základní část, 31. kolo
21.04.2019 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Excelsior ubojoval bod s Willemem a uchoval si tak naději na přímou záchranu

Fotbalisté Excelsioru přerušili svou sérii sedmi porážek v řadě za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s Tilburgem po výsledku 1:1, díky tomu si zachovali alespoň teoretickou šanci na přímou záchranu. Momentálně jsou v tabulce na šestnácté barážové pozici se sedmadvaceti body, za patnáctým Emmenem zaostávají o pět bodů. Tilburg se nachází na osmé příčce se čtyřiačtyřiceti body a na sedmý Utrecht ztrácí body tři.

Přitom hosté byli blízko k vítězství a svůj jediný gól vsítili krátce po odehrané čtvrthodině, rotterdamský celek zachránil alespoň nerozhodný výsledek brankou ve třetí nastavené minutě. Willem vstoupil do zápasu aktivněji a první větší možnost si vytvořil ve 13. minutě, kdy po přihrávce středem hřiště uprchl všem Vrousai, pak ale zvolil zakončení doprostřed branky a gólman Damen jeho přízemní pokus schoval v náručí.

Za další tři minuty se postaral o změnu skóre Renato Tapia, který po nahrávce od Crowleyho napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a balón s pomocí vzdálenější konstrukce ukázkově dopravil do prostoru tří tyčí. Hosté pokračovali v tlaku i nadále, po půlhodině hry stanul před Damenem osamocený švédský talent Isak a zblízka ho z mírného úhlu nedokázal překonat. Excelsior poprvé vystrčil růžky ve 34. minutě.

Po geniální kolmici za obranu protivníka se zjevil v samostatném sólu Ali Messaoud, jenomže pak se dostal až příliš blízko ke gólmanu Woudovi a obstřelit se mu ho nepovedlo. V prvním poločase se již nic zásadního nepřihodilo, po změně stran se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. V 63. minutě se po rychlé narážečce ocitl před Woudem osamocený Edwards, jenže z hodně ostrého úhlu síť nerozvlnil.

S přibývajícím časem začali domácí stále více riskovat a hosté si nacházeli okénka v jejich defenzívě. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí Lindhout pokutový kop ve prospěch Willemu za ruku Matthyse, ovšem po zhlédnutí opakovaného záběru svůj verdikt změnil. Excelsior z ničeho nic udeřil v poslední možnou chvíli. Mounir El Hamdaoui se po centru od Fortese a následném šťastném prodloužení ocitl u zadní tyče a prázdnou branku neminul.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele