základní skupiny - skupina B, 4. kolo
24.06.2021 02:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Brazílie proti Kolumbii otočila nepříznivý stav a opět vyhrála

Pořadatelská země letošní Copy América byla velice blízko prvnímu zaváhání na turnaji, nakonec však díky velice spornému momentu opět zvítězila. Naopak Kolumbie ještě nemá jistotu postupu do čtvrtfinále, stalo by se tak ale pouze při nepříliš pravděpodobné shodě výsledků (výhra Ekvádoru nad Brazílií a výhra Venezuely nad Peru). Každopádně se však Kolumbijci mohou rozloučit s možností jít do vyřazovacích bojů ze druhého místa a dostat tak soupeře ze slabší poloviny tabulky skupiny A.

Utkání začalo spíše opatrně a v prvních deseti minutách jsme neviděli žádnou příležitost ke skórování. Právě ve zmíněné 10. minutě jsme však měli možnost zhlédnout absolutní fotbalovou parádu. Po centru Juana Cuadrada z pravé strany se totiž do nůžek snožmo položil Luis Díaz a propálil brankáře Wevertona.

Brazilci byli po gólu jako opaření a nedařilo se jim překonat kolumbijský obranný val. A jelikož se Kolumbijcům nechtělo opouštět obrannou ulitu, mimo parádní gól Díaze nebylo v prvním poločase nic moc k vidění.

Brazilský kouč Tite se snažil po změně stran oživit hru nasazením Firmina místo Évertona Ribeira, kýžený efekt však změna nepřinesla. Brazilci se stále marně snažili pokořit zalezlé Kolumbijce, kteří nechávali vzpomenout na slavný "prešovský beton".

První pořádná šance Brazílie přišla až v 66. minutě, kdy Firmino vysunul za obranu Neymara, jenž ale po kličce gólmanovi už byl v nevýhodné pozici a dokázal míč nasměrovat jen do tyče.

Onen na začátku zmíněný sporný moment přišel v 78. minutě. Neymar před pokutovým územím Kolumbie nastřelil sudího Pitanu, který místo přerušení hry zcela nepochopitelně nechal výhodu pro Brazilce. Právě ta chvilka, kdy Kolumbijci očekávali odpískání a vrácení míče soupeři, stačila Renanu Lodimu, aby odrazu využil a poslal přesný centr na hlavu Firmina, který vyrovnal - 1:1.

Situaci dokonce posvětil i VAR a Kolumbijcům nezbylo nic jiného než zatnout zuby a bojovat dál. Srdnatě bojujícím hostům však osud v zápase opravdu nepřál. I přes naprosté minimum šancí, které Brazílii dovolili, se podařilo Selecão zápas otočit, když v předposlední minutě dlouhého nastavení dokázal Casemiro využít přímý kop z rohu hřiště. Brazílie tak v nepříliš záživném zápase porazila Kolumbii 2:1.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Basty

No strašně jsem se zasmál ten gol na 1-1 ? Jak se brazilii pomohlo ?

Rozhodčí se dotkl balónu , hra se měla dle pravidel přerušit , nestalo se někteří kolumbijci přestali hrát . hralo se dále Brazilci dali ´gól , pak 10 minut brečení obouch týmu u rozhodčího ...

Mě se chce zvracet z jihoamerické nátury

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele