základní část, 20. kolo
05.02.2012 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord se po úvodním zaváhání s Venlem rozhodl začít od znova a nyní se mu to daří. Po výhře nad konkurenčním Ajaxem dokázal zvítězit také v Nijmegenu a prvnímu místu PSV se přiblížil už jen na pět bodů. Navíc se o tři body oddálil od šestého Ajaxu a v tuto chvíli může hýřit sebevědomím. Feyenoord je pátý o skóre za Heerenveenem a o dva body za dvojicí Alkmaar - Twente, ovšem tyto celky mají ještě duel k dobru.

Tentokráte se do listiny střelců nezapsal tradiční střelec John Guidetti, který je se čtrnácti góly třetím nejlepším střelcem Eredivisie, jenže napodobili jo jiní. Síť už v 6. minutě rozvlnil Otman Bakkal, který se trefil počtvrté v sezóně a dal svému celku klid. A hned po pauze zařídil Feyenoordu tři body Guyon Fernandez, jenž vsítil shodně čtvrtou branku v sezóně. Nijmegen po dobrém začátku sezóny poprvé prohrál, stále ale je jedenáctý se třiadvaceti korálky.

Feyenoord skóroval hned v první vážnější akci zápasu, kdy se po odražené přihrávce Johna Guidettiho uvolnil Bakkal ve vápně a přízemní střelou zamířil přímo do vzdálenějšího rohu. Feyenoord měl i nadále převahu a Bakkal byl při chuti, většina střeleckých pokusů šla z jeho kopačky. Deset minut před poločasem zahrozili vážněji i domácí, avšak pokus Genera Zeefuika jistě směřující do branky dokázal na poslední chvíli zablokovat Bruno Martins Indi.

Po poločase měl Feyenoord opět skvělý vstup. Ve 48. minutě sice obrana první ránu Fernandeze zablokovala, jenže poté si hostující střelec narazil balón s Guidettim a podobně jako v prvním případě trefil přízemní ranou přesně vzdálenější roh. Feyenoord ve zbývajícím průběhu skvěle bránil a byl dobře organizovaný. Do šancí se dostali pouze Rxan Koolwijk a Leroy George, ovšem gólman hostů Erwin Mulder skvěle zasáhl a tři body proto zaslouženě putují do Rotterdamu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele