základní část, 5. kolo
11.09.2011 16:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 2:3

Fotbalisté Utrechtu dokázali v pátém kole svého soupeře přestřílet a i když se na třech bodech hodně nadřeli, nakonec jim pohodlně spadly do kapsy. V souboji s Excelsiorem, který zatím získal pouhý jeden bod a v tuto chvíli se řadí mezi hlavní aspiranty sestupu, se museli hosté klepat až do závěrečných minut, protože domácí v závěru vskutku sahali po vyrovnávací trefě. Nakonec však především díky gólmanovi Robu Van Dijkovi zůstal stav 2:3.

Přitom loňský nováček se dostal velice brzy do vedení a už v 5. minutě rozjásal celý stánek. Jenže poté bylo vidět, že domácí nejsou v herní pohodě a Utrecht během sedmi minut kolem odehrané půlhodiny hry výsledek otočil. Navíc dvanáct po přestávce ještě hosté navýšili svůj gólový náskok a následné snížení přesně v polovině druhého poločasu už přišlo pozdě. Domácí tak musejí pořádně zabrat, aby vybojovali hladkou záchranu.

Excelsior otevřel skóre z první vážnější akce zápasu. Po nebezpečném přímém volném kopu Rolanda Alberga zavěsil perfektní ranou do horního rohu Jason Oost. Avšak za dvacet minut bylo srovnáno, kdy Rodney Sneijder přistrčil balón Nanu Asaremu a ten ho z voleje nekompromisní ranou poslal do sítě. Ve 33. minutě byla psychika domácích nalomena ještě více, hosté totiž díky své nepozorné obraně inkasovali podruhé.

Na pravé straně unikl rychlík Sneijder, který předložil balón do vápna Ismo Vostermansovi a jemu stačilo dorazit balón do odkryté klece. Pět minut po pauze potkala domácí velká nepříjemnost, když Samuel Scheimann se musel předčasně pakovat do kabiny po druhé žluté kartě. A za dalších sedm se zrodila zřejmě konečná rána pro domácí, když Alexander Gerndt vyslal centr zleva a Asare vsítil z osmi metrů svůj druhý gól bez zaváhání.

V 67. minutě sice přeci jen svitl Excelsioru plamínek naděje, který sám prošel do vápna a i když byl vytlačen do velkého úhlu, dokázal gólmana Roba van Dijka propálit - 2:3. V příštím kole Utrecht před vlastními fandy přivítá Heracles, které předvádí rozporuplné výkony a jen těžko se dá odhadnout předem výsledek, Excelsior se pokusí získat první tři korálky na půdě Groningenu a vzhledem k jeho formě má určitě naději na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele