základní skupiny - skupina A
07.07.2011 02:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Argentina znovu zklamala, s Kolumbií šťastně uhrála jen bod

Argentina nepřesvědčila ani ve svém druhém vystoupení na domácím šampionátu a znovu remizovala, tentokráte 0:0 s Kolumbií. Před posledním utkáním základní skupiny proti Kostarice se tak jeden z největších favoritů turnaje dostal pod ještě větší tlak...

První ohrožení si na své konto připsala Argentina, jmenovitě Banega, proti jehož trestnému kopu musel Martinez poprvé osvědčit své kvality. Z Kolumbijců na sebe v úvodu poutal největší pozornost Daryo Moreno. Ten byl také u akce z 19. minuty, po jeho centru se v pokutovém území ocitl sám Adrian Ramos a jeho zakončení z první skončilo nad brankou.

Argentina měla v tu chvíli štěstí a ještě více si ho vybrala ve 30. minutě. Po obrovské hrubce Milita měl velkou šanci Ramos, kterého v pokutovém území jasně fauloval Burdisso. Rozhodčí Fagundes nechal ve hře pokračovat, jelikož na Darya Morena zívala odkrytá svatyně, ten ovšem v zakončení fatálně selhal a odmítl poslat svůj tým do vedení.

Šance měla i Argentina. Z dobré pozice mířil nad Tevez, po Messiho vysunutí pak měl tutovku Lavezzi, jenomže zamířil pouze do nohou kolumbijského brankáře. Do kabin šla spokojenější Kolumbie, Argentinci si naopak vysloužili pískot svých fanoušků.

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn a stejný byl i vývoj samotného utkání. V úvodu druhého dějství se pokutového kopu za údajné hraní rukou v pokutovém území marně dožadoval Tevez, domácí pak už slavili po hlavičce Lavezziho, zakončení ale přišlo z ofsajdu a útočník Neapole navíc nedopravil míč do sítě.

Na Argentině byla patrná snaha, která se ovšem rozbíjela o dobře pracující kolumbijskou defenzívu. Domácí fanoušky pak probrala 64. minuta, v níž byl za pískotu stažen ze hry Lavezzi a na trávník se dostal Agüero.

Společně s Agüerem se na hřiště podíval i Gago a ten se hned zapojil do hry, když svým pasem našel v pokutovém území nepřesně zakončujícího Teveze. Na druhé straně pálil těsně mimo Armero, po něm poslal bombu na argentinskou bránu Falcao a Romero měl co dělat, aby zabránil pohromě.

Recept na brankáře Martineze pak nenašel ani Higuain, jemuž místo na ploše uvolnil Banega. Argentina tak znovu remizovala a před zápasem s Kostarikou je pod tlakem. A mladý tým soupeře jí jistě nedá nic zadarmo.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (304)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele