základní část, 4. kolo
31.08.2014 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - PEC Zwolle 3:1

Fotbalisté Zwolle utrpěli svou první porážku v novém ročníku Eredivisie a na půdě Bredy se to rozhodně nečekalo. Hosté dokázali krátce po přestávce srovnat stav díky první brance Tomáše Necida v novém působišti, ovšem po následném pokutovém kopu domácí ještě zvýšili svůj náskok a nakonec dosáhli na tři body. Zwolle se i tak nachází v horních patrech tabulky, zatímco NAC se díky prvnímu letošnímu vítězství posunulo do středu tabulky.

V úvodní půlhodině se hrálo z obou stran velmi opatrně a byl k vidění vyrovnaný průběh naprosto bez šancí. Už v tuto chvíli ale bylo vidět, že Breda má větší chuť po vítězství. Do vedení se mohla dostat ve 31. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany si místo v pokutovém území udělal Erik Falkenburg, který ale zblízka hostujícího strážce nepřekonal a následná rána Boatenga z deseti metrů zamířila pouze do břevna.

O pět minut později se však NAC již dočkalo vedoucí trefy. Po přetaženém pasu do pokutového území hlavičkoval u zadní tyče do středu vápna Boateng a nabíhající Stipe Perica poslal balón přesně pod horní tyčku. Zwolle oživlo až po změně stran a dokázalo vyrovnat ze své první vážnější akce celého duelu. Drost pasem do středu hřiště uvolnil Nijlanda a ten posunul do vápna míč Necidovi, který pohotovou ranou k levé tyči skóroval.

Po necelé hodině hry mohl navýšit vedení hostů aktivní Nijland, který po krásné individuální akci pronikl až do pokutového území, kde jeho tvrdou ránu vyrazil brankář ten Rouwelaar na rohový kop. NAC se dostalo do vedení v 66. minutě. Ještě předtím totiž van Polen jasně fauloval unikajícího Pericu v pokutovém území a byla z toho penalta. K ní se postavil Falkenburg a střelou do protipohybu gólmana s přehledem skóroval - 2:1.

Zwolle se ve zbývajícím průběhu snažilo vyrovnat, jenže naději na bodový zisk definitivně ztratilo pět minut před koncem. Střídající Sarpong předložil balón na levou stranu dalšímu novému muži na hřišti Elsonu Hooivi a ten po kličce do středu pokutového území napálil míč nad brankáře Boera přímo pod břevno. Domácí už bez větších potíží uhlídali tento náskok a Zwolle vyjma Evropské ligy poznalo, že rozhodně není neporazitelné.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele