22. kolo
08.02.2020 19:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV si s Willemem II vědělo rady a poprvé v novém roce zvítězilo

PSV se v nejvyšší nizozemské soutěži konečně chytilo a nyní si hladce poradilo s konkurenčním Tilburgem, kterému uštědřilo první ligovou porážku po více než třech měsících. Willem II totiž v předchozích devíti zápasech Eredivisie vždy bodoval, ovšem nyní v Eindhovenu zaostával ve všech ohledech a rozdíl ve skóre mohl být i vyšší. Domácí jsou pátí s devětatřiceti body, hosté doposud vybojovali o bod více a zůstali na čtvrté příčce.

Svěřenci trenéra Ernesta Fabera naopak poprvé v tomto roce zvítězili a od samého začátku vstoupili do tohoto střetnutí s velkou aktivitou. Nejprve po necelých deseti odehraných minutách napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Lammers a jeho skákavý pokus jen těsně minul bližší tyč. Ihned na to se poprvé musel vytáhnout hostující brankář Wellenreuther, jenž si poradil se střelou z bezprostřední blízkosti od Ihattarena směřující doprostřed branky.

Krátce po odehrané čtvrthodině se protlačil k dorážce Ryan Thomas, ale jeho nepříliš razantní pokus zkrotil Wellenreuther ve svých rukavicích. Ve 26. minutě se ve středu pokutového území zjevil Viergever a hlavou mířil nad břevno. Domácí se dočkali zaslouženého vedení přesně o šest minut později. Schwaab svým chytrým pasem našel na pravé straně Denzela Dumfriese, který se kličkou zbavil bránícího Peterse a pak po zemi prostřelil Wellenreuthera.

V prvním poločase se nic dalšího nestalo, po změně stran se přeci jen hrálo v opatrnějším duchu. Domácí se mohli definitivně uklidnit dvacet minut před koncem základní hrací doby. Pětadvacetiletý novozélandský záložník Thomas využil perfektně načasované přihrávky od Gakpa a zcela osamocen zamířil ve skluzu mezi nohy strážce hostující branky. Za další tři minuty to mohlo být dokonce o tři branky.

Krásnou individuální akci předvedl Ihattaren a z dvaceti metrů pálil pod horní tyčku, Wellenreuther se štěstím vyboxoval balón nad svou branku. V 84. minutě mohl vykřesat jiskřičku naděje řecký kanonýr Pavlidis, avšak jeho rána prosvištěla o půl metru vedle levé konstrukce.

Vzápětí neuspěl ze střední distance Lammers, v nastaveném čase se pak postaral o velmi kuriózní moment Belgičan Mike Trésor Ndayishimiye. Ten po autovém vhazování poslal zpětnou přihrávku ke své brance, jenomže Wellenreuther se tentokráte v prostoru tří tyčí nenacházel a balón tak k údivu všech přihlížejících skončil v síti.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele