základní část, 28. kolo
03.04.2019 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Breda zvítězila v Rotterdamu díky trefě v nastavení a oživila svou naději na záchranu

Breda prokázala obrovskou houževnatost v přímém souboji o záchranu na půdě rotterdamského Excelsioru a kvůli rozdílové brance v samém závěru otočila nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Díky výhře 2:1 si tak šest kol před koncem Eredivisie uchovala reálnou naději na záchranu a k tomu přerušila svou dlouhou šňůru bez vítězství, která trvala jedenáct soutěžních duelů (více než tři měsíce). V novém roce bodovala naplno vůbec poprvé.

V tabulce sice stále zůstává na poslední osmnácté pozici s jednadvaceti body, ovšem na duo nováčků Emmen - De Graafschap nyní ztrácí už jen čtyři body. SBV prohrál popáté v řadě a situaci si tak ještě více zkomplikoval, momentálně se nachází na patnáctém místě se šestadvaceti body. První větší možnost se zrodila krátce po dvaceti minutách hry a dostali se do ní hosté po dlouhém nákopu Nijholta.

Míč vzápětí propadl za obranu Excelsioru přímo na kopačku te Vredeho, který z hranice šestnáctky fantastického brankáře Damena nepropálil. Ihned na to se musel hostující strážce blýsknout podruhé, tentokráte totiž uspěl tváří v tvář proti unikajícímu Kastaneerovi. Domácí výborně prorazili přesně po odehrané půlhodině. Do vedení je dostal zkušený čtyřiatřicetiletý útočník s marockými kořeny Mounir El Hamdaoui, jenž se letos prosadil teprve podruhé.

Na pravé straně předvedl úžasné zrychlení Edwards a poté poslal do předbrankového prostoru střílenou přihrávku, kterou právě El Hamdaoui usměrnil špičkou kopačky do vzdálenějšího spodního rohu. V samém závěru první půle byl NAC blízko k vyrovnání, jenomže bombu Kastaneera zpoza šestnáctky vyrazil pozorný Damen a následná dorážka Giovanniho Korteho se pouze otřela o pravou konstrukci. Hosté vstoupili do druhého dějství mnohem odvážněji.

Postupem času se stále častěji nacházeli před pokutovým územím protivníka a kýženého vyrovnání se dočkali v 67. minutě. O to se postaral Korte, když napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho střílený centr zapadl k úžasu všech přítomných k zadní konstrukci. Breda převrhla misky vah na svou stranu v poslední možnou chvíli ve třetí minutě nastavení, po rohovém kopu Lundqvista hlavičkoval ze sedmi metrů přímo k bližší tyči obránce Menno Koch.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele