná účel.

Reagovat
fabec1222

"Výkonný výbor se údajně obával nálady nejen fanoušků, ale i hráčské kabiny, jak by reagovali na Šilhavého odvolání a povýšení asistenta Jiřího Chytrého do role hlavního trenéra či jiné varianty."

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
ACSeRw!n

ptali se Baraka ?

Reagovat
fabec1222

Tak tři pryč a zas nic To fakt obvolávaj všechny lidi z nějakého listu volných trenérů, a zkoušej, kdo jim na to kývne, aby měli někoho v záloze po Jardovi

Reagovat
FC-RUBRIKA

Tak pry 15:15 start.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
doshcz

pico to je vetsi drama jak vsechny ty valky kolem #problemyprvnihosveta

Reagovat
fabec1222

Tak to vypadá, že Jardu vážně podržela ta remíza Poláků. Potažmo je to teď pro ně dobrý argument, proč ho nevyhodili, protože pořád jedeme vlastně v klidu na postup

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To je jasny no, mezi radkama to vlastne Fousek v podstate i rekl.

Reagovat
fabec1222

Plus z toho, jak řekl to, že cizince zavrhli, je mi jasný, že varianta cizince ani nepřipadá v úvahu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Dale Fousek: Vysledek v Polsku bych neprecenoval

Reagovat
Coutinho10

jj jak jsem čekal

Reagovat
Coutinho10

ok, takže upravená smlouva po kvalifikaci ohledně pokračování i na EURO, musí chtít obě strany, jo, to dává smysl

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Hm, ale ty upravené smlouvy do 30.11. Aspoň něco.

Reagovat
Salfovic

Kdo je Jiří Šidliák ?

Reagovat
VersaceChain

proc pristoupili na ty upravene smlouvy, to se mi nechce verit

Reagovat
Cottage

To je na zalepení huby novinářům a fanouškům, nedivil bych se kdyby jim po neskutečné výhře 1:0 nad Moldavskem, slavnostně prodloužili z postup

Reagovat
VersaceChain

Ale ja spis nechapu, proc by na to jako pristoupil silhavy a jeho tym. Pokud by je vyhodili tak je musi vyplatit, takhle to zni, jakoze to upravili tak, ze proste smlouva konci a cau..

coz mi prijde jako naprosta picovina od Silhaveho a nechce se mi verit, ze by to nekdo udelal

Reagovat
Coutinho10

j Šilhavý tím jde trochu proti sobě, ale asi to nemá zapotřebí nějak hrotit

Reagovat
Salfovic

Protože je jim jasný, že tam nepostoupí.

Reagovat
VersaceChain

proc na to pristoupil Silhavy?

Reagovat
Zephyr

to je tak těžké uvěřit, že má Šilhavý nějakou soudnost a charakter?

Reagovat
Salfovic

Ano, jinak by už rezignoval.

Reagovat
Zephyr

Když odmyslím nějaký úlet (např. Polákům i Moldavcům nasázíme 5 kousků), po kterém by on i vedení chytli druhou mízu, tak tuhle úpravu smlouvy vlastně trochu vnímám jako "rezignaci" - akorát teda odloženou o pár týdnů, během kterých se kouč pokusí napravit reputaci a odejít se vztyčenou hlavou.

Reagovat
Cottage

To by rezignoval

Reagovat
veikko

Reagovat
Coutinho10

Šilhavý se sejde s Barákem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele