základní skupiny - skupina B, 5. kolo
27.06.2021 23:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ángel Mena (© AFP)

Ekvádor si remízou s Brazílií vybojoval postup do čtvrtfinále

Zápas, ve kterém Brazílie už šetřila většinu hráčů základní sestavy, naopak Ekvádor hrál o naději na postup, nakonec dopadl mnohem lépe pro outsidera z Ekvádoru. Ten díky remíze 1:1 a výhře Peru nad Venezuelou postoupil do čtvrtfinále. Zároveň také přerušil 10zápasovou vítěznou šňůru soupeře.

Hned v první minutě Ekvádoru zatrnulo, jelikož průnik Évertona do vápna zaváněl penaltou, z opakovaného záběru ovšem bylo vidět, že k faulu nedošlo. Brazílie držela míč a snažila se vyzrát na obranu Ekvádoru, byl to však její soupeř, který zahrozil jako první. Enner Valencia si totiž v 11. minutě všiml vyběhnutého Alissona a zkusil ho téměř z půlky hřiště přehodit, zhruba o metr však minul břevno z nesprávného směru.

Hned o minutu později se zranil ekvádorský talent Moisés Caicedo, kterému po dopadu z výskoku nechtěně přišlápl nohu Douglas Luiz a pochroumal mu vazy v koleni. První velkou šanci Brazílie měl Gabriel Barbosa, který si ve 21. minutě naběhl za obranu, nedokázal však v pádu prostřelit brankáře Galíndeze. Ve 29. minutě se ke střele z hranice pokutového území dostal Paquetá, kterém ale gólovou střelu srazil jeden z ekvádorských obránců mimo bránu. Skóre se měnilo až ve 37. minutě, kdy Éverton našel z přímého kopu hlavu Édera Militãa, jenž nedal Galíndezovi šanci zasáhnout.

Jelikož poločasové skóre souběžně hraného utkání Peru s Venezuelou bylo nerozhodné, musel Ekvádor vsadit na útok. Na začátku druhého poločasu vypálil zpoza vápna Ángelo Preciado, jehož střelu tečoval jeden z Brazilců jen těsně nad vlastní bránu. Jen o chvíli později pak Enner Valencia nebezpečně pálil z nějakých osmi metrů, ale jen do boční sítě.

Vyrovnat se aktivnímu Ekvádoru podařilo v 53. minutě, kdy po odvráceném rohovém kopu několik Ekvádorců prodloužilo míč několikrát za sebe zpět do vápna až na Ángela Menu, který propálil Alissona. V tu chvíli naopak na tom byla bledě Venezuela, která prohrávala s Peru 0:1 a musela by při remíze Ekvádoru s Brazílií zvítězit.

Brazílie mohla vedení strhnout na svou stranu po zmatcích v obraně Ekvádoru. Obránci si dávali přednost při odklizení míče, takže se k němu dostal Everton. Ten míč posunul Paquetovi, který krásným pasem našel volného Viníciuse, který ale celou akci zazdil zakončením mimo odkrytou bránu. Ekvádoru se tak zápas povedlo dohrát do postupového remízového konce.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, conmebol.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily8

Tite nechal oddychovať kompletnú základnú zostavu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele