základní část, 7. kolo
27.09.2014 18:30 CET
2 : 5
(0:3)

Reportáž

NAC Breda - AFC Ajax 2:5

Dnes se opět ukázalo, že je nizozemská Eredivisie právem řazena k nejofenzivnějším ligám v Evropě. Ve dvou zápasech hraných od 18:30 padlo dohromady neuvěřitelných patnáct branek. Mistrovský Ajax vyhrál na půdě Bredy 2:5, hattrickem se blýskl útočník Kolbeinn Sigthorsson.

Úvod zápasu příliš fotbalové krásy nenabídl. Ve 14. minutě z hranice pokutového území napřáhl Boateng a gólman Cillessen jeho nepříjemnou přízemní ránu vyrážel na rohový kop. Za čtvrt hodiny už se však radovali favorizovaní hosté. Ricardo van Rhijn poslal do šestnáctky střílený centr, který nakonec nikým netečovaný doskákal až za záda zkoprnělého Ten Rouwelaara. Za chvíli už to bylo 0:2. Centr z levé strany si na malém vápně našel zcela osamocený Kolbeinn Sightorsson a bez problému doklepl míč do sítě. Ajacieden přidali ještě do poločasu třetí gól. Islandský kanonýr převzal výbornou přehrávku a z úhlu nachytal gólmana Bredy.

Po změně stran měl další velkou šanci Sightorsson, když obešel brankáře, ale z úhlu nedokázal poslat balón do odkryté svatyně. A zkompletovat hattrick se forwardovi, kterého bude za pár týdnu nahánět také česká obrana, nepodařilo ani v 56. minutě. To totiž Joeri de Kamps ve vápně fauloval agilního Lucase Andersena a hlavní rozhodčí odpískal penaltu, avšak Sightorsson trestuhodně přestřelil.

Domácí na tuto situaci reagovali nejlépe, jak mohli. Po standardní situaci se hlavou prosadil Stipe Perica a dal Bredě alespoň malou naději na obrat. Tu ovšem za pět minut utnul Joel Veltman. Po rohovém kopu se tento talentovaný stoper ocitl nikým nehlídaný na zadní tyči a z bezprostřední blízkosti vrátil Ajaxu třígólové vedení.

V 76. minutě se ale podruhé zapsal do listiny střelců chorvatský útočník Stipe Perica. Devatenáctiletý mladík si navedl míč do středu na pravačku a tvrdou střelou nedal Cillessenu absolutně žádný nárok zasáhnout.

Svěřenci trenéra Gudelje se snažili ještě se zápasem něco udělat a často zapomínali na zadní vrátka. V 78. minutě trefil Kishna tyč domácí branky, v 89. minutě zase míč na břevno se štěstím vytlačil gólman Ten Rouwelaar. O chvíli později už však zkušený brankář kapituloval. Potřetí v utkání ho překonal Kolbeinn Sightorsson a podobně jako v prvním poločase se musel Jelle Ten Rouwelaar červenat, neboť ho snajpr Ajaxu potopil jesličkami z velkého úhlu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

"Odvážnej" typ, zvlášť s pohledem na ofenzivu a defenzivu Ajaxu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele