základní část, 3. kolo
25.08.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - SBV Excelsior 0:2

Breda nenavázala na poslední domácí vítězství s De Graafschapem v poměru 3:0 a tentokráte podlehla rotterdamskému Excelsioru 0:2. SBV zaznamenal v novém ročníku premiérové vítězství a se čtyřmi body se posunul do středu tabulky na deváté místo. Svou cestu za úspěchem odstartoval vedoucím gólem po čtvrthodině hry, náskok pojistil zhruba deset minut po přestávce a poté přežil i pokutový kop protivníka.

NAC klesl na čtrnáctou pozici se třemi body a se svým sobotním výkonem rozhodně nemůže být spokojen. Hosté vstoupili do duelu velmi aktivně a první možnost si vypracovali po devíti minutách. Z dobrých dvaadvaceti metrů vypálil Schouten a jeho střela proskákala zhruba o metr vedle bližší tyče. Za další tři minuty mohl skórovat Jeffrey Fortes po rohovém kopu, ale jeho hlavička byla zablokována a následná střela proletěla těsně nad břevnem.

Excelsior přeci jen vytěžil ze svého mírného tlaku vedení v 15. minutě. Po centru z pravé strany a nešťastné hlavičce Kocha do stojícího Metse se ve středu šestnáctky dostal k odraženému míči Ali Messaoud a nekompromisně ho napálil k levé konstrukci. Po půl hodině hry byla nejprve hlavička Kaliho zblokována na rohový kop, vzápětí na druhé straně vyrážel brankář Niemczycki hlavičku Omarssona do břevna a dorážející Mattheij minul pravou tyč vskutku jen o několik centimetrů.

Ve druhém poločase hrála Breda útočněji a snažila se vyrovnat, avšak v 54. minutě obdržela druhou klíčovou trefu. Na pravém křídle odvedl výtečnou práci Andreson a poté zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Fortese, jehož razantní projektil ze čtrnácti metrů zapadl naprosto přesně k levé tyči. Od tohoto okamžiku NAC zvýšil svou aktivitu a zhruba v polovině závěrečné části dostal velkou možnost na snížení.

Po centru Iliče zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Mattheij, po zhlédnutí videa uviděl od rozhodčího Manschota žlutou kartu a navíc proti jeho týmu byla nařízena penalta. K té se postavil Mitchell te Vrede a na brankáře Stevense si nepřišel, ten jeho nepovedený pokus vyrazil do strany ke svým spoluhráčům. Breda jako by po tomto okamžiku rezignovala a až do samotného konce se k ničemu nebezpečnému nedostala.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele