základní část, 10. kolo
29.11.2020 16:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Alkmaar porazil i Heracles, a proto se dotahuje na pohárové příčky

Alkmaar dokázal naplnit papírové předpoklady v Almelu a hlavně díky povedenému závěru prvního poločasu zdolal místní Heracles nejtěsnějším poměrem 2:1. Po čtvrté ligové výhře v řadě zůstává na sedmém místě se sedmnácti body a pomalu a jistě se přibližuje k největším konkurentům v boji o titul. Domácí celek naopak prohrál potřetí za sebou a klesl až na patnáctou pozici s pouhými osmi body na kontě.

Hosté měli v tomto nedělním utkání navrch ve všech ohledech, ovšem kýženého vedoucího gólu se dlouho nemohli dočkat. Svou první možnost si vypracovali v polovině úvodního dějství, kdy po centru z křídla prudce hlavičkoval Myron Boadu a dobře mířil pod horní tyčku, ovšem brankář Brouwer se vytáhl s famózním reflexivním zákrokem a míč odvrátil na rohový kop. AZ dokázalo skórovat necelých pět minut před přestávkou z pokutového kopu.

Robin Pröpper totiž ve vlastní šestnáctce při snaze odkopnout balón do bezpečí zasáhl jen Boadua a rozhodčí van Boekel bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor Teun Koopmeiners a mířil do pravého dolního rohu. Brouwer si sice na míč sáhl, ale v cestě do vlastní sítě mu přeci jen nezabránil. Neuběhly ani další tři minuty a svěřenci trenéra Arneho Slota pojistili svůj náskok zásluhou aktivního Boadua.

Teprve devatenáctiletý útočník s ghanskými kořeny obdržel parádní pas do volného prostoru od Koopmeinerse a levačkou z mírného úhlu zamířil přímo k bližší tyči. Po změně stran hráli hosté opatrněji a kontrolovali dostatečný náskok. Definitivně rozhodnout mohli v 70. minutě, to totiž napřáhl za hranice šestnáctky Stengs a jeho tečovaný pokus orazítkoval levou konstrukci. Domácím svitla naděje na úspěch za dalších pět minut.

K přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů se postavil Bijleveld a načechraným centrem našel střídajícího Lucase Schoofse, jenž se postaral o snížení nekompromisní ranou z deseti metrů do levé šibenice. V 79. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte De Wit trefil pravou tyč nepříjemnou střelou z osmnácti metrů. Ve zbývajícím průběhu si Heracles nic nebezpečného nevypracovalo a ke kýženému vyrovnávacímu gólu mělo poměrně daleko.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele